-
Επειδή και ο λαπ ποτιζει και κόβει γκαζόν σε οικογενειακό σπιτι... Και επειδή δουλεύει πάνω στον κήπο αυτο και πάλι σκατα είναι το γκαζον.... Ειπε πως ειναι ψεύτικο. Δεν γινετια τόσο πυκνό και ζωηρό....
Απο οτι φαίνεται είναι ζωντανό και αληθινό οπότε ο λαπ, σκατα κηπουρός είναι.
Α επίσης βάφει ο λαπ..... Και ξέχασε να περάσει αστάρι σε μισό σπίτι...... Και φούσκωσαν τα πάντα..... Γιουπι...
Παντως τώρα η μερσε τες θέλει ένα πέρασμα 9h και έδεσε το γλυκό. Ολοκαίνουρια.
-
@Yem δίκιο έχεις.. το έγραψα αργά το κείμενο και μόλις είδα την ώρα πάτησα να το ανεβάσω και δε ξανακοίταξα πίσω.. Το δες το πες , τέλος
Το γκαζόν θέλει νερό.. οι τοίχοι αστάρι..
Αν κάποιος ήθελε να περάσει κεραμικό θα έπρεπε να διαλέξει άλλου είδους αλοιφή έτσι και αλλιώς. Όχι τη συγκεκριμένη που αφήνει και σφραγιστικό από πάνω.
Πέρα από αυτό δε νομίζω να πέρναγα κεραμική στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μόνο αν του έκανα κανονική διόρθωση και να έφτιαχνε ο ιδιοκτήτης ένα-δύο φαναρτζοδουλειές.. έτσι μάλιστα γιατί όχι..
-
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως έγινε η δουλειά κάτω από τον ήλιο. Συνήθως λένε ότι αλοιφές, κεριά κλπ δε τα περνάς στον ήλιο. Εδώ εγώ παιδευόμουν πόση ώρα να στρώσω το κερί στο καπό που ήταν ζεστό από τον κινητήρα.
Αυτό το clay towel έτσι όπως ακούγεται πρέπει να γ@μει. Θα διαβάσω λίγο τι παίζει μπας και το χρησιμοποιήσω στο ετήσιο γυάλισμα/κέρωμα που θα κάνω όταν γίνει ανθρώπινη η θερμοκρασία, κάπου στον Οκτώβριο...
-
Εγω έκανα σε καπο και ήταν ζεστό. Σιγά. Ένα ιαπωνίκο εβαλα γιατί το αφήνω στον ήλιο τώρα με τις παραλιες. Εύκολα βγήκε με πανάκι μικροινων
-
@panos2171 Ισχύει ότι καλό είναι να αποφεύγεται ο ήλιος και οι δουλειές αυτές στα ζεστά panel. Ήλιο είχα στο πλύσιμο πρωινή ώρα που κάπως παλεύεται εκτός από το καπό που είχα λίγο σκιά. Έπειτα κούνησα το αμάξι κοντά στην γκαραζόπορτα που είχε περισσότερη σκιά αντί ήλιο και έκανα iron remover και πηλό. Για το γυάλισμα το αμάξι μπήκε στο γκαράζ και συνέχισα εκεί. Ο χώρος είναι οριακός και χωρίς τον ιδανικό φωτισμό αλλά ότι μπορούμε κάνουμε. Δουλίτσα γίνεται πάντως..
Θα εκπλαγείς, αλλά να ξέρεις ότι οι mobile detailers που είναι συχνό φαινόμενο σε άλλες χώρες (Αμερική,Αγγλία) δουλεύουν πολύ συχνά σε δημόσια πάρκινγκ και κάτω από ήλιο γενικότερα. Μάλιστα υπάρχουν και προιόντα που διαφημίζουν την ιδιότητα τους να είναι αποδοτικά σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Θέλει εμπειρία και know how αλλά δεν είναι κάτι τραγικό.. Σαφώς σε ελεγχόμενες συνθήκες μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα και πιο εύκολα. Το 90% των 'πελατών' όμως δεν ενδιαφέρονται για πολύπλοκα πράγματα, αλλά για βασικές υπηρεσίες περιποίησης. Μπορώ να δουλεύω πλέον και με αντίξοες συνθήκες και να προσαρμόζομαι όταν χρειαστεί.
Το παρακάτω video το βάζω ως παράδειγμα ενδεικτικά .. πλύσιμο μαύρου αυτοκινήτου κάτω από τον ήλιο!
Όσον αφορά την πετσέτα πηλού χρησιμοποίησα αυτή
To video που με έπεισε να τη δοκιμάσω είναι το παρακάτω. Δεν είναι η ίδια ακριβώς αλλά πανομοιότυπη σε pattern.
Ρίξε μια ματιά να πάρεις μια ιδέα..
Α και ο τρόπος που την χρησιμοποίησα είναι αυτός..
-
Απίστευτο!!! Εεεεχομαι...αχαχα!!
-
Πολυ καλη δουλεια! Ευγε!
-
Καλησπέρα σε όσους δεν είναι διακοπές ή όσους είναι αλλά έχουν φετίχ να διαβάζουν το φόρουμ στην παραλία. Mastoras78 μπράβο για την δουλειά στις παραπάνω φωτογραφίες είσαι καλλιτέχνης που όμως προσκύνησες τον καπιταλισμό ασπαζόμενος την εντατικοποίηση της εργασίας από το σπίτι και χρεώθηκες μάλιστα όλα τα λειτουργικά έξοδα με αντάλλαγμα ένα ευχαριστώ + καφέ !
Στο θέμα μου : Pick Up πλύθηκε τον Iούνιο σε πλυντήριο με κέρματα και μετά το ψέκασμα με κερί δεν έγινε ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό (τελευταίο βήμα) κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά απλώς σκουπίστηκε με πετσέτα στεγνώματος με μικροΐνες. Αποτέλεσμα άσπρα στίγματα στο καπό και τον ουρανό του αυτοκινήτου που δεν έφυγαν σήμερα με διπλό πλύσιμο επαφής με σαμπουάν Wurth. Σκέφτομαι να δοκιμάσω το apc της Koch Chemie Green Star σε αραίωση 1:10 που έχω για ζάντες, πατάκια κλπ ή έχετε να προτείνετε άλλη λύση ;
-
Καλησπέρα σε όσους δεν είναι διακοπές ή όσους είναι αλλά έχουν φετίχ να διαβάζουν το φόρουμ στην παραλία. Mastoras78 μπράβο για την δουλειά στις παραπάνω φωτογραφίες είσαι καλλιτέχνης που όμως προσκύνησες τον καπιταλισμό ασπαζόμενος την εντατικοποίηση της εργασίας από το σπίτι και χρεώθηκες μάλιστα όλα τα λειτουργικά έξοδα με αντάλλαγμα ένα ευχαριστώ + καφέ !
Στο θέμα μου : Pick Up πλύθηκε τον Iούνιο σε πλυντήριο με κέρματα και μετά το ψέκασμα με κερί δεν έγινε ξέβγαλμα με απιονισμένο νερό (τελευταίο βήμα) κατόπιν προτροπής του ιδιοκτήτη του μαγαζιού αλλά απλώς σκουπίστηκε με πετσέτα στεγνώματος με μικροΐνες. Αποτέλεσμα άσπρα στίγματα στο καπό και τον ουρανό του αυτοκινήτου που δεν έφυγαν σήμερα με διπλό πλύσιμο επαφής με σαμπουάν Wurth. Σκέφτομαι να δοκιμάσω το apc της Koch Chemie Green Star σε αραίωση 1:10 που έχω για ζάντες, πατάκια κλπ ή έχετε να προτείνετε άλλη λύση ;
Θέλωένα και baygon54 θενκ γιου βερυ ματς φορ γιορ γκουντ γουορντς
Tesa54 επίσης ενίσχυσα την μαύρη εργασία άνευ αποδοχών και με δώρο το γρηγορόσημο.. Δεν ξανάγινε!
Στο θέμα με το pick up.. Πιστεύεις ότι τα στίγματα είναι άλατα από το νερό που δε σκουπίστηκε?
Αν ναι, μπορείς να δοκιμάσεις λίγο apc σε αραίωση όπως λες.. Πιο εύκολο ένα μαντηλάκι μιας χρήσης που περιέχει ipa εάν τα στίγματα δεν είναι πολλά. Αν αποτύχει πας σε διάλυμα λευκό ξύδι με νερό. Αν και αυτό αποτύχει δοκιμάζεις αλοιφή γυαλιστικη με ένα πανί μικροινας και ενημερώνεις. Ελπίζω να βοήθησα
ΥΓ τώρα που το σκέφτομαι όντως κέρασε καφέ ο άνθρωπος
-
Σε ευχαριστώ Μάστορα που απάντησες μέρα που είναι. Αααχχχ βράδυ 15 Αυγούστου ασχολούμαι με φορολογικά και δεν πήγα για μπάνιο (ενώ ο Μπογδάνος παρτάρει στην Μύκονο) και μου έφεραν το Pick Up μες τα στίγματα από επαρχία να το έχω έτοιμο μέχρι αύριο που ξαναφεύγει. Τα στίγματα είναι ή άλατα από το νερό ή κανένα μούφα κερί. Τέσπα θα δοκιμάσω πρώτα τα μαντηλάκια αύριο αφού τα έχω πρόχειρα και μετά το κόλπο με το λευκό ξύδι με νερό που είχα διαβάσει και σε παλαιότερη ανάρτησή σου τον τρόπο χρήσης/εφαρμογής, μετά το APC ή αλοιφή κλπ
Ένα άλλο που με προβληματίζει είναι η ύπαρξη σκουριάς σε μία μόνο ζάντα αλουμινίου εσωτερικά που μάλλον είναι από τα ταμπούρα είτε σκόνη από τα φρένα που ψήθηκε με τον καιρό και δεν βγαίνει πλέον παρά μόνο με deturner, iron out και τώρα όλα τα μαγαζιά με τέτοια είδη είναι κλειστά ! Θα ενημερώσω εκ νέου αν λυθούν τα θέματα μήπως βοηθηθούν άλλοι.στο μέλλον.
-
Σωπα ρε συ σιγά , στα είπα λίγο περιληπτικά γιατί είμαι εκτός με κινητό μόνο.
Και εσύ έχεις μπλέξει με δουλίτσα, κουράγιο!
Εν το μεταξύ αν είναι όντως άλατα από τον Ιούνιο και έχουν ψηθεί από τον ήλιο στο βερνίκι ίσως σε παιδέψουν λίγο παραπάνω τώρα που το σκέφτομαι..
Η ζάντα μακάρι να στρώσει με Iron out. Έχω δει και ζάντα που δεν συνέρχεται ούτε με αυτό. Δε βοηθάει και η πίεση χρόνου που σου θέσανε, οπότε κάνε ότι μπορείς καλύτερο, που θα το κάνεις κουκλί είμαι σίγουρος, χωρίς την απόλυτη τελειότητα η οποία δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς..
Όταν ξανακάνω κάποιο αμάξι θα προσπαθήσω να γράψω λίγα πράγματα περί προσδοκιών και αποτελεσμάτων στον 'αληθινό' κόσμο..
-
Λοιπόν δοκίμασα μόνο τα μαντηλάκια IPA αλλά δεν είδα αποτέλεσμα και δεν προλάβαινα να δοκιμάσω τις άλλες μεθόδους και θα το ξαναπιάσω αρχές Σεπτεμβρίου. Το πιο πιθανό είναι να συνέβη αυτό που περιγράφεις Mastora78 σε post (σελ.121, #3012, παρ. 6) το υγρό κερί τύπου spray wax θα έπρεπε να ξεπλυθεί με νερό, απιονισμένο ή μη.
Βρήκα και διάβασα και το post σου για το πως απομάκρυνες τα στίγματα από άλατα νερού από τον προφυλακτήρα με το μείγμα από λευκό ξύδι και απιονισμένο νερό σε αναλογία 50/50 (σελ.119, #2954) σαν αναφορά σε βιβλιογραφία αρχίζει να φαίνεται .
-
Ερώτηση σχετικά με αυτή την διαδικασία όταν ψέκασες το μείγμα περίμενες 10' και μετά σκούπισες με πανάκι μικροϊνών, ξέβγαλες με νερό και στέγνωσες με πετσέτα ; Τα 10 λεπτά δεν είναι πολλά ή κατάλαβα λάθος τα περί χρόνου αναμονής ; Την ψιλοφοβάμαι σαν μέθοδο λόγο της έκτασης του προβλήματος στις επιφάνειες και του σκούρου χρώματος.
-
Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση το FW (fleckenwasser stain & wax remover) της Koch Chemie και αν το έχεις δουλέψει γενικά γιατί είδα σε άλλο post πως το έχεις προμηθευτεί. Λένε πως χρειάζεται προσοχή και να δουλεύεται κυρίως από επαγγελματίες του χώρου.
-
-
Λοιπόν δοκίμασα μόνο τα μαντηλάκια IPA αλλά δεν είδα αποτέλεσμα και δεν προλάβαινα να δοκιμάσω τις άλλες μεθόδους και θα το ξαναπιάσω αρχές Σεπτεμβρίου. Το πιο πιθανό είναι να συνέβη αυτό που περιγράφεις Mastora78 σε post (σελ.121, #3012, παρ. 6) το υγρό κερί τύπου spray wax θα έπρεπε να ξεπλυθεί με νερό, απιονισμένο ή μη.
Βρήκα και διάβασα και το post σου για το πως απομάκρυνες τα στίγματα από άλατα νερού από τον προφυλακτήρα με το μείγμα από λευκό ξύδι και απιονισμένο νερό σε αναλογία 50/50 (σελ.119, #2954) σαν αναφορά σε βιβλιογραφία αρχίζει να φαίνεται .
- Ερώτηση σχετικά με αυτή την διαδικασία όταν ψέκασες το μείγμα περίμενες 10' και μετά σκούπισες με πανάκι μικροϊνών, ξέβγαλες με νερό και στέγνωσες με πετσέτα ; Τα 10 λεπτά δεν είναι πολλά ή κατάλαβα λάθος τα περί χρόνου αναμονής ; Την ψιλοφοβάμαι σαν μέθοδο λόγο της έκτασης του προβλήματος στις επιφάνειες και του σκούρου χρώματος.
- Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση το FW (fleckenwasser stain & wax remover) της Koch Chemie και αν το έχεις δουλέψει γενικά γιατί είδα σε άλλο post πως το έχεις προμηθευτεί. Λένε πως χρειάζεται προσοχή και να δουλεύεται κυρίως από επαγγελματίες του χώρου.
Καλησπέρα tesa54, σύντροφε συναγωνιστή της σέχτας των weekend warriors !
Με κάνεις να κοκκινίζω από ναρκισσισμό και την ψωνίζω τα μάλα όταν αναφέρεσαι σε παλιότερες αναρτήσεις μου..
Μάλλον όντως κάτι δε πήγε καλά στο στέγνωμα.. Τα spray wax προσφέρουν ευκολία χρήσης και ταχύτητα αλλά πάντα θέλουν πολύ καλό ξέπλυμα και στέγνωμα προς αποφυγή του streaking (γραμμές, πιτσιλιές από προιόν που δεν έχει αφαιρεθεί).
Πιστεύω όμως από την περιγραφή ότι είναι white spots στην περίπτωση σου.
Το μίγμα με το λευκό ξύδι το χρησιμοποίησα ώς εξής.. Καθαρή επιφάνεια κρύα σε σκιά και ψέκασμα. Ήταν και μέρα με σχετική υγρασία και φυσιολογικές θερμοκρασίες, όχι όπως τώρα. Ψέκασα, περίμενα λίγο, ξαναψέκασα να μη στεγνώσει εντελώς και έπειτα σκούπισα καλά με πετσετά μικροίνας νωπή. Και με μια πολύ μαλακιά στο τέλος ταμποναριστά πήρα και την τελευταία υγρασία. Ρίξε λίγο τους χρόνους στο μισό, δλδ κανά 5λεπτο. Αν δείς οτι κάνει δουλειά επαναλαμβάνεις μέχρι να εξαφανιστούν..
Για φρέσκα άλατα έχω το FSE της koch chemie. Για πολυκαιρισμένα την από πάνω μέθοδο. Το FW το χρησιμοποίησα πολύ λίγο ίσα να το δοκιμάσω, μου φάνηκε πολύ εύχρηστο. Έχει πολλά warnings επάνω να μη το καταπιείς κτλ κτλ. Αφαιρεί πίσσα, λάδια, παλιά κεριά κτλ. Το αφήνεις λίγα δευτερόλεπτα να 'δουλέψει' πχ 15-30 secs και έπειτα σκουπίζεις με ένα πανί. Ότι πρέπει για να αφαιρέσεις τα τελευταία κατάλοιπα πχ από πηλούς και shampoo και να ξεκινήσεις το γυάλισμα, ή να αφαιρέσεις τα λάδια της αλοιφής μετά από το γυάλισμα και να έχεις μια επιφάνεια έτοιμα για εφαρμογή προστασίας(κεραμικές,κεριά κτλ). Το χρησιμοποιώ δλδ σα κάτι δραστικότερο από IPA wipe. Δε θα το έλεγα το FW 'επικίνδυνο', κοινή λογική θέλει.
Α σημαντικό.. μπορείς να 'εφαρμόζεις' τα παραπάνω ψεκάζοντας τα σε ένα πανί μικροίνας και έπειτα να τα περάσεις στο panel με το πανί.
Δε θυμάμαι αν έχεις αλοιφαδόρο αλλά έφτασε η ώρα σου να αποκτήσεις έναν εάν δε το έχεις καταλάβει ήδη...
-
Γράψε ένα IBAN να σου βάλω ένα συμβολικό ποσό για τις χρήσιμες πληροφορίες, δέχεσαι μόνο από τριψήφια νούμερα και πάνω ή μπορώ και bitcoin ! White spots είναι όπως το είπες από το κερί που δεν ξεπλύθηκε αλλά μόνο το στέγνωσα με την πετσέτα και μετά γκαράζ. Το κακό είναι πως δεν το έπλυνα πριν τους καύσωνες και ψήθηκε. Ωραία tips και για το FSE Κoch Chemie. Δεν έχω αλοιφαδόρο, το αμάξι έκλεισε 4 χρόνια και έτσι και αλλιώς σκεφτόμουν να βρω ημερομηνίες για γυάλισμα/κεραμικό αν ήταν ανοιχτά τα 2-3 γνωστά μαγαζιά στην Αθήνα τον Αύγουστο. Βέβαια σαν επαγγελματικό και εργαλείο δουλειάς τρώει ξύλο κάθε εβδομάδα αλλά τουλάχιστον θα καθαρίζει πιο εύκολα στα ενδιάμεσα πλυσίματα, όμως δεν μπορώ να τους το αφήσω και πάνω από 3-4 ημέρες. Το μόνο που βρήκα ανοιχτό είναι το παρακάτω στην Ηλιούπολη που δουλεύει Meguiars και Kisho αλλά δεν έχω εμπειρίες φίλων από το συγκεκριμένο και το πως δουλεύει. Τέσπα θα δοκιμάσω τον Σεπτέμβριο σε μια μικρή επιφάνεια το ξύδι και σε άλλη κάποιο καθαριστικό της Koch Chemie (Gs ή FSE ή FW) και αν δεν δουλέψει τίποτα τότε σε επαγγελματία.
https://el-gr.facebook.com/pages/category/Interest/Luxury-Car-Wash-247444955378032/
Υ.Γ. χθες με κάλεσε σπίτι συνάδελφος που έπλενε καινούριο Nissan Juke με AVA και 'μαλακή' σκούπα !
-
Γράψε ένα IBAN να σου βάλω ένα συμβολικό ποσό για τις χρήσιμες πληροφορίες, δέχεσαι μόνο από τριψήφια νούμερα και πάνω ή μπορώ και bitcoin ! White spots είναι όπως το είπες από το κερί που δεν ξεπλύθηκε αλλά μόνο το στέγνωσα με την πετσέτα και μετά γκαράζ. Το κακό είναι πως δεν το έπλυνα πριν τους καύσωνες και ψήθηκε. Ωραία tips και για το FSE Κoch Chemie. Δεν έχω αλοιφαδόρο, το αμάξι έκλεισε 4 χρόνια και έτσι και αλλιώς σκεφτόμουν να βρω ημερομηνίες για γυάλισμα/κεραμικό αν ήταν ανοιχτά τα 2-3 γνωστά μαγαζιά στην Αθήνα τον Αύγουστο. Βέβαια σαν επαγγελματικό και εργαλείο δουλειάς τρώει ξύλο κάθε εβδομάδα αλλά τουλάχιστον θα καθαρίζει πιο εύκολα στα ενδιάμεσα πλυσίματα, όμως δεν μπορώ να τους το αφήσω και πάνω από 3-4 ημέρες. Το μόνο που βρήκα ανοιχτό είναι το παρακάτω στην Ηλιούπολη που δουλεύει Meguiars και Kisho αλλά δεν έχω εμπειρίες φίλων από το συγκεκριμένο και το πως δουλεύει. Τέσπα θα δοκιμάσω τον Σεπτέμβριο σε μια μικρή επιφάνεια το ξύδι και σε άλλη κάποιο καθαριστικό της Koch Chemie (Gs ή FSE ή FW) και αν δεν δουλέψει τίποτα τότε σε επαγγελματία.
https://el-gr.facebook.com/pages/category/Interest/Luxury-Car-Wash-247444955378032/
Υ.Γ. χθες με κάλεσε σπίτι συνάδελφος που έπλενε καινούριο Nissan Juke με AVA και 'μαλακή' σκούπα !
Bitcoin είναι διαόλου πράματα, δε τα κατέχω! Χρηματικό αντίτιμο σε μορφή κατάθεσης **δεν **δέχομαι αν και είναι της μοδός, οικονομικά μάλιστα, κάτω του ευρώ συγκεκριμένο αριθμό που είναι και η στάνταρ ταρίφα για ιντερνετικές αναρτήσεις αλλά δεν με αφορούν.. Αστειεύομαι φυσικά όπως έχεις καταλάβει ήδη, ως ερασιτέχνης ότι χρήσιμο μπορεί να βοηθήσει κάποιο φίλο και το γνωρίζω το προσφέρω αφιλοκερδώς..
Πολύ μερακλίδικη η προσέγγιση σου.. θα έκανες κεραμικό στο αμάξι της δουλειάς ? Θα κοστίσει κατιτίς είναι η αλήθεια σε συνδυασμό με γυάλισμα. Το μαγαζί το συγκεκριμένο δε το γνωρίζω , αλλά φαίνεται ότι το παλεύουν από λίγο που χάζεψα στο ΦουΜπου. Ούτε την Kisho τη γνωρίζω.
Δε θυμάμαι αν έχεις πιεστικό πηλούς χώρο χρόνο και όρεξη να πώ την αλήθεια αλλά θα στο ξαναπώ να το σκεφτείς μήπως πάρεις αλοιφαδόρο να ασχοληθείς μόνος σου και να τον έχεις και για μελλοντική χρήση.
Δοκίμασε την αφαίρεση των spots και όποτε μπορέσεις και από εκεί και μετά το ξαναβλέπουμε. Αν ρωτήσεις και σου δώσουν τιμή για γυάλισμα+κεραμικό γράψε την αν θέλεις.
ΥΓ Ο φίλος με το Juke θα το κάνει να τρίζει από καθαριότητα..
-
Πήγα να ρωτήσω για γυάλισμα το παλιό αμάξι 20ετιας vw polo,με καμμένο ουρανο/βερνίκι,σπρευ σε σημεία και μπαλώματα με όζα χρώματος,δεν έχει γίνει ποτέ detailing στο συγκεκριμένο αμάξι,ο άνθρωπος μου εξηγήσε αληθινά ότι δεν γίνεται και δεν επισκευάζεται ο Καμμένος ουρανός,ότι αν το κάνει πάλι θα ξαναγίνει έτσι μετά από κάποιο διάστημα,άσε που το κόστος θα βγει υψηλό και δεν αξίζει,ξενέρωσα είναι η αλήθεια,έπρεπε να είχε σκεφτεί νωρίτερα πριν πάθει ανεπανόρθωτη ζημια το χρώμα.
-
Πήγα να ρωτήσω για γυάλισμα το παλιό αμάξι 20ετιας vw polo,με καμμένο ουρανο/βερνίκι,σπρευ σε σημεία και μπαλώματα με όζα χρώματος,δεν έχει γίνει ποτέ detailing στο συγκεκριμένο αμάξι,ο άνθρωπος μου εξηγήσε αληθινά ότι δεν γίνεται και δεν επισκευάζεται ο Καμμένος ουρανός,ότι αν το κάνει πάλι θα ξαναγίνει έτσι μετά από κάποιο διάστημα,άσε που το κόστος θα βγει υψηλό και δεν αξίζει,ξενέρωσα είναι η αλήθεια,έπρεπε να είχε σκεφτεί νωρίτερα πριν πάθει ανεπανόρθωτη ζημια το χρώμα.
Σωστός επαγγελματίας και μπράβο του.
Νομίζω με τέτοιες 'ζημιές' που περιγράφεις πιο πολύ θα σε συνέφερε πριν κάποια χρόνια να του έκανες ένα καλό βάψιμο.
Αφού ζητάνε για ένα καλό πρόγραμμα Detailing με κεραμικές - πηλούς κτλ +1.000€ νομίζω το βάφεις και με λιγότερα...
Το θέμα είναι πόσο θα το κρατήσεις ακόμα.
Για την οροφή δες και το wrapping, έτσι για να το φρεσκάρεις λίγο αν θες.
-
Ένα αμάξι με καμμένο βερνίκι και φαντάζομαι ένα σκασμό τζαρτζαρίσματα και μικρο-στούκες δεν ενδείκνυται για 'detailing'. Πέταμα χρημάτων και χρόνου. Όταν έχει φύγει όλο το βερνίκι τι να γυαλίσεις και τι να προστατέψεις...
Αν το γουστάρεις τόσο πολύ και θές να του ρίξεις χρήματα ξεκινάς με φανοποιό για βάψιμο και επισκευή όλων των φαναρτζοδουλειών. Έπειτα επειδή θα είναι άσχημη αντίθεση να έχεις 'καμμένα' φανάρια,σήματα από τον ήλιο, τσιμούχες να λείπουν και γενικά κάτι που χρυπάει άσχημα στο μάτι θέλουν όλα αυτά μάζεμα.
Έ από εκεί και πέρα μαθαίνεις να το περιποιήσαι σωστά και να το διατηρείς..
Όσα λεφτά και να του ρίξεις για detailing πάνε κουβά, δεν γίνεται restoration. Δεν νομίζω σοβαρός επαγγελματίας να δεχόταν να το αναλάβει χωρίς να έχουν προηγηθεί τα από πάνω.
Το wrapping είναι μια έξυπνη λύση για μπάλωμα αν και σαν το βάψιμο δεν έχει..
-
Έχεις δίκιο Μάστορα. Απλά καμιά φορά κι αυτός που έχει ένα αυτοκίνητο θολό και φαγωμένο θέλει να το δει να γυαλίζει για μια εβδομάδα, ή έναν μήνα. Το έκανα αυτό στο αυτοκίνητο της θείας μου. Της το καθάρισα μέσα-έξω, της το κέρωσα, το είδε και το καμάρωσε. Βέβαια όλο αυτό δεν παρέχει καμία προστασία και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα χαμόγελο. Ε, γι' αυτό το χαμόγελο άξιζε.
-
Ωραίος ο Αλέξανδρος, έδωσες χαρά σε ένα δικό σου άνθρωπο και είμαι σίγουρος ότι η χειρονομία την συγκίνησε. Μπράβο φίλε
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ