-
Πλύσιμο Κινητήρα
Είδα μέλη του φόρουμ να αναρωτιόνται τι να κάνουν με το πλύσιμο της μηχανής. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ γιατί φοβάμαι την υγρασία και έχω μετά κανένα θέμα με τα ηλεκτρονικά. Το έψαξα λίγο στο youtube είδα ότι για αυτοκίνητα της τελευταίας δεκαετίας από όσο κατάλαβα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τα περισσότερα ηλεκτρονικά είναι αδιάβροχα. Όμως και πάλι πριν το πλύσιμο βάζουν σακούλες και καλύπτουν ότι πρέπει πριν καθαρίσουν τον κινητήρα. Βάζω ένα βίντεο που δείχνει έναν τύπο να πλένει το αμάξι του. Νομίζω θα λύσει απορίες αν υπάρχουν. -
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το καθαρισμό του κινητήρα γιατί το θεωρώ λίγο ανούσιο. Είναι κάτι που δεν φαίνεται, λερώνεται εύκολα και το πλύσιμό του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μόνο επιφανειακά τα χοντρά παίρνω αραιά και που με ένα υγρό πανί.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
.. το πλύσιμό του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μόνο επιφανειακά τα χοντρά παίρνω αραιά και που με ένα υγρό πανί.+1
-
Εγω εχω πλυνει μεχρι και με πιεστικο
Συμβουλη αν εχετε θεματα με υγρασίες κτλ απλα να μην πλυνετε ποτέ τον κινητηρα + όχι με το πιεστικο πανω στον μονωτικο του καπο ή του καθρεφτη. -
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το καθαρισμό του κινητήρα γιατί το θεωρώ λίγο ανούσιο. Είναι κάτι που δεν φαίνεται, λερώνεται εύκολα και το πλύσιμό του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μόνο επιφανειακά τα χοντρά παίρνω αραιά και που με ένα υγρό πανί.Τα ίδια Πάνο και εγώ. Ο κινητήρας και γενικά ότι είναι κάτω από το καπό με ενδιαφέρει να είναι συντηριμένο από πλευράς μου όσο γίνεται καλύτερα. Η εμφάνιση δεν με προβληματίζει, όποτε ότι κάνεις κάνω και εγώ. Τα χοντρά μόνο.
W202 AMG τι σου έκανε το μουσκεμένο μονωτικό; Είχες θέμα όταν ζεσταινόταν από τον κινητήρα, τίποτα με υδρατμούς που σου μούσκευαν το πάνω μέρος της μηχανής, τα καλώδια κλπ; -
Ο χρήστης sarantism έγραψε:
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το καθαρισμό του κινητήρα γιατί το θεωρώ λίγο ανούσιο. Είναι κάτι που δεν φαίνεται, λερώνεται εύκολα και το πλύσιμό του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Μόνο επιφανειακά τα χοντρά παίρνω αραιά και που με ένα υγρό πανί.
Τα ίδια Πάνο και εγώ. Ο κινητήρας και γενικά ότι είναι κάτω από το καπό με ενδιαφέρει να είναι συντηριμένο από πλευράς μου όσο γίνεται καλύτερα. Η εμφάνιση δεν με προβληματίζει, όποτε ότι κάνεις κάνω και εγώ. Τα χοντρά μόνο.
W202 AMG τι σου έκανε το μουσκεμένο μονωτικό; Είχες θέμα όταν ζεσταινόταν από τον κινητήρα, τίποτα με υδρατμούς που σου μούσκευαν το πάνω μέρος της μηχανής, τα καλώδια κλπ;Αρχικα να πω ότι εχω πλυνει αρκετες φορες τον κινητηρα, γνωρίζοντας ότι η πλεξουδα είναι προβληματικη οσον αφορα την μονωση της.Τελευταια φορα την πατησα και ειχα πολλα θεματα....τελικα (ευτυχως που δν ακουσα κανενα συνεργειο) η καλωδιωση του αισθητηρα ψυχρης ειχε διαλυθει και την μονωσα μεχρι καποιο σημειο από τοτε αψογο.
Οσον αφορα το μονωτικο,λενε πως αν βραχει καταστρέφεται.Εγω δεν παρατηρησα κατι( είναι εξωτερικα το κλασσικο μαυρο και εσωτερικα εχει 1-2εκ μονωση καφε) απλα είναι ευαισθητο στην πιεση από κοντα.Οταν του ριχνω νερο γιατι μαζευει πολύ σκονη και δεν μ αρεσει καθολου απλα το αφηνω στον ηλιο να στεγνωσει(ανοιγει το καπο μου σε θεση ορθη γωνια οποτε βολευει).Επισης εχω ψεκασει αρκετες φορες με αραιωμενο αζαξ και νερο πανω του και απλα με ένα χαλια πανι το σκουπίζω.Εδω το μονο που καταφέρνεις είναι να σπρωξεις την βρωμια πιο μεσα και να φαινεται μαυρο.
Παντως με το πιεστικο δεν σημαδευω μπεκ καλωδια και δυναμο.1 φορα μετα απο πλυσιμο με λαστιχο(εριξα και στο δυναμο ) ολως τυχαιως ειχα θορυβο και ηταν το ρουλεμαν του.....
Λογω αγχους αν θα ρεταρει ή θα εχει αλυτα θεματα οπως την τελευταια φορα και εγω δεν πλενω με νερο αλλα αζαξ(το ηπιο γιατι υπαρχουν καποια που καταστρεφουν για πλακα πλαστικα) + πανια.Μαξ νερο με λαστιχο αλλα μονο γυρω γυρω απο τον κινητηρα.
Στο τελος αφου σκουπισω τα παντα χρησιμοποιω τον αφρο που φερνει το λιντλ για τα λαστιχα πανω σε πλαστικα κτλ.Δεν μαζευει σκονη(περιμενω να στεγνωσει καποια ωρα) +μπορεις να σκουπισεις οταν μαζεψει σκονη με ενα πανι και μενει γυαλιστερο.
Ο δικος μου χωρος του κινητηρα ειναι μεγαλος και δν σηκωνει θερμοκρασια τρελη + εχω ποδια κτλ. οποτε ο αφρος δεν φτανει σε θερμοκρασιες να υγροποιειται κτλ . -
Moy είχες δώσει την εντύπωση ότι δεν είχες βγάλει το μονωτικό του καπό!! για αυτό σε ρώτησα. Δεν πηγαίνω στα lidl αν και ξέρω ότι έχει εργαλεία και διάφορα για το αυτοκίνητο, αλλά εγώ δεν έχω χρόνο. Αν ο αφρός είναι όπως τον περιγράφεις δεν κάνει κακό. Σήμερα για να καταλάβεις είχα ένα κενό μιας ώρας, πέρασα σφαίρα από την μάνα μου, πήρα την λίστα και σφαίρα στον Βασιλόπουλο και ίσα - ίσα ήμουν σπίτι (ένα καρότσι πράματα της πήγα). Μετά έφυγα να κοιτάξω για τη δουλειά.....Ο πατέρας μου έχει ξετινάξει το lidl. Συνταξιούχος πλέον, πάει και μας φέρνει εργαλεία για ξύλα και κάνει μαραγκοδουλειές. Η πλάκα είναι ότι κάνει καλές κατασκευές.
-
Moy είχες δώσει την εντύπωση ότι δεν είχες βγάλει το μονωτικό του καπό!! για αυτό σε ρώτησα. Δεν πηγαίνω στα lidl αν και ξέρω ότι έχει εργαλεία και διάφορα για το αυτοκίνητο, αλλά εγώ δεν έχω χρόνο. Αν ο αφρός είναι όπως τον περιγράφεις δεν κάνει κακό. Σήμερα για να καταλάβεις είχα ένα κενό μιας ώρας, πέρασα σφαίρα από την μάνα μου, πήρα την λίστα και σφαίρα στον Βασιλόπουλο και ίσα - ίσα ήμουν σπίτι (ένα καρότσι πράματα της πήγα). Μετά έφυγα να κοιτάξω για τη δουλειά.....Ο πατέρας μου έχει ξετινάξει το lidl. Συνταξιούχος πλέον, πάει και μας φέρνει εργαλεία για ξύλα και κάνει μαραγκοδουλειές. Η πλάκα είναι ότι κάνει καλές κατασκευές.Εγω φοιτητης είμαι οποτε ακομα και το καλοκαιρι με δουλεια εχω ελευθερο χρονο Αργοτερα δν θα προλαβαίνω κ εγω δυστυχως.
Το μονωτικο όχι δν το εχω βγαλει κατά το πλυσιμο,μια φορα βγηκε για να προστεθει ορυκτοβαμβακας και σε καποια σημεια παμπριζοκολλα(φοβερο υλικο εν τω μεταξυ) Οποτε αν μιλαμε για ιδιας ποιοτητας υλικα δν υπαρχει θεμα. Τον αφρο παντως προτιμησε τον 1ον Φθηνος 2ον μαυριζει το λαστιχο και δεν το κανει να γυαλιζει 3ον όταν αλλαζω τετράδες χειμερινα-καλοκαιρινα την 4αδα που καθεται την καθαριζω και την περναω στο πελμα με αυτόν τον αφρο.Μετα από 4-5 σεζον που το κανω συστηματικα εχω να πω ότι σφραγιζει το ελαστικο και δεν ξεραινεται τοσο.
Το lidl για ερασιτεχνικη χρηση,τα πραγματα που φερνει τα θεωρω οτι καλυτερο σε σχεση με την τιμη τους,εχω παρει πολλα πραγματα και ειμαι ευχαριστημενος.Επιπλεον η 3ετης εγγυηση ειναι σουπερ. -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Moy είχες δώσει την εντύπωση ότι δεν είχες βγάλει το μονωτικό του καπό!! για αυτό σε ρώτησα. Δεν πηγαίνω στα lidl αν και ξέρω ότι έχει εργαλεία και διάφορα για το αυτοκίνητο, αλλά εγώ δεν έχω χρόνο. Αν ο αφρός είναι όπως τον περιγράφεις δεν κάνει κακό. Σήμερα για να καταλάβεις είχα ένα κενό μιας ώρας, πέρασα σφαίρα από την μάνα μου, πήρα την λίστα και σφαίρα στον Βασιλόπουλο και ίσα - ίσα ήμουν σπίτι (ένα καρότσι πράματα της πήγα). Μετά έφυγα να κοιτάξω για τη δουλειά.....Ο πατέρας μου έχει ξετινάξει το lidl. Συνταξιούχος πλέον, πάει και μας φέρνει εργαλεία για ξύλα και κάνει μαραγκοδουλειές. Η πλάκα είναι ότι κάνει καλές κατασκευές.
Εγω φοιτητης είμαι οποτε ακομα και το καλοκαιρι με δουλεια εχω ελευθερο χρονο Αργοτερα δν θα προλαβαίνω κ εγω δυστυχως.
Το μονωτικο όχι δν το εχω βγαλει κατά το πλυσιμο,μια φορα βγηκε για να προστεθει ορυκτοβαμβακας και σε καποια σημεια παμπριζοκολλα(φοβερο υλικο εν τω μεταξυ) Οποτε αν μιλαμε για ιδιας ποιοτητας υλικα δν υπαρχει θεμα. Τον αφρο παντως προτιμησε τον 1ον Φθηνος 2ον μαυριζει το λαστιχο και δεν το κανει να γυαλιζει 3ον όταν αλλαζω τετράδες χειμερινα-καλοκαιρινα την 4αδα που καθεται την καθαριζω και την περναω στο πελμα με αυτόν τον αφρο.Μετα από 4-5 σεζον που το κανω συστηματικα εχω να πω ότι σφραγιζει το ελαστικο και δεν ξεραινεται τοσο.
Το lidl για ερασιτεχνικη χρηση,τα πραγματα που φερνει τα θεωρω οτι καλυτερο σε σχεση με την τιμη τους,εχω παρει πολλα πραγματα και ειμαι ευχαριστημενος.Επιπλεον η 3ετης εγγυηση ειναι σουπερ.Τυχερέ. Τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά! Δεν έχω χρησιμοποιήσει αφρό και σκεφτόμουν για τα ελαστικά και κοιτούσα της Armor All (είναι λίγος ακριβός). Αφού τα έχεις δοκιμασμένα, όταν βρω χρόνο θα περάσω και θα τον προμηθευτώ από εκεί. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
-
Εγω φοιτητης είμαι οποτε ακομα και το καλοκαιρι με δουλεια εχω ελευθερο χρονο Αργοτερα δν θα προλαβαίνω κ εγω δυστυχως.
Το lidl για ερασιτεχνικη χρηση,τα πραγματα που φερνει τα θεωρω οτι καλυτερο σε σχεση με την τιμη τους,εχω παρει πολλα πραγματα και ειμαι ευχαριστημενος.Επιπλεον η 3ετης εγγυηση ειναι σουπερ.Τυχερέ. Τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά! Δεν έχω χρησιμοποιήσει αφρό και σκεφτόμουν για τα ελαστικά και κοιτούσα της Armor All (είναι λίγος ακριβός). Αφού τα έχεις δοκιμασμένα, όταν βρω χρόνο θα περάσω και θα τον προμηθευτώ από εκεί. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Δεν ξερω αν όλα τα λιντλ στην Ελλαδα κρατανε συνεχεια στοκ από αφρους,σπρευ σιλικόνης κτλ.Στην Κυπρο καποια μεγαλα κρατανε μονιμα .
-
Τυχερέ. Τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά! Δεν έχω χρησιμοποιήσει αφρό και σκεφτόμουν για τα ελαστικά και κοιτούσα της Armor All (είναι λίγος ακριβός). Αφού τα έχεις δοκιμασμένα, όταν βρω χρόνο θα περάσω και θα τον προμηθευτώ από εκεί. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Για τα ελαστικά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι που έχει κόστος. Είναι το πρώτο πράγμα που θα λερωθεί οπότε τα ψεκάζεις με γλυκερίνη διαλυμένη σε νερό που τους δίνει μια γυαλάδα. Δεδομένου ότι είναι πολύ φτηνή μπορείς να τα ψεκάζεις ανά 3-4 μέρες ώστε πάντα να δείχνουν καθαρά.
-
Τυχερέ. Τα καλύτερα χρόνια είναι τα φοιτητικά! Δεν έχω χρησιμοποιήσει αφρό και σκεφτόμουν για τα ελαστικά και κοιτούσα της Armor All (είναι λίγος ακριβός). Αφού τα έχεις δοκιμασμένα, όταν βρω χρόνο θα περάσω και θα τον προμηθευτώ από εκεί. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Για τα ελαστικά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάλεις κάτι που έχει κόστος. Είναι το πρώτο πράγμα που θα λερωθεί οπότε τα ψεκάζεις με γλυκερίνη διαλυμένη σε νερό που τους δίνει μια γυαλάδα. Δεδομένου ότι είναι πολύ φτηνή μπορείς να τα ψεκάζεις ανά 3-4 μέρες ώστε πάντα να δείχνουν καθαρά.
Ο αφρος που λεω από lidl είναι πολύ φθηνος,διαρκει πανω στο λαστιχο και αντεχει για πολλες 4αδες,μια η άλλη θα ερθει με την γλυκερινη.Επειδη εχω χρησιμοποιησει γλυκερινη εχει το αρνητικο ότι ειτε το καλοκαρι με ηλιο εξατμιζεται ευκολα ειτε μετα από γρηγορη οδηγηση που τα φρενα είναι πολύ ζεστα όπως και τα λάστιχα ,οι θερμοκρασίες ανεβαινουν και παλι εξατμιζεται.
Για οσους θελουν γυαλισμα και όχι μαυρισμα τη θεωρω τοπ,,οπως και την βαζελινη.
Α και ζαχαρη σε νερο βραστο αν διαλυσεις δινει καλο αποτέλεσμα γυαλιστερο. -
Καλησπέρα, παρατήρησα κάποια μαύρα στίγματα μπροστά στην ''μούρη'' του αμαξιού
Τι μπορεί να είναι; Δεν είναι χτύπημα γιατί θα φαινόταν το γρατζούνισμα.
Τα έξυσα ελαφρώς μήπως ήταν κανά κουνούπι αλλά δεν ήταν.....
Τώρα τι κάνομε; -
Θα ρίξω μια ματιά στα lidl αν δεν έχει δοκιμάζω αυτό που λέει ο Πάνος. Στην τελική αν δεν έχω αποτέλεσμα θα δω τι κυκλοφορεί στην αγορά. Για την προστασία των πλαινών το θέλω, όχι για λόγους εμφάνισης. Γλυκερίνη από που την αγοράζω και σε τι αναλογία να τη βάλω με το νερό; Διαβάζω έχει καλές ιδιότητες.
-
Θα ρίξω μια ματιά στα lidl αν δεν έχει δοκιμάζω αυτό που λέει ο Πάνος. Στην τελική αν δεν έχω αποτέλεσμα θα δω τι κυκλοφορεί στην αγορά. Για την προστασία των πλαινών το θέλω, όχι για λόγους εμφάνισης. Γλυκερίνη από που την αγοράζω και σε τι αναλογία να τη βάλω με το νερό; Διαβάζω έχει καλές ιδιότητες.Φαρμακειο αλλα είναι ακριβουτσικη,δν ξερω πιο φθηνη πηγή.
-
Αν κανεις πολλά χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο μπορεί να σου έχει γίνει από τα πετραδάκια από το μπροστινό αυτοκίνητο αν είσαι σχετικά κοντά του.
-
Ναι αυτό είναι δυστυχώς.....ήλπιζα να ήταν πίσσα όπως είχα λίγο κάτω-κάτω χαμηλά από τις πόρτες και βγήκε εύκολα με καθαρό ασετόν. Παράγγειλα λίγο χρώμα από την αντιπροσωπία για να μην φαίνονται τόσο πολύ(είναι λευκό βλέπεις και χτυπάει άσχημα)
-
Όχι και ακριβή η γλυκερίνη, 2ε κάνει το μπουκαλάκι.
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όχι και ακριβή η γλυκερίνη, 2ε κάνει το μπουκαλάκι.Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν μιλαμε για μπουκαλακι των 100ml είναι ακριβη,μιας και χρησιμοποιείται σε γαληνικα σκευασματα κτλ. και είναι αναλογης καθαροτητας.
-
Ναι το μικρό το μπουκαλάκι λέω κι εγώ. Κάπου στα 2€ το είχα πάρει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διάφοροι τύποι αλλά φαντάζομαι για αυτή την περίπτωση δε θες κάτι εξειδικευμένο.
https://www.skroutz.gr/c/2555/diafora-f ... er_dir=asc
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ