-
Προβληματίζομαι αν πρέπει πίσω να βάλω 20% η 30% σκουροτητα,μήπως χάσω σε ορατότητα τη νύχτα? Ο συνδιασμός θα είναι 50% εμπρός τζάμια και 30 η 20% πίσω,για να μπορώ να πάρω και το πιστοποιητικό.
-
Ό,τι και να βάλει κάποιος στα μπροστινά τζάμια, θα είναι το πιο πιθανό παράνομος. Κάποιοι διαφημίζουν ότι δίνουν ένα πιστοποιητικό. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι νόμιμα, στο ΚΤΕΟ μονάχα θα κάνουν μάλλον τα στραβά μάτια.
Σκέφτομαι να βάλω την crystalline 70% της 3m μόνο στα μπροστινά τζάμια αλλά και πάλι θα είμαι παράνομος, γιατί τα τζάμια έχουν ήδη μια ελαφριά σκουρότητα. Δε νομίζω να με γράψει κανείς, τουλάχιστον στην Ελλάδα.
Σε ένα αμάξι έβαλα 35% σε όλα εκτός από το παρμπρίζ. Αν δεν βρίσκεσαι σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι, η ορατότητα είναι ικανοποιητική.
-
Σκοπος ειναι να μην προκαλεις με την σκουροτητα,αν βαλει καποιος 15-20 τα εκατο εμπρος,τοτε δεν φαινεται καν απο εξω,οποτε ναι,ειναι πιθανον να σταματησουν αυτον για ελεγχο παρα εναν που εχει ενα 50αρι η 70 σκουρο εμπρος.
-
Θα πρέπει να κατεβαίνουν τα μπροστά παράθυρα, τουλάστιχον, για να βλέπεις καλύτερα δεξιά στο πεζοδρόμιο.
Όταν θα βρέχει, βέβαια, θα υπάρχει πρόβλημα. -
@bassstarlet said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Θα πρέπει να κατεβαίνουν τα μπροστά παράθυρα, τουλάστιχον, για να βλέπεις καλύτερα δεξιά στο πεζοδρόμιο.
Όταν θα βρέχει, βέβαια, θα υπάρχει πρόβλημα.Για ποσο σκουρο αναφερεσαι,οτι θα πρεπει να κατεβαζεις το παραθυρο για να εχεις ορατοτητα?
-
Όταν θα είναι σκοτεινό το σημείο, ίσως να έχεις θέμα (εγώ έχω).
Για ποσοστά σκουρότητας, δεν μπορώ να σου απαντήσω, και προφανώς εξαρτάται και πως είναι τα εκάστοτε κρύσταλλα. -
Με 50% στα μπροστινά και 30% στα πίσω ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα ορατότητας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετήσω και εγώ και προβληματιζομαι για τα μπροστινα αν πρέπει να γίνουν με 70%. Αν θέλει ας σχολιάσει κάποιος αν αντιμετώπισε πρόβλημα, στο παραπάνω σενάριο (σκοτάδι, βροχή, κάτι άλλο)
-
@dim4t said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Με 50% στα μπροστινά και 30% στα πίσω ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα ορατότητας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετήσω και εγώ και προβληματιζομαι για τα μπροστινα αν πρέπει να γίνουν με 70%. Αν θέλει ας σχολιάσει κάποιος αν αντιμετώπισε πρόβλημα, στο παραπάνω σενάριο (σκοτάδι, βροχή, κάτι άλλο)
Mε 30% που εχω σε αλλο αμαξι,εμπρος και πισω,σε μεμβρανη της Armolan,δεν ειχα καποιο θεμα ορατοτητας,οποτε το ιδιο πιστευω θα ειναι και τωρα,εκτος αν διαφερει τοσο το 20-30% της εκαστοτε μεμβρανης και αναλογα τις ποιοτητες κλπ,δεν γνωριζω.
Βλεπω αρκετους που σε φινιστρινια και πισω τζαμια βαζουν εως 15-20% το οποιο οπτικα δειχνεi αρκετα σκουρο και δεν φαινεται τιποτε απο εξω.
-
Γενικά πάντως παιδιά την μεγαλύτερη δουλειά στην ζεστή και την ακτινοβολία την κάνει η μεμβράνη στο παρμπρίζ με κάποια σεβαστή σκουροτητα, ότι και να λέμε.
Το μόνο θέμα είναι πως το βράδυ χρειάζονται πλέον καλές λάμπες Led από σοβαρό εγκαταστάτη, ένα επιπλέον κόστος που πρέπει να υπολογίσει κάποιος.
-
@ken11 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Για ποσο σκουρο αναφερεσαι,οτι θα πρεπει να κατεβαζεις το παραθυρο για να εχεις ορατοτητα?
Σε ποσοστό δεν ξέρω, στα πιστοποιητικά που έχω δεν γράφει για τα μπροστά ή απλά έχασα το χαρτί.
Ίσως βγάλω φωτογραφία αύριο-μεθαύριο να πάρουμε μια γεύση. -
Η απλα βαζεις Xpel XR Plus και ησυχαζεις,ακομα και με την 70% που ειναι πολυ ανοιχτη η διαφορα ειναι τεραστια.Εχεις πληρη ορατοτητα ολη την διαρκεια της ημερας ακομα και την νυχτα χωρις να πειραξεις λαμπες κτλπ και η διαφορα στην θερμοκρασια ειναι πολυ μεγαλη.
-
-
Συγνώμη αλλά το βράδυ βλέπεις έξω μ’ αυτές τις μεμβράνες; Οι xpel xr plus με 35 σκουρότητα έχουν ελάχιστη διαφορά με αυτό που βλέπεις με ανοιχτό παράθυρο…..
-
@que2 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Οι xpel xr plus με 35 σκουρότητα έχουν ελάχιστη διαφορά με αυτό που βλέπεις με ανοιχτό παράθυρο…..
δεν νομίζω , κάπως έτσι φαίνονται σε εμένα . Άντε λίiiiγο πιο light
-
Υπάρχει δυσκολία τη νύχτα, όταν θέλω να παρκάρω, αλλά η πραγματική δυσκολία είναι όταν βρέχει και δεν μπορώ να τα κατεβάσω.
-
Υπάρχει δυσκολία τη νύχτα, όταν θέλω να παρκάρω, αλλά η πραγματική δυσκολία είναι όταν βρέχει και δεν μπορώ να τα κατεβάσω.
Κάμερες τότε , που πλέον είναι και απαραίτητες.
Στο AliExpress έχει κάμερες με φοβερή ποιότητα και καλές τιμές, και μάλιστα και περιμετρικά, κάτω από τον καθρέπτη, βάλε και μπροστά.Με ένα καλουτσικο multimedia Android επίσης από το AliExpress θα τις συνδέσεις στην οθόνη του και είσαι κομπλέ.
-
Έχουτε προσπαθήσει να ξεκολλήσετε μεμβράνες, και το κάνατε εύκολα;
Απαντάω στον εαυτό μου:
Ξεκόλλησα στο παράθυρο του οδηγού που είχε σκιστεί σε ένα σημείο, πολύ εύκολα, αλλά σε ένα σημείο έμεινε κομμάτι (δεύτερο στρώμα;) το οποίο ήθελε υπομονή με ξυραφάκι.
Έμειναν και κόλλες. -
@vagkirk said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ:
Γενικά πάντως παιδιά την μεγαλύτερη δουλειά στην ζεστή και την ακτινοβολία την κάνει η μεμβράνη στο παρμπρίζ με κάποια σεβαστή σκουροτητα, ότι και να λέμε.
Το μόνο θέμα είναι πως το βράδυ χρειάζονται πλέον καλές λάμπες Led από σοβαρό εγκαταστάτη, ένα επιπλέον κόστος που πρέπει να υπολογίσει κάποιος.
Ρε παιδιά δηλαδή για να βλέπει μετά κανείς το βράδυ θα βάλει προβολείς που θα στραβώνουν τον απέναντι; Και το σούρουπο τί γίνεται; Μήπως έχουμε χάσει λίγο την μπάλα με τα φιμέ;
Σε άλλα νεα προσωπικά με αηδιάζει που τα μισά αυτοκίνητα πλεόν (και βάλε) είναι σαν αυτοκίνητα ναρκέμπορων. Αλλά ας πούμε ότι αυτό είναι προσωπική διαστροφή.
-
Τα φιμε στα εμπρος παραθυρα και στο παρμπριζ πρεπει να φερουν πολυ σοβαρες ποινες σε οσους τα φορανε.
-
Ε ποιοί βάζουν σκούρες μεμβράνες στο μπροστά παρπρίζ;
Έχω χρόνια να δω.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ