-
@mastoras78 αν σου δώσει κανένας ξένος καμιά καραμέλα στον δρόμο, να ξέρεις ότι στην πραγματικότητα είναι μπρόκολο και να μην το πάρεις!
-
Χαχαχαχα!!! Τι τρελός;
Υ.γ Εσείς τα γράφετε αυτά ή υπάρχουν στο ίντερνετ;
Υ.γ Να μη μιλήσουμε για σκόρδα δηλαδή... Εκεί οντως με διώχνουν από το σπίτι και εμένα. Είναι νόστιμα όμως!!!
Ψωμί, με λάδι και σκόρδο και κρεμμύδι, πω πω Παναγία μου!
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχαχαχα!!! Τι τρελός;
Υ.γ Εσείς τα γράφετε αυτά ή υπάρχουν στο ίντερνετ;
το δικό μου ήταν ορίτζιναλ, αλλά δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί κανείς άλλος παλιότερα. Του μάστορα δεν ξέρω.
-
Μάστορα το δικό σου το έφτιαξες εσύ τώρα;
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτά τα meme είναι από ίντερνετ φυσικά με εσάνς κακού έντιτ των 3 λεπτών με paint των windows από μεριάς μου.. Δεν το έχω για παραπάνω. Όταν ήμουν νεότερος οκ το παραδέχομαι έφτιαχνα και εγώ διάφορα χιουμοριστικά αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος.
Γενικά αυτά που ανεβάζω είναι πολύ λάιτ σε σχέση με αυτά που θα ήθελα πραγματικά να ανεβάζω για ευννόητους λόγους
-
Ωχ, καλύτερα!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αυτά τα meme είναι από ίντερνετ φυσικά με εσάνς κακού έντιτ των 3 λεπτών με paint των windows από μεριάς μου.. Δεν το έχω για παραπάνω. Όταν ήμουν νεότερος οκ το παραδέχομαι έφτιαχνα και εγώ διάφορα χιουμοριστικά αλλά πλέον δεν υπάρχει χρόνος.
Γενικά αυτά που ανεβάζω είναι πολύ λάιτ σε σχέση με αυτά που θα ήθελα πραγματικά να ανεβάζω για ευννόητους λόγους
Θα μπορούσε κάλλιστα το δικό σου να γίνει viral!
-
Θα μπορούσε κάλλιστα το δικό σου να γίνει viral!
Να σαι καλά αλλά δε νομίζω.. άσε που το πήρα και προκάτ έτοιμο σχεδόν
-
Μάστορα και Αλέξανδρε ευχαριστώ για τις προτάσεις!! Ωραία οπότε και heavy δεν είναι σαν τον κανονικό οπότε θα δω με το χρονικό διάστημα αν με βολεύει (από Aliexpress έρχεται Φεβρουάριο).
Σχετικά με το κυνήγι είναι πιστεύω συνδιασμός χαρακτήρα και περιβάλλοντος οικογενειακού. Ο πατέρας μου, ήταν κυνηγός. Μεγάλωσα με πουλιά που έφερνε στο σπίτι, την ενδυμασία και αυτό μου άρεσε και ήθελα να μεγαλώσω και να το κάνω και εγώ.
Και το έκανα μαζί του όταν ενηλικιώθηκα. Πηγαίναμε στο κυνήγι μέχρι τα 25 μου περίπου που σταμάτησα εντελώς, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Από τότε σταδιακά άρχισα να νιώθω διαφορετικά, μέχρι που κάποια στιγμή δεν μπορούσα και ακόμη δε μπορώ να σκεφτώ να σκοτώσω κάποιο πουλί - πτηνό (μη γίνει κανένα μπέρδεμα lol).
Αγαπούσα όμως τα ζώα. Σκυλιά, γατιά, κουνέλια. Αλλά (όταν ήμουν κυνηγός), τα πουλιά όταν τα έβλεπα, ήτανε στόχοι. Ήταν άλλη η ψυχολογία σαν κυνηγός.
Βλέπω καμιά φορά στο facebook "κυνηγούς" που αραδιάζουν στα καπό των αυτοκινήτων τους, το κυνήγι τους και γεμίζει το καπό. Δεν είναι για εμένα αυτό κυνήγι. Εμείς με τον πατέρα μου δηλαδή, στα 6 πουλιά σταματούσαμε. Μια χαρά για έναν μεζέ. Κάναμε μετά τη βόλτα μας.
Αυτή η αμετροέπια με ενοχλεί.
Αλέξανδρε ο παστουρμάς είναι στα αγαπημένα μου εδέσματα. Μπορεί να μυρίζει μετά ο ιδρώτας ή τα ούρα....Τι να κάνουμε; Μπράβο σου φίλε μου που έχεις και τη γνώση και το κουράγιο να τον κάνεις μόνος σου! -
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχα εντωμεταξυ μου αρέσει πολύ το μπρόκολο και το κουνουπίδι...πω με λεμονάκι. Απόλαυση!!!
Βρωμάει όλο το σπίτι αλλα είναι τέλειο.
Βρωμάει όλο το φάκεν οικοδομικό τετράγωνο, τα ρούχα και οι πετσέτες ποτίζουν και μάλιστα για μέρες... Αναγκάζομαι και καπνίζω για να μυρίζω καπνό αντί για μπρόκολα, που και πού μεθώ για να ξεχάσω. Θα νοικιάσω μια γκαρσονιέρα να μένω έκει κάθε φορά που κάποιος το μαγειρεύει στο σπίτι,τρία κουτάβια αποδημούν και τέλος πάντων όλα τα κακά του κόσμου μαζεμένα.. Συγχίστηκα βραδιάτικα!
@yem ! Γύρνα κανα μπιφτέκι αν έχεις την καλοσύνη..
Παρόν
-
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχετε βρει τρόπο να καθαρίζετε, από μέσα τα παράθυρα, και να μην θαμπώνουν, όταν χειμωνιάζει;
Έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά κακό αποτέλεσμα. -
Χαχα εντωμεταξυ μου αρέσει πολύ το μπρόκολο και το κουνουπίδι...πω με λεμονάκι. Απόλαυση!!!
Βρωμάει όλο το σπίτι αλλα είναι τέλειο.
Μπιφτέκι κουνουπιδιου έχεις δοκιμάσει?
-
Τώρα κοιτάξτε, μια και σοβάρεψε το θέμα αυτό. Στο συγκεκριμένο ζήτημα δε μπορείς να πεις ποιο πράγμα είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος, αφού υπάρχει και στις δύο απόψεις ένα δίκιο και μια αντίφαση.
Από τη μια οι υπέρμαχοι του μη φαγώμτος των ζώων έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την ανθρώπινη φύση, διότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος έτσι που να τρώει κρέας, ή έστω ψάρι. Όχι συχνά, αλλά είναι μέσα στο φυσικό διαιτολόγιό μας. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη το πόσο έχουμε επηρεαστεί από ταινίες που έχουν διαμορφώσει μια ανυπόστατη ανθρώπινη εικόνα για τα ζώα. Πχ μερικοί νομίζουν ότι οι αρκούδες είναι σαν τα χνουδωτά γλυκούλικα ζωάκια του Disney. Καμία σχέση, η αρκούδα είναι ένα επικίνδυνο και επιθετικό ζώο. Επίσης, όλο αυτό εξαρτάται κι από το ζώο. Δε μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν συναισθηματισμό στα ψάρια ή ακόμα χειρότερα στα χταπόδια και στα καλαμάρια. Επειδή είδαν το Νέμο; Κι αν αύριο μεθαύριο κάνουν παιδικά με συναισθηματικές πατάτες που κλαίνε, παντρεύονται κι ερωτεύονται, θα πάψουν οι άνθρωποι να τρώνε τηγανητές πατάτες; Στο τέλος δε θα μείνει τίποτα για να τρώμε.
Από την άλλη δεν παύει ένα ζωντανό να είναι ζωντανό. Πολλοί θεωρούν ότι είναι αφύσικο το να λυπηθείς το ζώο. Φυσικό είναι να στεναχωρηθείς που σκότωσες ένα ζώο. Ακόμη και τα παλιά τα χρόνια, που οι άνθρωποι είχαν το κοτέτσι και την κατσίκα τους, υπήρχαν μερικοί που δεν τους έκανε καρδιά να σκοτώσουν ζωντανό. Δεν είναι αφύσικο. Και εννοείται, ότι το να σκοτώνεις ένα ζώο για την πλάκα σου και να γελάς, είναι επιεικώς καφρίλα, για να μην πω ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είναι κρυφός ψυχάκιας. Κάτι τέτοιοι είναι που κάνουν τις θηριωδίες σε περίπτωση πολέμου γιατί σε μια κατάσταση ψυχολογικής πίεσης, βγάζουν αυτές τις πρακτικές σε ανθρώπους.Συμπεραίνω ότι σε όλο αυτό είναι καλό να υπάρχει ένα μέτρο. Άλλος κλίνει προς την μια μεριά και άλλος προς την άλλη. Όσο δεν ξεφεύγει κανείς σε ακρότητες είναι μια χαρά.
-
Σταματήστε τα off-topic
@ss_76 Α, κάνει και για ταμεία;
Ωραία! -
Σταματήστε τα off-topic
???? -
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σταματήστε τα off-topic
????Μαλλον εννοει το τζαμι που εχουν στα ταμεια πχ supermarket υπηρεσιες τραπεζες
-
Το Autoglym που είναι για να γυαλίζει τα τζάμια το έχω. Δεν το έχω δοκιμάσει από μέσα ειδικά στο παρμπριζ γιατί μου είναι λίγο μανούρα....
Εξωτερικά στα τζάμια που το έκανα, αν και τα τζάμια ήταν καθαρά, στο σφουγγαράκι στο μπρος και πίσω τζάμι όταν έτριβα βγήκε μία ελαφριά βρωμιά.
Για το θάμπωμα των τζαμιών...Ο κλιματισμός από πέρυσι μπήκε στη λίστα όσων δεν δουλεύουν.....Το έχω γράψει κάπου άλλου σε άλλο θέμα, χάλασε το ηλεκτρομαγνητικό πως λέγεται σύστημα που κομπλάρει τη ροδέλα για να γυρίσει ο ιμάντας του κλιματισμού και τώρα η ροδέλα γυρνάει στον "αέρα".
Είμαι κλασικά όπως πριν 20+ χρόνια με καλοριφέρ, με ένα πανί μικροίνας για τζάμια και όποτε χρειαστεί κάνω χειροκίνητη εργασία lol
Σε βίντεο που είχα δει, κάποιος έτριψε και σκούπισε το τζάμι με αφρό ξυρίσματος και έβαλε ένα ζεστό μπρίκι με νερό που άχνιζε στο σημείο που εφαμόστηκε ο αφρός και δεν θόλωνε εκείνο το σημείο.
Πρέπει να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.
Αλέξανδρε, είμαι με αυτούς που τρώνε κρέας. Αν τυχόν έδωσα την εικόνα του χορτοφάγου. Πως το βλέπω προσωπικά. Να σκοτώσω ένα ζώο για να φάω το θεωρώ κάτι που είναι στα πλαίσια της επιβίωσης. Βέβαια επειδή έχουμε γίνει πολλοί, υπάρχουν οι κατάλληλες μονάδες εκτροφής και παραγωγής κρέατος. Δεκτό αυτό.
Στο κυνήγι, θεωρώ καλό να σκοτώσω 6 πουλιά για να φάω έναν μεζέ. Να σκοτώσω 20 και 30 κομμάτια, είναι.....εξόντωση.....Κατά τη δική μου άποψη. Για κάποιον μπορεί να είναι ένα πολύ καλό κυνήγι που δείχνει και έναν πολύ καλό κυνηγό.
Αντικειμενικά. Αυτές οι συμπεριφορές οδηγούν στη μείωση πολλών ειδών πουλιών. Όπως και το άλλο της απαγόρευση του κυνηγιού κάποιων πουλιών, ζώων κλπ, μπορεί να οδηγήσει στον υπερπληθυσμό που μπορεί να κάνει ζημιές σε αγροτικές και αστικές περιοχές.
Οι αρμόδιες οργανώσεις για την προστασία των απειλούμενων ειδών του ζωικού βασιλείου (όπως λέγαμε παλιά) θα πρέπει να σκεφτούν λίγο αντικειμενικά και όχι μαξιμαλιστικά.
Να το πάρω από τη μεριά του car detailing. Τα σπουργιτάκια όσο και να μου κουτσουλίσουν το αυτοκίνητο (που λέει ο λόγος σχετικά με το "όσο") δεν μου κάνουν ζημιά στο βερνίκι συνήθως.
Οι γλάροι αν μου μείνει η....κουτσουλιά μπορεί να μου κάνει ζημιά....Μου έχει κάνει 2 φορές που έμεινε και ψήθηκε και μετά ψήθηκα εγώ στο τρίψιμο με το χέρι για να φύγει η θολούρα.
Στην κεραμική επίστρωση, αυτές οι κουτσουλιές υποθέτω αφήνουν δυσκολότερα θολούρα.
Το θέμα είναι, αν αφήσουν, τι κάνεις; Τη γνωστή διαδικασία με αλοιφαδόρο; Ή πρέπει να πας σε detailer για να το αναλάβει εκείνος; Κάτι τέτοιο είχα δει σε ένα κανάλι πριν καμιά 5ετία... -
Για τον καθαρισμό των ταμπλώ:
Όλα σχεδόν τα προϊόντα, που υπόσχονται ότι είναι ματ, στην πραγματικότητα δίνουν μια γυαλάδα και θέλουν επίσης αφαίρεση. Νομίζω ότι την πιο ασφαλή αφαίρεση στο θέμα των πλαστικών την κάνει το ίδιο το νερό. Κάποιοι θα πουν ότι το απιονισμένο είναι καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι είναι και απαραίτητο. Επίσης, δε θα εμπιστευόμουν οποιοδήποτε χημικό δεν προορίζεται για ταμπλό και θα σας εξηγήσω τι με έχει κάνει να είμαι τόσο επιφυλλακτικός:Όταν ήμουν μικρός πήγα να κολλήσω δύο κομμάτια φελιζόλ με δερματόκολλα. Στην αρχή κολλούσαν, αλλά το βράδυ η δερματόκολλα έλιωνε το πλαστικό λες και το έκαιγε. Έκανε χημική αντίδραση. Στην συνέχεια παρατήρησα ότι αυτό που πάθαινε το φελιζόλ, το παθαίνουν πολλά άλλα πλαστικά, με πολλά άλλα υγρά, εκτός από την δερματόκολλα. Τα αφρώδη, μαλακά πλαστικά επίσης, είναι πιο ευάλλωτα από τα σκληρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα σκληρά είναι σίγουρο πως δε θα πάθουν ζημιά. Γενικά δε μπορείς να παίζεις κορόνα-γράμματα το θέμα του ταμπλώ. Ούτε πειραματισμοί, ούτε ανώνυμα κινέζικα προϊόντα, ούτε αρωματικά, ούτε καθαριστικά που προορίζονται για άλλες δουλειές. Αυτό προτείνω. Φυσικά καθένας κάνει ό,τι θέλει.
@sarantism Δε λέω ότι το ειδικό για τους υδρατμούς χημικό είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να κάνει την δουλειά του χωρίς αυτό. Απλά επειδή ρώτησαν αν κάνει δουλειά, απάντησα ότι όντως κάνει.
-
Για τον καθαρισμό των ταμπλώ:
Όλα σχεδόν τα προϊόντα, που υπόσχονται ότι είναι ματ, στην πραγματικότητα δίνουν μια γυαλάδα και θέλουν επίσης αφαίρεση. Νομίζω ότι την πιο ασφαλή αφαίρεση στο θέμα των πλαστικών την κάνει το ίδιο το νερό. Κάποιοι θα πουν ότι το απιονισμένο είναι καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι είναι και απαραίτητο. Επίσης, δε θα εμπιστευόμουν οποιοδήποτε χημικό δεν προορίζεται για ταμπλό και θα σας εξηγήσω τι με έχει κάνει να είμαι τόσο επιφυλλακτικός:Όταν ήμουν μικρός πήγα να κολλήσω δύο κομμάτια φελιζόλ με δερματόκολλα. Στην αρχή κολλούσαν, αλλά το βράδυ η δερματόκολλα έλιωνε το πλαστικό λες και το έκαιγε. Έκανε χημική αντίδραση. Στην συνέχεια παρατήρησα ότι αυτό που πάθαινε το φελιζόλ, το παθαίνουν πολλά άλλα πλαστικά, με πολλά άλλα υγρά, εκτός από την δερματόκολλα. Τα αφρώδη, μαλακά πλαστικά επίσης, είναι πιο ευάλλωτα από τα σκληρά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα σκληρά είναι σίγουρο πως δε θα πάθουν ζημιά. Γενικά δε μπορείς να παίζεις κορόνα-γράμματα το θέμα του ταμπλώ. Ούτε πειραματισμοί, ούτε ανώνυμα κινέζικα προϊόντα, ούτε αρωματικά, ούτε καθαριστικά που προορίζονται για άλλες δουλειές. Αυτό προτείνω. Φυσικά καθένας κάνει ό,τι θέλει.
@sarantism Δε λέω ότι το ειδικό για τους υδρατμούς χημικό είναι απαραίτητο. Μπορεί κάλλιστα κάποιος να κάνει την δουλειά του χωρίς αυτό. Απλά επειδή ρώτησαν αν κάνει δουλειά, απάντησα ότι όντως κάνει.
Tα περισσοτερα γαλακτωματα για τα ταμπλο, ιδιως τα πιο ποιοτικα, ειναι υδατοδιαλυτα. Αν περασεις νερο απο πανω τους ουσιαστικα βγαζεις και το ιδιο το προιον.
Υπαρχουν καθαριστικα ειδικα για το ταμπλο. Ειδαλλως μπορει καποιος να χρησιμοποιησει λιγο πρασινο σαπουνι λιωμενο σε χλιαρο νερο. Εγω ιδιως στο τιμονι αυτο χρησιμοποιω και καθαριζω με μια οδοντοβουρτσα. Ο συνδυασμος αυτος κανει θαυματα με μηδενικο κοστος και χωρις χημικα σε σημεια που αγγιζουμε συνεχεια.
Μετα ξεπλενουμε με ενα ελαφρως βρεγμενο πανι και περναμε στο τελος γαλακτωμα με καποιο application pad που θεωρω οτι ειναι κι ο ευκολοτερος τροπος.
Το αφηνουμε λιγη ωρα να δρασει και στο τελος περναμε μ'ενα στεγνο πανι μικροινων για να πετυχουμε ομοιομορφο φινιρισμα στα πλαστικα.
Νερο στο τελος δεν πρεπει να μπει γιατι ουτε προσφερει κατι και θα αφαιρεσει το γαλακτωμα. -
Για πείτε καμιά καλή πρόταση για τα εσωτερικά πλαστικά?
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ