-
collinite 476s wax
Ο κατασκευαστης υπόσχεται έως και ένα χρόνο προστασία.
Το έχω αγοράσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να εκφέρω γνώμη. -
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
collinite 476s wax
Ο κατασκευαστης υπόσχεται έως και ένα χρόνο προστασία.
Το έχω αγοράσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να εκφέρω γνώμη.Από που το αγορασες και ποσο?
-
Από amazon το πήρα και αν θυμάμαι καλά, είκοσι δύο ευρώ χωρίς τα μεταφορικά.
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Από amazon το πήρα και αν θυμάμαι καλά, είκοσι δύο ευρώ χωρίς τα μεταφορικά.Εγώ περνάω 2 φορές το χρόνο σκληρό κερί και μετά από κάθε πλύσιμο υγρό κερί. Βασικό για να μείνει το σκληρό κερί είναι να μην βάζεις σαπουάν που είναι ιδιαίτερα επιθετικά, ή σαπούνια πιάτων που έχουν λιποδιαλύτες/.
-
Εγώ κάθε 6 μήνες περίπου καθαρίζω με πηλό, περνάω τη γυαλιστική Super Resin Polish της Autoglym η οποία δεν είναι κοπτική, απλά έχει fillers και καλύπτει το αράχνιασμα. Μετά σφραγίζω με το Collinite 476s. Όλα αυτά με το χέρι. Το κερί μάλιστα το περνάω δύο φορές. Το πλύσιμο που γίνεται 2 φορές το μήνα το πολύ το κάνω με το Sonax που θεωρείται ήπιο καθαριστικό.
Κάποια στιγμή λέω να αρχίσω να ρίχνω μετά από 1-2 πλυσίματα ένα quick wax. -
Όπως πολύ σωστά γράφει ο φίλος παραπάνω, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το σαμπουάν που θα βάλουμε για να έχει διάρκεια το κερί.
Ένα σαμπουάν με ουδέτερο PH χωρίς κερί είναι ιδανικό.
Εγώ προσωπικά κάνω κερωμα μια φορά το χρόνο με meguiars nxt 2 wax που δεν θεωρείται ανθεκτικό και μετά από κάθε πλύσιμο περνάω Meguiars Ultimate Quik Detailer.Το αυτοκίνητο είναι δώδεκα ετών χωρίς ποτέ να το γυαλισω.
Σωστό πλύσιμο, πηλός πριν το κερωμα και το σπρέι.Τώρα ο φίλος μου ο Sarantish με έχει βάλει στο τρυπακι να κάνω περισσότερα πράγματα.
Ήδη έχω πάρει κάποια προϊόντα και θα τα εφαρμόσω στο προσεχές μέλλον. -
Το quick detailer πως το δουλεύετε ; Το απλώνεις ενώ είναι ακόμα υγρή η λαμαρίνα και το σκουπιζεις;
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εξαιρετικά sealants με μεγάλη διάρκεια και αρκετά εύκολη εφαρμογή βγάζει και η ΖΑΙΝΟ. Τα χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια, όταν είχα κέφι και χρόνο να ασχοληθώ με detailing, τότε που το πλύσιμο του Mini μου έπαιρνε 4.5 ώρες...!!
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Το quick detailer πως το δουλεύετε ; Το απλώνεις ενώ είναι ακόμα υγρή η λαμαρίνα και το σκουπιζεις;Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγώ στεγνώνω την πλυμένη λαμαρίνα και ψεκάζω. Περνάω με μικροίνες, απαλά για να μην τραβήξω πολύ υλικό και τέλος.
Δυστυχώς φέτος δεν έχω βάλει ακόμα πηλό/κεριά λόγω λίγου χρόνου. Πέρσι του έκανα ένα. Αλλά από πέρσι έουν αλλαχθεί πόρτα και φτερό με καινούρια και έχει βαφεί το καπώ.
Οπότε θέλω κάποια στιγμή να το κάνω. -
Άρα γίνεται όπως και με το απλό κερί, δλδ. αφού στεγνώσει η λαμαρίνα ψεκάζεις το quick detailer, ευχαριστώ.
-
Από την άλλη Βασίλη υπάρχει το aqua wax της autoglym που το ψεκαζεις σε βρεγμένη λαμαρίνα και το καθαρίζεις με το στέγνωμα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τσεκαρετε το καναλι Rachets and wrenches
https://www.youtube.com/channel/UCT5dv3 ... 1dbWPB6skg
Λιγο σκρολ σε προηγουμενα, ειχε αρκετα βιντεο
Σε μερικα βιντεο τρολαρει και το λεει στο τελος, οποτε λιγη προσοχη στην παρακολουθηση
-
φάση έχει ο τύπος, όλα τα Αμερικανάκια ψάχνουν αν είναι Μεξικάνος, Λατίνος, 'Ελληνας , κι αυτός γελάει με το στορυ.
έχει 5-6 σαν κι αυτόν και τον CHRISFIX ή τον ERIC, που τους δίνουν χώρο σε κάθε auto show στο Αμερικα. Τους είχαν καλέσει όλους μαζί σε ένα επεισόδιο, να φτιάξουν 2 αμάξια - ερείπια να κινούνται, από ανταλλακτικά σ' ένα junk yard, σιγά το δύσκολο για αυτούς.
ΥΓ. τριαινάκια, ένα παλιόπαιδο είχε το φόρουμ που έγινε 'καλό παιδί' και χάθηκε, έξω είσαι? -
Say what?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Από την άλλη Βασίλη υπάρχει το aqua wax της autoglym που το ψεκαζεις σε βρεγμένη λαμαρίνα και το καθαρίζεις με το στέγνωμα.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ναι, Πάνο αυτό είχα στο μυαλό μου που λες.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Να προσθέσω ότι για το γυάλισμα απαιτείται πεντακάθαρη επιφάνεια.
Καθώς αυτή δεν επιτυγχάνεται ακόμα και με καλό πλυσιμο, χρειάζεται να το περάσουμε μετά με ειδικό πηλό που τραβάρει ρύπους και άλλες βρωμιές, οι οποίες μπορεί να χαράξουν το χρώμα και το λούστρο κατά τη διαδικασία του γυαλίσματος αν δεν αφαιρεθούν.citastak Έτσι είναι. Πρώτα περνάμε με πηλό το βερνίκι. Ο πηλός μπορεί να είναι φυσικός μπορεί να είναι και τεχνητός (θα κάνω θέμα για τον πηλό). Επίσης ο πηλός θα έχεις τρεις διαβαθμίσεις: σκληρός, μεσαίος και μαλακός ανάλογα με την κατάσταση της επιφάνειας. Αν έχει καιρό πολύ να καθαρισθεί η επιφάνεια χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή ο σκληρός, αλλιώς ο μεσαίος ή ο μαλακός που είναι για επιφάνειες με λίγες επικαθίσεις.
Μπορει καποιος να ποσταρει κερι που να αντεχει 5-6 μηνες?Εχω της mothers carnauba αλλα δν δηλωνω ενθουσιασμένος ως προς την διαρκεια.Αντιθετα αγορασα ένα του lidl σκληρο κερι και νομιζω πως αντεχει περισσοτερο,αλλα οκ με χειροτερο αισθητικο αποτέλεσμα από υγρο+ δυσκολο ειτε με χερια ειτε με αλοιφαδορο.
Υ.Γ. αν γνωριζει κανεις 'φθηνο' κερι που να αντεχει και χρονο ας ποσταρει.Μιλαω παντα να πεφτει νερο και να ναι όπως στην αρχη.
W202 AMG Το φυσικό κερί διαρκεί λιγότερο από το τεχνητό κερί. Συνήθως το φυσικό διαρκεί μέχρι και τρεις μήνες. Για το coolnite έχω ακούσει καλά λόγια δεν ξέρω όμως αν διαρκεί έναν χρόνο. Ρόλο στη διάρκεια του καιριού παίζει το αν το αμάξι είναι στο δρόμο όλη μέσα ή στο γκαράζ παρκαρισμένο οπότε το κερί δεν ταλαιπωρείται. Εμένα το Extra Gloss Protection που είναι Sealant της Autoglym κρατάει 5 μήνες. Τέσσερις με τον πέμπτο να δείχνει πως θέλει να κερώσω ξανά το αμάξι.
https://www.carshop.com.gr/detailing/-363/waxes/autoglym-extra-gloss-protection-325ml.htm
Πολύ καλές κριτικές ακούω και για αυτό
https://www.carshop.com.gr/detailing/-363/waxes/meguiar-s-nxt-generationr-tech-waxr-2-0.html
Παιδιά δεν βρίσκω το κουμπί 'url' και τα βάζω χύμα τα sites. Συγνώμη....Επίσης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
Περναω το κερι της mothers,αν το ξαναπλυνω σε μια βδομαδα και ξαναπερασω κερι ,θα προσθεσω κερι πανω στο κερι ή πανω στην ολη διαδικασια θα ξηλωνω και το παλιο?Αν το παλιο είναι σκληρο κερι σαν αυτό του lidl και από πανω βαλω το υγρο που δουλευεται πολύ πιο ευκολα?Προσθέτεις κερί, πάνω στο κερί W202 AMG. Κοίταξε το σκληρό κερί δεν φεύγει εύκολα. Κολάει ας πούμε στην βαφή καλά ειδάλως δεν θα διαρκούσε πολύ. Για αυτό κάποιοι βάζουν πρώτα κερί και για να to σφραγίσουν βάζουν πάνω από το κερί sealant που διαρκεί περισσότερο.
Στην δική σου περίπτωση για να φύγουν τα κεριά αν βάλεις AVA, και τα παρόμοια θα φύγουν και τα κεριά και μπορεί να κάνεις κακό και στο χρώμα. Η μία λύση είναι να περάσεις με πηλό την επιφάνεια.
Η δεύτερη λύση είναι ένα Paint Cleaner. Έχει και άλλα Paint Cleaners. Μπορείς να μιλήσεις με Autostar.gr και dazzle.gr και να σου πούνε τι να κάνεις.
https://www.amazon.co.uk/Deep-Crystal-Step-Paint-Cleaner/dp/B000A8MRKI
https://www.carshop.com.gr/detailing//polish-and-swirl/meguiar-s-deep-crystal-473ml-a3016.htmlΑπό amazon το πήρα και αν θυμάμαι καλά, είκοσι δύο ευρώ χωρίς τα μεταφορικά.
Εγώ περνάω 2 φορές το χρόνο σκληρό κερί και μετά από κάθε πλύσιμο υγρό κερί. Βασικό για να μείνει το σκληρό κερί είναι να μην βάζεις σαπουάν που είναι ιδιαίτερα επιθετικά, ή σαπούνια πιάτων που έχουν λιποδιαλύτες/.
Αν δεν έχεις χρόνο ή δεν θες να μπαίνεις σε πολλές διαδικασίες μια χαρά τα κάνεις Γιάννης. Το κερώνεις όποτε θέλεις, κάνεις και ένα γρήγορο κέρωμα και σαπούνισμα χωρίς επιθετικά σαμπουάν. Η Sonax έχει καλά, τωρά θα δω και της Autoglym αν και από την Sonax για συχνό πλύσιμο είμαι υπερευχαριστημένος εδώ και 4 χρόνια.Αν έχω χρόνο το περνάω το καπό και τον ουρανό και με SRP και αν δω καμία κουτσουλιά - θαμπάδα με ψιλή αλοιφή. Έχω και το ταμπλό με ειδικό της Meguiars όχι για να γυαλίζει αλλά για να είναι στη φυσική του γυαλάδα. Βέβαια έχω και κάποια άλλα από παλιά που ασχολούμουν.
Εγώ κάθε 6 μήνες περίπου καθαρίζω με πηλό, περνάω τη γυαλιστική Super Resin Polish της Autoglym η οποία δεν είναι κοπτική, απλά έχει fillers και καλύπτει το αράχνιασμα. Μετά σφραγίζω με το Collinite 476s. Όλα αυτά με το χέρι. Το κερί μάλιστα το περνάω δύο φορές. Το πλύσιμο που γίνεται 2 φορές το μήνα το πολύ το κάνω με το Sonax που θεωρείται ήπιο καθαριστικό.
Κάποια στιγμή λέω να αρχίσω να ρίχνω μετά από 1-2 πλυσίματα ένα quick wax.Να είχα τον χρόνο σου
Το quick detailer πως το δουλεύετε ; Το απλώνεις ενώ είναι ακόμα υγρή η λαμαρίνα και το σκουπιζεις;
Της Autoglym που έχω σε στεγνό. Σε υγρό μόνον το Quick wax της
-
Ο χρήστης SarantasisM έγραψε:
Η μία λύση είναι να περάσεις με πηλό την επιφάνεια.
Η δεύτερη λύση είναι ένα Paint Cleaner.Εδώ έχω κάποια απορία.
Όταν προτιμήσω την δεύτερη λύση (Paint Cleaner.) δεν είναι επίφοβο να τρίβουμε τους ρύπους με το σφουγγαράκι πάνω στην επιφάνεια;
Ενώ με την πρώτη λύση (πηλό ) να εγκλωβιζονται σε αυτό;
Όπως και το Paint Cleaner. που είναι σε βαζάκι το θεωρώ ακόμα πιο επίφοβο, γιατί το σφουγγαράκι που είναι γεμάτο ρύπους το βουτάμε στο καθαρό υλικό και με αυτό τον τρόπο μολυνουμαι την επιφάνεια που έχει το βαζάκι.Μήπως τελικά η καλύτερη λύση είναι να περνάμε πρώτα πηλό, srp και μετά κερί;
-
Ο χρήστης SarantasisM έγραψε:
Εμένα το Extra Gloss Protection που είναι Sealant της Autoglym κρατάει 5 μήνες.Αυτό μπορεί να μπει πάνω από το Colinite 476;
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τσεκαρετε το καναλι Rachets and wrencheshttps://www.youtube.com/channel/UCT5dv3 ... 1dbWPB6skg
Λιγο σκρολ σε προηγουμενα, ειχε αρκετα βιντεο
Σε μερικα βιντεο τρολαρει και το λεει στο τελος, οποτε λιγη προσοχη στην παρακολουθηση
Την προηγούμενη βδομάδα που έκανε βόλτα στο youtube για polishing έπεσα σε αυτόν τον τύπο. Τα αγγλικά μου δυστυχώς είναι μέτρια. Από όσο κατάλαβα έχει χιούμορ. Τέσπα, τον πέτυχα να κάνει το καπό ενός Audi που ήταν πολύ ταλαιπωρημένο, να γυαλίζει. Δεν ήξερα ότι είναι μηχανικός αυτοκινήτων....
https://www.youtube.com/watch?v=p0-RD7qhALw
Δεν βάζω μέσα το βίντεο, αλλά αξίζει να δει κάποιος τη δουλειά του. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Εμένα το Extra Gloss Protection που είναι Sealant της Autoglym κρατάει 5 μήνες.
Αυτό μπορεί να μπει πάνω από το Colinite 476;
Πάνο είχα διαβάσει ότι πρώτα βάζεις το wax και μετά το sealant. Διαβάζω το αντίθετο....
'As a general rule, the most durable product should always be used as the base, so for example if you were working with a sealant and a wax, the sealant would be your base layer that is then topped with the wax. The only exception to this rule comes into play with a combination of glazes and wax. Because wax doesn't bond to the paint in the same manner as a sealant or a coating a glaze can be used UNDER a wax to maximize the filling ability of the glaze without compromising the longevity of the wax coat.'
http://adamspolishes.com/using-waxes-versus-sealants
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ