-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γιατι ειναι ενα κλικ κατω;
- Βάσει χαρακτηριστικών (όταν είχα κάνει την σύγκριση πριν μερικά χρόνια) αυτό είχα καταλάβει.
Εγω παντως προτίμησα lummar heat reduction 49% γιατι η αντίστοιχης τιμης σειρά της 3m η cs εχει heat reduction 40% η cs40 και η cs20 που εχει 51% ειναι υπερβολικά σκούρα. Η crystalline ειναι πολυ ακριβότερη.
-
Έβαλα τις προάλλες μεμβράνες Madico στην Carglass στην Θεσσαλονίκη.
Τα αρνητικά πρώτα:
Ζήτησα να βάλουν παντού Wincos λόγω καλύτερης ποιότητας και ας ήταν εκτός τρέχουσας προσφοράς. Τελικά έκαναν το γνωστό, δηλαδή Wincos μπροστά και τις φτηνότερες πίσω. Όταν ρώτησα τον πωλητή άρχισε να μου τα μασάει, ότι η Wincos δεν αφορά την ποιότητα αλλά το χρώμα της μεμβράνης (οι ανοιχτές λέγονται wincos, οι σκούρες desert κλπ). Ελπίζω να βγουν και οι πίσω καλές και να κάνουν δουλειά.
**
Τα θετικά:**
Όλα τα υπόλοιπα!- Τιμή: 135€
- Τοποθέτηση: Εξαιρετική, χωρίς καθόλου φουσκάλες. Πολύ καλύτερη από αρκετές εφαρμογές μεμβρανών που έχω δει σε αυτοκίνητα γνωστών μου.
- Εμφάνιση: Είδα τα δείγματα εκεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα
Από τα καλύτερα 135€ που έχω δώσει! Απορώ πως ήμουν τόσο καιρό χωρίς μεμβράνες!
ΥΓ. Απίστευτα πρακτική η λύση που είχα διαβάσει στο internet, να κολλήσω δηλαδή χαρτονάκι πάνω από τους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, για να μην τα ανοίξω καταλάθος τις πρώτες δύο ημέρες.
-
Να μοιραστώ μαζι σας κάτι που διάβασα περιδιαβαίνοντας το internet κ με παραξένεψε : Κάποιος ανέφερε οτι σε τροχαίο, οι μεμβράνες εμπόδισαν το τζαμι να σπάσει οπως έπρεπε (υποθέτω να θρυμματιστεί) με αποτέλεσμα ενα κομμάτι του να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό. Και ρωτάω: ειναι δυνατόν αυτο να οφείλεται στην τοποθετημένη μεμβράνη;;
-
Μου φαίνεται final destination κατάσταση.
-
Ναι, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, η μεμβράνη κρατάει το τζάμι σε ένα κομμάτι, ώστε να μην φύγουν θραύσματα και χωθούν (με ταχύτητα σφαίρας) σε μάτια, κεφάλι, σώμα κλπ
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Γιατι ειναι ενα κλικ κατω;
- Βάσει χαρακτηριστικών (όταν είχα κάνει την σύγκριση πριν μερικά χρόνια) αυτό είχα καταλάβει.
- Βάσει εμπειρίας
Η llumar αν δεν κανω λαθος εχει αρκετα χρονια στην ελληνικη αγορα με μεγαλη λιστα πελατων κ κανει καποια σεμιναρια στους υπαλληλους.
Μηπως εισαι λιγο υπερβολικος ως προς τα σχολια σου;
Εκτος αν εισαι παθων απο κακη εφαρμογη.
Προσωπικα δεν ασχοληθηκα με αλλες μαρκες, λογω υποστηριξης σε τυχον περιπτωση αστοχιας.
Για τις 3m ειχα ακουσει οτι φερουν το λογοτυπο σε αρκετα σημεια της επιφανειας της μεμβρανης, γεγονος αντιαισθητικο αν ισχυει.
Το βασικο ειναι ο εγκαταστατης.
Madico, aswf κλπ βαζουν αρκετοι, λογω τιμης κ κουπονιων στο νετ. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Ναι, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, η μεμβράνη κρατάει το τζάμι σε ένα κομμάτι, ώστε να μην φύγουν θραύσματα και χωθούν (με ταχύτητα σφαίρας) σε μάτια, κεφάλι, σώμα κλπΧωρις να ειμαι σίγουρος , νομιζω οτι η φιλοσοφία των τζαμιών ειναι ακριβως αντίθετη , δηλ. σε περιπτωση σύγκρουσης (που το τζαμί σπάει) να γίνονται θρυψαλλα πολυ μικρά για να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια (δυο η περισσότερα) κ προκληθεί τραυματισμός.
Και πάλι βεβαια δεν μπορω να καταλάβω πως μπορει η τοποθέτηση της μεμβράνης (που ουσιαστικά ειναι μια επίστρωση του τζαμιού με φιλμ) μα επηρεάσει τοσο καθοριστικά τη συμπεριφορα σε περιπτωση σπασίματος του, οπως σε αυτο που διάβασα. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ναι, συνήθως το αντίθετο συμβαίνει, η μεμβράνη κρατάει το τζάμι σε ένα κομμάτι, ώστε να μην φύγουν θραύσματα και χωθούν (με ταχύτητα σφαίρας) σε μάτια, κεφάλι, σώμα κλπ
Χωρις να ειμαι σίγουρος , νομιζω οτι η φιλοσοφία των τζαμιών ειναι ακριβως αντίθετη , δηλ. σε περιπτωση σύγκρουσης (που το τζαμί σπάει) να γίνονται θρυψαλλα πολυ μικρά για να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια (δυο η περισσότερα) κ προκληθεί τραυματισμός.
Και πάλι βεβαια δεν μπορω να καταλάβω πως μπορει η τοποθέτηση της μεμβράνης (που ουσιαστικά ειναι μια επίστρωση του τζαμιού με φιλμ) μα επηρεάσει τοσο καθοριστικά τη συμπεριφορα σε περιπτωση σπασίματος του, οπως σε αυτο που διάβασα.Στη μόνη περίπτωση που θα θεωρητικά μπορούσες να είχες θέμα θα ήταν σε πτώση σε νερό που κολάνε/δεν ανοίγουν λογω πίεσης οι πόρτες και σπας το τζάμι με κλωτσιές και βγαίνεις έξω....
-
Paintbull θεσσαλονικη,ASWF εχει καποιος εμπειρια τοποθετησης η γνωμη? Απλα βλεπω αρκετες μεμβρανες,legend,excel,performer,impulse και εχω μπερδευτει λιγο,λεω να το ρισκαρω και για τα μπροστινα καθως τα 70% δεν κανουν τπτ απο προστασια.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Χωρις να ειμαι σίγουρος , νομιζω οτι η φιλοσοφία των τζαμιών ειναι ακριβως αντίθετη , δηλ. σε περιπτωση σύγκρουσης (που το τζαμί σπάει) να γίνονται θρυψαλλα πολυ μικρά για να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια (δυο η περισσότερα) κ προκληθεί τραυματισμός.
Και πάλι βεβαια δεν μπορω να καταλάβω πως μπορει η τοποθέτηση της μεμβράνης (που ουσιαστικά ειναι μια επίστρωση του τζαμιού με φιλμ) μα επηρεάσει τοσο καθοριστικά τη συμπεριφορα σε περιπτωση σπασίματος του, οπως σε αυτο που διάβασα.Στη μόνη περίπτωση που θα θεωρητικά μπορούσες να είχες θέμα θα ήταν σε πτώση σε νερό που κολάνε/δεν ανοίγουν λογω πίεσης οι πόρτες και σπας το τζάμι με κλωτσιές και βγαίνεις έξω....
Να σπασεις τζαμι στο αυτοκινητο με κλωτσια και σε κατασταση πανικου,μονο σε ταινια James Bond......εχει δεν εχει μεβρανη!
Με κατι αιχμηρο σπαει χωρις ιδιαιτερη δυναμη..... -
Θα πρεπει ο οδηγος να ειναι εξοπλισμενος με σιδερογροθια και να τυλιξει ενα χοντρο πανι στο χερι,σε κλασματα δευτερολεπτου.
-
Τελικά ρε παιδιά για να έχουμε μια ικανοποιητική απόδοση των μεμβρανών ενάντια στον ήλιο και την ζέστη στο εσωτερικό τι ποσοστό διαπερατότητας προτείνετε;
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Paintbull θεσσαλονικη,ASWF εχει καποιος εμπειρια τοποθετησης η γνωμη? Απλα βλεπω αρκετες μεμβρανες,legend,excel,performer,impulse και εχω μπερδευτει λιγο,λεω να το ρισκαρω και για τα μπροστινα καθως τα 70% δεν κανουν τπτ απο προστασια.Όταν βλέπω στον ίδιο χώρο να τρίβουν αμάξια και να επισκευάζουν μικροζημιές και δίπλα να περνάνε μεμβράνες κατι δε μου κολλάει καλά.
Είχα την πιο φθηνή προσφορά αλλά πήγα αλλού. -
Στη lumar παντως ο χωρος ηταν σχεδον αποστειρωμενος, με κλειστα τζαμια κ λπ. Αν διπλα βαφεις, στοκαρεις , τα φιμε θα βγουν εμπριμε. Προσοχη στον εγκαταστατη.
-
[quote='Ken11']Paintbull θεσσαλονικη,ASWF εχει καποιος εμπειρια τοποθετησης η γνωμη?
Καλημερα
Περασα περυσι μεσω κουπονιου τις aswf στο paintbull στη λαμπρακη. Πισω εβαλα πιο σκουρα και μπροστα πιο ανοικτα για να μην προκαλω. Το αποτελεσμα ηταν πολυ καλο:) επισης οι μεμβρανες αυτες ειναι μαυρες και δεν πρασινιζουν , κατι που μου αρεσει πολυ. Γενικα εμεινα ευχαριστημενος απο την εγκατασταση. Θα σου το προτειναSent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης constantinos.nas έγραψε:
Τελικά ρε παιδιά για να έχουμε μια ικανοποιητική απόδοση των μεμβρανών ενάντια στον ήλιο και την ζέστη στο εσωτερικό τι ποσοστό διαπερατότητας προτείνετε;Δεν έχει σχέση το ποσοστό διαπερατότητας του φωτός (ή πιο σωστά, δεν έχει ΜΟΝο αυτό σχέση), αλλά κυρίως τα χαρακτηριστικά αποβολής/αντανάκλασης της θερμότητας. Μπορεί μια μεμβράνη π.χ. με 70% διαπερατότητα φωτός να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από μια μεμβράνη με 40% διαπερατότητα φωτός.
-
Θα πρότεινα σε όλους τους φίλους που θέλουν να βάλουν μεμβράνες, να κοιτάνε ΠΡΩΤΑ τα sites των εταιρειών με τις σειρές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, και μετά να σκέφτονται τιμές, μαγαζιά, εγκαταστάτες κλπ. Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε πάντα κατά νου τις προδιαγραφές νομιμότητας που αναφέρει η σχετική ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια επιλογής τύπο μεμβρανών και προδιαγραφών.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επίσης καλό θα ήταν να έχουμε πάντα κατά νου τις προδιαγραφές νομιμότητας που αναφέρει η σχετική ΚΥΑ, κατά τη διάρκεια επιλογής τύπο μεμβρανών και προδιαγραφών. -
Από ότι έχω καταλάβει:
- Οι εργοστασιακές είναι Ο.Κ.
- Στο μπροστινό ανεμοθώρακα αλλά και στα παράθυρα οδηγού - συνοδηγού ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μεμβράνης (οι οποίες μεταβάλλουν τον συντελεστή μετάδοσης φωτός) εκτός από αυτές που είναι μόνο για UV.
- Στα πίσω παράθυρα επιτρέπεται αλλά όχι οι τύπου καθρέπτη (συντελεστής ανάκλασης >25%)
- Στον πίσω ανεμοθώρακα πρέπει να μην καλυφθεί το σημείο που έχεις τα φώτα STOP.
- Όλα αυτά με χαρτιά εγκατάστασης κλπ
- Μοναδική εξαίρεση όσοι έχουν προβλήματα υγείας, με χαρτί από Δ.Ι.Ε.
Όμως από ότι φαίνεται όλοι ''νόμιμα'' βάζουν μπροστά 72% μεμβράνες ''ξεχνώντας'' ότι και το ίδιο το τζάμι έχει κάποιο συντελεστή ανάκλασης.
-
Ο χρήστης alej έγραψε:
Από ότι έχω καταλάβει:- Οι εργοστασιακές είναι Ο.Κ.
- Στο μπροστινό ανεμοθώρακα αλλά και στα παράθυρα οδηγού - συνοδηγού ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μεμβράνης (οι οποίες μεταβάλλουν τον συντελεστή μετάδοσης φωτός) εκτός από αυτές που είναι μόνο για UV.
- Στα πίσω παράθυρα επιτρέπεται αλλά όχι οι τύπου καθρέπτη (συντελεστής ανάκλασης >25%)
- Στον πίσω ανεμοθώρακα πρέπει να μην καλυφθεί το σημείο που έχεις τα φώτα STOP.
- Όλα αυτά με χαρτιά εγκατάστασης κλπ
- Μοναδική εξαίρεση όσοι έχουν προβλήματα υγείας, με χαρτί από Δ.Ι.Ε.
Όμως από ότι φαίνεται όλοι ''νόμιμα'' βάζουν μπροστά 72% μεμβράνες ''ξεχνώντας'' ότι και το ίδιο το τζάμι έχει κάποιο συντελεστή ανάκλασης.
- Ναι
- Όχι, οι μεμβράνες μέχρι ~75% είναι νόμιμες, βάσει της ΚΥΑ, αφού ο συνολικός συντελεστής δεν υπερβαίνει τα όρια
- Ναι
- Ναι
- Ναι, αλλά μόνο εφόσον τηρούνται τα νόμιμα ποσοστά
- Ναι
Για το parebrise υπάρχουν και μεμβράνες με >90% φωτοδιαπερατότητα, που είναι επίσης σύννομες, αλλά (α) ανεβάζουν το κόστος, (β) δεν είναι σε καμία προσφορά, (γ) δεν υπάρχει πρόβλεψη στην σχετική δήλωση νομιμότητας.
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ