-
Εδω και 1,5 μηνα εχω το Opel Corsa 1,000cc το οποιο αγοραστηκε μεταχειρισμενο με 30 περιπου χιλιαδες χιλιομετρα... μετα από 3.000κμ στα δικα μου χερια εχω να πω:
1.Δεν καιει τιποτε!! ενδεικτικα γεμιζει με 30 ευρω απλη και περιπου 38 ultimate... Βγαζω κατι λιγοτερο από 500κμ σε συνθηκες πολης, ενω οταν ταξιδεψω περιμενω πολυ μικροτερη καταναλωση
2. Ειναι μικρο (βαρεθηκα να κυκλοφορω με το ξανθια και να θελω 3 στρεμματα ναπαρκαρω... πλεον ειμαι μικρος και ηρεμος)
3. Πολυ ελαφρυ τιμόνι που μολις περασεις καποια χιλιομετρα βαραινει.. Παραηταν ελαφρυ, αλλά βελτιώθηκε με την αλλαγη ελαστικών και την τοποθέτηση μεγαλύτερου πέλματος
4.Προσωπικα μου αρεσει το design που το βρίσκω απλό και ενδιαφερον...- ειναι χιλιάρι
- δεν εχει ηλεκτρικα παράθυρα (ενω εχει αεροσακο, abs, ηλεκτρικες κλειδαριες κτλ)
- ειναι ασπρο (αλλά το προτιμούσα από κάτι ηλίθια μπλε-οχι μεταλλικα- που εβλεπα κατά καιρους σε αλλους ιδιωτες.) αν μπορουσα να το διαλεξω εγω το χρωμα θα επαιρνα το μαυρο η το ασημι και ας εχει πηξει ο δρομος από δαυτα...
4.δεν εχει πολλες θηκες για μικροαντικειμενα (κλειδια, κινητο, πορτοφολι...) τοσο που μαλλον θα παω να βαλω το υποβραχιονιο με την τρυπα μεσα!! - σκληρος επιλογεας οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο
Σε γενικες γραμμες δεν εχω μετανοιωσει που το αγορασα, αν και ισως επρεπε να ειχα παρει περισσοτερα κυβικα... προκειται παντως για πρωτο αυτοκινητο που το αγορασα με δικα μου χρηματα και οχι του μπαμπα...
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Λοιπόν ..... technic και ikare .... έχετε ξεφύγει
Ακούς εκεί γιαπωνέζικο
και ο άλλος γερμανικόΡε τι θα δούμε ακόμα !!!!
Eσένα με ιαπωνικό μήπως;
αρνητικά το RX-8 technik;; εκτός από βενζίνη και... λάδι τίποτα. Βέβαια είναι ιαπωνικό, πισωκίνητο, δεν έχει 'μούρη', 'κύρος' δεν γυρνάει κεφάλια και είναι πιο αργό από κάποια άλλα (λέμε τώρα)
-
Fiat Bravo trofeo (87,000 χλμ)
ΥΠΕΡ:
- Οικονομικότατο (το 50άρι ρεζερβουάρ βγάζει περί τα 600 χλμ. στην πόλη)
- Καλούτσικες επιδόσεις για 1200 κυβικά (5η ταχήτητα 180 χλμ./ώρα με μόλις 5200 στο στροφόμετρο)
- Ευρύχωρο και με μεγάλο πορτ μπαγκαζ (λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι πρόκειται για κοψοκώλικο αμάξι)
- ΜΗΔΕΝ ζημιές (μια φορά μόνο του άλλαξα μπουζοκαλώδια) και ας μου το έχουν ξεφτιλισει στα τρακαρίσματα...
- Σχεδίαση (αν και στην παραγωγή από το 1995, ψιλοφαίνεται ακόμα)
ΚΑΤΑ:
- Ποιότητα (τείνει προς καλή, αλλά το Stilo είναι πέντε σκάλες παραπάνω)
- Το έχω μια ζωή στην μπίχλα!! (έφαγα χοντρή ξενέρα με τις στούκες αλλά δεν εφταιγα πουθενά)
LANCIA PRISMA 1500
ΥΠΕΡ:
- Μετά από 21 χρόνια στρίβει, φρενάρει, γκαζώνει
- Δεν έχει ανέβει ποτέ σε οδική βοήθεια
- Design άπαιχτο για την εποχή του με πλήρες όργανα και εξοπλισμό που φύσαγε για την εποχή
ΚΑΤΑ:
- Κινητήρας μόνο με 85 ίππους (ας ήταν το 1600 που τουλάχιστον είχε 105)
FIAT 500 L
Εδώ ξεκινάμε ανάποδα:ΚΑΤΑ:
- ΔΕΝ έχει ΑΒS
- ΔΕΝ έχει δείγμα ηλεκτρικού εξοπλισμού
- Κινητήρας μόλις 500 κυβικών εκατοστών και 18 ίππων
- Απουσία συγχρονιζέ στο σασμάν (κάνεις οδήγηση τύπου STEYR εκεί μέσα)
- Και άλλα πολλά
ΥΠΕΡ: (πολλά περισσότερα από τα κατά)
- Τρελλό γούστο στον δρόμο
- Καλοκαιράκι ανοίγεις οροφή
- Χωράει παντού
- Μονό γι αυτούς που το γουστάρουν!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
100-0 σέ 28,5 μέτρα;
Είσαι σίγουρος;Είναι ελαφρύ αυτοκίνητο με καλά φρένα και φαρδιά λάστιχα. Πρέπει να είναι όντως έτσι...
Ναι, αλλά αυτό σημαίνει 1,4g περίπου
-
η αντι-g φόρμα δίδεται πλέον δώρο, μετά από gray-outs και fade-outs που παρατηρήθηκαν σε μερικούς ανυποψίαστους οδηγούς!
-
Ο χρήστης SR500 έγραψε:
Σε καμία ταχύτητα??
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λοιπόν ..... technic και ikare .... έχετε ξεφύγει
Ακούς εκεί γιαπωνέζικο
και ο άλλος γερμανικόΡε τι θα δούμε ακόμα !!!!
Eσένα με ιαπωνικό μήπως;
αρνητικά το RX-8 technik;; εκτός από βενζίνη και... λάδι τίποτα. Βέβαια είναι ιαπωνικό, πισωκίνητο, δεν έχει 'μούρη', 'κύρος' δεν γυρνάει κεφάλια και είναι πιο αργό από κάποια άλλα (λέμε τώρα)
Διαφωνώ μαζί σου...
Το RX-8 και μούρη έχει και γυρνά τα κεφάλια (τουλάχιστον το δικό μου) και πιο γρήγορο είναι από κάτι άλλα...
Στα πλήν, μόνο η κατανάλωση
ΥΣ: **Kατά τα άλλα, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια ιστορίας quattro... **
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Διαφωνώ μαζί σου...
Το RX-8 και μούρη έχει και γυρνά τα κεφάλια (τουλάχιστον το δικό μου) και πιο γρήγορο είναι από κάτι άλλα...
Δεν πιστεύω να εννοείς ότι είναι πιο γρήγορο από ιταλικά και γερμανικά 'σπορ';;;;
Φωτιά να πέσει να σε κάψει
ξεφεύγουμε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Διαφωνώ μαζί σου...
Δεν πιστεύω να εννοείς ότι είναι πιο γρήγορο από ιταλικά και γερμανικά 'σπορ';;;;
ξεφεύγουμε
Έχω πυροσβεστήρα στο σπίτι.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
...
...
...Έχω πυροσβεστήρα στο σπίτι.
Ρολινγκ ον δε φλορ λαφινγκ
-
Opel Astra H 1.4
Μετά από περίπου 4.000 χλμ, έχω να κάνω τα εξής σχόλια:
Υπέρ
- Στιβαρό στο δρόμο, καλή ποιότητα εσωτερικού, όχι τριγμοί, καλή ηχομόνωση.
- Δυνατός κλιματισμός με 6 σκάλες.
- Μπόλικα μπλιμπλίκια για κάθε γούστο. Όρεξη να έχεις να πατάς. Φωτάκια διαβάσματος 3 σημείων συν φωτιζόμενα καλυπτόμενα καθρεπτάκια στα σκιάδια για τις κυρίες.
- Το CD player είναι καλής ποιότητας για εργοστασιακό κι έχει πολλά ηχεία με καλό ήχο. Παίζει και mp3.
- Άνετοι χώροι για τους επιβάτες και αρκετά μεγάλο πορτμπαγκάζ.
- Καλή έως πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά στις στροφές και σταθερό στις ευθείες ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες. Γενικά εμπνέει εμπιστοσύνη. Που να είχε και καλύτερα λάστιχα από τα μαμίσια Dunlop 205/16'.
- Καλός λεβιές ταχυτήτων και με καλή εργονομία. Κουμπώνει εύκολα και έχει σαφείς διαδρομές.
- Πολύ καλό τιμόνι, σαφές και όσο βαρύ χρειάζεται.
- Ανάρτηση κάπως σφιχτή, αλλά άνετη. Κοπανάει λιγάκι στις εγκάρσιες ανωμαλίες, αλλά γενικά αποζημιώνει στις στροφές.
- Πανέμορφη κονσόλα, κατά τη γνώμη μου η κομψότερη της κατηγορίας (τουλάχιστον). Μεγάλο ντουλαπάκι με χώρισμα και κλιματιζόμενο για κανένα αναψυκτικό.
- (Υποκειμενικό) Μου αρέσει πολύ η εξωτερική εμφάνιση, ειδικά η μούρη, τα φαρδιά οπίσθια και τα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω.
- Ικανοποιητική κατανάλωση για την κατηγορία. 9,5 λ. στην πόλη, 6,5 στην Ε.Ο., λιγότερο από 8 μικτή. Παίρνει χωρίς κανένα πρόβλημα απλή αμόλυβδη με μόνη απώλεια σε σχέση με την ακριβή σούπερ κάπως λιγότερο νεύρο.
- Πολυετής εγγύηση συνοδευόμενη με την αρκετά υψηλή αξιοπιστία της εταιρείας. Μετά τη διετία καλύπτονται κινητήρας, κιβώτιο και εγκέφαλος μόνο.
- Αραιό service κάθε 2 χρόνια ή 30.000 χλμ. Έτσι η πολυετής εγγύηση δεν σημαίνει πιασέκωλο κάθε τρεις και λίγο. Στοιχίζει κάπου 200-250 ευρώ χωρίς τακάκια, ήτοι ~120 ευρώ ανά έτος.
- Δεν καίει λάδι πλέον. Έκαψε στο πρώτο εξάμηνο κατά το στρώσιμο 400ml λάδι. Μετά την αλλαγή (προληπτική, στο έτος) δεν έκαψε καθόλου).
- Τα 'τύπου μπάκετ' καθίσματα είναι πολύ καλά. Στηρίζουν οδηγό και συνοδηγό και έχουν σύστημα ρύθμισης οσφυϊκής στήριξης εκτός της ρύθμισης ύψους.
- Είναι πραγματικό hatchback, όχι ημίψηλο MPV.
Κατά
- Όχι ισχυρός κινητήρας σε χαμηλές στροφές, που λόγω του ηλεκτρικού γκαζιού γίνεται ενοχλητικός μέχρι να το μάθεις (το γκάζι). Όταν το μάθεις είναι μια χαρά και ανεβάζει ταχύτητα γρήγορα. Δεν λέω ότι είναι αρκετός για γκάζια, όμως επαρκεί για κανονική χρήση εντός και εκτός πόλης ('καλές ρεπρίζ' γράφουν τα περιοδικά).
- Λίγοι αποθηκευτικοί χώροι μικροαντικειμένων και άβολες ποτηροθήκες (ο Θεός να τις κάνει).
- Μέτρια εργονομία για ηχοσύστημα και κλιματισμό. Πρέπει να ξοδέψεις λίγο χρόνο για να μάθεις να τα χρησιμοποιείς (σχεδόν) στα τυφλά, διαφορετικά παίρνεις τα μάτια σου από το δρόμο. Το συνηθίζεις μετά από κάποιο διάστημα.
- Ο κινητήρας είναι λίγο θορυβώδης, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με την ηχομόνωση. Με ανοιχτά παράθυρα ακούγεται μετά τις 4.000 στροφές - ο ήχος πάντως δεν είναι άσχημος.
- Ιδιορρυθμία μου ίσως, αλλά νομίζω ότι η λαμαρίνα της οροφής χρειαζόταν κάποια εσωτερική επένδυση. Όταν βρέχει και πέφτει καμιά χοντρή σταγόνα νερό από κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ, ακούγεται σαν να πέφτει πετραδάκι ('γκλονννγκκκκ').
- Εμφάνισε κάποιους μικροτριγμούς που διορθώθηκαν εύκολα και χωρίς μα-μου στο συνεργείο.
Edit: ανανέωσα λίγο τα στοιχεία στα 20.000 χλμ.
-
Αυτο με τη λαμαρινα οροφης το κανει και το δικο μου κορσακι... αλλα νομιζα οτι ηταν φτηνιαρικη κατασκευη του κορσα μονο... χαθηκε ο κοσμος στο αστρα να εβαζαν κατι απο μεσα;;
-
Από το 94 το άουντι 80 με 165000 Km πλέον και έουμε και λέμε..
ΣΥΝ
Ποιότητα ακόμα και σήμερα, μέσα και εξω στα πάντα
Καλές ρεπρίζ λόγω κοντών σχέσεων γαρ,με τρίτη τερματίζει στα 105!!Για τα γούστα μου κρατάει πολύ καλά και το εμπιστευομαι απόλυτα
ΠΛΗΝ
Η άνεση λόγω ημιάκαμπτου πίσω και θορύβου από τον κινητήρα (οι κοντές σχέσεις έχουν και τα αρνητικά τους αλλά ανεβαίνοντας για Μεγαλόπολη με 4 άτομα και αποσκευές τους είμαι ευγνώμων)Αξιοπιστία Εδώ έχουμε και λέμε.... διαροή υγρών ψυγείου, υδραυλικών, πλυστικού (μόνο λαδιών δεν έχει προκύψει) και το μοτεράκι πλυστικού, διακόπτης κάπου στην μίζα και συναγερμός, όλα εκτός της φοβερής εγγύησης του ενός έτους. Δεν θα ενοχλούσε τόσο αν η αντιπροσωπίες ήταν εντάξει αλλά δεν ήταν
Τιμόνι νεκρό και αναίσθητο
ΑΔΙΑΦΟΡΑ
Χώροι επιβατών και αποσκεύων καθώς και κατανάλωση στο μέσο όροΠαρότι φαίνεται το αντίθετο θα το κράταγα άλλα 10 χρόνια να είχε κλιματισμό και δεν ήθελε να κόψεις λαμαρίνα για να βάλεις πίσω ηχεία.
-
Ο χρήστης ssot έγραψε:
Από το 94 το άουντι 80 με 165000 Km ...165.000/10=16.500χλμ/έτος. Καθόλου άσχημα, απεναντίας θα έλεγα πως του έχεις κάνει μια συντηρητική χρήση. Να φανταστώ πως έχεις κι άλλο όχημα πέραν του Άουντι;
ΠΛΗΝ
Αξιοπιστία Εδώ έχουμε και λέμε.... διαροή υγρών ψυγείου, υδραυλικών, πλυστικού (μόνο λαδιών δεν έχει προκύψει) και το μοτεράκι πλυστικού, διακόπτης κάπου στην μίζα και συναγερμός, όλα εκτός της φοβερής εγγύησης του ενός έτους. Δεν θα ενοχλούσε τόσο αν η αντιπροσωπίες ήταν εντάξει αλλά δεν ήτανΟύτε καν μια βλάβη το χρόνο Όχι ωραίος, ΠΑΡΑ πολύ ωραίο σε βρίσκω!
Αναφορικά με την εγγύηση, αφού είχε και ένα χρόνο στα 'άγρια' εκείνα χρόνια πάλι καλά . Όσο για το αν είναι/ήταν εντάξει, αυτό είναι άλλη κουβέντα! Αν και κάποιες αντιπροσωπείες έχουν βελτιωθεί, δυστυχώς ακόμα και τώρα πολλές σε βλέπουν σαν πελάτη όταν αγοράζεις το αμάξι, και ως θύμα όταν το συντηρείς! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!ΑΔΙΑΦΟΡΑ
Παρότι φαίνεται το αντίθετο θα το κράταγα άλλα 10 χρόνια αν είχε κλιματισμό και δεν ήθελε να κόψεις λαμαρίνα για να βάλεις πίσω ηχείαΒρε πάρε τον τροχό κα κόψε.... LOL
Αλήθεια δεν παίρνει τώρα A/C; -
SEAT TOLEDO VOLCAN 1.8 T REVO 23000 KM
(+)
1.ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ,ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΡΟΠΗΣ
2.ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΙΣ ΑΣΤΡΑΠΗ,ΙΔΙΩΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ
3.ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
4.ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
5.ΠΟΙΟΤΗΤΑ
6.ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ(3 ΠΛΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟY RALLYE)
7.ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
8.ΕΞΑΡΙ ΣΑΣΜΑΝ
(-)
1.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
2.ESP ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ
3.ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ**FIAT PANDA 1.2 DYNAMIC 2000 KM **(ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ)
(+)
1.ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΜΕΣΑ - ΕΞΩ
2.ΧΩΡΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ
3.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)
4.ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
5.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
6.ΕΙΝΑΙ ΦΑΤΣΟΥΛΑ
(-)
1.ΚΙΝΗΤΗΡΑΣNISSAN NAVARA 4X4 2.5 Di 27000 KM
(+)
1.ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ-ΡΟΠAΡΑ
2.ΠΙΑΝΕΙ ΤΑ 170 -180 ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ
3.ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΑ ΠΑΝΤΙΛΙΚΙΑ
4.ΕΜΦΑΝΙΣΗ
5.ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
6.ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
7.ΜΠΛΟΚΕ ΠΙΣΩ
(-)
1.ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (ΓΙΑ DIESEL)
2.ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΟ ΤΙΜΟΝΙ
3.ΦΡΕΝΑ
4.ΤΑΣΕΙΣ ΠΛΕΥΣΗΣ - ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ (ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΛΟ) -
Ο χρήστης panos-volcan έγραψε:
[...] 3.ΠΟΛΥ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΓιατί να μη μπορούν με κάποιο τρόπο να το λάβουν αυτό υπόψη τους οι αυτοκινητοβιομηχανίες;;;
-
Οπελ Αστρα 2.0DTL από Φεβρουάριο 2001 με 150,000 χιλιόμετρα.
Θετικά
Κινητήρας: Αν και δεν είναι από τους πλέον σύγχρονους ντίζελ είναι επαρκέστατος (100 ίππους) και με άφθονη ροπή (23Kg στις 1950στρ) ενώ είναι και αρκετά οικονομικός (6.5 λ/100χλμ μέση κατανάλωση)
Αξιοπιστία: Μέχρι τώρα τρεις καμένες λάμπες, αλλαγή μπαταρίας και ένα φθαρμένο σωληνάκι το οποίο είχε σχέση με το turbo. Η βλάβη αυτή διαπιστώθηκε και αποκαταστάθηκε μέσα σε 10 λεπτά χωρίς κόστος.
Ποιότητα: Το εσωτερικό δείχνει καινούριο και οι τριγμοί είναι ελάχιστοι, παρα την σκληρή χρήση.
Οδική συμπεριφορά: Παρά το ότι δεν είναι σπορ είναι προβλέψιμη και εκμεταλλευόμενος τον κινητήρα μπορείς να κινηθείς αρκετά γρήγορα με ασφάλειαΑρνητικά
Αίσθηση φρένων: Παρά την ικανοποιητική δύναμη τους (δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς) έχουν μέτρια αίσθηση
Επιλογέας ταχυτήτων: Η γνωστή αίσθηση Οπελ (εδώ και σχεδόν 15 χρόνια οδηγώ Οπελ έτσι δεν με ενοχλεί πλέον)
Σύστημα διεύθυνσης: Ακριβές και αρκετά γρήγορο αλλά δεν δίνει πολλή πληροφόρηση στον οδηγό
Ποιότητα κύλισης: Ικανοποιητική άνεση αλλά αρκετοί θόρυβοι από την ανάρτηση και το οδόστρωμα περνούν στο εσωτερικό.[/b] -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σε καμία ταχύτητα??
Σε καμία Sirgus. Αλλά είναι θέμα συνήθειας..
-
Ιδού και η δική μου εκτίμηση από τα + και - του Honda Civic Type-R 04:
ΣΥΝ
o 'Μαμά', εκπληκτικός κινητήρας ψηλά (> 5900) και απλά καλός στις μεσαίες. Του έβαλα και ένα πρόγραμμα (Hondata K100) και τώρα είναι εκπληκτικός ΚΑΙ στις μεσαίες (> 3000) και, τι να πω, 'ξυρίζει' από τις 5200 και πάνω μέχρι τις 8500 του κόφτη. Και από ήχο σουπερ!
ο Εξαιρετικό κιβώτιο, γρήγορο και με πολύ καλή αίσθηση και ακρίβεια
ο Φρένα !!! (γνωστός μου που το οδήγησε στα Μέγαρα αμέσως μετά από Subaru STi είπε πως έχει καλύτερα φρένα από το STi)
o Κράτημα πολύ καλύτερο από τα 'χέρια' μου αρκεί να το οδηγείς με τον κινητήρα μέσα στη δύναμη (θέλει εξάσκηση) και με γραμμές (εξάλλου το 'στήσιμό' του είναι 'πισταδόρικο' και σε ωθεί να φρενάρεις ίσια και να στρίβεις με απαλές και σταθερές κινήσεις).
ο Σε καλό οδόστρωμα έχει εξαιρετική πλευρική και ελκτική πρόσφυση και τα όριά του είναι τόσο υψηλά που φοβάμαι πως αν το χάσω θα γίνει ΜΕΓΑΛΟ μπαμ Εχει και το χαρακτηριστικό πως, στην κορυφή της στροφής που πατάς το γκάζι, αντί, όπως θα περίμενε κανείς, να υποστρέψει, 'βάζει μούρη μέσα' (αποτέλεσμα ψαγμένης γεωμετρίας και σκληρότητας silent blocks και χοντρής πίσω αντιστρεπτικής, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΕ).
ο Καλό τιμόνι (ακρίβεια, αίσθηση, 'ταχύτητα') αν και βέβαια ΔΕΝ είναι 106 Rallye 1300 (που επίσης οδηγώ που και που)
ο Πολύ ικανοποιητικοί χώροι εμπρός και αποσκευών
ο Πολύ καλά καθίσματα (μπάκετ)
ο Εμένα μου αρέσει εμφανισιακά (περί ορέξεως). Επίσης έχει WAF: αρέσει εμφανισιακά ΚΑΙ στη γυναίκα μου (περί ορέξεως, ξανά ) Ακόμα θυμάμαι τις στοιχομυθίες όταν ήταν να επιλέξω αυτοκίνητο Εγώ: 'Να πάρουμε ένα Subaru ?' Εκείνη: 'Ποιό, αυτό το μπλέ με τις χρυσαφί ζάντες και τη φτερούγα - απλώστρα ? Τελείως γύφτικο, απορώ πως σου αρέσει'
ο Αριστη ποιότητα συναρμολόγησης
ο Το κυριότερο: ΑΙΣΘΗΣΗ. Είναι σα να οδηγείς ένα αγωνιστικό δρόμου και αυτό το εκτιμάς όποτε ο δρόμος στρίβει και σε ανταμοίβει με χαμόγελο (και μερικές φορές με διαμαρτυρίες από τη συνοδηγό )
ΠΛΗΝ
ο Δεν μπορεί να οδηγηθεί γρήγορα αλλά χαλαρά. Ή πας πραγματικά χαλαρά, οπότε έχει μια χαρά ροπούλα για να πηγαίνεις με 4η μέσα στην πόλη ή με 150 με 6η στην εθνική, ή, αν θέλεις να πας γρήγορα, πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος, να δουλεύεις το κιβώτιο κτλ.
o Σε γλυστερό οδόστρωμα θέλει προσοχή, όπως όλα τα δυνατά προσθιοκίνητα, οπότε με υπερβολικό γκάζι σπινάρει, με άφημα γυρίζει.
ο Το κιβώτιο θέλει κάποια εξοικείωση, ακριβώς επειδή είναι τόσο 'γρήγορο' και ακριβές πρέπει να το μάθεις για να μη βάλεις πχ. από 5η στις 8500 4η... Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι 'νερά' στην επιλογή της 3ης
ο Περιορισμένοι χώροι πίσω (με τα μπάκετ καθίσματα μπροστά)
ο Σφιχτό μέχρι σκληρό, δηλ. άνεση (πολύ...) κάτω από τη βάση. Εμένα αυτό μου αρέσει αλλά αντικειμενικά δεν μπορώ να το βάλω στα ΣΥΝ. Η πλάκα είναι με τη γυναίκα μου, η οποία, σε σχέση με το 106 με τα τελειωμένα Group N Bilstein που οδηγεί, το βρίσκει άνετο
ο Στον αυτοκινητόδρομο δεν είναι ευχάριστο και θέλει προσοχή στις ανωμαλίες (σαμαράκια) λόγω σκληρότητας.
o Θορυβώδες (κινητήρας, λάστιχα, αεροδυναμική), ιδιαίτερα στις υψηλές ταχύτητες, και πάνω από τα 200 η συζήτηση ή η ακρόαση μουσικής θέλουν κάποια προσπάθεια.
ο Μέτρια 'απτή ποιότητα' (πλαστικά, επενδύσεις ταμπλό κτλ.) Δείχνει 'φτηνό' για αυτοκίνητο 30000 ευρώ
ο Διαπίστωσα με έκπληξη πως έχει υψηλό δείκτη κεφαλογυρίσματος, ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες (αυτό για μένα είναι ψιλο-ΠΛΗΝ). Τι έγινε, έμαθαν οι Ελληνες από αυτοκίνητα ?
ο Σου κολλάνε διάφοροι καυλωμένοι με σαξόραλλα. Οπως προχτές το βράδυ στην εθνική μετά τα Οινόφυτα, που τον πέρασα (εγώ αριστερή, εκείνος μεσαία) με 180 και μετά από 2-3 χιλιόμετρα, που είχα κολλήσει πίσω από ένα Panda που πήγαινε με 130 στην αριστερή, με έφτασε και κόλλησε πίσω μου στα 2 μέτρα με ΟΛΑ τα φώτα αναμένα, ο καραγκιόζης (κακώς δεν 'τσίμπησα' το φρένο να τον στείλω), να πάω που ? Μόλις πέρασα το Panda έκανα δεξιά να με περάσει και μόλις πέρασε με μοτέρ στους κόφτες μου άναψε τα alarm (τι εννοούσε άραγε, πως, και καλά, 'με νίκησε' ? Μπράβο αγοράκι μου, πήγαινε να φας την κρεμούλα σου )
-
CHEVY SILVERADO. ΣΤΑ+ MOTEΡΟΥΚΛΑ 300+ ΑΛΟΓΑ-ΔΕ ΣΠΑΕΙ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ-ΔΕ ΚΩΛΟΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ(ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟ).ΤΑ - ΚΑΙΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ-ΔΕ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ,ΔΕ ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΣΕ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ PICK UP ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ
+ KAI - ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ!