-
"Εχθρός" της κεραμικής είναι τα άλατα όπως ήδη πιστεύω γνωρίζεις. Πρόσεχε μόνο όταν μένουν οι ολοστρόγγυλες σταγόνες από τις βροχές που λειτουργούν σαν μεγεθυντικός φακός σε ηλιοφάνεια.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
"Εχθρός" της κεραμικής είναι τα άλατα όπως ήδη πιστεύω γνωρίζεις. Πρόσεχε μόνο όταν μένουν οι ολοστρόγγυλες σταγόνες από τις βροχές που λειτουργούν σαν μεγεθυντικός φακός σε ηλιοφάνεια.
Θα έχω τον νου μου! ευχαριστώ!
-
Τι εννοείς;
Αν βάλεις κεραμική και μείνουν άλατα χαλάει; -
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι εννοείς;
Αν βάλεις κεραμική και μείνουν άλατα χαλάει;https://www.drbeasleys.com/blog/2019/04/05/water-spots-on-ceramic-coating
Αν μείνουν άλατα/hard water spots καιρό πάνω σε κεραμική δε μπορείς να πιάσεις αλοιφαδόρο και να τα αφαιρέσεις όπως κάνεις στο βερνίκι χωρίς να... αφαιρέσεις την κεραμική.
Είναι από αυτά που δε λέει η βιομηχανία για να νομίζει ο κόσμος ότι οι κεραμικές είναι αλεξίσφαιρες.. στην πραγματικότητα θέλουν και αυτές σωστή συντήρηση και know how.
-
Δεν είχα ιδέα, κυριολεκτικά.
Δηλαδή τι έχει η δικιά τους ναναοτεχνολογια (στο λινκ);;;
Εγώ πραγματικά πίστευα πως με ένα coating θα είχα peace of mind...
Τότε η λύση ειναι μεμβράνες σαν αυτές που έβαλε ο cirus?
-
Δε ξέρω τι λέει η διαφήμιση. Εγώ το έβαλα για την παραδοχή πάνω στο θέμα των αλάτων. Είναι τεχνικό το ζήτημα και αν ξέρεις τι ψάχνεις βρίσκεις αρκετές αναφορές στα fora.
Σαφώς διευκολύνει η κεραμικη να έχεις το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση σε σχέση με ένα χωρίς αυτήν. Απλά δε την βάζεις και αυτό πλενεται μόνο του..
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τι εννοείς;
Αν βάλεις κεραμική και μείνουν άλατα χαλάει;https://www.drbeasleys.com/blog/2019/04/05/water-spots-on-ceramic-coating
Αν μείνουν άλατα/hard water spots καιρό πάνω σε κεραμική δε μπορείς να πιάσεις αλοιφαδόρο και να τα αφαιρέσεις όπως κάνεις στο βερνίκι χωρίς να... αφαιρέσεις την κεραμική.
Είναι από αυτά που δε λέει η βιομηχανία για να νομίζει ο κόσμος ότι οι κεραμικές είναι αλεξίσφαιρες.. στην πραγματικότητα θέλουν και αυτές σωστή συντήρηση και know how.
Τα άλατα μπορούν να φύγουν και με clay bar δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αλοιφαδόρος.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι το πλύσιμο γίνεται ευκολότερο γιατί δεν κολλάει πάνω η βρομιά.
-
Συμφωνούμε για το ευκολότερο πλύσιμο. Αν όμως τα άλατα γίνουν bond σε βερνίκι/κεραμική με πηλό δε θα φύγουν. Το θέμα είναι να τα προλάβεις. Για αυτούς που ασχολούνται και κάνουν τακτική συντήρηση δε θα είναι πρόβλημα
https://www.6post.com/forums/showthread.php?t=1763783
-
Κάποιες σελίδες πρίν υπήρξαν απορίες για το πλύσιμο σε self service πλυντήρια κτλ.. ίσως αυτό το video βοηθήσει :
-
Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Μάρκος. Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία στα οποία γίνονται ζημιές.
Πάντως, για να μη γκρινιάζουμε μόνο, αυτά τα παιδιά στα καθαριστήρια αυτοκινήτων δεν είναι πρέπει να τα συμμερίζεται κανείς. Ό,τι μπορούν κάνουν και κατά κανόνα κάνουν μια δουλειά του ποδαριού μέχρι να μπορέσουν να βρουν κάτι καλύτερο. -
Έχουμε κάποια πρόταση για αρωματικό που να εξαφανίζει και όχι να "κουκουλωνει" τις οσμές για χρήση σε οροφή, ταπετσαρίες κλπ;
Δε χρειάζεται απαραίτητα να αρωματίζει απλά να εξαφανίζει οσμές. -
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχουμε κάποια πρόταση για αρωματικό που να εξαφανίζει και όχι να "κουκουλωνει" τις οσμές για χρήση σε οροφή, ταπετσαρίες κλπ;
Δε χρειάζεται απαραίτητα να αρωματίζει απλά να εξαφανίζει οσμές.Το "Εύρηκα" για τα χαλιά κάνει πολύ καλή δουλειά σε μοκέτες και πατάκια. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε ταπετσαρίες και οροφή.
-
Μια ερώτηση προς τον γκουρού του detailing του φόρουμ, Mastoras78 ακούει???
Στον αφροποιητη τι νερό βάζουμε κρύο χλιαρό ζεστό? Γιατί είδα κάποια βίντεο και είδα να έχουν την βρύση στο ζεστό. -
Γκουρού δεν είμαι αλλά εγώ πάντα βάζω νερό σε κανονική θερμοκρασία. Δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά.
-
@kkostask said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γκουρού δεν είμαι αλλά εγώ πάντα βάζω νερό σε κανονική θερμοκρασία. Δεν νομίζω ότι κάνει διαφορά.
Χαχα ευχαριστώ φίλε να σαι καλά, το γκουρού περισσότερο το έγραψα για να πειράξω τον μάστορα 78 επειδή έχω καιρό να τον διαβάσω κάπου.
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Χαχα ευχαριστώ φίλε να σαι καλά, το γκουρού περισσότερο το έγραψα για να πειράξω τον μάστορα 78 επειδή έχω καιρό να τον διαβάσω κάπου.
Lol alex, όχι και γκουρού, το χαβαλέ μας κάνουμε
Κάπου είχα διαβάσει ότι το ζεστό νερό μπορεί να σου δώσει περισσότερο αφρό/σαπουνάδα αν θυμάμαι καλά, αλλά δε το έχω δοκιμάσει. Εγώ χρησιμοποιώ απιονισμένο που δεν έχει άλατα και minerals που μπορούν στο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην λειτουργία του αφροποιητή. Μιλάω βέβαια για αφροποιητή που κουμπώνω στο πιεστικό και παίρνει λιγότερο από ένα λίτρο.
Αν χρησιμοποιούσα αφροποιητή χειρός μεγαλύτερο δε θα έμπλεκα με απιονισμένο κτλ, δε βρίσκω το λόγο.
Η υγρασία γενικά έχει τα μυστικά της.. πχ το χειμώνα πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα απο επικαθήσεις αλάτων κατά το πλύσιμο-στέγνωμα. Στο κέρωμα όμως δε βολέυει η πολύ υγρασία, το αντίθετο.
Αυτά βέβαια τα αντιλαμβάνεσαι κάνοντας πρακτική-αποκτώντας εμπειρία όπως άλλωστε σε όλα τα μικρά ή μεγάλα πράγματα της καθημερινότητας μας.. ότι χρειάζεσαι πάντως να ρωτάς, με χαρά θα σου πώ τη γνώμη μου και εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο.
-
Απιονισμένο πως το χρησιμοποιείς; Υπάρχει μηχάνημα;
Άσχετο αν βάλουμε στην παροχή αυτά τα φίλτρα για τα άλατα κάνουν δουλειά;
-
Lol alex, όχι και γκουρού, το χαβαλέ μας κάνουμε
Κάπου είχα διαβάσει ότι το ζεστό νερό μπορεί να σου δώσει περισσότερο αφρό/σαπουνάδα αν θυμάμαι καλά, αλλά δε το έχω δοκιμάσει. Εγώ χρησιμοποιώ απιονισμένο που δεν έχει άλατα και minerals που μπορούν στο μέλλον να δημιουργήσουν πρόβλημα στην λειτουργία του αφροποιητή. Μιλάω βέβαια για αφροποιητή που κουμπώνω στο πιεστικό και παίρνει λιγότερο από ένα λίτρο.
Αν χρησιμοποιούσα αφροποιητή χειρός μεγαλύτερο δε θα έμπλεκα με απιονισμένο κτλ, δε βρίσκω το λόγο.
Η υγρασία γενικά έχει τα μυστικά της.. πχ το χειμώνα πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσεις προβλήματα απο επικαθήσεις αλάτων κατά το πλύσιμο-στέγνωμα. Στο κέρωμα όμως δε βολέυει η πολύ υγρασία, το αντίθετο.
Αυτά βέβαια τα αντιλαμβάνεσαι κάνοντας πρακτική-αποκτώντας εμπειρία όπως άλλωστε σε όλα τα μικρά ή μεγάλα πράγματα της καθημερινότητας μας.. ότι χρειάζεσαι πάντως να ρωτάς, με χαρά θα σου πώ τη γνώμη μου και εύχομαι να βοήθησα έστω και λίγο.
Ευχαριστώ μάστορα και γω για πιεστικό παρήγγειλα autoglym polar blaster.
Εννοείται ότι απορία έχω θα ρωταω -
Εννοείται ότι απορία έχω θα ρωταωΩραίο αλλά πανάκριβο. Μπορούσες να παραγγείλεις κάτι ανάλογο από Κινέζο με το ένα τρίτο της τιμής. Όπως και να έχει καλορίζικο, κλάιν. Φαντάζομαι τσέκαρες την συμβατότητα με το πιεστικό σου έτσι ?
-
Εννοείται ότι απορία έχω θα ρωταωΩραίο αλλά πανάκριβο. Μπορούσες να παραγγείλεις κάτι ανάλογο από Κινέζο με το ένα τρίτο της τιμής. Όπως και να έχει καλορίζικο, κλάιν. Φαντάζομαι τσέκαρες την συμβατότητα με το πιεστικό σου έτσι ?
Ναι βρε εννοείται αυτό. Μπορεί να κάνω διάφορες ερωτήσεις μερικές φορές και κουλες αλλά κάτι έμαθα κιόλας. Karcher 3 έχω, Για πείτε κάνα αφρό προπλυσησ ή να πάρω polar blast? Σαμπουαν έχω meguiars wash and wax
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ