Αγόρασα τις αλυσίδες μου το φθινόπωρο του 2000 από την Ελβετία, οπότε δεν ξέρω αν βρίσκονται και στην Ελλάδα. Τις πλήρωσα 90 φράγκα για διάσταση 185/60/14 (φτηνότερες σε μικρότερα, ακριβότερες σε μεγαλύτερα). Παρότι περνάω εκεί τους χειμώνες, δεν χρειάστηκε να τις φορέσω κάποιες φορές ψιλορισκάροντας, και κυρίως χρησιμποποιώντας το εκεί Σιβικάκι που έχει χειμερινά λάστιχα.
Τις πρωτοφόρεσα προχθές, αφού γύρω από το αμάξι μου είχε 30 πόντους χιόνι και δεν μπορούσε να βγει. Παρότι τις φόρεσα στη μέση χιονοθύελας και είχα περιορισμένο χώρο να κινηθώ και οι τροχοί ήταν ψιλοθαμένοι στο χιόνι, δεν μου πήρε πάνω από 45 δευτερόλεπτα η κάθε αλυσίδα!!! Και τις οδηγίες τις είδα ελάχιστα (μόνο σχήματα, καθόλου κείμενο, και όχι όλα τα σχήματα, και μάλιστα όχι τις ίδιες τις οδηγίες, αλλά το καπάκι του κουτιού!!) Δε θα ήταν υπερβολή να πω πως μου πήρα περισσότερο να τις βγάλω από το πορτ μπαγκαζ, να φορέσω τα γάντια και να τις βγάλω από το κουτί τους.
Στα σύν τους επίσης συγκαταλέγονται η τετράγωνη διατομή του κρίκου για να σπάνε τον πάγο καλύτερα, η απλούστατη τοποθέτηση χωρίς να μετακινηθεί το αμάξι ούτε εκατοστό, οι πλαστικοποιημένες ανθεκτικές στο νερό οδηγίες, καθώς και το ότι μετά κάποια μέτρα που ξανασταμάτησα να τις σφίξω (μπόσικα) δεν χρειάστηκε αυτό καθόλου!!! Και δεν μου έγδαραν τις ζάντες. Άσε που μια γυναίκα εξίσου εύκολα θα τις τοποθετούσε επειδή είναι ΤΟΣΟ εύκολες και δεν ήθελε δύναμη. (μην μου πείτε για γυναίκες - διαμάντια! Αυτές αλυσοδέστε τες σπίτι μέ τέτοιο καιρό!! )
Φτηνά και καλά. 5 αστέρια του βάζω, και είμαι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει πιο εύκολο σύστημα, αλλά και να υπάρχει δεν αξίζει ούτε ευρώ παραπάνω, αφού θα πληρώσεις παραπάνω για πόσα ΕΛΑΧΙΣΤΑ δευτερόλεπτα;