-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι τέτοιες οι διαφορές.....Σε ταξίδι Θεσσαλονίκη -Αθήνα και πίσω με τέσσερα άτομα κάθε αυτοκίνητο και με ίδιο ρυθμό αφού ταξιδεύαμε μαζί ML320 CDI και Cayenne V6 3,6 η διαφορά ήταν χοντρικά (το είχα αναφέρει όταν ήταν φρέσκο) ήταν περίπου 2 λίτρα στα 100.γιωργο συγκρινεις ανομοια οχηματα. εγω με yaris d4d και φιλος με yaris 1.33 βενζινη ιδιας γενιας, πηγαμε παρεα θεσσαλονικη γιαννενα και πισω. και τα 2 αυτοκινητα απο 3 ατομα μεσα και εγω ειχα μεση καταναλωση 5.3 και η βενζινη 6.8. πηγαιναμε με 130-140 στην εγνατια.
εαν στα 1400 κυβικα σε ιδια οχηματα με ιδιο βαρος και ακριβως τις ιδιες ταχυτητες ειχα 1.5 λιτρο διαφορα με την βενζινη, μπορειτε περιπου να υπολογισετε την διαφορα σε διλιτρα οχηματα με μεγαλυτερο βαρος .εκει θα φανει περισσοτερο η διαφορα καθως αλλο ειναι να τραβας 1100 κιλα και αλλο 1700 ενως suv (εκει η ροπη μετραει ακομα περισσοτερο)
για οσους δεν γνωριζουν τις διαφορες
d4d diesel 1368κ.εκ 90 αλογα 20.5 κιλα ροπη
1.33 βενζινη 1330κ.εκ 99 αλογα 12.5 κιλα ροπη -
ενα μεγαλο SUV καιει ανετα μεσα στη πολη 16-20lt/100. Με ML500 του 2007 σε διαδρομη 20χλμ μεσα στην Αθηνα, δεν επεφτε κατω απο 17 με πολυ πολυ στρωτη οδηγηση.
μου βγηκαν τα ματια εξω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ενα μεγαλο SUV καιει ανετα μεσα στη πολη 16-20lt/100. Με ML500 του 2007 σε διαδρομη 20χλμ μεσα στην Αθηνα, δεν επεφτε κατω απο 17 με πολυ πολυ στρωτη οδηγηση.μου βγηκαν τα ματια εξω
Νορμαλ καταναλωση, δεν βλεπω κατι κακο για την πολη
-
Παντως ο θειος μου που έχει το Χ5 3.0 ντιζελ στην γερμανια έχει μέση κατανάλωση μικτου κύκλου πραγματική 10 λίτρα / 100χλμ . Και μιλαμε για ενα αυτοκίνητο 2 τόνων , αυτόματο και ο θειος μου το παταει καλα γενικα..
Τόσα έχω στο ford focus 1.6 βενζινη.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Όχι ότι δεν χαίρομαι που επιτέλους ξεκαθαρίστηκε το θέμα αυτό, αλλά κατά τ'άλλα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους μάραναν τόσα χρόνια και οι εκθέσεις των 'επιτροπών σοφών' επί του θέματος.Βέβαια τώρα μένει να φανεί
α) ποιός έχει λεφτά για νέο αυτοκίνητο και
β) ποιός θα καθαρίσει το τοπίο με την ποιότητα του πετρελαίου στην ΕλλάδαΠάντως το diesel συμφέρει απίστευτα για όσους κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε εθνικές και για ταχύτητες 130-150 σε σχέση με τα βενζινοκίνητα. Οι ρεπρίζ τα σπάνε, απλά.... Για όποιον κάνει χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, πιστεύω ότι ένα καλό αυτόματο κιβώτιο θα του γλυτώσει περισσότερα χρήματα (αλλάζοντας μόνο του πιο χαμηλά και αποφεύγοντας τα μαρσαρίσματα) απ'ότι ένα diesel... Θέλω, με άλλα λόγια, να πω ότι η μεγαλύτερη χασούρα στην πόλη είναι το σταμάτα-ξεκίνα και το over-revving.
Οι ρεπρίζ είναι ανάλογες με την ισχύ και την κλιμάκωση. Ένα βενζινοκίνητο 200 ίππων θα είναι το ίδιο γρήγορο με ένα πετρέλαιο 200. Από στάση δε η βενζίνη μπροστά. Στα άλλα συμφωνώ.
Παρότι κάνω 25.000 χλμ το χρόνο, και το επόμενο βενζινοκίνητο θα είναι!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παρότι κάνω 25.000 χλμ το χρόνο, και το επόμενο βενζινοκίνητο θα είναι!
το 2020 που θα ξαναβγούμε στις αγορές ;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι ρεπρίζ είναι ανάλογες με την ισχύ και την κλιμάκωση. Ένα βενζινοκίνητο 200 ίππων θα είναι το ίδιο γρήγορο με ένα πετρέλαιο 200. Από στάση δε η βενζίνη μπροστά.
βαζω αυτα τα παραδειγματα γιατι ειναι απο αυτοκινητα που γνωριζω.
Παρότι το 0-100 δεν ειναι το δυνατο τους σημειο,
πολλα ντιζελ ειναι πιο γρηγορα απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα ακομα και στο 0-100 ή ειναι σχεδον ισοδυναμαSubaru Forester
Μέγιστη Ισχύς (ΗP) (KW)/rpm 2lit βενζινη 150 (110) / 6.000 2lit πετρελαιο 147 (108) / 3.600
Επιτάχυνση (0-100 km/h) (sec) ...........10,7...................................................10,4Subaru Outback
Μέγιστη Ισχύς (ΗP) (DIN)/rpm) 2,5λιτ βενζ 167(123) / 5.600 2lit πετρελαιο 150(110) / 3.600
Επιτάχυνση (0-100 km/h) (sec) ...........9,6...................................................9,7ΤΟΥΟΤΑ RAV4
Μέγιστη ισχύς (DIN hp) ...βενζινη 2 λιτ 158 ιπποι....... πετρελαιο 2,2 λιτ 150 ιπποι
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δευτ.) βενζ 11,0 sec ....... πετρελαιο 10,2 secBMW X3
diesel 2.0 8,5 sec, βενζινη 10,0 sec320
βενζινη 170 αλογα ---> 8,2 sec
diesel 184 αλογα ---> 7,9 seccherokee
3,7 βενζινη 211 ιπποι ---> 8,9 sec
2,8 disel 177 ιπποι ---> 9,2 secκαι ολα αυτα επιτυγχανονται με αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση καυσιμου
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βέβαια τώρα μένει να φανεί
α) ποιός έχει λεφτά για νέο αυτοκίνητο καιΔεν έχει να φανεί τίποτα επ' αυτού. Διότι ακόμη και σήμερα 100.000 άτομα μπορούν και αγοράζουν καινούργια ρόδα το χρόνο. Άρα μοιραία ένα σοβαρό ποσοστό αυτών θα μετακυλήσει την αγορά του στο νέο καύσιμο. Παρεμπιμπτόντως ήδη το 6% της αγοράς είναι πετρέλαια, και αυτό ΠΡΙΝ αρθεί η απαγόρευση.
Έχω προβλέψει 20% για το 2012 χαλαρά. Αν είναι όλη η χρονιά ωφέλιμη, όχι να πούνε αύριο ότι η άρση θα υλοποιηθεί π.χ. από του χρόνου τον Σεπτέμβριο.Φανταζομαι οτι και πολλες εταιριες θα αλλαξουν τα λιζινγκ με πετρελαιοκινητα.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Οι ρεπρίζ είναι ανάλογες με την ισχύ και την κλιμάκωση. Ένα βενζινοκίνητο 200 ίππων θα είναι το ίδιο γρήγορο με ένα πετρέλαιο 200. Από στάση δε η βενζίνη μπροστά.
βαζω αυτα τα παραδειγματα γιατι ειναι απο αυτοκινητα που γνωριζω.
Παρότι το 0-100 δεν ειναι το δυνατο τους σημειο,
πολλα ντιζελ ειναι πιο γρηγορα απο τα αντιστοιχα βενζινοκινητα ακομα και στο 0-100 ή ειναι σχεδον ισοδυναμαSubaru Forester
Μέγιστη Ισχύς (ΗP) (KW)/rpm 2lit βενζινη 150 (110) / 6.000 2lit πετρελαιο 147 (108) / 3.600
Επιτάχυνση (0-100 km/h) (sec) ...........10,7...................................................10,4Subaru Outback
Μέγιστη Ισχύς (ΗP) (DIN)/rpm) 2,5λιτ βενζ 167(123) / 5.600 2lit πετρελαιο 150(110) / 3.600
Επιτάχυνση (0-100 km/h) (sec) ...........9,6...................................................9,7ΤΟΥΟΤΑ RAV4
Μέγιστη ισχύς (DIN hp) ...βενζινη 2 λιτ 158 ιπποι....... πετρελαιο 2,2 λιτ 150 ιπποι
Επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (δευτ.) βενζ 11,0 sec ....... πετρελαιο 10,2 secBMW X3
diesel 2.0 8,5 sec, βενζινη 10,0 sec320
βενζινη 170 αλογα ---> 8,2 sec
diesel 184 αλογα ---> 7,9 seccherokee
3,7 βενζινη 211 ιπποι ---> 8,9 sec
2,8 disel 177 ιπποι ---> 9,2 secκαι ολα αυτα επιτυγχανονται με αρκετα χαμηλοτερη καταναλωση καυσιμου
Ορισμένα από αυτά είναι προφανές ότι θα ισχύουν. Η ντίζελ 320 π.χ. έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Για μερικά άλλα εκφράζω αμφιβολία... Ειδικά το βενζινοκίνητο Ραβ έχει μετρηθεί στο 10αράκι οπότε...
-
Αν οι διαφορές στις ρεπρίζ είναι από 0.1-0.8sec τότε δεν έχει και τρελή διαφορά.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Αν οι διαφορές στις ρεπρίζ είναι από 0.1-0.8sec τότε δεν έχει και τρελή διαφορά.δεν αναφερομουν στις ρεπριζ, αλλα στο 0-100
στις ρεπριζ η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη εκτος αν το βενζινοκινητο εχει κι εκεινο τουρμπο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
ενα μεγαλο SUV καιει ανετα μεσα στη πολη 16-20lt/100. Με ML500 του 2007 σε διαδρομη 20χλμ μεσα στην Αθηνα, δεν επεφτε κατω απο 17 με πολυ πολυ στρωτη οδηγηση.
μου βγηκαν τα ματια εξω
Νορμαλ καταναλωση, δεν βλεπω κατι κακο για την πολη
οταν δωσεις 200€ για να γεμισεις το ρεζερβουαρ θα αλλαξεις γνωμη
ο γνωστος με το ΜL κυκλοφορει το τελευταιο καιρο με smart diesel
-
εγώ ήμουν ανάμεσα σε giulietta 1.4 multiair 170ps και 1.6 diesel 105ps.
Έκανα test drive και τα δυο και κατέληξα στο 2ο το οποίο και περιμένω να μου έρθει. Ήμουν σε δίλλημα αρχικά, αλλά μόλις οδήγησα το diesel αμέσως αποφάσισα.
Το πρώτο είναι σφαίρα στο δρόμο πολύ γκάζι, αλλά η επιτάχυνση και αίσθηση που έχει το diesel όταν ροπιάζει και κολάς στο κάθισμα είναι το κάτι άλλο... -
Απλά μην κάνεις το λάθος να κολλήσεις σε καμιά 170άρα Τζουλιέτα, ούτε καν 120άρα.
Καλοτάξιδο να είναι!
-
καλως μας ηρθαν τα μεγαλεια!! αντε να δουμε ποιος θα αγορασει τί τωρα..
παντως καλα και ωραια τα παραδειγματα που προ-αναφερθηκαν (dieselακιας(?) και εγω ), με την διαφορα οτι ολα τους ειναι πολλαααααααα κυβικα -για την Ελλαδιτσα μας ετσι?
κακα τα ψεματα για τις καροτσες αυτες ειναι καλυτερα τα πετρελαια, αλλα τα παγια -ληστρικα- εξοδα τα ακολουθουν ασχετα με το τι καινε.
σαφως των ογκο των πωλησεων θα συνεχισουν να τον τραβανε οτιδηποτε μεχρι -κυριως- 1600 κυβικα... -
Ο χρήστης n4speed έγραψε:
Παντως ο θειος μου που έχει το Χ5 3.0 ντιζελ στην γερμανια έχει μέση κατανάλωση μικτου κύκλου πραγματική 10 λίτρα / 100χλμ . Και μιλαμε για ενα αυτοκίνητο 2 τόνων , αυτόματο και ο θειος μου το παταει καλα γενικα..Τόσα έχω στο ford focus 1.6 βενζινη.
Στην Αγγλια το 90% των μεγαλων SUV ειναι ντηζελ για οικονομια στην βενζινη και στα τελη κυκλοφοριας (χαμηλοτερες εκπομπες).
-
Καλήμερα μπείτε μια στο car και δείτε πόσο τσίμπησαν μέσα σε ένα απόγευμα τα ντιζελοκίνητα εισαγωγής τυχαίο δεν νομίζω
-
Φανταζομαι οτι και πολλες εταιριες θα αλλαξουν τα λιζινγκ με πετρελαιοκινητα.
Εκεί βρίσκεται και η μεγαλύτερη δεξαμενή πρόθυμων πελατών. Ακολουθούν οι ιδιώτες, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες που κάνουν πολλά χλμ. το χρόνο, μετά οι τζιπάτοι και σκαφάτοι για ευνόητους λόγους, και μετά οι μοδάτοι που θα σπεύσουν να πάρουν πετρέλαιο γιατί είναι γκλαμ.
Θα γίνει της Μπιγιονσέ.
Δεν υπάρχει ερώτημα για μένα αν θα πιάσει μερίδιο αγοράς, αυτό είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν θα ανεβάσει και την αγορά γενικώς παρά το δύσκολο 2012 που προμηνύεται. -
Στο ερωτημα σου θα βαλω ενα αλλο ερωτημα.Πως και γιατι θα ανεβει η αγορα του αυτοκινητου,που οπως σωστα λες ειναι στα Ταρταρα? Οι κακες οικονομικες συνθηκες θα ειναι μαζι μας για χρονια οποτε αμεσα ή στο κοντινο μελλον μαλλον ειναι απιθανο να παρη τα πανω της.
-
Ιδίως μάλιστα αν κατά την αγορά θα πρέπει να εκταμιεύσεις +€2000 σε σχέση με το βενζινοκίνητο.
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;