-
Τελικά σήμερα πέρασα τις llumar sun protection. 55 πισω, 49 οδηγού συνοδηγού. Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
(Αυτό με τις αντιστάσεις και τις αντανακλάσεις που είπε ο φίλος γενικά ισχύει, θα το συνηθίσει.) Για φουσκάλες λόγω χρήσης αντιστάσεων δεν παίζει, λειτουργούν μια χαρά και φυσικά δεν προκαλούν φουσκάλες.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις
-
Παιδιά, σε 2 διαφορετικά i30 είχα βάλει τις llumar medium, απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν είναι νόμιμες για τα μπροστινά παράθυρα.
Τώρα μόλις αγόρασα μεταχειρισμένο ένα Volvo V60 και θέλω πάλι να βάλω μεμβράνες για τη μέγιστη προστασία από τη ζέστη αλλά θέλω να είμαι και νόμιμος. Εντωμεταξύ έχω μια εντύπωση πως πίσω είναι λίγο πιο σκούρα τα τζάμια απ' ό,τι τα μπροστινά. Κάτι πρέπει να έχει από τη μάνα του.
Τί προτείνετε για μέγιστη προστασία από τη ζέστη και νομιμότητα; Διάβασα για τα V-Koοl που έχουν τις προδιαγραφές που θέλω. Τις έχει δοκιμάσει κάποιος;
-
Είμαι σε αυτόν τον χώρο πάνω από 20 χρόνια.Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών είναι κάτι παραπάνω από δουλειά για μένα.Μέσα από την εμπειρία μου και την τεχνογνωσία μου έκατσα και έγραψα ένα ολοκληρωμένο άρθρο για τις αντηλιακές μεμβράνες,θέλοντας να μοιραστώ τις γνώσεις μου στο αντικείμενο αυτό. Εδώ θα βρείτε τα πάντα -τεχνικά,ποιότητες,νομοθεσία και άλλα πολλά.
Μπορείτε να ρίξετε μια μάτια στο
-
respect @vitara_club_member
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=141&p=855681#p855679
βασικα οχι, δεν χρειαζονται και ιδιαιτερα οι μεμβρανες
....καποια στιγμη θα γινουν οι μετρησεις και στα s και glx με τα μαμα φιμε
-
λΑρα ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που είχα διαβάσει παλαιότερα. Ότι στο θέμα προστασίας, τα τζάμια κάνουν καλή δουλειά γιατί έχουν φίλτρα. Εκεί που δεν κάνουν (εγώ για αυτό βάζω μεμβράνες, όχι για τις UV) είναι για την ζέστη, δλδ. την υπέρυθρη ακτινοβολία, όπου θέλουμε μεμβράνες για να μειωθεί η ζέστη.
-
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=141&p=855681#p855679
βασικα οχι, δεν χρειαζονται και ιδιαιτερα οι μεμβρανες
Λάθος συμπέρασμα γάτε! Όποιος έχει ζήσει το μαύρισμα - κάψιμο του αριστερού χεριού οδηγώντας σε αυτοκίνητο χωρίς αντηλιακές μεμβράνες, δεν πρέπει να τα λέει αυτά...
-
Εγώ......ΕΛΙΩΣΑ....
Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα.
Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε τί πιο μαύρες. Τίποτα....κατράμι
-
Δηλαδή το πόσο σκούρες είναι δεν έχει σχέση με το πόσο κόβουν τη ζέστη? Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα για τις nano-ceramic , ισχύει και για τις υπόλοιπες?Λέω να βάλω σίγουρα για τα παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω διχρωμία στα τζάμια (όχι ότι με χαλάει ,αλλά το ιδανικό θα ήτανε όλα τα πλαϊνά να είναι ίδια)
ποιοι είναι οι νόμιμοι βαθμοί για πίσω πλαϊνά τζάμια - για πλαϊνά εμπρός και για παρ μπριζ?
-
Λέω να βάλω σίγουρα για τα παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω διχρωμία στα τζάμια (όχι ότι με χαλάει ,αλλά το ιδανικό θα ήτανε όλα τα πλαϊνά να είναι ίδια)
ποιοι είναι οι νόμιμοι βαθμοί για πίσω πλαϊνά τζάμια - για πλαϊνά εμπρός και για παρ μπριζ?
Η διχρωμία είναι ωραία, έτσι είναι και όλα τα αυτοκίνητα με εργοστασιακά φυμέ (αφού έχουν μόνο πίσω) και είναι όμορφα.
Πίσω πλαϊνά δεν υπάρχει όριο, βάζεις ό,τι θες ακόμα και κατάμαυρα. Εμπρός πλαϊνά είναι 70% (το ελάχιστο) και παρ-μπρίζ 75% το ελάχιστο.
-
το μπροστά το φοβάμαι μήπως και με κουράζει τα βράδια , μόνο σε nano ceramic που από ότι κατάλαβα και οι ποιο διάφανες κόβουν τη ζέστη !
edit: Ξέρουμε κανένα εγκαταστάτη στις περιοχές Νίκαια-Κορυδαλλό-Αγ.Βαρβάρα-Αιγάλεω-Π.Φάληρο και γύρω περιοχές ?
-
Οι nanoceramic ποσο ζεστη κοβουν;
-
το μπροστά το φοβάμαι μήπως και με κουράζει τα βράδια , μόνο σε nano ceramic που από ότι κατάλαβα και οι ποιο διάφανες κόβουν τη ζέστη !
edit: Ξέρουμε κανένα εγκαταστάτη στις περιοχές Νίκαια-Κορυδαλλό-Αγ.Βαρβάρα-Αιγάλεω-Π.Φάληρο και γύρω περιοχές ?
Δεν κουράζει, εγώ είχα και στην 116 και στην Ζ4 και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Στο Περιστέρι πολύ καλός είναι αυτός: http://www.central-glass.gr/. Έχεις τις ASWF που είναι από τις κορυφαίες και είναι και πολύ καλός εγκαταστάτης (είχα βάλει σε 2 αυτοκίνητα σε αυτόν). Αλλιώς έχουμε και μέλος του Φόρουμ στο Ν. Ψυχικό.
-
Επειδή έχουν 2 buzz-words, υποθέτω 50% λόγω 'nano' και 50% λόγω 'ceramic'...
Τί είναι αυτό το 'ceramic' ρε παιδιά που έχει γίνει τόσο πιασάρικο στα αυτοκίνητα τελευταία; Κάποια πολυμερής ρητίνη μάλλον; Που κολλάει το 'κεραμικό' πως τους ήρθε...;
-
Lap wrote:
Επειδή έχουν 2 buzz-words, υποθέτω 50% λόγω 'nano' και 50% λόγω 'ceramic'...
Τί είναι αυτό το 'ceramic' ρε παιδιά που έχει γίνει τόσο πιασάρικο στα αυτοκίνητα τελευταία; Κάποια πολυμερής ρητίνη μάλλον; Που κολλάει το 'κεραμικό' πως τους ήρθε...;
BLACK PEARL 75 NANO-CERAMIC ΓΙΑ ΠΑΡΜΠΡΙΖ
Αντιηλιακή – θερμομονωτική μεμβράνη με μέγιστη αντιηλιακή προστασία.
Η μοναδική εγκεκριμένη αντιηλιακή μεμβράνη για παρμπρίζ αυτοκινήτων που πληρεί τις νομικές προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης. Έχει συντελεστή μετάδοσης ορατού φωτός VLC 75% που απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία και μπορεί να τοποθετηθεί νόμιμα σχεδόν σε κάθε τύπο εμπρόσθιου τζαμιού (παρμπρίζ). Νέας γενιάς αντιηλιακό υλικό τελείως διαφανές Νάνο κεραμικής τεχνολογίας που μπλοκάρει κατά 87% την εισερχόμενη θερμότητα και κατά 99% την υπεριώδη ακτινοβολία. Διαθέτει αντιχαρακτική επίστρωση. Δεν επηρεάζει τα ραδιοκύματα και τις ραδιοσυχνότητες.Νομίζω την UV την κόβουν όλες - ακόμα και τα απλά τζάμια- οι υπόλοιπες είναι που μας λιώνουν ! Τέτοια διαβάζω σχεδόν σε όλα τα site ! Ωραίο και το σκούρο χρώμα αλλά με νοιάζει να κόβει την ζέστη πολύ περισσότερο από το να μην φαίνομαι και να με κουράζει όταν οδηγώ !
-
Μάλλον το nano-ceramic είναι buzz word, αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των εταιριών βλέπω τιμές 70-80% απόρριψης της υπέρυθρης σε διάφανες μεμβράνες, τιμές που για να πιάσεις με τις συνηθισμένες μεταλλικού φιλμ πρέπει να πέσεις σε φωτεινότητα 30%.
Ήθελα να βάλω, αλλά δεν βρήκα κάποιον στον Βόλο να ξέρει τη δουλειά. Θα δοκιμάσω και στην Αθήνα.
-
Τοσο πολυ;
Δηλαδη αν βαλεις πρωτη σκαλα τουε πιανει σχεδιν 90%;
-
Τοσο πολυ;
Δηλαδη αν βαλεις πρωτη σκαλα τουε πιανει σχεδιν 90%;
Έτσι μου είπαν , για αυτό το ψάχνω , νομίζω από το παρ-μπριζ 'μπαίνει' σχεδόν όλη η λαίλαπα μιας και είναι το ποιο μεγάλο και με μεγάλη κλίση προς τον ήλιο ! Αν υπάρχει κανένας που τα έχει βάλει ας μας πει πληροφορίες !
edit: Νομίζω η πρώτη σκάλα είναι σχεδόν διάφανη ! ! !
-
Κεραμικό στα αυτοκίνητα (προστασία, μεμβράνες κλπ.) ονομάζεται οτιδήποτε έχει ενώσει πυριτίου (silica στα Αγγλικά και πολύ δικοί μας το μπερδεύουν με την σιλικόνη...αχαχα). Συνήθως εχουν υδροξείδιο του πυριτίου (SiO2) αλλά μπορεί να είναι και άλλες ενώσει και τώρα γίνονται και δοκιμές με γραφίτη. Στις μεμβράνες δεν έχω ψάξει πολύ πως εφαρμόζεται, αλλά ουσιαστικά αντικαθιστούν το φιλμ μετάλλου (που έχει και παρεμβολές σε κινητά, gps κλπ) με κεραμικό φίλμ.
Αν υπάρχει κανένας που τα έχει βάλει ας μας πει πληροφορίες !
Όπως έγραψα, είχα βάλει μεμβράνη στο εμπρός παρ-μπριζ τόσο στην Ζ4 όσο και στην 116 και έκανε δουλειά. Απλά είναι αρκετά ακριβή, π.χ. για το Μίτο θέλω €130 για νανοκεραμικές γύρω γύρω και άλλα €80 για το παρμπρίζ.
-
Τον Ιούλιο έβαλα την madico nanoceramic 75 στο παρμπρίζ και η διαφορά είναι τεράστια. Κανένα πρόβλημα με διάθλαση όπου εκτός από την ποιότητα της μεμβράνης σημαντικό ρόλο έχει και η εγκατάσταση. Πήγα στον Γιαννικέλη στον Γέρακα
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ