-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Και πλένει καλά αυτό; δεν γεμίζει αράχνες ;Για ποιο λές Στέφανε, το Pit Stop ή το Super Carwash?
Το Pit Stop μια χαρά πλένει, χωρίς αράχνες. Επίσης, προσωπικά πλέον ούτε που ασχολούμαι με αυτά...απλά προτιμώ το Pit Stop που είναι πιο ποιοτικό και πολύ πιο ευγενικό, καταρτισμένο και προσεκτικό το προσωπικό.
ΥΓ: Πιο επικίνδυνο είναι να κάνει αράχνες κάποιο με πλύσιμο στο χέρι (με σφουγγάρι), παρά το αυτόματο πλυντήριο.
https://youtu.be/UHFwkFTKtMw ('the hand job'..... ) -
Στο Pitstop έχω πάει συνολικά 5 αυτοκίνητα, όλα σκούρα (μπλε ή μαύρα), και σε κανένα δεν έχω παρατηρήσει όχι αράχνες, αλλά ούτε καν το παραμικρό πρόβλημα. Και θεωρώ ότι τα 10€ (ή 14/15€ για σασί + teflon και κερί) για full καθαρισμό είναι μικρό ποσό, για την δουλειά που γίνεται και το τελικό αποτέλεσμα. Συν ότι στα 5 πλυσίματα το 1 είναι δωρεάν, και στα 20 το δωρεάν είναι VIP πλύσιμο
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Στο Pitstop έχω πάει συνολικά 5 αυτοκίνητα, όλα σκούρα (μπλε ή μαύρα), και σε κανένα δεν έχω παρατηρήσει όχι αράχνες, αλλά ούτε καν το παραμικρό πρόβλημα. Και θεωρώ ότι τα 10€ (ή 14/15€ για σασί + teflon και κερί) για full καθαρισμό είναι μικρό ποσό, για την δουλειά που γίνεται και το τελικό αποτέλεσμα. Συν ότι στα 5 πλυσίματα το 1 είναι δωρεάν, και στα 20 το δωρεάν είναι VIP πλύσιμοΣυμφωνώ Αντώνη (εμένα βέβαια όλα ήταν λευκά = εύκολο χρώμα). Επίσης τα παιδιά είναι πολύ ευγενικά και προσεκτικά. Το κάθισμα του παιδιού που χρειάστηκε βιολογικό (είχε κάνει εμετό), το καθάρισαν τέλεια και πολύ γρήγορα. Πλέον, προσωπικά δεν ασχολούμαι με άλλα πλυντήρια, γιατί έχω ξενοιάσει με αυτό. Και εάν χρειαστεί και κάποια πιο εξειδικευμένη εργασία (κέρωμα, caramic, γυάλισμα κλπ.) το αναλαμβάνουν.
ΥΓ: Μια μικρή διόρθωση: €13 το silver (τεφλον+σασί) & 14 to Gold (σασί + υγρό carnauba).
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Στο Pitstop έχω πάει συνολικά 5 αυτοκίνητα, όλα σκούρα (μπλε ή μαύρα), και σε κανένα δεν έχω παρατηρήσει όχι αράχνες, αλλά ούτε καν το παραμικρό πρόβλημα. Και θεωρώ ότι τα 10€ (ή 14/15€ για σασί + teflon και κερί) για full καθαρισμό είναι μικρό ποσό, για την δουλειά που γίνεται και το τελικό αποτέλεσμα. Συν ότι στα 5 πλυσίματα το 1 είναι δωρεάν, και στα 20 το δωρεάν είναι VIP πλύσιμοΜιλάμε για αυτόματο πλύσιμο που βλέπω στο video στο site τους; Και δεν κάνει αράχνες, όταν όλοι οι detailers λένε ότι τα αυτόματα πλυντήρια είναι ότι χειρότερο για τις γρατσουνιές; Ή μήπως προσφέρουν και πλύσιμο στο χέρι και μιλάτε για κάτι τέτοιο;
-
Στην Ελλάδα είμαστε αποκλείεται να λειτουργεί, συντηρείται και αλλάζει η βούρτσα και τα πανιά των αυτόματων σωστά ώστε να μην κάνουν ζημιά.
-
Μ'αρέσει που και οι δύο μιλάτε εξ'αποστάσεως 'αποκλείεται' και 'θα κάνει ζημιά', ενώ εγώ που το έχω δει, το ξέρω και πάω τα αυτοκίνητά μου τόσα χρόνια, δεν ξέρω τι και πως
-
Ρε συ Αντώνη μπορεί να μην σε νοιάζει τόσο πολύ και να μην το ψάχνεις ψυχαναγκαστικά όπως εγώ. Εγώ πχ παίρνω φακό λευκού φωτός και το ψάχνω προσεκτικά το αμάξι.
Στις διακοπές τίναζα τα πατάκια και ξεσκόνιζα το ταμπλό κάθε μέρα. Παντού πετσέτες που πήγαν για πλύσιμο με την επιστροφή. -
Προφανώς, ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια και τα δικά του thresholds (π.χ. για το τι θεωρεί 'γρατζουνιά'), όλοι είμαστε μεγάλα παιδιά και μπορούμε να κρίνουμε, αλλά θεωρώντας τον εαυτό μου λογικό και συνετό petrolhead, έχοντας εμπειρία από τόσα αυτοκίνητα και για τόσα χρόνια, εγώ θεωρώ το Pitstop μια χαρά -για αυτόματο πλύσιμο των 10€ και του ενός τετάρτου της ώρας.
-
Το σφουγγαρι παιδες δεν κανει αραχνες αν εχεις 2 κουβαδες και ειναι σωστο σφουγγαρι (γαντι με μαλι αρνιου). Αυτο και πινελα χρησιμοποιουν για να μην κανουν αραχνες. Μην λεμε οτι θελουμε. Και αν φανει κατι, με ενα γυαλισμα γευγει. Εδω ερχεται με αραχνες απο το εργοστασιο που δεν βαζουν σφουγγαρι καθολου αλλα καμμια πετσετα σε μικρο τμημα.
-
Εγώ απλά ρώτησα, δεν είπα ότι αποκλείεται να κάνει καλή δουλειά, απλά αυτόματο μηχάνημα και καλή δουλειά είναι συνήθως ασύμβατα.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Στο Pitstop έχω πάει συνολικά 5 αυτοκίνητα, όλα σκούρα (μπλε ή μαύρα), και σε κανένα δεν έχω παρατηρήσει όχι αράχνες, αλλά ούτε καν το παραμικρό πρόβλημα. Και θεωρώ ότι τα 10€ (ή 14/15€ για σασί + teflon και κερί) για full καθαρισμό είναι μικρό ποσό, για την δουλειά που γίνεται και το τελικό αποτέλεσμα. Συν ότι στα 5 πλυσίματα το 1 είναι δωρεάν, και στα 20 το δωρεάν είναι VIP πλύσιμο
Μιλάμε για αυτόματο πλύσιμο που βλέπω στο video στο site τους; Και δεν κάνει αράχνες, όταν όλοι οι detailers λένε ότι τα αυτόματα πλυντήρια είναι ότι χειρότερο για τις γρατσουνιές; Ή μήπως προσφέρουν και πλύσιμο στο χέρι και μιλάτε για κάτι τέτοιο;
Αυτος ο μηχανισμος που εχει δεν κανει ζημιες. Πηγαινα ενα μαυρο σε ενα παρομοιο για χρονια χωρις ιδιαιτερα προβληματα. Περισσοτερες αραχνες θα παρεις απο τις πετσετες που τα στεγνωνουν μετα απο το πλυντηριο. Βεβαια ενα μειον ειναι οτι χαμηλα δεν πλενεται καλα αρα δεν μπορεις να αποφυγεις το σφουγγαρι σε καθε περιπτωση.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Έπλυνα σήμερα το αμάξι και μετά στο άσπρο δυνατό φως του πάρκινγκ παρατήρησα σε πολλά σημεία του καπω μικρες στάμπες από άλατα. Ταξιδέψαμε με βροχή τη Δευτέρα το πρωί ενώ έβρεξε και όταν ήταν σταθμευμένο την ίδια μέρα το απόγευμα και στέγνωσε το νερό πάνω με αποτέλεσμα να αφήσει τέτοια σημάδια. Έπρεπε να το είχα καταλάβει γιατί είχε στάμπες και το παρμπρίζ το οποίο ευτυχώς έκανα το επόμενο βράδυ με νεράκι έφυγαν. Μέχρι σήμερα όμως που το πήγα για πλύσιμο στο καπω έμειναν παρα το νερό με πίεση που έπεσε.
Ο πλατωνας μου είπε να δοκιμάσω ισως με λίγο ξύδι πάνω σε πανάκι μικροινων.
Κάτι άλλο ;
Υπάρχει περίπτωση να φύγουν με επόμενα πλυσιματα; στο qq νομίζω έφευγαν έτσι (είχα πάθει αντίστοιχη νιλα πέρυσι όπου με είχε πιάσει βροχή καθ όδον) αλλά εκεί είχα κάνει την προστασία με το 9h (και αυτό μου το θύμισε ο πλατωνας)Όξινη βροχή. Γενικά δεν την γλιτώνεις με την ρύπανση του περιβάλοντος. Διάβασε σε ξένα sites για car detailing και την ρύπανση του περιβάλλοντος, τι τραβάνε τα βερνίκια των χρωμάτων. Δεν ξέρω αν λες τον Πλάτωνα τον detailer για το ξύδι. Αν ναι, πάω πάσο για το ξύδι γιατί το ξύδι είναι δυνατό για μπογιά. Από εκεί και πέρα, σε detailer με ψιλή αλοιφή για αλοιφαδόρο και μετά ένα καλό κέρωμα.
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Έπλυνα σήμερα το αμάξι και μετά στο άσπρο δυνατό φως του πάρκινγκ παρατήρησα σε πολλά σημεία του καπω μικρες στάμπες από άλατα. Ταξιδέψαμε με βροχή τη Δευτέρα το πρωί ενώ έβρεξε και όταν ήταν σταθμευμένο την ίδια μέρα το απόγευμα και στέγνωσε το νερό πάνω με αποτέλεσμα να αφήσει τέτοια σημάδια. Έπρεπε να το είχα καταλάβει γιατί είχε στάμπες και το παρμπρίζ το οποίο ευτυχώς έκανα το επόμενο βράδυ με νεράκι έφυγαν. Μέχρι σήμερα όμως που το πήγα για πλύσιμο στο καπω έμειναν παρα το νερό με πίεση που έπεσε.
Ο πλατωνας μου είπε να δοκιμάσω ισως με λίγο ξύδι πάνω σε πανάκι μικροινων.
Κάτι άλλο ;
Υπάρχει περίπτωση να φύγουν με επόμενα πλυσιματα; στο qq νομίζω έφευγαν έτσι (είχα πάθει αντίστοιχη νιλα πέρυσι όπου με είχε πιάσει βροχή καθ όδον) αλλά εκεί είχα κάνει την προστασία με το 9h (και αυτό μου το θύμισε ο πλατωνας)Όξινη βροχή. Γενικά δεν την γλιτώνεις με την ρύπανση του περιβάλοντος. Διάβασε σε ξένα sites για car detailing και την ρύπανση του περιβάλλοντος, τι τραβάνε τα βερνίκια των χρωμάτων. Δεν ξέρω αν λες τον Πλάτωνα τον detailer για το ξύδι. Αν ναι, πάω πάσο για το ξύδι γιατί το ξύδι είναι δυνατό για μπογιά. Από εκεί και πέρα, σε detailer με ψιλή αλοιφή για αλοιφαδόρο και μετά ένα καλό κέρωμα.
Το ξαναπλυνα σήμερα (μετά τη μικρή εξόρμηση του ΣΚ) και είδα μια μικρή βελτίωση, αλλά ο Πλατωνας αποφάνθηκε ότι μάλλον έχει καεί το βερνίκι και παίζει να θέλει ακόμα και ντουκοχαρτο για να καθαρίσει. Μπορεί ίσως με τα πλυσιματα να γίνει κάτι αλλά δεν το εγγυάται.
Θα συνεχίσω με τα πλυσιματα και βλέπουμε. Άλλωστε ορατά είναι μόνο σε λευκό φως.
Αυτές οι καλοκαιρινές βροχές και ειδικά οι μικρής διαρκείας και έντασης είναι σκατα!
Εννοείται ότι αν υπήρχε προστασία πάνω αυτό ή θα έφευγε ποιο εύκολα ή θα επισκευάζοταν εντός εγγύησης. -
Mια αλοιφη να παρεις και το κανεις και μονος σου αν θελεις. βεβαια δεν στο συνιστω γιατι δεν αξιζει απο την στιγμη που καποια στιγμη θα το δωσεις. Να καει βερνικι απο βροχη δεν το περιμενα ποτε...σε καθε περιπτωση στο μελλον αν κανεις ενα γυαλισμα (στον Πλατωνα) να φυγουν και μερικες αραχνες δεν θα εχεις προβλημα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Mια αλοιφη να παρεις και το κανεις και μονος σου αν θελεις. βεβαια δεν στο συνιστω γιατι δεν αξιζει απο την στιγμη που καποια στιγμη θα το δωσεις. Να καει βερνικι απο βροχη δεν το περιμενα ποτε...σε καθε περιπτωση στο μελλον αν κανεις ενα γυαλισμα (στον Πλατωνα) να φυγουν και μερικες αραχνες δεν θα εχεις προβλημα.Βρε συ Αγη όλοι κάποια στιγμή θα τα δώσουμε τα αυτοκίνητά μας, γιατί το λες συνέχεια αυτό για εμένα;
Θα δω με τα πλυσίματα πως πάει, να φάει το χειμώνα και καμιά καλή βροχή - υγρασία να μουσκέψει ώρες και βλέπουμε!
Τα σωστά γυαλισματα και κερώματα κλπ πάνε πολύ πια και δεν είναι καιρός για άλλα έξοδα! Αλλωστε οι λεκέδες είναι ορατοί μόνο κάτω από λευκό φως!
Πάντως το θέμα της όξινης βροχής δεν είναι για γέλια πια και ιδού ζημιές που μπορεί να κάνει! Ειδικά οι καλοκαιρινές βροχές κατεβάζουν πολύ πράγμα! -
To λεω γιατι δεν θα παρεις πισω τα χρηματα που δινεις σε γιαλιστικα κλπ Εξαλλου θα πουληθει καλυτερα ενα αμαξι που εχει καποιες μικροφθορες απο αλλο που ειναι σουπερ γυαλισμενο (ολος ο κοσμος ξερει οτι αυτα σημαινει ξαναβαψιμο και πιθανο ατυχημα).
Για να σου κανει ζημια στο χρωμα πρεπει να αφαιρεσει ολο το βερνικι πρωτα που σε καινουριο αμαξι δεν παιζει. Οποτε ριλαξ δεν εχει τιποτα το αμαξι. Αν αγορασεις ενα σπρέι καταλληλο (θελει λιγο ψαξιμο ποιο κανει) θα το καθαρισεις μονος σου ευκολα (αν θελεις, εγω δεν θα εκανα τιποτα οπως ειπα).
-
Αν το αμάξι είναι στον δρόμο η λύση για πολλά προβλήματα είναι μία καλή μεμβράνη σε καπό και ουρανό που εκεί συνήθως κάθονται τα νερά και αφήνουν στάμπες, οι κουτσουλιές, ακόμη και οι....γάτες. Ένα κέρωμα πριν τον χειμώνα με ένα sealnt που κρατάει περισσότερο διάστημα από το κερί, βοηθάει στη μείωση πιθανών προβλημάτων από νερά, κουτσουλιές, γατάκια κλπ....Συμβιβάστηκα με το ότι όλα αυτά πλέον θα αυξάνονται....Κλειστό πάρκινγκ....δεν υπάρχει....
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το σφουγγαρι παιδες δεν κανει αραχνες αν εχεις 2 κουβαδες και ειναι σωστο σφουγγαρι (γαντι με μαλι αρνιου). Αυτο και πινελα χρησιμοποιουν για να μην κανουν αραχνες. Μην λεμε οτι θελουμε. Και αν φανει κατι, με ενα γυαλισμα γευγει. Εδω ερχεται με αραχνες απο το εργοστασιο που δεν βαζουν σφουγγαρι καθολου αλλα καμμια πετσετα σε μικρο τμημα.Επισης σφουγγαρι με μικρονηματα ειναι καλη ιδεα.
Πρεπει να περσεχουμε πως καυαριζουμε τα σφουγαρια και τα πανισ μικρονηματων
Αλλοιως η βρωμια και η σκονη πανε πανω την επομενη φορα και ειναι σαν γυαλοχαρτο (σχεδον)Εγω προσωπικα χρησιμοποιω 'rinsless' μεθοδο και εχω καλα αποτελεσματα.
πρεπει να κανω διωρθωσεις με μηχανη μονο σε μερικα μερη μερικες φορες.Απο την αντιπροσωπία συνηθως έρχονται χαλια μια και τα καθαριζουν οταν ερχονται απο το εργοστασιο.
ειναι το αγαπημενο μου πραγμα να δείχνω στους πωλητες ολα τα πραγματα που εχει η μπογια ενος καινούργιου αυτοκινητου. Περιτο να σας πω οτι δεν με χωνευουν μετα.Νικος
-
χρόνια και ζαμάνια που λενε στο χωριο μου . ποσα χρονια ειχα να δω δημοσιευση σου .
ελπιζω να εισαι καλα. -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Το touchless πλύσιμο παίζει να ναι ότι καλύτερο. Μετά όμως με τι το στέγνωσες; Πανί ή blower;Πανάκι μικροϊνών...
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ