-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έτσι, μάλιστα αφήνει και μια ωραία υφή. Σε βαθμό που έβαλε ιδέες αλλά δεν το έκανα πράξη.
ακουγεται αρρωστο. και ενδιαφερον.
-
Και έλεγα θα το προσέξει άραγε κανείς, μα φυσικά!!!! Ποιος άλλος;
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν να δώσω τα credits στο ΑΙ μποτ τσατ γου του που κλπ κλπ του φόρουμ τον @lap για το σπρέι που ρίχνει στις χαραμαδες των πλαστικών και εξαφανίζονται οι τριγμοί.. Δουλεύει! Τεράστια διαφορά στο Vitara, η κεντρική κονσόλα έγινε εκκλησία.
Πρίν το επιχειρήσω έκανα το ιντερνετικο μου homework και επέλεξα τον κωδικό της wd που είναι ακριβώς για αυτή την δουλειά. Στην ουσία αφήνει ενα φιλμ τεφλον που δεν παραμένει υγρό και γλιτώνεις την γλίτσα που με τον καιρό θα μαζέψει βρωμιές κτλ.
Στο skroutz το βρίσκεις έτσι :
Από τον Καυκά που το πήρα το κουτί είναι διαφορετικό και είναι αυτό ακριβώς..
Δοκιμάστε το και εσείς και πείτε εντυπώσεις
επιβεβαιώνω ότι στο SCross δεν έτριζε κάτι έτσι και αλλιώς
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έτσι, μάλιστα αφήνει και μια ωραία υφή. Σε βαθμό που έβαλε ιδέες αλλά δεν το έκανα πράξη.
θα απαντούσα αλλά έστειλα μήνυμα να κάνουμε δοκιμή και έφαγα άκυρο
-
Τι εννοεί με το «ΞΗΡΟΥ PTFE»;
Το υγρό είναι λευκό; -
Πριν το κερωμα πρέπει να κάνω κάποιο πέρασμα με πηλό ή δεν είναι απαραίτητο;
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Προτείνεται αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αν όταν είναι καθαρό και στην αφή αισθάνεσαι ανωμαλίες, θέλει πηλό -
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το υγρό είναι λευκό;Όχι
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Όχι..
Ανάλογα την περίπτωση αλλά πηλό δεν προτείνω χωρίς λόγο..
-
Με έβγαλες από κόπο.
-
E άμα δεν έχεις περάσει ποτέ, καλό είναι να το κάνεις.
-
@bassstarlet said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το υγρό είναι λευκό;Ρωτάω, γιατί έχω εδώ και χρόνια ένα τέτοιο, ελάχιστα χρησιμοποιημένο, γιατί με απέτρεπε η υφή που είχε.
Μάλλον πρέπει να το ξαναδοκιμάσω. -
Καλησπέρα! Έχω αγοράσει πρόσφατα ένα καινούργιο αυτοκίνητο και, δυστυχώς, δεν έχω διαθέσιμο γκαράζ για ενοικίαση. Έχω μια μέρα την εβδομάδα για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του εξωτερικού του. Δεν έχω καμία εμπειρια στο detailing, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω.
Εδώ είναι τα εργαλεία και τα αναλώσιμα που έχω αγοράσει:
IK Pro2 Foam και ένα IM Pro Multi Sprayer
Nanolex Professional Prewash και APC
Συνθετικά πανάκια διαφόρων μεγεθών και κουβέρτα στεγνώματος
Γάντι για πλύσιμο στο χέρι
Πινέλα για το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς και βούρτσα για τους θόλους.
Η διαδικασία μου περιλαμβάνει:Χρήση του IK Pro2 Foam και Nanolex Prewash για τις ζάντες, με έπειτα ξέβγαλμα και ψεκασμό με το Multi Pro, ενώ προσθέτω APC και βουρτσίζω.
Πλύσιμο ανά πλευρά με το IK Pro2 Foam και Nanolex Prewash, ξέβγαλμα, καθαρισμός με Nanolex Professional APC, πέρασμα με το γάντι, ξέβγαλμα, σκούπισμα και συνέχιση στην επόμενη πλευρά.
Αν και το αυτοκίνητο καθαρίζει, σκέφτομαι ότι το APC ίσως να μην είναι το κατάλληλο για πλύσιμο στο χέρι, επομένως παρήγγειλα το Koch-Chemie Nano Magic Shampoo για πιο υδροβοβικά αποτελέσματα.
Τώρα, θέλω να επικεντρωθώ στην προστασία και σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα φινίρισμα για επιπλέον προστασία.
Παρακαλώ, πείτε μου τις απόψεις σας και πώς μπορώ να βελτιώσω τη διαδικασία, καθώς και τι να προσθέσω για προστασία της λαμαρίνας και των πλαστικών χωρίς να προκαλέσω ζημιά.
Ευχαριστώ!
-
Πωω θυμισες εμενα πριν εναμιση χρονο.Ακριβως τα ιδια πινελα βουρτσες κτλ κτλ.Εκτος απο καποιο κερι δεν μπορω να σου προτεινω κατι αλλο . Κερι σε σπρεϋ πολυ ευκολο στην χρηση αλλα δεν κραταει καιρο ,παστα κραταει αρκετο καιρο αλλα θελει δουλεια.Εγω εχω σε σπρεϋ MEGUIARS CERAMIC HYBRID WAX και σε παστα SOFT99 FUSSO COAT(ακομα βεβαια δεν εχω βρει χρονο να το περασω).
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πωω θυμισες εμενα πριν εναμιση χρονο.Ακριβως τα ιδια πινελα βουρτσες κτλ κτλ.Εκτος απο καποιο κερι δεν μπορω να σου προτεινω κατι αλλο . Κερι σε σπρεϋ πολυ ευκολο στην χρηση αλλα δεν κραταει καιρο ,παστα κραταει αρκετο καιρο αλλα θελει δουλεια.Εγω εχω σε σπρεϋ MEGUIARS CERAMIC HYBRID WAX και σε παστα SOFT99 FUSSO COAT(ακομα βεβαια δεν εχω βρει χρονο να το περασω).
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, το σπρέϋ το περνάς σε στεγνό και με πανάκι συνθετικό; Η πάστα θέλει καποιο εξειδικευμένο εργαλείο - τρόπο; Επίσης είναι πιο αποδοτικό;
-
@czio said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σε ευχαριστώ για την απάντηση, το σπρέϋ το περνάς σε στεγνό και με πανάκι συνθετικό;
Οχι την 1η φορα θελει με το που ξεπλενεις το αυτοκινητο με τα νερα πανω ψεκαζεις και μετα στεγνωνεις με πετσετα απο κει και περα καθε φορα που πλενεις ξεβγαζεις το αφηνεις με νερα ψεκαζεις και μετα ξεπλενεις με πιεση και σκουπιζεις.Υπαρχουν βιντεο .Μονο την 1η φορα δηλαδη θα τραβηξεις λιγο ζορι.
Ξεχασα εχω και το meguiars quick wax σε σπρεϋ.αυτο το περνας στεγνο αφηνει ωραια γυαλαδα το περνας σε δεκα λεπτα ολο το αμαξι αλλα δεν κραταει πολυ .Γενικα τα καρνουμπα εχουν ωραια γυαλαδα αλλα λιγοτερη προστασια απ οτι τα συνθετικα κερια. -
@alex-mix said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Οχι την 1η φορα θελει με το που ξεπλενεις το αυτοκινητο με τα νερα πανω ψεκαζεις και μετα στεγνωνεις με πετσετα απο κει και περα καθε φορα που πλενεις ξεβγαζεις το αφηνεις με νερα ψεκαζεις και μετα ξεπλενεις με πιεση και σκουπιζεις.Υπαρχουν βιντεο .Μονο την 1η φορα δηλαδη θα τραβηξεις λιγο ζορι.
Οκ ευχαριστώ, βγαίνει και χύμα με νερό ή μαζί με ψεκαστήρα χωρίς να χρειαστεί διάλυμα; αν ισχύει το πρώτο μπορώ να το ψεκάσω με το IK multi pro μιας και κάνει ωραία διασπορά.
-
@czio said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alex-mix said in [Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ]
Οκ ευχαριστώ, βγαίνει και χύμα με νερό ή μαζί με ψεκαστήρα χωρίς να χρειαστεί διάλυμα; αν ισχύει το πρώτο μπορώ να το ψεκάσω με το IK multi pro μιας και κάνει ωραία διασπορά.
Μονο με ψεκαστηρα. -
-
Ίσως χαζή ερώτηση, για τα τζάμια και τα φώτα πρέπει να χρησιμοποιώ κάτι άλλο ξεχωριστά;
Επίσης δεν φτάνω στην οροφή, θα χρειαστώ σκάλα
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ