-
@sarantism μάλλον περί λάθους πρόκειται από το κατάστημα. Παρε να τους ρωτήσεις η παρήγγειλε το στην φτηνότερη τιμή εφόσον το θέλεις .. Αργότερα θα σου απαντήσω και στο άλλο post
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@sarantism μάλλον περί λάθους πρόκειται από το κατάστημα. Παρε να τους ρωτήσεις η παρήγγειλε το στην φτηνότερη τιμή εφόσον το θέλεις .. Αργότερα θα σου απαντήσω και στο άλλο post
Φίλε μου Mastoras δεν είναι ευγενικοί στο τηλέφωνο. Αν εδώ δε δώσουν εξηγήσεις σοβαρές (πρόκειται για πολλά προιόντα και όχι για ένα) πάνε Δευτέρα σε υπουργείο (έχει αρμόδιο τμήμα και σε προστασία καταναλωτή).
Αν θελήσω να αγοράσω τώρα ένα προιόν στα 23€ θα μου πούνε "συγνώμη λάθος σου επιστρέφουμε τη διαφορά;"
Συγνώμη αν γίνομαι κακός, αλλά φόρα παρτίδα ένα σωρό προιόντα βάλανε με διπλές τιμές και από ότι γράφει κάποιοι τα αγόρασαν.... -
Ίδιο προϊόν είναι.
-
Κατανοητό @sarantism.. Το συγκεκριμένο μαγαζί το έχω στην προσωπική μου black list. Πουλάει και προμοταρει προϊόντα φτηνιάρικα και σε κάποια αισχροκερδεί με αντιμετώπιση "αμα σου αρέσει". Ειχα γράψει κάποια στιγμή για ενα ανταπτορακι αφροποιητη που το έδινε 15 ευρώ και το βρήκα με 1 μισή σε κατάστημα με γεωργικά..
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στο car detailing όπως σε πολλά πράγματα, υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να τα μάθεις μόνος σου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, πολύ χρόνο και πιθανόν και χρήμα. Ο άλλος είναι όπως ο Mastoras να υπάρχει δηλαδή κάποιος που να θέλει να σου μεταφέρει όσα έχει μάθει.
Μακάρι πολλοί να ήταν όπως ο φίλος ο Mastoras! Τα "μαντηλάκια" με αιθυλική αλκοόλη, είναι κατάλληλα για να καθαρίσω: πλαστικά, τζάμια αυτοκινήτου;
Μου φαίνεται πως στα πλαστικά η ισοπροπυλική αλκοόλη (και το οινόπνευμα) δεν είναι κατάλληλη για καθαρισμό.
Βασικά ρωτάω για τα πλαστικά, όχι μόνον του αυτοκινήτου, αλλά και του πληκτρολόγιου, του mouse κλπΤελειώσαμε με τους χαβαλέδες, οπότε ας ασχοληθούμε με τίποτα ουσιώδες
Για αρχή σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι σε αυτή την υγιή γωνιά του φόρουμ μπορούμε να ανταλλάζουμε απόψεις,tips,συμβουλές και εμπειρίες χωρίς έπαρση και εγωισμούς. Όλοι ερασιτέχνες είμαστε και μόνο να κερδίσουμε έχουμε ο ένας από την γνώση του άλλου.
Τα τζάμια αντέχουν αρκετό ξύλο, περισσότερο από το βερνίκι και είναι πολύ δύσκολο να χαραχθούν. Γι'αυτό έχω γράψει στο παρελθόν, ότι ξεκινάμε το στέγνωμα του οχήματος από τα τζάμια ώστε να νοτίσουν οι πετσέτες μας στην αρχή και να γίνουν πιο μαλακές. Για να τα καθαρίσουμε σε βάθος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και πηλό/μαγικό λευκό σφουγγαράκι. Υποτίθεται ότι έχουν μια ευαισθησία στην αμμωνία και να αποφεύγουμε το άζαξ, αλλά να πώ την αλήθεια δε το έχω ψάξει και πολύ. Εδώ μερικά tips
Για τα πλαστικά φαντάζομαι εννοείς τα άβαφα. Πλάκα πλάκα ούτε αυτό το έχω ψάξει αν βλάπτει η αιθυλική αλκοόλη από τα μαντηλάκια, ή η ισοπροπυλική σε κάποια διαλυτότητα (μέχρι 25% θα πρότεινα σε μίξη με νερό η τελευταία)
Θα πώ όμως το εξής.. Αν κάτι από τα παραπάνω το ακουμπήσεις και το σκουπίσεις αμέσως μπορεί να μη προλάβει να "δουλέψει" ώστε να καθαρίσεις πχ μια κουτσουλιά ή και αντίστοιχα να μη προλάβει να "βλάψει" μια επιφάνεια. Άρα θέλει σταδιακή δοκιμή ξεκινώντας ήπια.
Εγώ για βαθύ καθαρισμό στα άβαφα πλαστικά θα χρησιμοποιούσα ένα APC (Καθαριστικό γενικής χρήσης) σε αναλογία 1:10 (ή οτι λένε οι οδηγίες). Επίσης με μια λευκή γόμα μπορείς να αφαιρέσεις κάποιο επίμονο κερί ή αλοιφή από δαύτα.
Τώρα για τα οικιακά όπως keyboard/mouse δε το πολυσκέφτομαι.. καθαρίζω με ότι βρώ μπροστά μου
Υπάρχουν πολλοί τύποι πλαστικών, γυαλιστερά, με λαστιχένια κάλυψη κτλ. Το πάς δλδ ανα περίπτωση.Επειδή ρώταγες και για το σαμπουάν της Meguiar's, μήπως θές να να μοιραστείς τι θέλεις να κάνεις συγκεκριμένα? Αν θές γράψε λίγα λόγια και για το όχημα που περιποιείσαι. Ελπίζω να βοήθησα
-
@stefan147 Το κεραμικό τι καλά και τι κακά κατά τη γνώμη σου πάντα, έχει;
Αρνητικο ενα και μοναδικο...τη συντηρηση του. Δεν εχουν πολλοι ουτε το χωρο ουτε το το χρονο ουτε το χρημα να το συντηρησουν σωστα.
Καποιος στα αρνητικα θα εθετε και το κοστος γενικοτερα αλλα ως diy θεωρω οτι ειναι ανεκτο. Εχω ακουσει και διαστημικα νουμερα παντως απο επωνυμους και μη επαγγελματιες που ειναι για να σε πιανουν τα γελια.
Τα θετικα απ τη αλλη ειναι πολλα νομιζω. Πρωτο και καλυτερο η ευκολια καθαρισμου. Στην ουσια μπορεις για αρκετο καιρο να συντηρεις το αυτοκινητο με touchless πλυσιματα. Επισης πολυ σημαντικο το gloss και η αναδειξη του χρωματος ενω και η γενικοτερη προστασια απο κουτσουλιες ρυπους κτλ ειναι δεδομενη.
Γενικα αυτο το φιλμ προστασιας του κεραμικου κραταει "νεοτερο" το αμαξι για περισσοτερο καιρο και για καποιους περιεργους σαν εμενα αυτο ειναι πολυ σημαντικο. Ειναι απιστευτο να εχεις ενα αμαξι 3ετιας με 50Κ χλμ που τρωει ξυλο συνεχως απο βουρτσα βενζιναδικου μεχρι πιστα και στα μεγαλα πανελ του δεν εχει (σχεδον) ιχνος αραχνης. Πρεπει να ψαξεις στα πλαστικα των b-pillars και στα μαυρα καλυμματα των καθρεφτων για να βρεις αραχνη κι αυτα διορθωνονται για πλακα.
-
Ωραίος ο @stefan147 αλλά κάνε ενα explain... Γιατί στη βούρτσα???
-
Τι σπέσιαλ έχει η συντήρηση της κεραμικής?
καλά τώρα είδα ότι μπορώ να αλλάξω το χρώμα... -
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι σπέσιαλ έχει η συντήρηση της κεραμικής?
καλά τώρα είδα ότι μπορώ να αλλάξω το χρώμα...Εύγε!!!
Να ξέρεις όμως ότι το κόκκινο χρώμα είναι μόνο για τους Admin/Mods.Όσο για την συντήρηση της κεραμικής, είναι μέρος της "απάτης" για εμένα! Δλδ. σου λένε κρατάει 5-10 χρόνια αλλά θέλει συντήρηση κάθε χρόνο (δλδ. χρόνο και χρήμα)...άρα φύκια. Περνάς ένα καλό πολυμερές το οποίο θέλει έτσι και αλλιώς επανάληψη κάθε 6-12 μήνες και είναι το ίδιο. Επίσης, προσωπικά δεν είδα κάτι φοβερό με την κεραμική και εννοείται ΔΕΝ μέτρησε καθόλου στην μεταπώληση!
-
Ωραίος ο @stefan147 αλλά κάνε ενα explain... Γιατί στη βούρτσα???
Γιατι το γραφειο της δουλειας που ημουν μεχρι και χθες ειναι μεσοτοιχια με βενζιναδικο. Οποτε η ευκολια τεραστια...το αφηνες το πρωι και το επαιρνες απογευμα ετοιμο.
Γι αυτο και τωρα που αλλαζω δουλεια και εχω μια βδομαδα κενο, θα παιξει διορθωση και ανανεωση του κεραμικου ωστε να γινει fresh start και να κοψω οσο γινεται τη βουρτσα.
-
@stefan147 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γι αυτο και τωρα που αλλαζω δουλεια και εχω μια βδομαδα κενο, θα παιξει διορθωση και ανανεωση του κεραμικου ωστε να γινει fresh start και να κοψω οσο γινεται τη βουρτσα.
Ιιιιιιιιιι....!!! Δεν θα οδηγείς πια όλα αυτά τα ωραία αυτοκίνητα???
-
Ε θα δουμε...κατι θα καταφερω να σκαρωσω παλι εν καιρω φανταζομαι.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ίδιο προϊόν είναι.
@fanis75 Ίδιο είναι φίλε μου. Όμως (το έβαλα μέσα σε πλαίσιο σε 2 φωτογραφίες) έχουν βάλει από το ηλεκτρονικό κατάστημα διαφορετικό.....κωδικό προιόντος (όχι τον κωδικό του καταστήματος που δίνει στα προιόντα του, αλλά του προιόντος, δλδ της turtle wax). Είναι σαν να βγάζει όντως η turtle wax το προιόν αυτό το ίδιο, αλλά με δύο διαφορετικούς κωδικούς. Αυτό δεν το είδα στο site της να υπάρχει. Ένα προιόν βγάζει από όσα έχω παραθέσει.......
Mastora σε ευχαριστώ για το χρόνο σου φίλε μου. Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου για τον καθαρισμό των πλαστικών! Σχετικά με τις τιμές του oil-stores.gr, σε προιόντα των chemical guys που δεν κυκλοφορούν από άλλα καταστήματα ηλεκτρονικά για να μπορεί να γίνει σύγκριση, οι τιμές είναι....στα ύψη. Όχι σε όλα αλλά σε πολλά.
Ξέρω όμως πόσο ήταν οι τιμές των προιόντων των CG όταν τα πουλούσαν άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα. Δεν έφθανε η πετσέτα σκουπίσματος των CG τα......30 ευρώ!!
Ο αντίλογος θα πει πως κανένας δεν υποχρεώνει κανέναν και θα συμφωνήσω. Όταν όμως πέφτει κάτι στην αντίληψή μου, θα το επισημάνω για να ξέρει όποιος διαβάσει αυτά που γράφω και να κρίνει μετά ίσως καλύτερα από ότι πριν διαβάσει την κριτική μου, εμπειρία μου, πληροφόρησή μου.
Επίσης σε προιόντα που κυκλοφορούν και από άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα, το συγκεκριμένο και πάλι έχει τσιμπημένες τιμές (δικαίωμά του, αρκεί να μην πουλάει το ίδιο προιόν με δύο διαφορετικές τιμές και με διαφορετικούς κωδικούς κατασκευαστή, που δεν ξέρω και αν είναι αυτοί που αναγράφει με αυτούς της turtle wax).
Σταματώ εδώ την ενημέρωση από πλευράς μου για το πως αντιλαμβάνομαι τις τακτικές πωλήσεως και τις τιμές του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.
Για την ιστορία, γενικά κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα, βάζουν μεταφορικά εντός Ελλάδας, ίσως λίγο τσιμπημένα. Υπάρχουν 2 ηλεκτρονικά καταστήματα Γερμανικά, που χώρια που ίδια προιόντα περιποίησης αυτοκινήτου, είναι από 2 μέχρι και 6 ευρώ φθηνότερα, η αποστολή στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου βάρους είναι 10 ευρώ.
Ειλικρηηνά το γράφω πως λυπάμαι να φεύγουν χρήματα σε άλλη χώρα (Γερμανία, Αγγλία, Αμερική και Κίνα λιγότερο) για προιόντα που στην Ελλάδα είναι και ακριβότερα (αυτό μπορώ να το δικαιολογήσω σε μεγάλο βαθμό) και με μεταφορικά ασύμφορα για πολλά κιλά δέματος. Σήμερα η αύξηση μπορεί να δικαιολογηθεί εν μέρει με την αύξηση των καυσίμων. Όμως το ίδιο συνέβαινε και πριν την αύξηση στα καύσιμα.
Και για να μην κουράζω. Από ηλεκτρονικά κατάστημα στην Ελλάδα παρήγγειλα 2 αλοιφές θερμαντικές, 2 ψυκτικές, 2 ψυκτικά σπρέι, κάτι γάζες αποστειρωμένες. Βάση βάρους και ογκομετρικά (αν το "λέω" σωστά) πλήρωσα αν θυμάμαι όχι πάνω από 3 ευρώ μεταφορικά.
Από ηλεκτρονικό κατάστημα για δύο λουράκια γάτας, τα μεταφορικά έβγαιναν....4 ευρώ. Πανάλφρα και μικρά ήταν....
Υπάρχουν και πολλά καταστήματα ηλεκτρονικά για είδη αυτοκινήτου, περιποίησης και για τα πάντα που στα μεταφορικά είναι εξαιρετικοί. Μπορεί να έχει να κάνει με τις συμφωνίες που κλείνουν με τις εταιρίες ταχυμεταφορών, μπορεί (δε θα ήθελα να το πιστέψω) να θέλουν κάποιοι να βγάλουν και από τα μεταφορικά.
Δε θα ξεχάσω από αλυσίδα καταστημάτων όταν πέρυσι ήταν να πάρω φορητό, μου ζητούσε και 10 ευρώ μεταφορικά. Θα έδινα για το φορητό πάνω από 800 ευρώ + 10 ευρώ μεταφορικά. Επέλεξα φυσικά άλλη αλυσίδα.
Συγνώμη για τα πολλά. Είναι αυτό το "γαμώτο" που πιάνει κάποιους και ξεσπάνε.
Ευχαριστώ επίσης και για την πληροφόρηση για τα συν και τα πλην των κεραμικών επιστρώσεων!! -
@fanis75 Ίδιο είναι φίλε μου. Όμως (το έβαλα μέσα σε πλαίσιο σε 2 φωτογραφίες) έχουν βάλει από το ηλεκτρονικό κατάστημα διαφορετικό.....κωδικό προιόντος (όχι τον κωδικό του καταστήματος που δίνει στα προιόντα του, αλλά του προιόντος, δλδ της turtle wax). Είναι σαν να βγάζει όντως η turtle wax το προιόν αυτό το ίδιο, αλλά με δύο διαφορετικούς κωδικούς. Αυτό δεν το είδα στο site της να υπάρχει. Ένα προιόν βγάζει από όσα έχω παραθέσει.......
Aν παρατηρήσεις είναι ο ίδιος κωδικός απλά στο ένα έχουν προσθέσει τα γράμματα ΑΜ στην αρχή...προφανώς λάθος. Για αυτό είπα είναι ίδιο, γιατι στο site της Turtle δεν φαίνεται να έχει 2 προϊόντα.
-
Οντως οι πιο ειδικοί και έμπειροι ασχοληθείτε λιγο με τα αβαφα πλαστικά... Είναι καλό θεματακι να μάθουμε πράγματα και προϊόντα. Να μάθουμε και εμείς.
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οντως οι πιο ειδικοί και έμπειροι ασχοληθείτε λιγο με τα αβαφα πλαστικά... Είναι καλό θεματακι να μάθουμε πράγματα και προϊόντα. Να μάθουμε και εμείς.
Το κοιτάζω. Δεν ξέρω lap τι σε ενδιαφέρει. Για το άσπρισμά τους είδα σε βίντεο προιόν που είναι γενικά για πλαστικά, λαμαρίνα κλπ.
Έχει δυο μέρες που κοιτάζω κανένα βιντεάκι για αυτόν τον τρόπο βαφής με πως να το πω.....υγρό καουτσούκ; κάτι τέτοιο.
Περισσότερο για ζάντες το χρησιμοποιούν, όμως και για βάψιμο τιμονιού lol (με βάζει σε πονηρές σκέψεις το βάψιμο του τιμονιού), ταμπλό, προφυλακτήρα. Μέχρι και για υφάσματα είχα δει πως το χρησιμοποιούν.
Δεν κάνω διαφήμιση. Δεν ξέρω πως δουλεύονται βασικά αυτά τα προιόντα... Έχει πολλά βιντεάκια μαζεμένα για αυτό το βάζω το site:
[https://www.plastidip-hellas.gr/video/](link url)
Απορία. Τα προιόντα με graphene που βγάζουν για car detailing εξ ορισμού μαυρίζουν τις πετσέτες κατά την εφαρμογή και το σκούπισμα; Έχω χάσει επεισόδια και κοίταξα έτσι για να περάσει η ώρα μου 2 βίντεο και παρατήρησα να γίνονται οι πετσέτες μικροίνας.....μαύρες....
Επειδή έχω μείνει πίσω. Αν εφαρμόσεις graphene πως το λες στα Ελληνικά; Γραφενική επίστρωση; Προβλέπω να πέφτει γέλιο με τη μετάφρασή μου......lol -
Ναι για το ασπρισμα το παλατικων και για προστασία. Πιο πολύ για την τεμπελιά μου το ανέφερα. Θα ήθελα ένα προϊόν που να κρατά ας πούμε ένα έτος και να τα διατηρεί σαν να βγήκαν από το εργοστάσιο. Ούτε τα κεριά ,ούτε τα σαπούνια ,ούτε ο ήλιος να τα καταστρέφει και να τα δείχνει φθηνά.
Για τα προιοντα γραφινης νόμιζω είχαμε αναφερθεί. Πιο πολύ για μάρκετινγκ ειναι παρά για ουσία όπως λένε πολλοί πιο ψαγμενοι. Δεν ξέρω λένε οι εταιρίες πως είναι πιο ανθεκτικό... Ότι μου πουν το πιστεύω δεν έχω καμία γνώση περί αυτών.
-
Κάποια στιγμή είχα γράψει για αυτά που συζητάτε. Για restoration που είναι σα βαφή υπάρχουν τα polytrol, solution finish αλλά δε τα έχω δοκιμάσει. Ψάχτε το μήπως είναι αυτό που ζητάτε.
Σε πιο ήπιες λύσεις και επειδή κατανοώ ότι είναι βαρετό να ενυδατώνει κάποιος τα πλαστικά συνέχεια μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την κεραμική που είναι για πλαστικά άβαφα και θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Τελευταία που το έψαξα η εφαρμογή της ειναι εύκολη και μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε.
https://detailingmarket.gr/index.php?route=product/product&product_id=985
-
polytrol, solution finish
@lap Σε ευχαριστώ για την ονομασία. Έχω μείνει πίσω..... Αν πρόκειται για καινούργιο πλαστικό, νομίζω πως η επιλογή ενός προιόντος που θα είναι "δυνατό" σε θέμα προστασίας, όπως αυτό που αναφέρει ο Mastoras78, είναι πολύ καλή επιλογή.
@mastoras78 Έλειπα από πολλά μαθήματα και σε αυτό το θέμα και σε άλλα θέματα του φόρουμ....Στη δική μου περίπτωση τα πλαστικά που πλέον έχουν οξιδωθεί, έχουν ασπρίσει είναι πλαστικά μοτοσυκλέτας. Τα ενυδατώνω με διάφορα προιόντα. Αυτόν τον καιρό με έπιασε το καλιτεχνικό μου για τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας. Δεν γίνονται περισσότερο χάλια lol Μάλλον έχουν ακόμη λίγο για να μη βλέπονται καθόλου....
Μάλιστα σκέφτομαι να το προχωρήσω το θέμα και σε ένα κομμάτι της που έφυγε το βερνίκι. Θα προσπαθήσω να περάσω τοπικά, δοκιμαστικά βερνίκι, με σπρέι και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Θαμπό είναι το κομμάτι εκείνο. Παραπάνω τι να πάθει lol
Νομίζω πως υπάρχουν και δύο αιτίες που σήμερα και τα βερνίκια και τα πλαστικά δεν αντέχουν πολύ. Η μία έχει να κάνει με τις φιλικές για το περιβάλλον μπογιές που δεν είναι τόσο δυνατές όπως οι παλιές. Δεν είναι όμως και τοξικές. Είναι αν δεν κάνω λάθος υδατοδιαλυτές, οπότε δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Η δεύτερη αιτία είναι μάλλον η ποιότητα των πλαστικών. Βλέπω πλαστικά φανάρια σε fiesta 10ετίας που είναι στον ήλιο να μην θαμπώνουν και φανάρια από άλλη μάρκα να θαμπώνουν.
Για την ιστορία το γυαλί μου φαίνεται είναι φιλικότερο στο περιβάλλον. Δεν είναι στην τιμή. Αν το σκεφτεί όμως κάποιος, με την κεραμική προστασία που θα βάζει κάποιος σε βάθος χρόνου ίσως η τιμή του πλαστικού φαναριού να φτάσει την τιμή ενός γυάλινου φαναριού.
Υπάρχει και μια τρίτη αιτία. Είναι ο ήλιος. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πολύ "επιθετικός" ειδικά το καλοκαίρι. -
@sarantism Καλά δε το λές και μάθημα.. Αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα που παίρνεις όταν τα "ενυδατώνεις" μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ την κεραμική για πλαστικά. Αν όμως θές κάτι πιο δραστικό που να τείνει στο restoration θα ψαχνόμουν με τα άλλα δύο.
Θέματα με βερνίκι και άλλα τέτοια μας βάζουν στα λημέρια της φανοποιείας που είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σίγουρα μπορείς να πάρεις ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα στα πλαίσια του DIY. Αυτά που γράφεις για υδατοδιαλυτά οικολογικά υλικά είναι αυτά που έχω διαβάσει και εγώ.
Σίγουρα ο ήλιος και γενικά οι συνθήκες που εκτίθεται ένα όχημα επιταχύνουν τη γήρανση. Επειδή το πρώτο γυάλισμα έτυχε να το κάνω σε fiesta 10ετιας τα φανάρια σε εκείνο είχαν ήδη κιτρινίσει σε κάποια σημεία..
Μπές και στο κανάλι του MDetailing που έχει ωραία video
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ