-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Έλεγα να το βάλω για ακόμα πιο retro καταστάσεις...
Εγώ πάλι στο Ami 8 που είχα το 86-87 είχα βάλει λευκές λάμπες και είχα βρει και λευκά φλας-στάθμευσης μπροστά!
Ναι! Τα πρώτα Ami 8 λευκά φλας μπροστά! Όπως στο avatar μου...
Μετά τα έκαναν πορτοκαλί
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις...
ΤΟ ΓΕΛΙΟ σε ηλεκτρολογείο στους Αγίους Αναργύρους:
Τρείς φίλοι με τρία Saxo, περιμένουν να βάλουν χρωματιστά λαμπάκια στάθμευσης μπροστά. Ο μάστορας παίρνει δύο κουτιά μαζί του και αρχίζει: Βγάζει λευκά λαμπάκια 5W από το πρώτο κουτί και τους φοράει από το δεύτερο κουτί μπλέ... προφυλακτικά για το μπλε Saxo, κόκκινα για το μπορντώ και πράσινα για το τρίτο, κυπαρισσί Saxo! Μετά κάνει ακριβώς το ίδιο για τα λαμπάκια της πίσω πινακίδας κυκλοφορίας. Δεν έμεινα να δώ και αντίστοιχα πιτσιλιστήρια!γελοίοι.....
Σπύρος
-
Δεν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα γιατί για τα Γαλλικά που ερχόταν εργοστασιακά με κίτρινα φώτα δεν μπορούσαν να κόψουν κλήση.Για τα λοιπά χρωματιστά υπάρχει προστιμο πάντως.
-
Δεν νομίζω οτι θα έχεις πρόβλημα γιατί για τα Γαλλικά που ερχόταν εργοστασιακά με κίτρινα φώτα δεν μπορούσαν να κόψουν κλήση.Για τα λοιπά χρωματιστά υπάρχει προστιμο πάντως.
-
το θεμα ειναι τωρα που δεν ερχονται αμαξια με κιτρινα, μηπως το εχουνε ενταξει στα 'χρωματιστα' ...
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
το θεμα ειναι τωρα που δεν ερχονται αμαξια με κιτρινα, μηπως το εχουνε ενταξει στα 'χρωματιστα' ...Όχι τίποτα άλλο αλλά μην με ρωτάει κανένας 'Ninja' από που πήρα τα φώτα και μου δείχνει να μωβ δικά του
-
Kαι τωρα που κοιταζα αυτο το ποστ μου θυμισε τον παπαρα με το ασημι Galant που ηταν απο πισω μου με τα φωτα σταθμευσεως μεσα στην καταιγιστικη βροχη ενω πηγαιναμε με 80 χλμ. Πανω απο 10 μετρα σχεδον δεν το εβλεπα πισω μου. Αλλα εβλεπα μια χαρα το αυτοκινητο διπλα του που ειχε τη μεσαια σκαλα αναμενη.
Τι να πει κανεις...
Νικος
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι Alfasud TI σειράς 3 είχαν επίσης (διπλά) κίτρινα φώτα. Για την ακρίβεια δεν είναι κίτρινη η λάμπα αλλά περιβάλλεται από μια κίτρινη πλαστική φούσκα την οποία αν θέλεις μπορείς να την αφαιρέσεις. Εγώ δεν τις έχω αφαιρέσει παρόλο που το κίτρινο χρώμα κάνει τα φώτα ασθενικά γιατί μου αρέσει η ρετρό εικόνα που δίνει το κίτρινο τη νύχτα.Το βρήκα...στον ΚΟΚ
*Φώτα διασταύρωσης (μεσαία)
- Τα αυτοκίνητα οχήματα, τα οποία μπορούν να υπερβούν την ταχύτητα των 10 χλμ. την ώρα σε ευθεία οριζόντια οδό, επιβάλλεται να έχουν στο μπροστινό μέρος τους ζυγό αριθμό λευκών φώτων ή ειδικής επιλογής κίτρινα φώτα διασταύρωσης, ικανής έντασης, για τον επαρκή φωτισμό της οδού κατά τη νύκτα με καθαρές καιρικές συνθήκες, σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων μπροστά από το όχημα. Τα αυτοκίνητα οχήματα δεν επιτρέπεται να είναι εφοδιασμένα με περισσότερα από δύο φώτα διασταύρωσης που να ανάβουν ταυτόχρονα.*
Πόσο έχουν άραγε??
Κανένα μαγαζί που θα βρω? -
Υπάρχουν όμως σε αυτόν τον τύπο ή μόνο αυτές ?
-
Άλλη μια φορά που μετά από σήμα δικό μου με τα μεγάλα, κάποιος από απέναντι σβήνει τους προβολείς!
πρόοδο βλέπω!
Άραγε μόλις πέρασε τους άναψε πάλι??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Άλλη μια φορά που μετά από σήμα δικό μου με τα μεγάλα, κάποιος από απέναντι σβήνει τους προβολείς!πρόοδο βλέπω!
Άρα μιλάμε για φόνο εκ προ μελέτης. Ξέρει ότι ενοχλεί αλλά τους έχει αναμμένους και περιμένει ποιος θα του κάνει σινιάλο για να τους σβήσει.
Τι να πω, δεν έχουμε το θεό μας.
Μη σου φαίνεται απίθανο να τους άναψε μόλις σε πέρασε. Υπάρχουν ακόμα πολλοί που όταν το συζητάμε επιμένουν ότι βλέπουν καλύτερα όταν τους έχουν αναμμένους. Ψυχολογικό ή διανοητική υστέρηση; -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Άλλη μια φορά που μετά από σήμα δικό μου με τα μεγάλα, κάποιος από απέναντι σβήνει τους προβολείς!
πρόοδο βλέπω!
Άρα μιλάμε για φόνο εκ προ μελέτης. Ξέρει ότι ενοχλεί αλλά τους έχει αναμμένους και περιμένει ποιος θα του κάνει σινιάλο για να τους σβήσει.
Τι να πω, δεν έχουμε το θεό μας.
Μη σου φαίνεται απίθανο να τους άναψε μόλις σε πέρασε. Υπάρχουν ακόμα πολλοί που όταν το συζητάμε επιμένουν ότι βλέπουν καλύτερα όταν τους έχουν αναμμένους. Ψυχολογικό ή διανοητική υστέρηση;και τα 2
-
Καλημέρα! Μιλάμε για τους προβολείς ομίχλης ή για τη μεγάλη σκάλα?
-
Θεωρώ ότι το να κυκλοφορείς την ημέρα και νύχτα με αναμμένους τους προβολείς ομίχλης δείχνει έλλειψη οδηγικής παιδείας και στοιχειώδους αντίληψης του πόσο προβληματικός είσαι για τους άλλους οδηγούς.
Οι πιό φαιδροί είναι αυτοί που, με την πρόθεση να ανάψουν τα μπροστινά φώτα ομίχλης, ανάβουν (μάλλον χωρίς να το γνωρίζουν) και τα πίσω!
ασχετοι
-
Και το ωραίο είναι πως δεν καταλαβαίνουν ότι τα έχουν αναμμένα, παρόλο που τους παίζεις κι εσύ τα δικά τους. Άσχετοι εις την νιοστήν. Ή όσοι έχουν μες στη νύχτα τη μικρή σκάλα και προβολάκια, ενώ βλέπουν ότι έτσι ο φωτισμός έχει τη μισή εμβέλεια από αυτήν της μεσαίας. Τι να πω... Τούβλα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και το ωραίο είναι πως δεν καταλαβαίνουν ότι τα έχουν αναμμένα, παρόλο που τους παίζεις κι εσύ τα δικά τους. Άσχετοι εις την νιοστήν. Ή όσοι έχουν μες στη νύχτα τη μικρή σκάλα και προβολάκια, ενώ βλέπουν ότι έτσι ο φωτισμός έχει τη μισή εμβέλεια από αυτήν της μεσαίας. Τι να πω... Τούβλα.Χεχε... πάμε στοίχημα ότι με μια πρόχειρη καταμέτρηση τουλάχιστον στα Χανιά θα είναι πάνω από 30% όσων έχουν προβολείς ομίχλης;;;;;;
-
Ρε παιδιά, δωσαν περίπου 300ε για να τους βαλουν, θα περιμένουν τώρα να βρεξει για να τους αναψουν..... , δεν γινεται ετσι αποσβεση της επενδυσης..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και το ωραίο είναι πως δεν καταλαβαίνουν ότι τα έχουν αναμμένα, παρόλο που τους παίζεις κι εσύ τα δικά τους. Άσχετοι εις την νιοστήν. Ή όσοι έχουν μες στη νύχτα τη μικρή σκάλα και προβολάκια, ενώ βλέπουν ότι έτσι ο φωτισμός έχει τη μισή εμβέλεια από αυτήν της μεσαίας. Τι να πω... Τούβλα.Χα!
Καμοιά φορά, με πιάνει ενα δονκιχωτικός οίστρος και τους αναβοσβήνω τους προβολείς ομίχλης μπας και καταλάβουν. Οι περισσότεροι βέβαια, παρεξηγούνται!
ΥΓ Μέσα στην πόλη, εκτός ημερών με ομίχλη (σπάνιο, νομίζω) οι προβολείς δεν έχουν ΚΑΜΟΙΑ χρησιμότητα.
ΥΓ2 Η μόνη φορά που χρησιμοποίησα προβολεις ομ. σε νύχτα χωρίς ομίχλη ήταν σε εκδρομή στην Μάνη, σε άδειο αγροτικό δρόμο οπου πήγαινα με 30χλμ επειδή, για κάποιο λόγο, ο δρόμος ήταν γεμάτος σκαντζόχοιρους! Και μάλιστα πολύ μικρούς που δεν φαινόντουσαν! Οπότε, άναψα τους ομίχλης που είναι χαμηλά μπάς και αποφύγω το δυσάρεστο
-
Αυτό τώρα δεν ξέρω αν έπρεπε να το βάλω στα ποιο αστεία έχω δει σε Ελληνικούς δρόμους ή εδώ.
Φίλος που βρεθήκαμε εχθές είχε καμένη τη αριστερή μεσαία σκάλα και το δεξιό προβολέα ομίχλης. Τα είχε φυσικά και τα δυο ανοιχτά στην πορεία. Όταν του είπα ότι πρέπει να αλλάξει τις λάμπες μου απάντησε ότι αφού ανάβουν οι δυο εναπομείναντες δεν έχει κανένα πρόβλημα στην οδήγηση.
Στην οδήγηση μπορεί να μην έχει στο κεφάλι όμως σίγουρα. Όσο και να του εξηγούσα δεν ήταν δυνατό να του αλλάξω γνώμη. -
Ο drizzt έγραψε:
Χεχε... πάμε στοίχημα ότι με μια πρόχειρη καταμέτρηση τουλάχιστον στα Χανιά θα είναι πάνω από 30% όσων έχουν προβολείς ομίχλης;;;;;;
Όχι μόνο στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο και στη Ρόδο και.... σ'όλη την Ελλάδα με τόσους 'γρήγορους' που έχει. Α! Δεν το ξέρατε; Όταν έχουν αναμένα τα φώτα ομίχλης δίνουν και 5-6 αλογάκια στον κινητήρα
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!