-
την συγκεκριμένη λειτουργια χειροφρένου έχουν και οι Lotus Elan...
-
Eντελως παραξενη μου φαινεται η θεση του διακοπτη alarm στην C5.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Eντελως παραξενη μου φαινεται η θεση του διακοπτη alarm στην C5.Στο ίδιο σημείο το έχει και το C4. Είναι για να σου το πατάει ο συνοδηγός
-
Εδώ στο mx ο συνοδηγός σου τραβάει χαλαρά χειρόφρενο!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Εδώ στο mx ο συνοδηγός σου τραβάει χαλαρά χειρόφρενο!Και στο Focus.
-
Καλυτερα εκει ο διακοπτης παρα να βαζεις το χερι σου μεσα απο το τιμονι στα παλια golf-vento για να πατησεις τα alarm...
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Και στο Focus.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Και στο Focus.
Χμμμ... Ίσως δεν είναι τυχαίο... Αυτό είναι απόσπασμα από το manual του 3008:
Αν στεφτούμε πόσες ώρες της ζωής του περνάει κανείς οδηγώντας και ότι τα εγκεφαλικά, τα εμφράγματα κλπ δεν είναι και τόσο σπάνια στις μέρες μας, τότε μάλλον έχει κάποια λογική. Τουλάχιστον να γλυτώσουν οι συνεπιβάτες...
-
Γιατί οι υπόλοιποι Χάμερ οδηγείτε και δεν φτάνετε να πιάσετε το χειρόφρενο ως συνοδηγοί ;
-
Λοιπόν, όταν ο κουμπάρος μου αγόρασε το Citroen C4, μού έκανε τρομερή εντύπωση ότι το αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένο εργοστασιακό αρωματικό αυτοκινήτου!!!!. (Φαντάζομαι ότι η Citroen θα το έχει τοποθετήσει και σε άλλα μοντέλα της.)Δεν το έχω συναντήσει σε κανένα αυτοκίνητο αυτό το χαρακτηριστικό.
Έξυπνη ιδέα δεδομένου ότι τα διάφορα αρωματικά που κυκλοφορούν, άλλο δεν πιάνει καλά στις γρίλιες,σε άλλα αυτοκίνητα οι γρίλιες είναι πολύ 'πλαγιαστές' οπότε δεν τοποθετείται καλά κλπ κλπ.
Το μόνο σπαστικό της υπόθεσης 'εργοστασιακό αρωματικό' είναι ότι πρέπει να το αγοράζεις απο την αντιπροσωπεία και ότι -κατά πάσα πιθανότητα- θα το πληρώνεις χρυσό...
-
ακριβώς! (πρώην κάτοχος C4)
τα μείον του: ήταν πανάκριβο (νομίζω 11 ευρώ είχε) και πολύ διακριτικό για τα γούστα μου. Σχεδόν δεν το καταλάβαινα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ακριβώς! (πρώην κάτοχος C4)τα μείον του: ήταν πανάκριβο (νομίζω 11 ευρώ είχε) και πολύ διακριτικό για τα γούστα μου. Σχεδόν δεν το καταλάβαινα.
Δεν ρυθμίζεται κάπως η 'ένταση' του αρωματικού?
-
με τον αεραγωγό...αλλά και στο τέρμα που το χα δεν μου μύριζε όσο θα ήθελα. Σαν το «δεντράκι» δεν υπάρχει.
-
Άλλο κουφό κάποιων παλιότερων Citroen που είχαν τιμόνι με μία ακτίνα: Το ίσιο του ήταν με την ακτίνα στις παρα είκοσι
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Άλλο κουφό κάποιων παλιότερων Citroen που είχαν τιμόνι με μία ακτίνα: Το ίσιο του ήταν με την ακτίνα στις παρα είκοσιΑπό εκεί το κρατούσες στα ταξίδια.
-
Ο χρήστης Arkady έγραψε:
Λοιπόν, όταν ο κουμπάρος μου αγόρασε το Citroen C4, μού έκανε τρομερή εντύπωση ότι το αυτοκίνητο έχει ενσωματωμένο εργοστασιακό αρωματικό αυτοκινήτου!!!!. (Φαντάζομαι ότι η Citroen θα το έχει τοποθετήσει και σε άλλα μοντέλα της.)Δεν το έχω συναντήσει σε κανένα αυτοκίνητο αυτό το χαρακτηριστικό.Έξυπνη ιδέα δεδομένου ότι τα διάφορα αρωματικά που κυκλοφορούν, άλλο δεν πιάνει καλά στις γρίλιες,σε άλλα αυτοκίνητα οι γρίλιες είναι πολύ 'πλαγιαστές' οπότε δεν τοποθετείται καλά κλπ κλπ.
Το μόνο σπαστικό της υπόθεσης 'εργοστασιακό αρωματικό' είναι ότι πρέπει να το αγοράζεις απο την αντιπροσωπεία και ότι -κατά πάσα πιθανότητα- θα το πληρώνεις χρυσό...
Και στο 207 το 'χει
-
Και η Νισσάν το έχει βγάλει πρόσφατα σε ορισμένα μεγάλα μοντέλα και ενσωματώνεται μέσα στο σύστημα εξαερισμού/κλιματισμού καλύπτοντας όλο το αυτοκίνητο αφού διαχέεται από όλους τους αεραγωγούς και τα στόμια.
-
Αμάξια για βρωμερούς οδηγούς;
Προτιμώ ένα καθαρό αμάξι και να μυρίζει το σαμπουάν ή η κολώνια των επιβατών.
-
Επειδή ορισμένοι διαβάζουν μόνο τα 'αντικειμενικά' περιοδικά , θα σας πώ ότι το ΑΛΑΡΜ ΑΝΑΓΚΗΣ πάντα στα γαλλικά είναι στο επίπεδο όρασης του δρόμου , ενώ αντίθετα στα γερμανικά είναι χαμηλά μπροστά από το χειρόφρενο είτε στη κάθετη (mercedes) , είτε στην οριζόντια πλευρά (bmw) της κονσόλας , που γιά να το βρείς πρέπει να ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΔΡΟΜΟ . Οπότε το ένα είναι περίεργο (γαλλικό) , το άλλο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ (γερμανικό) .
Αντε γιατί η εργονομία έχει κανόνες και όχι κονόμες .Απλά στην περίπτωση της νέας C5 έπρεπε οι 'αντικειμενικοί' να βρούν ένα μειονέκτημα και είπαν το αλάρμ . Τι να έλεγαν γιά το σχεδιασμό , την αισθητική και την ποιότητα ? Θα τους έκραζε το σύμπαν .
-
Σημαντικό αυτό με τα αλάρμ, και το που πρέπει να βρίσκεται ο διακόπτης.
Αγόρασα πριν από χρόνια ένα Ρόβερ 75 και μάλλον λόγω τευτονικής επιρροής ο διακόπτης για τα αλάρμ βρισκόταν ανάμεσα από τα δύο μπροστινά καθίσματα και δίπλα σχεδόν στο χειρόφρενο.
Για μήνες προβληματιζόμουν διότι για να τον βρω έπαιρνα τα μάτια μου από το δρόμο και μάλιστα για πολύ ώρα, και σε 2 τουλάχιστον περιπτώσεις κόντεψα να τρακάρω.
Αγόρασα ένα έξτρα διακόπτη, έκανα μία τρύπα στο ψηλά στο κεντρικό ταμπλώ, προέκτεινα τις καλωδιώσεις και τοποθέτησα τον έξτρα διακόπτη σε νέα θέση, εκεί δηλαδή που βρίσκεται στα περισσότερα αυτοκίνητα. Δεν φαίνεται τίποτα και μάλιστα στην αντιπροσωπεία σε κάποιο σέρβις κουφάθηκαν και φώναξαν και τον ιδιοκτήτη να το δει.
Εργονομικό φάουλ εδώ για την Ρόβερ και μάλιστα σοβαρότατο.
Παράξενα ή αστεία χαρακτηριστικά αυτοκινήτων