-
Παιδία αυτό που με εξαγριώνει και τελευταία (δεν ξέρω μάλλον μεγαλώνω) όλο και περισσότερο είναι τα πάρα πολλά αυτοκίνητα με αρρύθμιστα φώτα. Έχει καταντήσει σοβαρό πρόβλημα για μένα όταν κινούμε βράδυ. Σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη σήμανση των δρόμων μας; Είναι στιγμές που πάς αν όχι στα τυφλά τουλάχιστον στο περίπου. Που τα συντηρούν αυτοί οι άνθρωποι τα αυτοκίνητα τους; Κανείς δεν τα ρυθμίζει ήθελα να ήξερα;
-
Δεν είναι αυτό. Είναι ότι δεν ξέρουν τι κάνει εκείνο το ρυθμιστήρι με τα νουμεράκια πάνω στο ταμπλό. Πολλές φορές μάλιστα τα έχουν και τελείως χαμηλωμένα χωρίς να έχει βάρος το αυτοκίνητο.
-
γειά σας
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω αλλα υπάρχουν και οι γνωστοί 'μονόφθαλμοι', αυτοί που το ένα φως φέγγει στα έγκατα της γης, για να βλέπουν οι τυφλοπόντικες να σκάβουν και το άλλο στον ουρανό για να προειδοποιεί τα τυχόν διερχόμενα αεροπλάνα και φυσικά κάπου στην μέση πιάνουν και σένα τον άμοιρο που έρχεσε από απέναντι!
φυσικά πολλές φορες αιτία είναι κάποιο τρακάρισμα που έχει προηγηθεί και μετά την επισκευή δεν έχει γίνει σωστή ρύθμιση του ύψους... αυτό για παλιότερα μοντέλα που δεν υπάρχει το κουμπί που ρυθμιζεις τα φώτα...
ευχαριστώ
-
DimisGR, έγραψες με το ποστ σου!
Και εγώ τώρα τελευταία άρχισα να συναντώ αρρύθμιστα φώτα, κυρίως στους πίσω μου, που μέσω του καθρέφτη, μου φωτίζει τη φάτσα σαν δράκουλα σε θρίλερ! Ούτε ο Κρίστοφερ Λι τόσο τρομακτικός! Είναι, βλέπετε, και η φυσική ομορφιά μου που προσθέτει πόντους στον τρόμο...Τα Xenon δεν με ενοχλούν τώρα τόσο πολύ, ίσως τα συνήθισα. Σίγουρα δεν αντέχω όμως τα χρωματιστά, γιατί μου τραβάνε την προσοχή λόγω έντονου χρώματος και τα περισσότερα είναι χαμηλής φωτεινότητας. Οπότε αντί να απασχοληθεί το βλέμμα μου για χρόνο dt (που ανέφερε κάποιος) , απασχολείται για περισσότερο. Θυμήθηκα και τα (πολλά) θέματα που αναφέρονται στα προβολάκια ομίχλης και πρέπει να ομολογήσω ότι ποτέ δεν με ενόχλησαν. Δεν τα χρησιμοποιώ όμως από τότε που διάβασα πόσοι ενοχλούνται. Όσο για τα μηχανάκια, το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να έχουν αναμμένα φώτα. Τη ζωή τους θα σώσουν!
Υ.Γ. Άσπρα πίσω φώτα, μικρά μέσα στην άγρια νύχτα και προβολείς μέσα στην πόλη, θα πρέπει να συλλαμβάνονται οι οδηγοί και να οδηγούνται στο κρατητήριο.
-
Ας βάλω εδώ την απορία μου!
Παλιά τα αυτοκίνητα είχαν (όχι όλα) κίτρινα φώτα...
Γιατί? Αποδείχθηκε ότι δεν είναι τόσο καλά τελικά?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ας βάλω εδώ την απορία μου!Παλιά τα αυτοκίνητα είχαν (όχι όλα) κίτρινα φώτα...
Έχω την εντύπωση πως κίτρινα φώτα είχαν μόνο τα γαλλικά αυτοκίνητα, με τελευταίο δείγμα αν δεν κάνω λάθος τους κίτρινους προβολείς ομίχλης στο Renault 19 μέχρι την έκδοση Dynamic του 1992-93.
Ήταν προφανώς εφαρμογή συμπερασμάτων έρευνας οδικής ασφάλειας που με την πάροδο των ετών αναθεωρήθηκε. ( Αυθαιρετώ στο συμπέρασμά μου; ) -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ας βάλω εδώ την απορία μου!
Παλιά τα αυτοκίνητα είχαν (όχι όλα) κίτρινα φώτα...
Έχω την εντύπωση πως κίτρινα φώτα είχαν μόνο τα γαλλικά αυτοκίνητα, με τελευταίο δείγμα αν δεν κάνω λάθος τους κίτρινους προβολείς ομίχλης στο Renault 19 μέχρι την έκδοση Dynamic του 1992-93.
Ήταν προφανώς εφαρμογή συμπερασμάτων έρευνας οδικής ασφάλειας που με την πάροδο των ετών αναθεωρήθηκε. ( Αυθαιρετώ στο συμπέρασμά μου; )Και εγώ έτσι νομίζω, ότι στα Γαλλικά ήταν κυρίως...
Έλεγα να το βάλω για ακόμα πιο retro καταστάσεις (σαν το avatar μου) δηλαδή αλλά και πάλι, τζάμπα λεφτά... -
Τα κιτρινα φωτα ηταν σιγουρα στα Γαλικα αυτοκινητα.
Δεν θυμαμε που αλλα ειχα διαβασει οτι αυτο συνεβαινε γιατι στην Γαλια υπηρχε νομος οτι ολλα τα αυτοκινητα με Γαλικες πινακηδες επρεπε να ειναι με κιτρινα φωτα υποτιθεται λογο καποιας ερευνας. Αλλα ο κυριως λογος ηταν ετσι ωστε να μειωθουν οι εισαγωγες αυτοκινητων στην γαλλια αφου ο αγοραστης θα επρεπαι να κανει την μετατροπη με δικα του εξοδα γιατι τις εταιριες δεν τις συνεφεραι να ετοιμαζουν ανταλακτικα μονο για την Γαλια. Δηλαδη ουσιαστικα ηταν ενα κολπο της Γαλικης κυβερνησης για να εδρεωσει τα γαλικα αυτοκινητα στην Γαλικη αγορα σχεδον χωρις ανταγωνισμο -
Τα κίτρινα φώτα υποτίθεται ότι έχουν πλεονέκτημα σε συνθήκες ελαφριάς ομίχλης. Κάτι έχει να κάνει με τη διάθλαση και το μεγαλύτερο μήκος κύματος. Πρέπει να έχει βάση γιατί υπάρχουν κίτρινα γυαλιά ηλίου (για πιλότους κλπ) που βελτιώνουν την αντίθεση.
Στην πράξη όμως το μάτι είναι λιγότερο ευαίσθητο σε αυτή την περιοχή, οπότε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έκαναν κακό. Όπως θα δείτε βέβαια ο κίτρινος φωτισμός τείνει να γενικευτεί στους δρόμους, αλλά αυτό οφείλεται και στο ότι οι λάμπες νατρίου είναι πολύ οικονομικές!
Όσο για τα κίτρινα φώτα στα γαλλικά αμάξια, δεν νομίζω ότι ήταν θέμα εισαγωγών. Αρκούσαν οι κίτρινες λάμπες που μπορείτε να τις βρείτε ακόμα στην αγορά.
-
Οι Alfasud TI σειράς 3 είχαν επίσης (διπλά) κίτρινα φώτα. Για την ακρίβεια δεν είναι κίτρινη η λάμπα αλλά περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις. Εγώ δεν τις έχω αφαιρέσει παρόλο που το κίτρινο χρώμα κάνει τα φώτα ασθενικά γιατί μου αρέσει η ρετρό εικόνα που δίνει το κίτρινο τη νύχτα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι Alfasud TI σειράς 3 είχαν επίσης (διπλά) κίτρινα φώτα. Για την ακρίβεια δεν είναι κίτρινη η λάμπα αλλά περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις. **Εγώ δεν τις έχω αφαιρέσει παρόλο που το κίτρινο χρώμα κάνει τα φώτα ασθενικά γιατί μου αρέσει η ρετρό εικόνα που δίνει το κίτρινο τη νύχτα. **Αυτό σκέφτομαι και εγώ!!
Αλλά όντως είναι πιο αδύναμα? -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Αλλά όντως είναι πιο αδύναμα?Περισσότερο η αίσθηση είναι. Από άποψης κάλυψης είναι μια χαρά, απλώς δεν μοιάζουν με τα σύγχρονα.
Επίσης μπορεί να υπάρχει διαφορά ανάλογα με τα... μάτια! Σκεφτείτε ότι δεν αντέχουν όλοι τα κίτρινα γυαλιά νυχτερινής οδήγησης...
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Αλλά όντως είναι πιο αδύναμα?
Περισσότερο η αίσθηση είναι. Από άποψης κάλυψης είναι μια χαρά, απλώς δεν μοιάζουν με τα σύγχρονα
Καλά δεν μοιάζω και σε πολλά πράγματα με τα σύγχρονα...
Αν βρω φθηνές μπορεί να πάρω (και καλές βέβαια)
Thanks
-
ελπιζω παντως παιδια να μην μπορουνε να σας γραψουνε...
ψαξτο λιγο σαιργκους πριν βαλεις τετοιες λαμπες μην πεσεις σε κανα στριμαδι και φας κληση... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
ψαξτο λιγο σαιργκους πριν βαλεις τετοιες λαμπες μην πεσεις σε κανα στριμαδι και φας κληση...Δεν το ήξερα...απαγορεύεται? (Sir-Gus)
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
ψαξτο λιγο σαιργκους πριν βαλεις τετοιες λαμπες μην πεσεις σε κανα στριμαδι και φας κληση...Δεν το ήξερα...απαγορεύεται? (Sir-Gus)
δεν ξερω... απλα κοιτα το μην φας καμια τσαμπα κληση αν πεσεις σε κανενα τζιμανι...
(χαχα... ωραια το 'περιποιηθηκα' το νικ νειμ σου!! )
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
δεν ξερω... απλα κοιτα το μην φας καμια τσαμπα κληση αν πεσεις σε κανενα τζιμανι...
(χαχα... ωραια το 'περιποιηθηκα' το νικ νειμ σου!! )
Θα το ψάξω Σπαιρος19
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
...Έλεγα να το βάλω για ακόμα πιο retro καταστάσεις...Εγώ πάλι στο Ami 8 που είχα το 86-87 είχα βάλει λευκές λάμπες και είχα βρει και λευκά φλας-στάθμευσης μπροστά!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις...ΤΟ ΓΕΛΙΟ σε ηλεκτρολογείο στους Αγίους Αναργύρους:
Τρείς φίλοι με τρία Saxo, περιμένουν να βάλουν χρωματιστά λαμπάκια στάθμευσης μπροστά. Ο μάστορας παίρνει δύο κουτιά μαζί του και αρχίζει: Βγάζει λευκά λαμπάκια 5W από το πρώτο κουτί και τους φοράει από το δεύτερο κουτί μπλέ... προφυλακτικά για το μπλε Saxo, κόκκινα για το μπορντώ και πράσινα για το τρίτο, κυπαρισσί Saxo! Μετά κάνει ακριβώς το ίδιο για τα λαμπάκια της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας. Δεν έμεινα να δώ και αντίστοιχα πιτσιλιστήρια! -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις...
ΤΟ ΓΕΛΙΟ σε ηλεκτρολογείο στους Αγίους Αναργύρους:
Τρείς φίλοι με τρία Saxo, περιμένουν να βάλουν χρωματιστά λαμπάκια στάθμευσης μπροστά. Ο μάστορας παίρνει δύο κουτιά μαζί του και αρχίζει: Βγάζει λευκά λαμπάκια 5W από το πρώτο κουτί και τους φοράει από το δεύτερο κουτί μπλέ... προφυλακτικά για το μπλε Saxo, κόκκινα για το μπορντώ και πράσινα για το τρίτο, κυπαρισσί Saxo! Μετά κάνει ακριβώς το ίδιο για τα λαμπάκια της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας. Δεν έμεινα να δώ και αντίστοιχα πιτσιλιστήρια!Τσίρκο Medrano!! Ξέρετε πόσα άλογα πήρε μετά από αυτή την μετατροπή???
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!