-
Aνοιγω αυτο το θεμα για να γραψουμε τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα των αυτοκινητων που εχουμε στην κατοχη μας και οδηγουμε καθημερινα.
Ετσι πιστευω θα γνωρισουμε πρακτικα ενα αλλο αυτοκινητο απο την πλευρα του οδηγου που το οδηγει και θα βοηθησουμε ισως καποιους υποψηφιους αγοραστες.
Ξεκινω εγω με το δικο μου,ενα Citroen Saxo VTS 1600.
Λοιπον εχοντας το 4 και πλεον χρονια στην κατοχη μου κι εχοντας διανυσει 71,000 χλμ εχω να πω τα εξης:Τι μου αρεσε:
-Υποδειγματικη αξιοπιστια κινητηρα
-Τιμονι που σε «πληροφορει»
-Πλαστικα που αν και δεν σε πειθουν εξ οψεως «δεν τριζουν»
-Αξιοπιστια εως τωρα αν κι εχει τραβηξει..
-Καθισματα που προσφερουν επαρκη στηριξη-επισης μου αρεσουν που μοιαζουν πολυ με γνησια μπακετ
-«Γαλλικη ανεση» αν και χαμηλωμενο 3 ποντους
-Σχετικα ευρυχωρο χωρο αποσκευων με σωστη εκμεταλλευση
-Ευελικτο και ευκολοδηγητο στην πολη με πολυ καλη ορατοτητα...και πισω
-Που του λειπουν ηλεκτρονικα βοηθηματα τυπου Esp,ηλεκτρονικο γκαζι κλπ και το κανει καθαροαιμο
-Στροφιλικια που ανεβαζουν αδρεναλινη
-Πανεμορφες 14αρες ζαντες αλουμινιου (ξερετε εκεινες τις μαμα που ειχε το πρωτο vts!)
Τι δεν μου αρεσε:-Θορυβωδης κινητηρας (αν κι εβαλα το χερακι μου με την «σκουπα»)
-Σκληρα πλαστικα
-Πολυ ξεπερασμενη σχεδιαση ταμπλο
-Μπλε φοντο στα οργανα..χαθηκε να ειναι και ο φωτισμος μπλε?
-Πολυ «ελαφριες» πορτες με αναλογο ηχο
-Πισω καθαριστηρας που δεν ρυθμιζεται με σκαλες οπως οι μπροστα
-Ηχος των αναρτησεων που μεταφερεται στην καμπινα
-Λειτουργια A/c (κοβει πολλα αλογα ρε γμτ!)Αυτα απο την προσωπικη μου πλευρα!
Θα παρακαλεσω οσους γραψουν εδω να μην σχολιαζουν τα γραφομενα των αλλων!
Μην γινουμε «βατερλο»
Ευχαριστω! -
Aνοιγω αυτο το θεμα για να γραψουμε τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα των αυτοκινητων που εχουμε στην κατοχη μας και οδηγουμε καθημερινα.
Ετσι πιστευω θα γνωρισουμε πρακτικα ενα αλλο αυτοκινητο απο την πλευρα του οδηγου που το οδηγει και θα βοηθησουμε ισως καποιους υποψηφιους αγοραστες.
Λοιπον εχοντας το 4 και πλεον χρονια στην κατοχη μου κι εχοντας διανυσει 71,000 χλμ εχω να πω τα εξης:Τι μου αρεσε:
-Καθισματα που προσφερουν επαρκη στηριξη-επισης μου αρεσουν που μοιαζουν πολυ με γνησια μπακετ
-Που του λειπουν ηλεκτρονικα βοηθηματα τυπου Esp,ηλεκτρονικο γκαζι κλπ και το κανει καθαροαιμο
-Πανεμορφες 14αρες ζαντες αλουμινιου (ξερετε εκεινες τις μαμα που ειχε το πρωτο vts!)
Τι δεν μου αρεσε:-Θορυβωδης κινητηρας (αν κι εβαλα το χερακι μου με την «σκουπα»)
-Σκληρα πλαστικα
Μην γινουμε «βατερλο»
Ευχαριστω! -
-Σκληρα πλαστικα
Μην γινουμε «βατερλο»
Ευχαριστω! -
Peugeot 206 1.6XS, 1/2003 με 11.000 χλμ. στην πλάτη του.
Μ' αρέσει
- Άνεση ανάρτησης
- Αποθέματα ροπής μετά τις 2.000 στροφές
- Αποτελεσματικότατα φρένα με άψογη αίσθηση, συνδυασμένα με ABS διαγωγής κοσμιοτάτης
- Παιχνιδιάρικη συμπεριφορά στις στροφές (αρκεί να εμπιστευτείς την παθητική τετραδιεύθυνση και να μην τρομάξεις)
- Εξαιρετική σταθερότητα στις καμπές παρά το περιορισμένο μεταξόνιο (αρκεί να αδιαφορήσεις για τις κλίσεις)
- Κλιματισμός θορυβώδης αλλά απόλυτα ικανοποιητικός
- Χαμηλή κατανάλωση στο ταξίδι (με ταχύτητες άνω των 140χαω).
- Καλή αίσθηση τιμονιού
- Ημιμπάκετ καθίσματα με άψογη πλευρική στήριξη
- Ηλιοροφή τριζάτη μεν, αλλά τεράστια!
- Εκμεταλλευσιμότητα χώρου αποσκευών
- Και βέβαια ότι το θεωρώ όμορφο σχεδιαστικά και πάντα φρέσκο, ενώ είναι και όσο πρέπει διακριτικό
Δεν μ΄αρέσει
- 'Ηλεκτρονικό' γκάζι με ξεκομμένη αίσθηση και εκνευριστική υστέρηση στην ανηφόρα.
- Μέτρια πλαστικά που 'ακούγονται'
- Ελαστικότητα κάτω από τις 2.000 στρ.
- Κλίσεις στις στροφές
- Αίσθηση επιλογέα (δε χάνεις σχέση, αλλά μοιάζει σαν ξεχαρβαλωμένος)
- Ήχος κινητήρα, ειδικά χαμηλά, γιατί το σφύριγμα στις ψηλές στροφές (όσο ακούγεται) είναι σχετικά πορωτικό.
- Χώροι πίσω (αν και δεν κάθομαι πίσω ;))
- Τρίξιμο από την ηλιοροφή
- Λάστιχα Continetal (ικανοποιητικά, αλλά χειρότερα από τα Exalto που είχα στο Rallye)
-
2002 Subaru Impreza WRX με 30 χιλιαδες χιλιομετρα και 3 χρονια ιδιοκτησιας.
Υπερ:
Tο πρωτο μου τουρμπατο.
Μ' αρεσει το μεγεθος (μικρο τοπικα)
Καθισματα ανετα με καλη πλευρικη στηριξη
Μηχανη διαμαντι.
Ροπη καλη μετα τις 3000 στροφες.
Στριβει τραινισια.
Ο θορυβος του boxer μοτερ ειναι το κατι αλλο.
το μοτερ ψοφαει να φτανει τα κοκκινα.
Της παναγιας τα ματια απο βελτιωσεις αν θελει ο ιδιοκτητης.
Καλα φρενα.
Αναρτηση προοδευτικη οχι πολυ σκληρη.
Προσφυση ειναι πολυ καλη λογω φυσικα τετρακινησης.
Τετρακινηση μηχανικη χωρις ηλεκρονικα βοηθηματα.Κατα:
Το πρωτο μου τουρμπατο οποτε ακομα μαθαινω πως δουλευει.
καθισματα μπορουν να βελτιωθουν. Ενα σετ Ρεκαρο δεν θα με πειραζε(τα ευρωπαικα εχουν καλυτερα καθισματα ακουω).
Ροπη πριν να σπουλαρει το τουρμπο κατω του μεσου ορου. Ξανα χρειαζεται να οδηγιεται διαφορετικα απο ενα ατμοσφαιρικο.
Το μοτερ πιανει τον κοφτη πολυ γρηγορα (θελω 8 χιλ στροφες κοκκινα)
Ξοδευω ενα καρο λεφτα σε βελτιωσεις και καθε 6 μηνες αλλαζω σχεδιο για βελτιωσεις.
Η αναρτηση ειναι καλη αλλα οχι οσο καλη επρεπε. Εχω αλλαξει 3 σετ αναρτησεις και ακομα ψαχνομαι.
Προσφυση καλη αλλα ακλο θα ητανε να ειχε και κανα μπλοκε μπροστα.
Βγηκε το καινουργιο STI που να παρει και να σηκωσει και μετη βια κρατιεμαι να αναβαθμισω και πεταξω ακομα πιο πολλα λεφτα.Γενικα σχολια:
Εχω κολλησει το σαρακι των αναβαθμισεων. Η γυναικα μου φωναζε στην αρχη αλλα τωρα εχει μαλλον βαρεθει και δεν κοιταει τους λογαριασμους των πιστωτικων.
Δεν εχει βαρεθει να με σταματαει να παρω το STi που να παρει....
Ο μεσος ορος ηλικιας των ιδιοκτητων τοπικα ειναι 15 χρονια μικροτεροι μου. Καθε φορα που παω σε συναντησεις ειμαι σχεδον το πουρο της παρεας.
Νικος
-
Seat Ibiza 1.4lt - 75ps με 15.000 χιλιόμετρα ξενέρωτης χρήσης και 14 μήνες ιδιοκτησίας (τελευταίο μοντέλο)
ΥΠΕΡ
Χαμηλή κατανάλωση
Όμορφο εσωτερικό για την κατηγορία (κόκκινες ενδείξεις, καλά καθίσματα, ικανοποιητικά πλαστικά)
Ελαφρύ τιμόνι στο παρκάρισμα, βαρύτερο στην οδήγηση
Ικανοποητικό στρίψιμο
Σύγχρονη εξωτερική εμφάνισηΚΑΤΑ
Αξιοπιστία γενικά (ως τώρα έχω κάνει ευθυγράμμιση, αλλαγή μπαταρίας, αλλαγή εγκεφάλου, τρεις αλλαγές στους γρύλλους της πόρτας (!!!), επανασύνδεση ΡαδιοCD + ξαναεμφανίζει προβλήματα ο εγκέφαλος)
Σκληρή ανάρτηση για τα ελληνικά χάλια
Τιμόνι που ψιλοπλέει σε πολλά χιλιόμετρα
Κάποιοι τριγμοί, όχι ιδιαίτερα ενοχλητικοί
Όχι αρκετά ισχυρό AirconditionΆμα σκεφτώ και άλλα θα συμπληρώσω
-
Peugeot 106 XS (που σύντομα το αποχωρίζομαι διότι το πουλάω) μετά 5 χρνια και 85.000Km
Υπέρ
Καλή γενικά κατασκευή
Μεγάλη αξιοπιστία (σε 5 χρόνια μια λάμπα καμένη μόνο)
Πολύ καλή οδική συμπεριφορά ειδικά με τα κίτρινα Bilstein που ταιριάζουν στα ελατήριά του
Σαφέστατο τιμόνι (όχι υδραυλικό) ειδικά στις ψηλές ταχύτητες
Πολύ καλά φρένα όταν είναι κρύα
Αριστο κιβώτιο ταχυτήτων.
Κατά
Μέτρια ποιότητα συναρμολόγησης (ψιλιτριγμοί)
Σκληρή ανάρτηση
Αργό τιμόνι σε απανωτές στροφές
Οχι καλές επιδόσεις κάτω από 2.500 στρ.
Μέτρια φρένα όταν ζεσταθούνΣε αντιδιαστολή υπάρχει στην οικογένεια και το Saxo VTS 1,4 που ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο
Οι διαφορές των δύο είναι:
Το Peugeot υπερέχει σαφώς στη ποιότητα κατσκευής, στην αίσθηση των φρένων, στην οδική συμπεριφορά, στη αίσθηση του τιμονιού, απόδοση κινητήρα καλύτερη μεσαίες και ψηλές στροφές
Το Saxo υπερέχει στην απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές στροφές (ψηλα λαχανιάζει). στην άνεση της ανάρτησης.
Με τα ίδια αμορτισέρ (κίτρινα Bilstein) δεν τα πάει τόσο καλά όσο το Peugeot και χοροπηδάει σε συνεχή σαμαράκια περισσότερο λόγο μαλακότερων ελατηρίων.
Σε γενικές γραμμές το Saxo είναι πιο φιλικό στον χρήστη ενώ το Peugeot θυμίζει περισσότερο καρτ.
Τέλος και τα δύο έχουν άθλιους σε αίσθηση συμπλέκτες και το Saxo πολύ απότομο. -
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 turbo 70000 χλμ
Υπερ:
Ο ηχος του εξακυλινδρου απο αλλες εποχες...
Το οτι κινεισαι με ενα χαδι στο γκαζι με μια απιστευτη μεταξενια αισθηση.
Η ροπαρα μετα τις 2500
Η μουρλα μεχρι τις 6200 χωρις σταματημο μαζι με το στριγγλισμα του V6
Το σχημα
Η αισθηση των μικρων παραθυρων απο μεσα που σε κανουν να νομιζεις οτι εισαι σε supercar
Το ανοιγμα του καπω με την αποκαλυψη του 'κοσμηματος'
το τιμονι με 2 στροφες απο τερμα σε τερμα.
τα φρενα
Η στα8εροτητα στα over 230+
Η πισω αναρτηση που σε συγκεκριμενες φασεις σε κανει να νομιζεις οτι εχεις πισω κινηση
Που παρ'ολο τους φοβους μου ο κινητηρας δεν εχει καψει ποτε λαδια και ειναι ολα αξιοπισταΚατα
Το πορτμπαγκαζ... (το ποιο? τι ειναι αυτο?)
Το μεγαλο τιμονι (ΓΙΑΤΙ ΡΕΕΕΕ??? μου δινετε 2 στροφες απο τερμα σε τερμα και μετα μου βαζετε τιμονι απο νταλικα?!?!?!?)
Που μασαει τα λαστιχα σαν τσιχλες (καλα φταιω και εγω και οι ιταλικοι δρομοι)
Η καταναλωση (βαρατε με κι ας κλαιω)
Που η μπροστινη αναρτηση τερματιζει μερικες φορες
Που οι ψεκαστηρες (injection) της αλφα κανουν θορυβο σαν ντηζελ (ευτηχως μονο με το καπω ανοιχτο)
Που οταν βρεχει απο τα μικρα παρα8υρα δεν βλεπω την τυφλα μου
Που οι υαλοκαθαριστηρες καθαριζουν ενα 60% απο το μικρο ουτως η αλλως παμπριζ
Που ΔΕΝ ειναι πισωκινητη... ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ?????
EDIT: ξεχασα... που μου σταματανε τον οργασμο στις 6200... γιατι? αφου παει κιααααααλλοοοοοΑλλα κυριως... που η νεα μου αγαπη που ερχεται σε 9 μηνες... απαιτει την πωληση της λογω ελειψης χωρου. χαλαλι!
-
Fiesta 1.6 zetec s (103hp)
- Κορυφαίο τιμόνι με 2.5 στροφές από άκρη σε άκρη, φοβερή αίσθηση, αμεσότατη πληροφόρηση
-Επιλογέας ταχυτήτων 'όνειρο'
-Απίστευτα παιχνιδιάρικο, πάει όπως θέλεις
-Αξιοπιστία μετά από 65.000 κμ.
-Μου δίνει ακόμη την αίσθηση ότι είναι καινούργιο
-Πανέμορφες ζάντες
-Γρήγορο -;- αυτοκίνητο σε προκάλυψη (οι περισσότεροι αγνοούν την συγκεκριμένη έκδοση-ρε συ πώς πάει έτσι αυτή η μπουρούχα το fiesta;)
-Σκληρό και με κουράζει αν και είναι ακόμη με τα εργοστασιακά αμορτισέρ
-Περιορισμένοι χώροι πίσω αλλά αυτό δεν με νοιάζει
-Σπορ μικρό με 103 άλογα;;; χα χα χα χα... - Κορυφαίο τιμόνι με 2.5 στροφές από άκρη σε άκρη, φοβερή αίσθηση, αμεσότατη πληροφόρηση
-
Ωχου ρε Άρη τί μας τρελαίνεις τώρα; Προσπαθούσα να κρατηθώ κι έρχεσαι εσύ και με πωρώνεις!
Άντε να πούμε και για τον 'Γάλλο' τώρα:Renault Megane Coupe 2.0 16v
Yπέρ:
- Η μπροστινή ανάρτηση που έρχεται κατευθείαν από το Williams είναι όλα τα λεφτά!
- Ο κινητήρας, ο οποίος δίνει από την αρχή μέχρι τις 6800 ασταμάτητα και γραμμικά.
- Η αίσθηση του τιμονιού που αν και υδραυλικό, είναι σαφές και σου μεταφέρει όσες 'πληροφορίες' χρειάζεσαι από το δρόμο
- Η κλιμάκωση του κιβωτίου
- Το να βλέπω τα πρόσωπα και να ακούω τα σχόλια φίλων μετά από γρήγορες βόλτες σε ορεινές διαδρομές, είτε με μένα είτε με αυτούς στο τιμόνι
- Το ότι κάθε μέρα αφού παρκάρω, με αναγκάζει να γυρίσω και να του ρίξω μια δεύτερη (και τρίτη) ματιά καθώς φεύγω.
- Το ότι είναι 'μαμά' και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να γίνει 'καλύτερο'
Κατά:
- Το τιμόνι είναι πολύ μεγάλο ρε παιδί μου!
- Ο επιλογέας ταχυτήτων χωρίς να είναι κακός, 'θα μπορούσε να είναι καλύτερος'
- Ο χώρος αποσκευών δεν είναι τόσο μικρός όσο περιμένει κανείς, αλλά έχει δύσκολη πρόσβαση και μικρό άνοιγμα.
- Που πιθανώς θα χρειαστεί να το πουλήσω σε λίγους μήνες.
-
VW Polo 1.4 16v (μοντέλο 1999)
Υπέρ:
- Δύναμη. Ο καλύτερος 1400άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας που βγήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή, ο οποίος αν και δηλωμένος 101 άλογα από την VW, σίγουρα ήταν 101+
- Ήχος. Απλά απίστευτος για μαμά 1400άρι αυτοκίνητο!!!
- Ποιότητα κατασκευής. Μία σκάλα πιο πάνω από την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων
- Θέση οδήγησης. Το φοράς και πετάς!
- Αξιόπιστο.
- Στεγανότητα. Περνούσε από λίμνες νερό χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα.
- Ευχάριστο και όμορφο εσωτερικό (αν και όχι μοντέρνο)
- Στιβαρότητα. Η πόρτα έκλεινε σαν να σφραγίζεις τανκ.
Κατά:
- Κράτημα. Δεν έμεινα ικανοποιημένος.
- Φρένα. Δυνατά αλλά κουράζονταν εύκολα.
- Το μαμίσιο αλλά πολύ χαμηλό προφίλ των ελαστικών (195/45 R15) βαρούσε πολύ στην παραμικρή ανωμαλία του δρόμου.
- Άνεση. Πολύ σκληρό χωρίς αντίστοιχα καλό κράτημα.
- Επιλογέας. Θα μπορούσε να είναι και καλύτερος.
- Συμπλέκτης. Μου αρέσουν οι βαριοί συμπλέκτες, αλλά εδώ μιλάμε για ΒΑΡΟΣ!!
- Σε ξενερώνει αν μπεις σε Megane-φίλου-που-στο-δίνει-να-το-πάς-τέζα-σε-ορεινές-διαδρομές-και-μετά-γελάει-με-το-σοκ-σου.
Και κάτι που είναι ανάλογο της όρεξης:
- Κλιμάκωση κιβωτίου. ΠΑΡΑ πολύ κοντό κιβώτιο. Άλλες φορές ευλογία, άλλες φορές μλκία!
-
Κοιτάξτε στην υπογραφή μου, + 47.500 χλμ σε 1,5 έτος...
Υπέρ
- Χώροι. Από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας και πολύ καλή εργονομία. Απόλυτα εκμεταλλεύσιμος χώρος αποσκευών.
- Άνεση (γαλλικό γαρ). Η ανάρτηση είναι όσο πρέπει σκληρή χωρίς να κουράζει, ενώ σε ταξίδι είναι κοντά στο τέλειο.
- Πλευρική, ισχυακή στήριξη και ποιότητα καθισμάτων. Βελούδο και alcantara.
- Ελαστικός κινητήρας, με άφθονη δύναμη και δεν είναι εντελώς ψόφιος χαμηλά, αν και 16ν
- Σταθερότατο στο δρόμο, σε βαθμό που να τρομάζει πολλές φορές (τώρα θα φύγει, τώρα θα φύγει, κοίτα που δε φεύγει το άτιμο...)
- Από την άλλη έχει και παιχνιδιάρικη οδική συμπεριφορά (ναι, έχει υπερστροφική συμπεριφορά στο όριο. Αν θέλεις.)
- Τιμόνι. Όσο πρέπει βαρύ, με απόλυτη ακρίβεια και πληροφόρηση.
- Τα έχει όλα και συμφέρει. Υπερπλήρης εξοπλισμός και τεχνολογία που δεν έχουν άλλα, μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, γιατί θα πέσουν να μας φάνε...)
- Αξιοπιστία. Δεν έχει παρουσιάσει τίποτα - μα τίποτα - σε 47.500 χλμ σκληρής χρήσης.
- Απόδοση air-condition. Μπούζι!!!
- Με περνάνε συνεχώς για ασφαλίτη και μου ανοίγουν το δρόμο
Κατά
- Χαμηλή τιμή (έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτα).
- Βάρος. Θα μπορούσε να είναι ελαφρύτερο (ή μάλλον θα το προτιμούσα ελαφρύτερο).
- Τιμόνι. Θα το ήθελα λίγο κοντύτερο.
- Ορατότητα προς τα πίσω - αν καλομάθεις με το ZX, σου κακοφαίνεται.
- Αίσθηση ταχύτητας. Δεν την καταλαβαίνεις μέχρι που κοιτάς το κοντέρ...
- Πρέπει να είναι συνεχώς καθαρό για να το εκτιμήσεις...
-
Alfa 147
Υπέρ:[list:1o088ph1][:1o088ph1]Σχεδίαση: Όταν τη βλέπεις σε πάρκινγκ ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα είναι σα να βλέπεις τη Μόνικα Μπελούτσι ανάμεσα στις μαυροντυμένες χωριάτισσες του 'Μαλένα'. [/1o088ph1]
[:1o088ph1]Κινητήρας με απόδοση και ήχο Alfa Romeo από τις 3500σαλ και άνω.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Σφιχτή κλιμάκωση κιβωτίου.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Σαφής και εύκολος επιλογέας.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Πανέμορφο εσωτερικό με υπερπλήρη εξοπλισμό χωρίς περιττά γκάτζετς και πολύ καλή εργονομία.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Θέση οδήγησης. (δεν είμαι φανατικός της χαμηλής θέσης οδήγησης)[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία. Ναι, ναι! Μετά από 2.5 χρόνια και 40.000 χλμ τίποτα δεν τρίζει και τίποτα δεν έχει χαλάσει.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Απίστευτο τιμόνι με 2.2 στροφές από άκρη σε άκρη και εξαιρετική πληροφόρηση.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Εξαιρετικά σε δύναμη, αίσθηση και ανθεκτικότητα φρένα.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Πολύ μικρές κλίσεις στις στροφές παρά τα μαμά αμορτισέρ.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Ταξιδεύει σα βέλος με ανήθικες ταχύτητες κοντά στην τελική [/1o088ph1]
[:1o088ph1]Παιχνιδιάρικη και ρυθμίσιμη αλλά συγχρόνως αφσαλέστατη οδική συμπεριφορά.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Δείκτης κεφαλογυρίσματος στις γυναίκες. [/1o088ph1][/list:u:1o088ph1]
Κατά:[list:1o088ph1][:1o088ph1]Μικρός χώρος αποσκευών. (Τι με νοιάζει, δεν έχω ούτε παιδιά ούτε πεθερικά )[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Ελαστικότητα κινητήρα χαμηλά.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Σφιχτή ανάρτηση (όχι κούτσουρο, απλά δεν είναι γαλλική).[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Μεγαλούτσικες διαδρομές επιλογέα.[/1o088ph1]
[:1o088ph1]Ευαίσθητο ABS.[/1o088ph1][/list:u:1o088ph1] -
Renault Megane 1400, 16v, 5θ, 03/2002 56000χλμ!!!
Μου αρεσουν
- Ο κινητηρας, στα 'ψηλα' στα 'χαμηλα' δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα.
- Η αισθηση του τιμονιου. Πολυ αξιοπιστο, αψογη συνεργασια με τους μπροστινους τροχους.
- Φρενα. Ακουραστα ενω το ABS δεν μπαινει με το παραμικρο.
- Χειρισμος ραδιο CD απο το τιμονι. Το τι εχει τραβηξει δεν περιγραφεται, καθως του εχω αλλαξει τα φωτα με τη συνεχη χρηση. Αυτο ομως δεν καταλαβαινει τιποτα. Λετε να του αρεσουν ολα αυτα τα hard rock και, metal συγροτηματα που παιζει συνεχεια?
-Χωροι. Που βαζει ανετα 5 μαντραχαλους σαν και του λογου μου!!!
-Καταναλωση. Ουδεν σχολιον!!!
-Γενικα η εξωτερικη του εμφανιση. Το αγαπαω μωρε, ειναι κουκλι!
-Η ταπα της βενζινης. Που δεν χρειαζεται να δινω το κλειδι στο βενζινα για να ανοιξει.
Δεν μου αρεσουν
-Το κλεισιμο των πορτων. Εχω μαθει να κλεινω τις πορτες πολυ σιγα ενω το συγκεκριμενο μοντελο θελει λιγο πιο πολυ δυναμη για να κλεισουν, και με εκνευριζει.
-Που δεν εχει πισω ηλεκτρικα παραθυρα. Για να τα παρω επρεπε να δωσω 440 ευρω παραπανω και θα επαιρνα και ζαντολαστιχα μαζι, αλλα εγω τα σιχαινομαι. Ζητησα να μου βαλουν μονο τα παραθυρα αλλα ο πωλητης επεμενε να παρω την ειδικη προσφορα (και καλα) και τελικα δεν τα πηρα.
-Το χαλι του οδηγου, το οποιο εχει διπλωσει και πρεπει να προσεχω στο πατημα και αφημα του συμπλεκτη, γιατι μπορει το ποδι μου να βρει πανω στη 'διπλα'. -
Renault Laguna 2.0T Initiale
ΥΠΕΡ:
-Κινητήρας με πολλή δύναμη απο τις 1800 μέχρι τις 5500,με θόρυβο που θυμίζει εξακύλινδρο μέχρι τις 3500-4000 σαλ.
-Κορυφαίες ρερπριζ,εξαιρετική κλιμάκωση κιβωτίου.
-Υψηλή ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης με πόρτες που κλείνουν με το σωστό ήχο.
-Καλοί χώροι.
-Kορυφαίος εξοπλισμός στην έκδοση initiale.
-Κορυφαίος αυτόματος κλιματισμός
-Εξαιρετικά φρένα
-Κορυφαίος συνδυασμός άνεσης-οδικής συμπεριφοράς
-Εξαιρετικά εκμεταλεύσιμο πόρτ μπαγκάζ λόγω 5ης πόρτας
-Χαμηλό σχετικά κόστος συντήρησης
-Χαμηλή κατανάλωση στον ανοικτό δρόμο
-Σχεδίαση που ξεφεύγει απο τα τετριμένα ακόμη και σήμερα,τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό
-Μικρός κύκλος στροφής,παρά το μεγάλο μεταξόνιο (2.74).ΚΑΤΑ
-Ευαίσθητες 17ρες ζάντες ακατάλληλες για τα ορυγματα των ελληνικών δρόμων
-Ορισμένες εγκάρσιες ανωμαλίες μεταφέρονται στο εσωτερικό και δημιουργούν κάποιους κραδασμούς (υπεύθυνο το 45άρι προφίλ των ελαστικών)
-Ισως το τιμόνι θαπρεπε να είναι πιό γρήγορο
-Θαθελα λίγο πιό πολυτελές το ταμπλώ κυρίως στους χρωματισμούς του στην έκδοση initiale που είναι και η κορυφαία της γκάμας.
-Θα προτιμούσα να μην υπάρχει η σημαντική πτώση ισχύος απο τις 5500 ως τις 6200 σαλ του κόφτη,παρόλο που δεν χρειάζεται να ανεβαίνεις εκεί ψηλά για να κινείσα πραγματικά γρήγορα.
-Περιορισμένο ύψος για τα κεφάλια πίσω.
-Μόνο δύο χρόνια εγγύηση.
-Μέτρια απόδοση των ηχείων του ηχοσυστήματος. -
OPEL KADETT -E-(τό αυγό) 2.0,8V,130HP,μοντέλο1985
Υπέρ:
-Αξιοπιστία πλήρης.Μετά από δεκαοχτώ χρονάκια,τριακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα(όχι μόνο οδήγησης,αλλά καί πειραματισμών),μία φορά μέ άφησε στό δρόμο πρίν χρόνια,από συμπλέκτη!!!Τριγμός δέν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα,αν καί είναι εδώ καί δώδεκα χρόνια χαμηλωμένο καί θεόσκληρο.Σημειώστε δέ,ότι είναι καί Ελληνικής συναρμολόγησης!!!
-Κινητήρας πού έχει τό μάξιμουμ τής ροπής(19 κιλά) πολύ χαμηλά(2800σ.α.λ.).Βάζεις πέμπτη από τά 40 χιλιόμετρα,καί επιταχύνει θετικότατα.
-ΕΛΑΦΡΥ!!!Μόλις 940 κιλά.
-Οικονομικό.
-Σκουριά....ΜΗΔΕΝ!!!
-Δεν έχει ηλεκτρονικά συστήματα(αν καί ένα ABS δέν θά μέ χαλούσε)
-Στό μάτι δείχνει 'άκακο'!!!
-Συντομα θά μετατραπεί σέ Track-Day CarΚατά:
-Ανεση...ανύπαρκτη!!!Σέ κάθε ανωμαλία,χοροπηδάει σάν...κατσίκι!!!(προσωπικά δέν μέ ενοχλεί)
-Δέν έχει μπλοκέ διαφορικό!!!(μήπως έχουν τά άλλα; )
-Δέν είναι 'γυναικοπαγίδα'!!!
-Καίει συχνά λάμπες!!!Αλήθεια σάς λέω,φέτος μού έκαψε τήν πρώτη!!!
-Μακριά κρεμαργιέρα(3.2 στροφές)
-Δέν μπορείς νά ρυθμίσεις τό κάμπερ,καί νά τό κάνεις αρνητικό.
-Τιμόνι χωρίς αίσθηση. -
SAAB 9-3 Aero mod 2003.
υπερ:
στιβαροτητα
κινητηρας
φρενα
κρατημα
εξοπλισμος
καταναλωση(12 λτ/100 χλμ μεσο ορο για 2,0 τουρμπο 210 αλογα)
πολυ φιλικο προς τον οδηγο
6αρι κιβωτιο
σαλονι(ποιοτητα υλικων)
χωροικατα:
ηχοσυστημα
ψιλοπροβληματακια νεοτητας(ελαχιστα μεν,αλλα για εμενα απαραδεκτο)
Οχι καλη ορατοτητα προς τα πισω κατα το παρκαρισμα
Λιγο σφιχτη η αλλαγη απο 1η σε 2α -
Fiat Punto 80 10/99 με 72000km σκληρης χρησης:
Like:
- Χαμηλο κοστος συντηρησης
- Ευθυβολια στις υψηλες ταχυτητες και σφιχτο set up ιδανικο για στροφιλικια, καλα κρατηματα
- Αξιοπιστια. Mονο 1 γραναζι απο 1-2α αλλαχτηκε στο κιβωτιο, απο εκει και περα αριστο...
- Καλη ποιοτητα συναρμολογησης (βοηθα στην απουσια τριγμων...)
- Ευστροφος και ελαστικος κινητηρας με ιδιαιτερη συμπαθεια απο τις 2000 ως τις 5500
- Radio CD (Blaupunkt εργοστασιακο) και ηχεια με αρκετα καλη αποδοση
- Χωροι ικανοποιητικοτατοι για 4 ατομα και καλος χωρος αποσκευων, πολλες θηκες για μικροαντικειμενα
- Μεση καταναλωση γυρω στα 7 λιτρακια.... αρκετα καλα.
- Την λειτουργια City που κανει το τιμονι πουπουλο... στριβει με την σκεψη
Don't like:
- Κοπαναει.... η αναρτηση κοπαναει, και θελω να αλλαξω χωρα γι αυτο τον λογο (ημαρτον με τους καροδρομους)
- Ηχομονωση... απο κινητηρα ειμαστε καλα, αλλα περναει πολυς θορυβος απο την κυλιση των ελαστικων
- Καποια πλαστικα μερη (οπως του χειροφρενου) θα μπορουσαν να ειναι καλυτερης ποιοτητας
- Ο κινητηρας δεν αρεσκετε στις πολυ ψηλες στροφες και στις μεσαιες εμφανιζει στιγμιαια μια κοιλια
- Κλιματισμος... ειναι θα ελεγα ανεπαρκης οταν πιανουμε 35+ το καλοκαιρι
-
Car 1: Honda Prelude Type S 2001 (Weekend Toy)
I Like:
- Arketo Power
- Stribh san treno se sidirogrames
- Looks SEXY. To zulebh h kopela mou haha
- Mauro xroma otan einai ka8aro
- It's a Honda. Den xalai
Don't like:
- Mauro xroma otan den einai ka8aro
- Kai ta antera tou
- Fobame mhn mou to klepsoune
- Fobame mhn mou to gratsounisoun me klidi (Mou to exoun kanh 3 fores)
- Asfalia einai akribh
Car 2: Pontiac Sunbird 1990 (Ka8hmerino)
I Like:
- Ftinh asfaleia
- Ftina antalaktika kai pantou ta brisko
- Den keei polh benzinh
- Den me niazh an to xtipisoun h pou to parkaro
- Mporo na to ftiakso monos mou
I Don't Like:
- No Power
- Den Stribh
- Einai asxhmo
- Kanena Luxury mesa kai ekso
- Xalai Sunexeia
-
Toyota Yaris 1.0 vvt-i 3θ (μοντέλο 2002 πριν το facelift)
ΥΠΕΡ
Πολύ δυνατός κινητήρας
Ηχος μοτέρ
Ποιότητα συναρμογής πλαστικών
Στιβαρό αμάξωμα
Αξιοπιστία
Κατανάλωση
Εμφάνιση πλαστικών
Χρώμα πλαστικών
Απουσία τριγμών
Ευανάγνωστος πίνακας οράνων(εκτός στροφομέτρου)
Σαφές τιμόνι
Σαφέστατος επιλογέας
Εργονομία
Καλά φρένα
Μεγάλοι εσωτερικοί χώροι (για την κατηγορία του)
Πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα+2 ντουλαπάκια
Μεταβλητός χώρος αποσκευών
Στάνταρ ραδιοκασετόφωνο ΜΕ CDKATA
Ελλειψη ABS
Μικρός χώρος αποσκευών-μη φωτιζόμενος
Αναποτελεσματικός πίσω υαλοκαθαριστήρα
Μπροστινά καθίσματα που κουράζουν σε μεγάλα ταξίδια
Αργό τιμόνι
Κράτημα στις στροφές
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!