-
στο τεύχος του Φεβρουαρίου και στο συγκριτιό 147 Τi - 316 Ti (όχι δεν θέλω να ξεκινήσω 'πόλεμο')
Πως γίνεται στα υπέρ της Alfa να συγκαταλέγονται τα φρένα και να βρίσκονται αιώνες μπροστά στο σχετικό πινακάκι με τις μετρήσεις;
-
στο τεύχος του Φεβρουαρίου και στο συγκριτιό 147 Τi - 316 Ti (όχι δεν θέλω να ξεκινήσω 'πόλεμο')
Πως γίνεται στα υπέρ της Alfa να συγκαταλέγονται τα φρένα και να βρίσκονται αιώνες μπροστά στο σχετικό πινακάκι με τις μετρήσεις;
-
-
Προφανώς είναι στα πολύ υπέρ της BMW και εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε.Πάντως έχεις δίκιο,τα νούμερα δικαιώνουν την σημείωσή σου!
-
h Ti η αλφα εχει νομιζω αλλα τακακια και κατι ζανταρες ΝΑ!
οποτε μπορει να ναι λογικη η διαφορα....Αλλα για ποση διαφορα μιλαμε?
Δεν πηρα το περιοδικο....
δωσε μας data -
Οι διαφορές είναι τεράστιες, 52,4 μέτρα για την 316 Τi από τα 120χλμ./ώρα, (60,2 για την 147) καλύτερα δηλαδή και από το 350Ζ και την GTV 3.2 που υπάρχουν στο ίδιο τεύχος.
-
Nαι είναι τρομερές διαφορές. Τα 52.4 μ είναι μακράν η καλύτερη επίδοση ακόμα και απ'όλα τα SUBAREVO.
4Τ ....ακούει κανείς...;;;;;;
-
μισο
-
Σύμφωνα με τόργανα μετρήσεων πράγματι η τιμή που πήραμε στο φρενάρισμα της 316ti από τα 120 χλμ./ώρα είναι 52,4 μέτρα. Kατά συνέπεια τα φρένα του αυτοκινήτου είναι σαφώς στα υπέρ του, γεγονός που προφανώς εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε στον πίνακα. O δαίμων όμως χτύπησε και στις μετρήσεις της 147. O συγκεκριμένος πίνακας περιλαμβάνει τις μετρήσεις της απλής 147 1.6 των 120 ίππων και όχι της έκδοσης ti. Θα επανέλθουμε πάραυτα με τα σωστά νούμερα ώστε να διευκαλενθεί πλήρως το θέμα._E.Π.
-
Ο χρήστης igor έγραψε:
Σύμφωνα με τόργανα μετρήσεων πράγματι η τιμή που πήραμε στο φρενάρισμα της 316ti από τα 120 χλμ./ώρα είναι 52,4 μέτρα. Kατά συνέπεια τα φρένα του αυτοκινήτου είναι σαφώς στα υπέρ του, γεγονός που προφανώς εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε στον πίνακα. O δαίμων όμως χτύπησε και στις μετρήσεις της 147. O συγκεκριμένος πίνακας περιλαμβάνει τις μετρήσεις της απλής 147 1.6 των 120 ίππων και όχι της έκδοσης ti. Θα επανέλθουμε πάραυτα με τα σωστά νούμερα ώστε να διευκαλενθεί πλήρως το θέμα._E.Π.Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε τα όργανα ή τις μετρήσεις. 52,4 μέτρα από τα 120 ούτε η Enzo δεν κάνει (ούτε και 35 από τα 100)
Με δεδομένο ότι όλες ( ; ) οι μετρήσεις γίνονται Θήβα, η 316 έχει καλύτερα φρένα από το 350Ζ (και πολλά άλλα υπεραυτοκίνητα; )
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σύμφωνα με τόργανα μετρήσεων πράγματι η τιμή που πήραμε στο φρενάρισμα της 316ti από τα 120 χλμ./ώρα είναι 52,4 μέτρα. Kατά συνέπεια τα φρένα του αυτοκινήτου είναι σαφώς στα υπέρ του, γεγονός που προφανώς εκ παραδρομής δεν καταγράφηκε στον πίνακα. O δαίμων όμως χτύπησε και στις μετρήσεις της 147. O συγκεκριμένος πίνακας περιλαμβάνει τις μετρήσεις της απλής 147 1.6 των 120 ίππων και όχι της έκδοσης ti. Θα επανέλθουμε πάραυτα με τα σωστά νούμερα ώστε να διευκαλενθεί πλήρως το θέμα._E.Π.
Μάλλον θα πρέπει να κοιτάξετε τα όργανα ή τις μετρήσεις. 52,4 μέτρα από τα 120 ούτε η Enzo δεν κάνει (ούτε και 35 από τα 100)
Με δεδομένο ότι όλες ( ; ) οι μετρήσεις γίνονται Θήβα, η 316 έχει καλύτερα φρένα από το 350Ζ (και πολλά άλλα υπεραυτοκίνητα; )
Κι'εμένα κάτι δεν μου κολλάει καλά εδώ. ;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
στο τεύχος του Φεβρουαρίου και στο συγκριτιό 147 Τi - 316 Ti (όχι δεν θέλω να ξεκινήσω 'πόλεμο')Πως γίνεται στα υπέρ της Alfa να συγκαταλέγονται τα φρένα και να βρίσκονται αιώνες μπροστά στο σχετικό πινακάκι με τις μετρήσεις;
Μα αν είχε σε κάτι να υπερηφανεύεται η Alfa Romeo ήταν πάντα τα φρένα της. Και ειδικά απο την εποχή της Alfasud και μετά!
-
Tο νούμερο είναι σωστό και καταγεγραμμένο. Eπίσης πρόβλημα με τα όργανα δεν υφίσταται. H κορυφαία αυτή επίδοση της 316 οφείλεται και στα ηλεκτρονικά σύστημα που διαθέτει το αυτοκίνητο, ειδικά στο σύστημα φρένων. Σε γενικές γραμμές, ειδικά στα φρεναρίσματα πανικού (μια διαδικασία που αναγκαστικά ακολουθούμε στις μετρήσεις επιβράδυνσης) τα ηλεκτρονικά κυκλώματα παίρνουν, αυτόματα τον έλεγχο του φρεναρίσματος επιτυγχάνοντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση ακινητοποίησης με βάση τις συνθήκες του δρόμου. Eίναι χαρακτηριστικό πως οι εκδόσεις ti διαθέτουν ακόμη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό το οποίο συνεργάζεται με το ABS, το ESP, το EBD, το DBC, κ.λπ. -και το μάνατζμεντ του κινητήρα ακόμη- επενεργώντας ακόμη και το φρενάρισμα. Tο όλο σύστημα είναι τόσο σοφιστικέ που αποτελεί από μόνο του Tεχνικό Άρθρο! Aυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την αίσθηση του πεντάλ στο φρενάρισμα, αλλά και το κοντρόλ που αυτή η αίσθηση με ταδίδει στον οδηγό σε κανονικές συνθήκες επιβράδυνσης, ένα σημείο όπου η 147 υπερέχει. Eίναι γνωστό άλλωστε πως τα ηλεκτρονικά «σκεπτόμενα» ταχύτατα και χωρίς συναισθήματα ξεπερνούν πολλές φορές σε αντίδραση τον άνθρωπο._E.Π.
-
Εφόσον είναι έτσι πρέπει να υποκλιθούμε στους τεχνικούς της BMW γιατί το αποτέλεσμα μετράει και ειδικά στο φρενάρισμα.
Η 316 ti ντροπιάζει λοιπόν πολλά , αν όχι όλα , ''σπορ'' μοντέλα . Αν συνδοιάζεται και με ανάλογη αντοχή τότε είναι κορυφαία. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Εφόσον είναι έτσι πρέπει να υποκλιθούμε στους τεχνικούς της BMW γιατί το αποτέλεσμα μετράει και ειδικά στο φρενάρισμα.
Η 316 ti ντροπιάζει λοιπόν πολλά , αν όχι όλα , ''σπορ'' μοντέλα . Αν συνδοιάζεται και με ανάλογη αντοχή τότε είναι κορυφαία.Προφανώς πρόκειται για ένα επίτευγμα της BMW.
Γιατί καλή είναι και η αίσθηση των φρένων, αλλά σε ότι αφορά θέματα ασφάλειας, εκεί μπαίνει η συντηρητική και αυστηρή αντιμετώπιση του Γερμανού κατασκευαστή. -
Ο χρήστης igor έγραψε:
Tο νούμερο είναι σωστό και καταγεγραμμένο. Eπίσης πρόβλημα με τα όργανα δεν υφίσταται. H κορυφαία αυτή επίδοση της 316 οφείλεται και στα ηλεκτρονικά σύστημα που διαθέτει το αυτοκίνητο, ειδικά στο σύστημα φρένων. Σε γενικές γραμμές, ειδικά στα φρεναρίσματα πανικού (μια διαδικασία που αναγκαστικά ακολουθούμε στις μετρήσεις επιβράδυνσης) τα ηλεκτρονικά κυκλώματα παίρνουν, αυτόματα τον έλεγχο του φρεναρίσματος επιτυγχάνοντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση ακινητοποίησης με βάση τις συνθήκες του δρόμου. Eίναι χαρακτηριστικό πως οι εκδόσεις ti διαθέτουν ακόμη και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό το οποίο συνεργάζεται με το ABS, το ESP, το EBD, το DBC, κ.λπ. -και το μάνατζμεντ του κινητήρα ακόμη- επενεργώντας ακόμη και το φρενάρισμα. Tο όλο σύστημα είναι τόσο σοφιστικέ που αποτελεί από μόνο του Tεχνικό Άρθρο! Aυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την αίσθηση του πεντάλ στο φρενάρισμα, αλλά και το κοντρόλ που αυτή η αίσθηση με ταδίδει στον οδηγό σε κανονικές συνθήκες επιβράδυνσης, ένα σημείο όπου η 147 υπερέχει. Eίναι γνωστό άλλωστε πως τα ηλεκτρονικά «σκεπτόμενα» ταχύτατα και χωρίς συναισθήματα ξεπερνούν πολλές φορές σε αντίδραση τον άνθρωπο._E.Π.εγω τον χαβα μου αλλα να το διαβασουν αυτο οποιοι θεωρουν τα bmw (και συναφους κοστους αμαξια) υπερτιμημενα...
σε κομπακτ φιλου , τραβηξε τσαρουχωμα στα φρενα (με 18'' ζαντες) και το αμαξι ξηλωσε ασφαλτο...Μου εκανε εντυπωση μεγαλη οτι το αμαξι φρεναρε εντονα ΚΑΙ με τους πισω τροχους....και μιλαμε για 316 ε...
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Μου εκανε εντυπωση μεγαλη οτι το αμαξι φρεναρε εντονα ΚΑΙ με τους πισω τροχους....Πιστεύω πως κάθε αυτοκίνητο με (σωστά ρυθμισμένο) EBD και σφιχτή ανάρτηση (ώστε να μη βουτά στο φρενάρισμα) φρενάρει πάντα και με τους πίσω τροχούς.
-
Να δεχτώ ότι είναι σωστή η μέτρηση (για την οποία θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω). Δεν έκανε εντύπωση αυτή η εξωπραγματική τιμή, όχι μόνο για αυτοκίνητο της κατηγορίας, αλλά ακόμα και για supercar, ώστε να μην είναι άξια αναφοράς ούτε σε μία πρόταση στο κείμενο;
Ούτε μία ανφορά έστω για τα ηλεκτρονικά της Ti;
Υ.Γ: κατά τ' άλλα η απόσταση φρεναρίσματος εξαρτάται μόνο από το συντελεστή τριβής, σύμφωνα με ορισμένους άλλους...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν έκανε εντύπωση αυτή η εξωπραγματική τιμή, όχι μόνο για αυτοκίνητο της κατηγορίας, αλλά ακόμα και για supercar, ώστε να μην είναι άξια αναφοράς ούτε σε μία πρόταση στο κείμενο;Ούτε μία ανφορά έστω για τα ηλεκτρονικά της Ti;
Αυτό ήταν φάουλ από μεριά των δοκιμαστών.
-
Όση σημασία μπορεί να έχει, ιδού κάποιες μετρήσεις ακινητοποίησης από τα 120km/h. Προέρχεται από αμερικανικές πηγές, όπως είναι φανερό από τις επιλογές των αυτοκινήτων:
Honda Integra GS-R 74.4
Audi A4 80.7
BMW Z3 ( 2.8 ) 64.5
Ferrari 550 Maranello 59.7
Lexus ES300 73.8
Lexus LS400 78
Mazda MX-5 76.8
Mazda Protege 86.1
Mercedes C36 63
Mercedes SLK230 62.7
Nissan Maxima 72.9
Nissan 200SX 68.4