-
cson wrote:
Megane98hp wrote:
cson wrote:
Megane98hp wrote:
Mastoras78 wrote:
Φαίνεται σαν αυτά που μόλις συναντήσω βράδυ να με στραβώνουν, βάζω αυτόματα μεγάλη σκάλα άκλειστη έτσι για τη χαιρετούρα...
Ωραίος.
Εγώ έτσι και μου ρθει από απέναντι το βράδυ με ομίχλης , ειδικά κάποια που είναι πολύ δυνατά, αναμμένα χωρίς λόγο τον χαιρετάω κι εγώ με τη μεγάλη σκάλα κι όταν αρχίσει να μου αναβοσβήνει κι αυτός τη μεγάλη του σκάλα, αναβοσβήνω κι εγώ τους προβολείς ομίχλης.
Έτσι πληροφοριακά, για έναν μαλακα που στραβωνε του πέταξα τα μεγάλα από τα bi-xenon μου, και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς τα πάνω μου και γλίτωσα από μετωπική με δικό μου ελιγμό. Ο άλλος μπήκε στη λωρίδα του μετά από αρκετά μέτρα, λογικά τυφλώθηκε εντελώς. Ενα σινιάλο αρκεί . Αν δεν το καταλαβαίνει είναι καθυστερημένος και επικυνδινος και κατά κάποιο λόγο αυτοί είναι αλωβητοι.
Όπως το γράφεις έχεις δίκιο. Με το ίδιο σκεπτικό όμως όταν οδηγάς σε ένα στενό μονόδρομο και σου έρθει ο μάγκας φάτσα κάρτα (για τον Χ, Ψ λόγο δεν ήξερε ή βαριόταν να πάει από το άλλο στενό ή... ή.... ή ....) και σου κάνει σινιάλο να κάνεις πίσω θα πρέπει να κάνεις πίσω αφού είναι καθυστερημένος, άσε δηλαδή που για να κάνει τέτοια κίνηση δεν θα το έχει και σε τίποτα να κατέβει από το αυτοκίνητό του και να πλακωθείτε. Και καλά να του τις παιξεις, αν σε κάνει τόπι στο ξύλο αυτός?
Δεν έχει καμία σχέση μια φάση στο στενό με ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Στη δεύτερη περίπτωση ο απέναντι σου είναι βλημα μέσα σε οπλο. Σκοτώνει μέχρι να πεις κίμινο. Στο στενό δεν σκοτώνει. Με μια συνενόηση φέρνεις εις πέρας την ανοησία του .
Η μήπως με τη μεγάλη σκάλα μόνιμα για 'τιμωρία' (με δικό σου κίνδυνο πάντα) του μεταλαμπαδεύεις την παιδεία που δεν απέκτησε σε μικρή ηλικία;
Δηλαδή κακώς με ενοχλεί στη δική μου ορατότητα και άρα με βάζει σε κίνδυνο, άρα κακώς εκνευρίζομαι. Πρέπει να ελαττώσω ταχύτητα ή ακόμα καλύτερα να σταματήσω για να περάσει ο γκασμάς. Το παράδειγμα δεν ήταν τυχαίο. Το αυτοκίνητο πολύ σωστά λες είναι πιστόλι. Αν κατέβει κάτω επειδή δεν κάνεις πίσω και σε κάνει τόπι στο ξύλο ή και χειρότερα δεν είναι επικίνδυνο για σένα? Το ένα είναι πιστόλι 'γκλοκ' το άλλο είναι πιστόλι τύπου 'σεδερένια μπουνιά'
Είναι το ίδιο επικυνδινο αν τσακωθείτε σε ένα σούπερ για την σειρά στη φέτα και βγάλει ένα όπλο και σε καθαρίσει. Για τις ίδιες πιθανότητες μιλάμε.
Στη φάση με το μονιμο σινιάλο ο άλλος μπορεί να έχει θέματα ανικανότητας οδήγησης και με τα δικά σου φώτα που τον τυφλωνουν να χάσει τον έλεγχο και να σε σκοτώσει άθελά του με κατι που προκάλεσες εσυ.
Δεν σου έχει τύχει και εύχομαι να μη σου τύχει. Εμένα μου έχει τύχει πάντως και γλίτωσα .
-
Όλοι μας έχουμε near misses στην οδήγησή μας. Αν κάτσουμε όλοι να τα γράψουμε θα 'κουφαθούμε' όλοι.
Το θέμα είναι να γνωρίζουμε τους κανονισμούς, να μην τους αγνοούμε και αν τους αγνοούμε να μην ζητάμε και τα ρέστα από πάνω.
Επίσης το θέμα είναι αν αποδεχόμαστε τη μαλακία του καθένα στο 100% ή στο 0% ειδικά δε όταν κινδυνεύει η δική μας οδήγηση, άρα η ασφάλειά μας και κάνουμε πάντα υποχωρισεις κι ας έχουμε δίκιο!!!
-
Δεν θα καθαρίσω κανέναν επειδή δεν έχει ρυθμισμένα καλά φώτα ή είναι ζώο, Δε θα γίνω και εγώ ζώο σαν αυτόν, Φρένο και υπομονή να φύγει. τα υπόλοιπα είναι μαγκιες του πληκτρολογίου
-
Συμφωνώ με τον φίλο απο πάνω μου.
Με άτομα που γνωρίζω όσους τσαμπουκάδες θέλετε. Ξέρω όμως ότι το πολύ πολύ να παίξουμε μπουνιές.
Με αγνώστους στο δρόμο καλύτερα να μην ασχολείσαι. Έχω δει live μαχαίρωμα σε καβγά στο δρόμο για ασήμαντη αιτία και μάθαμε πως το θύμα χαροπάλευε στο νοσοκομείο.
-
Ας έχει ο καθένας την άποψή του!!!
-
FULL LED αναμμένα και ότι γίνει , σκέψου ότι αυτός ταξιδεύει με την σκάλα τέρμα ανοιχτή όχι επειδή δεν ξέρει να οδηγάει σωστά αλλά επειδή σκέφτεται ' δεν πα να γ@μηθούνε όλοι , εγώ θα τα έχω τέρμα όλα να τα βλέπω όλα φωτεινά'.
Και για τους τσαμπουκάδες στα στενά ένα θα σας πω : Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ . Οικονομική κρίση + Εγκλεισμός λόγο covid = Θανάσιμη κατάσταση !
-
Lap wrote:
Δεν θέλω να μαθω
Άμα μάθεις την τιμή που μου είπαν μάλλον θα βάλεις τα τίμια αλογονου..
Ενταξει έχω χαλαρώσει τώρα..... Για πες τιμές..σιγα σιγά όμως.
-
Ευχαριστώ. Νομίζω γύρω στις 70 - 75 λίρες τα ξένον και γύρω στα 30 ευρώ τα ομίχλης.
Αν κρινω απ τις τιμες, πηρες τα απλα τα xenon τα 'μπλε-35W' και οχι τα performance (κοκκινα-55W) εε? και αντιστοιχα για τα ομιχλης σωστα?
Δεν πληρωσες εξτρα τελωνια και τετοια λογω της καταστασης με την Αγγλια?? Με ολα αυτα πλεον δεν ξερω αν συμφερει απο Autobeam να παρεις κατι... σου βγαινουν σχεδον διπλες οι τιμες.. και ειναι κριμα γιατι απο ποιοτητα ειναι εκπληκτικα..
Autobeam xenon (μπλε - 35W) φοραω στη μεσαια και τα κοκκινα προβολακια στα ομιχλης.. σουπερ ευχαριστημενος. Ευτυχως προλαβα πριν βγει εκτος ΕΕ η Αγγλια..
-
Tα xenon όντως είναι τα μπλε 35w, τα ομιχλης είναι αλογόνου osram από ebay.
Όχι δεν πλήρωσα φόρους τα έχω πάρει γύρω στην 2ετια.
Για τα ομιχλης είχα σκεφτεί να πάρω τα switcback της autobeam που είναι και λευκά και κιτρινα αλλά τα φοβήθηκα τα Led στα ομίχλης μη βαράνε όπου να ναι.
-
Αν ειναι 2ετια, τοτε δεν υπηρχαν εξτρα χρεωσεις! και εγω τοσο τα εχω.. 2 χρονια.
Οσον αφορα τα LED στα προβολακια, απλα χανεις φιλε μου.. δεν μπορεις να φανταστεις τι βελτιωση ειναι τα LED στα προβολακια... παθαινεις πλακα οταν το δεις.. τουλαχιστον 2-3 φορες περισσοτερο φως και φωτιζει πιο wide .. ακριβως οτι θες δλδ σε τετοιες περιπτωσεις... Μολις παω σπιτι θα σου δειξω φωτο να καταλαβεις τι εννοω.... Βεβαια παιζει ρολο και ο σχεδιασμος του φαναριου...
Τα switchback πραγματικα αξιζουν λογω της διχρωμιας.. αλλα και ακριβα...
-
Αν το ήξερα θα τα είχα πάρει, δεν ήθελα να τυφλώνω.
Προτιμησα τη σίγουρη λύση των αλογόνου.
-
Ικανοποιητικο αποτελεσμα τα hid xenon (ξένον) 55w 4300K ή 5000K,
Για λυχνίες ανακλάσεως (ρεφλέκτορες). Βεβαίως έπειτα από την τοποθέτηση επιτακτικό είναι να ελεχθούν και να ρυθμιστούν. -
Cl203 sport coupe, τρακαρισμένο μπροστά ενώ είναι οπτικα οκ τα φώτα βαρανε.....ουρανό! Καθαρίστηκαν τα φανάρια ( θα τα πούμε σε άλλο τοπικ) και μπήκαν H7 80w osram λάμπες. Από φως ακόμη και με θέμα ρύθμισης είναι ικανοποιητικο το αποτέλεσμα. Είναι τόσο εκτός η ρύθμιση που δεν ενοχλεί τους απέναντι + ότι τα έχω ένα κλικ δεξιά . Η ρύθμιση θα διορθωθεί με τον δύσκολο τρόπο,προφυλακτήρα εκτός κτλ.
Φοβάμαι όμως καλώδια,ρελέ και κανένα εγκεφάλο SAM ( αν εμπλέκεται) . Δοκίμασε κανείς led για κύρια φώτα? Μην φωτίζουν λιγότερο από 2000lumens η μια, θα είναι ξεκάθαρα αποτυχημένο εγχείρημα
Βελτίωση στα φώτα;