-
Πόσο πιο πάνω; Γενικά πλέον νομίζω ότι πάνω κάτω οι 3M, Lumar, Madico, ASWF δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ο εγκαταστάτης.
Σήμερα έχω τελικές τιμές για το skoda kodiaq (παράθυρα μπροστά πίσω και πίσω παμπριζ). 150 ευρώ για τις ASWF και 200 για τις llumar sun protective. Οι llumar είναι με το μέταλλο οπότε η ζυγαριά γέρνει προς αυτές. Προσανατολίζομαι για τις 55 πίσω (εκτός αν κάνω την έκπληξη και πάω στο 67 για περισσότερη ιδιωτικότητα) και 48 ή 49 μπροστά.
-
Ερωτηση για όσους τυχόν εχουν δοκιμάσει και τις 2 μαρκες!
Madico Onyx 20 και 35 πόσο κοντά σε σκουροτητα και αποδοση είναι με ASWF 20 και 35 αντίστοιχα;
-
το πισω παμπριζ οταν χρησιμοποιησεις την αντισταση και εχει μεμβρανη, αυτη δεν θα κανει φουσκαλες;
επισης αν πας να βγαλεις τη μεμβρανη του πισω παμπριζ με τις φουσκαλες, δε θα ξυλωσεις τις αντιστασεις;
Οποτε μετα ενας πονηρος θα σπαει το πισω τζαμι να το φτιαξει αν εχει ασφαλεια θραυσης. Μπορουν ομως να τον πιασουν γιατι θα το σκεφτουν εφοσον υπαρχουν μεμβρανες στα παραθυρα εκανε φουσκαλες το πισω παμπριζ και ξηλωσε την πισω μεμρανη και μετα εσπασε το τζαμι για να φτιαξει τις αντιστασεις.
Εμενα αυτη ειναι η αναστολη μου για τις φουσκαλες πισω. Οπου ρωτησα μου ειπαν δε εγγυώνται οτι δε θα κανει φουσκαλες πισω παμπριζ. Οσοι δεν εχουν φουσκαλες, μαλλον δεν χρησιμοποιουν πισω αντισταση!!!
-
Από το ΄96 φοράω μεμβράνες στα αυτοκίνητα μου συνολικά 4 αυτοκίνητα σε 4 διαφορετικούς εγκαταστάτες πρόβλημα με φουσκάλες λόγω αντιστάσεων δεν είχα ποτέ , το ένα μάλιστα είχε και στο μπροστινό παρμπρίζ αντιστάσεις και εννοείται είχε μεμβράνη.
-
Οι φουσκάλες στο πίσω παρμπρίζ που βλέπεις καμιά φορά είναι 100% από κακή εγκατάσταση από ερασιτέχνη. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επαγγελματίας εγκαταστάτης να κάνει τέτοια δουλειά!
-
ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Αρα να προχωρησω, ελαττωματα μαλλον δεν υπαρχουν, ελπιζω να μην εχω μειωση ορατοτητας τη νυχτα
-
Στο πισω παρμπριζ λογω αντιστασεων παρατηρησα τ8 βραδυ αντανακλαση του φωτος απο τα φωτα των πισω αυτοκινητων οταν ειναι κοντα...
Αυτο ειναι λιγο ενοχλητικο και δε νομιζω να φταει ο εγκαταστατης αλλα μαλλον το παχος των αντιστασεων..
Και νομιζω οσο πιο παχυ το φιλμ τοσο μεγαλυτερο το προβλημα.
Βασικα δε ξερω πως να ανεβασω φωτογραφια για να το δειτε..Καλυτερα δε μπορω να το περιγραψω..
-
Τελικά σήμερα πέρασα τις llumar sun protection. 55 πισω, 49 οδηγού συνοδηγού. Θα επανέλθω με εντυπώσεις.
(Αυτό με τις αντιστάσεις και τις αντανακλάσεις που είπε ο φίλος γενικά ισχύει, θα το συνηθίσει.) Για φουσκάλες λόγω χρήσης αντιστάσεων δεν παίζει, λειτουργούν μια χαρά και φυσικά δεν προκαλούν φουσκάλες.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις
-
Παιδιά, σε 2 διαφορετικά i30 είχα βάλει τις llumar medium, απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δεν είναι νόμιμες για τα μπροστινά παράθυρα.
Τώρα μόλις αγόρασα μεταχειρισμένο ένα Volvo V60 και θέλω πάλι να βάλω μεμβράνες για τη μέγιστη προστασία από τη ζέστη αλλά θέλω να είμαι και νόμιμος. Εντωμεταξύ έχω μια εντύπωση πως πίσω είναι λίγο πιο σκούρα τα τζάμια απ' ό,τι τα μπροστινά. Κάτι πρέπει να έχει από τη μάνα του.
Τί προτείνετε για μέγιστη προστασία από τη ζέστη και νομιμότητα; Διάβασα για τα V-Koοl που έχουν τις προδιαγραφές που θέλω. Τις έχει δοκιμάσει κάποιος;
-
Είμαι σε αυτόν τον χώρο πάνω από 20 χρόνια.Η τοποθέτηση αντηλιακών μεμβρανών είναι κάτι παραπάνω από δουλειά για μένα.Μέσα από την εμπειρία μου και την τεχνογνωσία μου έκατσα και έγραψα ένα ολοκληρωμένο άρθρο για τις αντηλιακές μεμβράνες,θέλοντας να μοιραστώ τις γνώσεις μου στο αντικείμενο αυτό. Εδώ θα βρείτε τα πάντα -τεχνικά,ποιότητες,νομοθεσία και άλλα πολλά.
Μπορείτε να ρίξετε μια μάτια στο
-
Σε λαθος τοπικ εισαι διοτι υπαρχει σχετικο thread, αλλα το ερωτημα σου ειναι εξαιρετικο και πολλοι θα θελαμε να μαθουμε περισσοτερα
-
respect @vitara_club_member
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=141&p=855681#p855679
βασικα οχι, δεν χρειαζονται και ιδιαιτερα οι μεμβρανες
....καποια στιγμη θα γινουν οι μετρησεις και στα s και glx με τα μαμα φιμε
-
λΑρα ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που είχα διαβάσει παλαιότερα. Ότι στο θέμα προστασίας, τα τζάμια κάνουν καλή δουλειά γιατί έχουν φίλτρα. Εκεί που δεν κάνουν (εγώ για αυτό βάζω μεμβράνες, όχι για τις UV) είναι για την ζέστη, δλδ. την υπέρυθρη ακτινοβολία, όπου θέλουμε μεμβράνες για να μειωθεί η ζέστη.
-
https://vitaraclub.gr/viewtopic.php?f=141&p=855681#p855679
βασικα οχι, δεν χρειαζονται και ιδιαιτερα οι μεμβρανες
Λάθος συμπέρασμα γάτε! Όποιος έχει ζήσει το μαύρισμα - κάψιμο του αριστερού χεριού οδηγώντας σε αυτοκίνητο χωρίς αντηλιακές μεμβράνες, δεν πρέπει να τα λέει αυτά...
-
Εγώ......ΕΛΙΩΣΑ....
Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα.
Μακάρι να μπορούσαμε να βάλουμε τί πιο μαύρες. Τίποτα....κατράμι
-
Δηλαδή το πόσο σκούρες είναι δεν έχει σχέση με το πόσο κόβουν τη ζέστη? Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα για τις nano-ceramic , ισχύει και για τις υπόλοιπες?Λέω να βάλω σίγουρα για τα παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω διχρωμία στα τζάμια (όχι ότι με χαλάει ,αλλά το ιδανικό θα ήτανε όλα τα πλαϊνά να είναι ίδια)
ποιοι είναι οι νόμιμοι βαθμοί για πίσω πλαϊνά τζάμια - για πλαϊνά εμπρός και για παρ μπριζ?
-
Λέω να βάλω σίγουρα για τα παιδιά αλλά δεν θέλω να κάνω διχρωμία στα τζάμια (όχι ότι με χαλάει ,αλλά το ιδανικό θα ήτανε όλα τα πλαϊνά να είναι ίδια)
ποιοι είναι οι νόμιμοι βαθμοί για πίσω πλαϊνά τζάμια - για πλαϊνά εμπρός και για παρ μπριζ?
Η διχρωμία είναι ωραία, έτσι είναι και όλα τα αυτοκίνητα με εργοστασιακά φυμέ (αφού έχουν μόνο πίσω) και είναι όμορφα.
Πίσω πλαϊνά δεν υπάρχει όριο, βάζεις ό,τι θες ακόμα και κατάμαυρα. Εμπρός πλαϊνά είναι 70% (το ελάχιστο) και παρ-μπρίζ 75% το ελάχιστο.
-
το μπροστά το φοβάμαι μήπως και με κουράζει τα βράδια , μόνο σε nano ceramic που από ότι κατάλαβα και οι ποιο διάφανες κόβουν τη ζέστη !
edit: Ξέρουμε κανένα εγκαταστάτη στις περιοχές Νίκαια-Κορυδαλλό-Αγ.Βαρβάρα-Αιγάλεω-Π.Φάληρο και γύρω περιοχές ?
-
Οι nanoceramic ποσο ζεστη κοβουν;
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες