-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Άχαστη η συμβουλή του Mastora για να γίνεις ελκυστικός στις γυναίκες. Περιμένουμε όμως report για το τι έγινε στο αμάξι, να δανείστηκε το Vitara o Γάτος για ξεμπούκωμα ή λασπομαχίες σε ειδική του Ακρόπολις ;
Αλ Μπάντυ(ς) και τα μυαλά στα μπλέντερ. Τυχεροί όσοι ζήσαμε αυθεντική άφιλτρη καφρίλα με το γάντι γιατί τέτοιες εκπομπές δεν περνάνε σήμερα με τον υπέρμετρο πολιτικαλκορεκτισμό του πωπού και τα μιτου, τσίμπατου όπως τα λένε τέλος πάντων.
Αν το είχε πάρει ο Γάτος δε θα έμενε τίποτα.. Το πήγα να βάλω ηχεία και μόνωση στις μπροστινές πόρτες. Πάντα το πάω πλυμένο για να καταλάβει ο άλλος ότι 1. το προσέχω , 2. όχι δε θέλω να το πλύνεις. Τον ενημερώνω να προσέξει γιατί το πονάω, ότι είμαι μλκς και το έχω περάσει κεραμική. Δυστυχώς το ήθελε μια μέρα μέσα, σενάριο που πάντα τρέμω και προσπαθώ να αποφεύγω αλλά δεν γινόταν αλλέως.. Για να μη τα πολυλογώ περνάω την επόμενη και ήταν σχεδόν έτοιμο. Από την πρώτη στιγμή δε του είπα τίποτα όταν είδα πετσέτα στην οροφή απλωμένη και όλα τα εργαλεία επάνω, καλά που έβαλε και πετσέτα λέω από μέσα μου.. από συνήθεια ξεκινάω μια επιθεώρηση γύρω γύρω.. οκ είχε μαζέψει σκόνη και δαχτυλιές παντού είναι και μάυρο όλα φαίνονται. Πίσω στην πόρτα ήταν σα να είχε πέσει κάτι σα γράσσο και το έκανα λίγο με το χέρι. Λέω οκ, θα επιβιώσω, θα το πλύνω και μικρό το κακό..
Αμ δε.. το κακό δεν είχε γίνει ακόμα.. Πάω να αφήσω το εταιρικό και βρίσκω κάποιον να αγγαρέψω να γυρίσω πίσω να το πάρω. Επιστρέφω και βλέπω το αμάξι έτοιμο χωρίς τις σκόνες και τις δαχτυλιές... Αρχίζω να ψέλνω από μέσα μου και να βράζω. Με είδε που το κόζαρα γύρω γύρω λίγες ώρες πρίν και λόγο αυτού έκρινε σωστό να πάρει ένα σκατόπανο και να το αποτελειώσει. Νόμιζε ο βλάκας ότι με πείραξε που το πήγα καθαρό και θα το έπαιρνα βρώμικο. Στην δουλειά του πάντως είναι καλός. Το δίδαγμα είναι να ξεκαθαρίζουμε με κάθε τρόπο ακόμα και άκομψο ότι δε θέλουμε καθόλου επαφή με το αυτοκίνητο εκτός από την ελάχιστη και όταν είναι απολύτως απαραίτητη. Κι ας μας κοιτάνε περίεργα.. ο κόσμος είναι επικίνδυνα άσχετος και δεν καταλαβαίνει και ας κουνάει το κεφάλι πάνω κάτω καταφατικά..
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι υπαρχουν κατι σαμπουαν νο νεημ που ειναι σαν τρυλετ και ειναι χάλια. Αυτα λοιπον (οπως και το τρυλετ, αβα κλπ) αφαιρουν το κερι. Επίσης και ο πηλός το αφαιρεί (εδω αφαιρεί ρυπους). Οποτε περασα πηλο το αμαξι το κερι (προσοχη κερί οχι sealant) εφυγε.
Τα σπάει το τρύλετ, ότι πρέπει για αποκέρωση και προετοιμασία πρίν το γυάλισμα. Ακόμα και η gyeon πρότεινε υγρό πιάτων για αυτό το λόγο κάποτες...
Ο πηλός είναι το τελευταίο "μηχανικό" βήμα της απορρύπανσης. Δουλεύει καλύτερα απέναντι σε δύσκολους ρύπους όταν έχει ολοκληρωθεί η χημική απορρύπανση και έχει απέναντι του "τριζάτη" επιφάνεια. Πιθανό να αφαιρεί και το κερί αλλά δε το έχω δοκιμάσει ποτέ μιας και δεν έχει λογική
-
Άλλαξε ο ήχος τροχασμου με τις μονώσεις στις πόρτες;
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Άχαστη η συμβουλή του Mastora για να γίνεις ελκυστικός στις γυναίκες. Περιμένουμε όμως report για το τι έγινε στο αμάξι, να δανείστηκε το Vitara o Γάτος για ξεμπούκωμα ή λασπομαχίες σε ειδική του Ακρόπολις ;
Αλ Μπάντυ(ς) και τα μυαλά στα μπλέντερ. Τυχεροί όσοι ζήσαμε αυθεντική άφιλτρη καφρίλα με το γάντι γιατί τέτοιες εκπομπές δεν περνάνε σήμερα με τον υπέρμετρο πολιτικαλκορεκτισμό του πωπού και τα μιτου, τσίμπατου όπως τα λένε τέλος πάντων.
Αν το είχε πάρει ο Γάτος δε θα έμενε τίποτα.. Το πήγα να βάλω ηχεία και μόνωση στις μπροστινές πόρτες. Πάντα το πάω πλυμένο για να καταλάβει ο άλλος ότι 1. το προσέχω , 2. όχι δε θέλω να το πλύνεις. Τον ενημερώνω να προσέξει γιατί το πονάω, ότι είμαι μλκς και το έχω περάσει κεραμική. Δυστυχώς το ήθελε μια μέρα μέσα, σενάριο που πάντα τρέμω και προσπαθώ να αποφεύγω αλλά δεν γινόταν αλλέως.. Για να μη τα πολυλογώ περνάω την επόμενη και ήταν σχεδόν έτοιμο. Από την πρώτη στιγμή δε του είπα τίποτα όταν είδα πετσέτα στην οροφή απλωμένη και όλα τα εργαλεία επάνω, καλά που έβαλε και πετσέτα λέω από μέσα μου.. από συνήθεια ξεκινάω μια επιθεώρηση γύρω γύρω.. οκ είχε μαζέψει σκόνη και δαχτυλιές παντού είναι και μάυρο όλα φαίνονται. Πίσω στην πόρτα ήταν σα να είχε πέσει κάτι σα γράσσο και το έκανα λίγο με το χέρι. Λέω οκ, θα επιβιώσω, θα το πλύνω και μικρό το κακό..
Αμ δε.. το κακό δεν είχε γίνει ακόμα.. Πάω να αφήσω το εταιρικό και βρίσκω κάποιον να αγγαρέψω να γυρίσω πίσω να το πάρω. Επιστρέφω και βλέπω το αμάξι έτοιμο χωρίς τις σκόνες και τις δαχτυλιές... Αρχίζω να ψέλνω από μέσα μου και να βράζω. Με είδε που το κόζαρα γύρω γύρω λίγες ώρες πρίν και λόγο αυτού έκρινε σωστό να πάρει ένα σκατόπανο και να το αποτελειώσει. Νόμιζε ο βλάκας ότι με πείραξε που το πήγα καθαρό και θα το έπαιρνα βρώμικο. Στην δουλειά του πάντως είναι καλός. Το δίδαγμα είναι να ξεκαθαρίζουμε με κάθε τρόπο ακόμα και άκομψο ότι δε θέλουμε καθόλου επαφή με το αυτοκίνητο εκτός από την ελάχιστη και όταν είναι απολύτως απαραίτητη. Κι ας μας κοιτάνε περίεργα.. ο κόσμος είναι επικύνδινα άσχετος και δεν καταλαβαίνει και ας κουνάει το κεφάλι πάνω κάτω καταφατικά..
Δεν υπάρχουν μαστορια. Όλοι αλμπανηδες είναι. Στου κασιδι το κεφάλι μαθαίνουν.
Σεβασμός στην περιουσία του αλλου κανένας. Αν δεν μπορείς να κανεις κάτι μόνος άστο ή αγόρασε το μαμά. -
Αυτό φοβάμαι και εγώ. Θέλω να βγάλω εγώ τις ποδιές στις πόρτες σιγά σιγά και να το πάω χωρίς διότι φοβάμαι το πως θα τις βγαλει
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτό φοβάμαι και εγώ. Θέλω να βγάλω εγώ τις ποδιές στις πόρτες σιγά σιγά και να το πάω χωρίς διότι φοβάμαι το πως θα τις βγαλει
O μάστορας που το έχει κάνει 1000 φορές θα το κάνει σε χρόνο μηδέν και καλύτερα από εσένα. Εσύ θα φάς μια ώρα για κάθε πόρτα και είναι λογικό αν το κάνεις πρώτη φορά. Μόνο το βίδεο στο Γιουτουμπ να βρείς έχεις φάει ένα μεροκάμματο. Το πρόβλημα προκύπτει όταν έχεις απαιτήσεις πέρα από το πεδίο δράσης τους.. καθαριότητα, προσοχή, και άλλα. Έχω δεί και πολύ χειρότερα.
Άλλαξε ο ήχος τροχασμου με τις μονώσεις στις πόρτες;
Αν άλλαξε κάτι είναι στο ελάχιστο και ανεπαίσθητο. Η πόρτα είναι σα μπαούλο μέν και ο σκοπός της να παίξει καλύτερα το ηχείο αλλά για ηχομόνωση πραγματική θές πιο ειδικά υλικά και κυρίως να ξηλώσεις όλο το αυτοκίνητο (θόλοι, χώρος κινητήρα, οροφή, πάτωμα κτλ κτλ). Ασύμφορο και με πιθανότητες για νέες ζημιές
-
Τίποτα δηλαδή, κρίμα.... θυμάμαι τον @cirus που έλεγε πως βελτιώθηκε και η ηχομόνωση κατά την κίνηση μόνο με τις μονώσεις στις πόρτες.
Στο άλλο όντως λογικό φαίνεται αυτό που λες, αλλά είμαι παράξενος. Θα φοβόμουν να μην είμαι τουλάχιστον μπροστά.
Έχω αλλάξει μηχανισμό σε παράθυρο παλαιότερα και το πως τραβούσαν την ποδια με έκανε να πάθω ένα μικρό σοκ.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Ομοιοπαθείς όλοι μας, μου έχουν γ@μησει το νάιλον σε πόρτα και το κατάλαβα στις πρώτες βροχές με νερό στην μοκέτα, μου έχουν σπάσει την πλαστική θήκη πόρτας οδηγού, κλιπς, ποδιές όπως του Lap και μετά παμπριζόκολλα, στοκάρισμα αντί για αντικατάσταση μαρσπιέ, αντιπροσωπεία να κοπανάει το ψαλίδι χωρίς έλεος, βάψιμο προφυλακτήρα χωρίς τρίψιμο+αστάρωμα κλπ, όλα διαφορετικά "μαγαζιά" και ειδικότητες, σήμερα με πολλές καλές κριτικές στο google. Πλέον τους αποφεύγω όλους, μόνο service/λάστιχα.
Mastora δες το "ολιστικά", τουλάχιστον έκανε καλή δουλειά στο αντικείμενο που πληρώθηκε και δεν έληξε 0-2.
Lap τον Ιούνιο έβγαλε το Lidl ανάλογα εργαλεία για ξεμοντάρισμα με καλή τιμή στα 11 ευρώ. -
Αλήθεια; Ρε γαμωτο μια φορά είπα να το παίξω ανωτερη τάξη και δεν πρόσεξα το φυλλάδιο του Λίντλ και είχε πράγματα που με ενδιέφεραν ;
-
Να ξαναπερνάτε που και πού από lidl. Είδα το επικό σκαμπό ξανά στα 30 γιούργια προσχθές όσο το είχε και τις ημέρες της προσφοράς
-
-
Όταν δεν βγαίνουν με το σφουγγάρι τα σημάδια από ρετσίνι δέντρων
Τέλειο το βίντεο!
-
Όταν δεν βγαίνουν με το σφουγγάρι τα σημάδια από ρετσίνι δέντρων
Γαμωβολή... του άξιζε
-
Τα σπάει το τρύλετ, ότι πρέπει για αποκέρωση και προετοιμασία πρίν το γυάλισμα. Ακόμα και η gyeon πρότεινε υγρό πιάτων για αυτό το λόγο κάποτες...
Πιθανό να αφαιρεί και το κερί αλλά δε το έχω δοκιμάσει ποτέ μιας και δεν έχει λογικήΤο ξέρω! Ολοι οι ντητεηλερς και σοβαρες εταιριες λενε απορρυπαντικο πιατων για μα φτγει το κερί.
Ο πηλός εχει λογικη (δικια μου) ως παιχνίδι-δοκιμη να δω τι κανει στο κερωμένο! Ηθελα απορρύπανση σε αυτοκινητο που ειχα κερώσει…ετσι ανακάλυψα οτι τπ αφαιρεί. Το sealant το πειραξε λιγότερο, δεν το εβγαλε τελείως.
-
Τίποτα δηλαδή, κρίμα.... θυμάμαι τον @cirus που έλεγε πως βελτιώθηκε και η ηχομόνωση κατά την κίνηση μόνο με τις μονώσεις στις πόρτες.
Στο άλλο όντως λογικό φαίνεται αυτό που λες, αλλά είμαι παράξενος. Θα φοβόμουν να μην είμαι τουλάχιστον μπροστά.
Έχω αλλάξει μηχανισμό σε παράθυρο παλαιότερα και το πως τραβούσαν την ποδια με έκανε να πάθω ένα μικρό σοκ.
Βελτιώθηκε λίγο αλλά αν θες να κόψεις πραγματικα θόρυβο κύλισης θες ηχομόνωση σε θολους τροχών κυρίως και πατωμα δευτερευόντως. Απλά βελτιώθηκε λίγο και από τις πόρτες
Όμως με την μόνωση στις πόρτες βελτιώθηκε πολύ η ηχομόνωση από εξωτερικούς θορύβους (όχι κύλισης), τα ηχεία παράγουν πολύ καλύτερο ήχο και σταμάτησαν πολλοί τριγμοί πλαστικών που παράγονται από τα παλόμενα ηχεία.
-
Τι ήχους εξωτερικούς; δεν καταλαβαίνω.
-
Αν ακούς φωνές αυτές μειώνονται..
-
Αν ακούς φωνές αυτές μειώνονται..
Αχαχαχαχαχα κλαίω από τα γελια