-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Παιδια με το πλυσιμο της μηχανης τι γινεται??????
Κατι εχω ακουσει για βενζινη(βρεχεις ενα πινελο με βενζινη και περνας ολη την μηχανη) η για πετρελαιο(παρομοιος τροπος) και μετα περνας απο πανω ενα καθαρο πανι και η μηχανη γινεται σαν καινουργια.
Ξερει κανενας πως μπορουμε να καθαρισουμε αποτελεσματικα το μοτερ???
Ευχαριστω.Όχι βενζίνη αλλά πετρέλαιο. Η καλύτερη λύση είναι να γίνει με πιστόλι αέρα που διαθέτει από κάτω δοχείο. Βγάζει τα πάντα, μέχρι καμένα ή όχι λάδια, επικαθίσεις από καυσαέρια. Μετά καλό φύσημα για να φύγει το περισσότερο πετρέλαιο μαζί με τις ακαθαρσίες που έχει μαζέψει και σκούπισμα των μεγάλων πλαστικών επιφανειών όπως το καπάκι του φίλτρου αέρα με πανί.
-
Koita. Ego eplena to motor apo thn mera pou to phra. Opote einai panta ka8aro. Mono 5 lepta me ena bregmeno panakh kai lamph.
Alla ena para ma para polh kalo proion pou exo dokimash pano stou filou mou to motor einai to CD2. Alla den blepo me tipota na erxete ellada auto.
-
Thank youuuuuuuuu.....
-
Επισης με το μαλακο την υψηλη πιεση νερου στην μηχανη και το καθαρισμα με ατμο. Υπαρχουν της Παναγιας τα ηλεκτρονικα που ποιος ξερει τι θα παθουν.
Ενα ακομα καλο πραγμα αν καθαριζεται η μηχανη ειναι πολυ πιο ευκολο να δει κανεις αν υπαρχουν προβληματα με κατι που τρεχει μεσα απο τις τσιμουχες.
Επισης μην ξεχναμε να καθαριζουμε και απο κατω απο το αυτοκινητο και τις ζαντες/ροδες απο την σκονη των φρενων. Αν θες περνας και ενα κερακι τις ζαντες και γινεται πολυ πιο ευκολο να βγαζεις την σκονη και την βρωμα.
Επισης οι πετεσετες απο microfiber ειναι καλες για να βγαζεις το κερι και να στεγνωνεις χωρις λεκεδες. Η Ελλαδα ειναι σχεδον σαν την Καλιφορνια στο οτι δεν εχει πολυ κρυο (τελος παντων τα πιο πολλα μερη) και οχι πολλες βροχες. Αλλα εχει σκονη και καυσαεριο που με την υγρασια το πρωι ειναι πρωτης ταξης οξινο διαλυμα που βλαπτει την μπογια.
Θα προτεινα ενα καλο καλυμα που ειναι ελαφρο αλλα βεβαια προστατευει το αυτοκινητο.
Καλο μερος για τετοια ειναι:
http://www.griotsgarage.com/index.jsp
http://www.griotsgarage.com/catalog.jsp?L1=L1_2500&L2=L2_2500
Νικος
-
Πολύ καλές πληροφορίες!
Συγκριτικά με Autoglym και SONAX??
Ο χρήστης kitrino_rallye έγραψε:
Ένα ερώτημα παραμένει όμως: αν ξέρει κανείς πού θα σου περιποιηθούν άλλοι το τουτού σου για σένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο....Όντως...καμία ιδέα?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πολύ καλές πληροφορίες!Συγκριτικά με Autoglym και SONAX??
Ένα ερώτημα παραμένει όμως: αν ξέρει κανείς πού θα σου περιποιηθούν άλλοι το τουτού σου για σένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο....
Όντως...καμία ιδέα?
Πρεπει να βρεις καποιον που αν εχει μερακι. Εγω εχω παει σε αυτοματο πλυντηριο και με κατι μαντραχαλους να το στεγνωνουν και να καθαριζουν τις ροδες κτλ. Τι πασαλημα ρε παιδι μου. Βεβαια το φχαριστιεμαι να το καθαριζω μονος μου αλλα αμα εβρισκα καποιον που το εκανε τελεια θα ο σκεφτομουνα.
Ν.
-
Στην αθήνα έχετε δει κανένα καλό πλύσιμο στο χέρι λοιπόν?
-
Τελικά προτείνετε SONAX, AUTOGLYM, 3M?
Κάτι άλλο?
-
http://www.carcareonline.com/howto.aspx
Πολύ καλό!
-
Πρόσφατα είδα στο βενζινάδικο της περιοχής μου 2 υπάλληλοι να πλένουν ένα αυτοκίνητο με 2 σκούπες (ναι αυτές που σκουπίζουμε το πάτωμα) βουτηγμένες σε κουβάδες με νερό και σαπούνι
Ouzopower λιποθύμησες?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Πρόσφατα είδα στο βενζινάδικο της περιοχής μου 2 υπάλληλοι να πλένουν ένα αυτοκίνητο με 2 σκούπες (ναι αυτές που σκουπίζουμε το πάτωμα) βουτηγμένες σε κουβάδες με νερό και σαπούνιOuzopower λιποθύμησες?
Και μάλιστα το πιο πιθανό είναι να είχαν σκουπίσει το πάτωμα με αυτές πρώτα...
Ευτυχώς που δεν αφήνω το αυτοκίνητο να μου το πλύνουν στην Κυψέλη...
-
Θα ήθελα να αναφέρω χωρίς να κάνω διαφήμιση ότι υπάρχουν 2 πλυντήρια αρκετά καλά με μηχανές από Αμερική (ειδικά πανιά) . Το ένα είναι στη Ν.Ιωνία απέναντι από το Carefur. Το δεύτερο είναι στην Μ.Αντύπα στο Ηράκλειο. Γενικά όποτε παιρνάω έχει πάρα πολυ κοσμό (αυτο δεν ξερώ αν είναι καλό !! )
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Στην αθήνα έχετε δει κανένα καλό πλύσιμο στο χέρι λοιπόν?Λ.Πεντελης , 'Λαμπω' (οχι εγω το πλυντηριο λεγεται ετσι )
ειναι αψογοι -
Auto Spa λεωφορος Αργυρουπολεως 75.
70 Ε για εσωτερικο καθαρισμο(τον οποιο και εκανα)
70Ε για εξωτερικο καθαρισμο.
Ενα θα πω-Ειχαν το αμαξι 3 ωρες και το καθαριζαν σε σημειο να με εκνευρισουν
Μεχρι και το χωρο της ρεζερβας καθαρισαν.Ο ουρανος ελαμψε και ξαναεγινε ασπρος.Οι αεραγωγοι δεν εχουν πια σκονη.....
Μια φορα το χρονο καλο ειναι να γινεται τετοιος καθαρισμος... -
Ο χρήστης juan έγραψε:
Θα ήθελα να αναφέρω χωρίς να κάνω διαφήμιση ότι υπάρχουν 2 πλυντήρια αρκετά καλά με μηχανές από Αμερική (ειδικά πανιά) . Το ένα είναι στη Ν.Ιωνία απέναντι από το Carefur. Το δεύτερο είναι στην Μ.Αντύπα στο Ηράκλειο. Γενικά όποτε παιρνάω έχει πάρα πολυ κοσμό (αυτο δεν ξερώ αν είναι καλό !! )Ναι τα έχω δει αλλά ειπώθηκε εδώ ότι ακόμα και αυτά τα πανιά γδέρνουν το χρώμα.
Τελικά εκτός από το δικό μας χέρι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τίποτα...
Αφήνεις το αυτοκίνητο σου για πλύσιμο στο χέρι όπως σου λένε και σου κάνουν αυτό που γράφω 2 posts πιο πάνω! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Θα ήθελα να αναφέρω χωρίς να κάνω διαφήμιση ότι υπάρχουν 2 πλυντήρια αρκετά καλά με μηχανές από Αμερική (ειδικά πανιά) . Το ένα είναι στη Ν.Ιωνία απέναντι από το Carefur. Το δεύτερο είναι στην Μ.Αντύπα στο Ηράκλειο. Γενικά όποτε παιρνάω έχει πάρα πολυ κοσμό (αυτο δεν ξερώ αν είναι καλό !! )
Ναι τα έχω δει αλλά ειπώθηκε εδώ ότι ακόμα και αυτά τα πανιά γδέρνουν το χρώμα.
Τελικά εκτός από το δικό μας χέρι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τίποτα...
Αφήνεις το αυτοκίνητο σου για πλύσιμο στο χέρι όπως σου λένε και σου κάνουν αυτό που γράφω 2 posts πιο πάνω!Μακρια απο αυτοματα πλυντηρια. Και τα πανια (τα λεμε touchless car wash τοπικα). Αφηνουν το αποτυπωμα τους. Μονο στο χερι.
Νικος
-
Για την μηχανη υπαρχει και το 'σουαζ',ενα μπλε υγρο που χρησιμοποιουν και στα βενζιναδικα.
Αλλα ειναι σε 20κιλο μπετονι και δεν πωλειται παντου.Ειναι χρησιμο σε περιπτωσεις με πολυ βρωμια,σε χωρους κινητηρων που εχει κολλησει λασπη λαδια κλπ, και δεν βγαινουν με απλο πλυσιμο.
-
Δεν ξέρω αν αυτό στην Ν.Ιωνία είναι αντίστοιχο σαν αυτό στο Ηράκλειο,αν είναι πάντως θα είναι μάπα!!
Στην Μ.Αντύπα που έχω πάει 5-6 φορές τρομάζεις με την προχειρότητα,πέφτουν καμιά 5αρια ΄΄σκούροι΄΄ με 2 πανιά στο χέρι σε κάθε αυτοκίνητο και γίνεται τις που*****νας,ότι αρπάξει η 1η!!!!!!
ΑΑΑΑΑΑ και 10,00euro περίπου για μέσα έξω απλό!!!! -
Ο χρήστης frixos έγραψε:
Δεν ξέρω αν αυτό στην Ν.Ιωνία είναι αντίστοιχο σαν αυτό στο Ηράκλειο,αν είναι πάντως θα είναι μάπα!!
Στην Μ.Αντύπα που έχω πάει 5-6 φορές τρομάζεις με την προχειρότητα,πέφτουν καμιά 5αρια ΄΄σκούροι΄΄ με 2 πανιά στο χέρι σε κάθε αυτοκίνητο και γίνεται τις που*****νας,ότι αρπάξει η 1η!!!!!!
ΑΑΑΑΑΑ και 10,00euro περίπου για μέσα έξω απλό!!!!Σκουροι η μελαχρινοι ?
Αυτοι ηταν στη Νεα Υορκη και οταν πηγαιναμε το Μερσεντε του συγκατοικου τους κοιταζαμε καλα καλα μια και φοβομαστε οτι θα μας φανε.Στην μερια του Ειρηνικου εχουμε τους Σπανιολους που δουλευουν σκληρα αλλα τα πανια/πετσετες ειναι φολα. Οτι αρπαξει η πρωτη και πριν απο σενα αλλα 10 αυτοκινητα. Οποτε μπατε σκυλοι αλεστε...
Ν.
-
Τελικά ούτε ένα καλό στην Αθήνα?!?!
Κατά τ'άλλα 3ο βενζινάδικο που βλέπω πλύσιμο με απλή σκούπα πατώματος
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ