-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ίσως το 845 να μου φάνηκε καλύτερο οπτικά επειδή ήταν το πρώτο καλό κερί που είχα χρησιμοποιήσει και από τότε έχω μείνει με την πρώτη όμορφη εντύπωση.
Θέλω να αναφέρω για το 845 κάτι ακόμα. Λένε πολλοί ότι πρέπει να το βάλεις σε ζεστό νερό σα να κάνεις "μπεν μαρί". Πραγματικά δε νομίζω ότι χρειάζεται αυτό, εκτός κι αν κάποιος το έχει στο κρύο και έχει στερεοποιηθεί.Ανάλογα την υγρασία, το κρύο κτλ χειραγωγείς το προιόν που χρησιμοποιείς. Σε ένα κρύο κλίμα το να "ζεστάνεις" το κερί που είναι σε μορφή πάστας θα σε βοηθήσει στην εφαρμογή και στην αφαίρεση του. Στην χώρα μας οι θερμοκρασίες είναι υψηλές οπότε και εγώ το θεωρώ υπερβολή.
Σε άλλα νέα δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αρκετά ενεργός λόγω υποχρεώσεων. Έχω ένα κεραμικό sealant στα χέρια μου σα topper κεραμικής με 40% sio2 υποτίθεται και μέγιστη διάρκεια το έτος. Θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω
Με ενδιαφέρει και το θέμα του ξεθαμπώματος φαναριών(για ένα φίλο) αν κάποιος έχει εμπειρία με νέες μεθόδους. Κατά καιρόυς έχει πέσει στην αντίληψη μου να τα φτιάχνουν με θερμότητα/ατμό και τώρα βλέπω για κρυσταλλοποίηση που τα συζητάτε..
Το μόνο που ήξερα και εγώ για μόνιμη αποκατάσταση είναι κάμποσα χέρια γυαλόχαρτα, αλοιφαδόρος και τέλος βερνίκι...
-
Το θέμα της θερμότητας μου φάνηκε παράξενο για δύο κυρίως λόγους:
Μόλις το είδα αναρωτήθηκα αν όλη αυτή η θερμότητα βλάπτει τα λάστιχα που στεγανοποιούν το φανάρι. Επίσης, όλη αυτή η κιτρινίλα καθώς λιώνει, γιατί να μην ανακατευτεί με το πλαστικό; Ή ακόμα χειρότερα, γιατί να μην σκουρύνει ακόμα περισσότερο;
Για να ομολογήσω το αμάρτημά μου, όταν διάβασα το σχόλιο του @alex-mix μου φάνηκε τραβηγμένο και υπερβολικό αυτό που έλεγε. Αλλά όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται πολύ πιθανό να έχουν κάνει μια απάτη με το βίντεο. -
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μόλις το είδα αναρωτήθηκα αν όλη αυτή η θερμότητα βλάπτει τα λάστιχα που στεγανοποιούν το φανάρι. Επίσης, όλη αυτή η κιτρινίλα καθώς λιώνει, γιατί να μην ανακατευτεί με το πλαστικό; Ή ακόμα χειρότερα, γιατί να μην σκουρύνει ακόμα περισσότερο;
Για να ομολογήσω το αμάρτημά μου, όταν διάβασα το σχόλιο του @alex-mix μου φάνηκε τραβηγμένο και υπερβολικό αυτό που έλεγε. Αλλά όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται πολύ πιθανό να έχουν κάνει μια απάτη με το βίντεο.Εεεεμα να τον ακους τον συνονοματο
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για να ομολογήσω το αμάρτημά μου, όταν διάβασα το σχόλιο του @alex-mix μου φάνηκε τραβηγμένο και υπερβολικό αυτό που έλεγε. Αλλά όσο το σκέφτομαι μου φαίνεται πολύ πιθανό να έχουν κάνει μια απάτη με το βίντεο.Εεεεμα να τον ακους τον συνονοματο
Αν σου πω απο που το σκεφτηκα αυτο που εγραψα.
Καποτε ενας καφετζης δεν ειχε κρυες μπυρες, αλλα ελεγε πως εχει παγωμενες, τι εκανε? Επαιρνε τις μπυρες τις εβρεχε και τις εβαζε στην καταψυξη για λιγα λεπτα και αυτες απ εξω θαμπωνανε και νομιζες με την 1η ματια πως ηταν παγωμενες, μολις εβαζες στο ποτηρι ηταν απλα κρυες και σου ελεγε εγω παγωμενη στην εφερα εσυ επιασες κουβεντα και ζεσταθηκε -
Χαχαχα, μορφαρα
Μήπως γυρνούσε και τους δείκτες του ρολογιού και έλεγε πως πιάνεις τη κουβέντα πολλη ωρα.
Έφευγε ο πελάτης νομίζοντας πως μπήκε σε χωροχρονική αλλοίωση του σύμπαντος
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχαχα, μορφαρα
Μήπως γυρνούσε και τους δείκτες του ρολογιού και έλεγε πως πιάνεις τη κουβέντα πολλη ωρα.
Έφευγε ο πελάτης νομίζοντας πως μπήκε σε χωροχρονική αλλοίωση του σύμπαντος
Οχι αλλα το ρολοι τοιχου δεν ειχε ποτε μπαταρια για να μην βλεπεις την ωρα και φευγεις
-
Καλησπέρα στην παρέα μετά από μήνες απουσίας και έχοντας μείνει πίσω καμιά 30αριά σελίδα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Διαπιστώσεις, εντυπώσεις κλπ αρκετές, θα τα πούμε με τον καιρό.
Απορία: ωραία μπουκάλια για car detailing αλλά και για άλλες δουλειές όπως του Azax που έχουν αδειάσει και είναι για πέταμα, σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω για την περιποίηση του αυτοκινήτου με το Sonax BSD, το Ech2o ή το ONR.
Σκέψεις, προτάσεις για το πως να τα καθαρίσω από ό,τι χημικό έχουν μέσα για να τα χρησιμοποιήσω ξανά;
Σκέφτηκα υλικά που βοηθούν στον χημικό καθαρισμό τους: λευκό ή κανονικό ξύδι, ζεστό νερό μέχρι και κάποιο APC να βάλω....
Κάποια πρόταση και διαδικασία να ακολουθήσω; -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλησπέρα στην παρέα μετά από μήνες απουσίας και έχοντας μείνει πίσω καμιά 30αριά σελίδα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
Διαπιστώσεις, εντυπώσεις κλπ αρκετές, θα τα πούμε με τον καιρό.
Απορία: ωραία μπουκάλια για car detailing αλλά και για άλλες δουλειές όπως του Azax που έχουν αδειάσει και είναι για πέταμα, σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω για την περιποίηση του αυτοκινήτου με το Sonax BSD, το Ech2o ή το ONR.
Σκέψεις, προτάσεις για το πως να τα καθαρίσω από ό,τι χημικό έχουν μέσα για να τα χρησιμοποιήσω ξανά;
Σκέφτηκα υλικά που βοηθούν στον χημικό καθαρισμό τους: λευκό ή κανονικό ξύδι, ζεστό νερό μέχρι και κάποιο APC να βάλω....
Κάποια πρόταση και διαδικασία να ακολουθήσω;Ζεστο νερο με ξυδι αδειασμα και τιναγμα κατευθειαν για να στεγνωσουν και αστα κανα 2 μερες ανοιχτα να φυγει η μυρωδια. Οχι στον ηλιο ομως γιατι θα ξεραθουν.
-
Καλησπέρα @sarantism, welcome back. Επειδή ήμουν στην θέση σου και τα έχω περάσει θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ψεκαστήρια τύπου canyon να βρεις την υγεία σου. Δες εδώ που είχα γράψει σχετικά στο παρελθόν
-
Λοιπον σημερα μου εδωσε ενας φιλος ενα υγρο και μου λεει περνα με αυτο τα φαναρια και θα με θυμηθεις. Ειναι ενα υγρο μπλε που μυριζει 10φορες παραπανω ξυδι αλλα δεν ειναι αυτου καθε αυτου ξυδι, ειναι κατι που χρησιμοποιουν στα πτηνοτροφεια. Μου ειοε στο δικο σου επειδη ειναι πολυ θαμπα περνα το κανα 2 με 3 φορες. Το περασα σημερα ενα χερι, αυριο θα το περασω 2ο και θα σας πω. Στελνω πως ειναι τωρα τα φαναρια και αυριο θα στειλω απο 1ο χερι.
-
Λοιπον σημερα μου εδωσε ενας φιλος ενα υγρο και μου λεει περνα με αυτο τα φαναρια και θα με θυμηθεις. Ειναι ενα υγρο μπλε που μυριζει 10φορες παραπανω ξυδι αλλα δεν ειναι αυτου καθε αυτου ξυδι, ειναι κατι που χρησιμοποιουν στα πτηνοτροφεια. Μου ειοε στο δικο σου επειδη ειναι πολυ θαμπα περνα το κανα 2 με 3 φορες. Το περασα σημερα ενα χερι, αυριο θα το περασω 2ο και θα σας πω. Στελνω πως ειναι τωρα τα φαναρια και αυριο θα στειλω απο 1ο χερι.
αν κακαριζει βαλε απο κατω αχυρα για τα αυγα
-
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
αν κακαριζει βαλε απο κατω αχυρα για τα αυγα
Χαχα δεν ειναι για τις κοτες ρε φιλε αλλα καθαριστικο για τα μηχανηματα
-
@alex-mix και @mastoras78 με σώσατε!!
Σε ευχαριστώ alex-mix για τις λεπτομέρειες σχετικά με το στέγνωμα!
Σε ευχαριστώ για την παραπομπή σου στο πολύ χρήσιμο post σου Mastora!! -
Έχει κανένας εμπειρία από το 476; Απ' ότι έχω καταλάβει από αναγνώσεις, δεν είναι τόσο πολύ καρναουβικό όσο τα παραπάνω, διαρκεί περισσότερο αλλά αφαιρείται και δυσκολότερα.
Ναι εγώ βάζω το 476s. Γενικά δίνει μια γυαλάδα τόσο όσο. Όχι την υπερβολή σε σημείο να μην καταλαβαίνεις το αυτοκίνητο από τον καθρεπτισμό αλλά ούτε και θαμπό.
Η εφαρμογή του ναι είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά παίζει ρόλο και η θερμοκρασία της λαμαρίνας. Όσο πιο κρύα τόσο το καλύτερο. Διάρκεια έχει πολύ καλή και για αφαίρεση θα χρειαστείς πηλό.
Σε κανένα μήνα που θα πέσει λίγο η θερμοκρασία θα του κάνω ένα πέρασμα. -
Γιατί να το αφαιρέσεις και γιατί με πηλό..?
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γιατί να το αφαιρέσεις και γιατί με πηλό..?
Αυτό με τον πηλό το παρατήρησα κι εγώ. Την πρώτη φορά που πέρασα πηλό, από φόβο μην κάνω γραντζουνιές, τον εφάρμοσα πάνω στο κερί, για δοκιμή. Στο τέλος του πηλώματος, είδα ότι όλο το κερί είχε φύγει. Νομίζω ότι την δουλειά την κάνει το claylube κι όχι ο πηλός. Αυτό τουλάχιστον που έχω εγώ, αφρίζει κι όλας και αφήνει στα χέρια μια τριζάτη υφή.
Να σημειώσω και κάτι σημαντικό εδώ. Μάλλον αυτό γίνεται μόνο σε καρναουβικά κεριά. Μια άλλη φορά που το εφάρμοσα πάνω στο αγαπημένο σου (το sonax brilliant shine) δεν είχε αποτέλεσμα. -
Ελαφρώς offtopic.
Για καθαρισμό και συντήρηση δερματίνης που έχει σκληρυνει με τον καιρό τι θα βάζατε?
Το θέλω για πολυθρόνα, αλλά φαντάζομαι ισχύουν αντίστοιχα και για αυτοκίνητα. -
Για δερμάτινη καθαρισμό αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως αν το καθαρίσεις με σπρέι dettol, όχι με πανακια, γινεται μαλακότερο και πιο ματτ.
Μετά αν βαλεις και ένα προστευτικο για πλαστικά ίσως την συντηρήσει. Τώρα με τον κωρονοιο καθάριζα τα πάντα και βρήκα νέα κόλπα καθαρισμού -
Να σου πω την αλήθεια, δεκακάτι χρόνια που τις έχω, τις καθάριζα μόνο με μωρομάντηλα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Αλλά έχουν αρχίσει να σκληραίνουν σε κάποια ταλαιπωρημένα σημεία που ίσως σκιστούν στο μέλλον.
-
Τα μαντηλάκια dettol έχουν οινόπνευμα και δεν κάνουν. Το υγρό όμως είναι ένα άλλο συστατικό που μαλακώνει τη δερμάτινη αλλά και το δέρμα δεν εχει οινόπνευμα μέσα.
Έχω κάνει τα πορτοφόλια στο σπίτι και τα έκανε πιο μαλακά και έβγαλε τη λαδιλα από τα χέρια, έγιναν ματτ σαν καινούργιαΝα ξέρεις dettol δεν κάνει σε σιδερένιες επιφάνειες. Άφηνε στίγματα
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ