-
Κατάλαβα. Εννοείται ότι δε χρησιμοποιώ παρά μόνο πετσέτα microfiber απλά είχα την απορία.
-
Καλημερα σε όλους! Να ρωτηςω κατι που εχει να κανει με πλυσιμο αυτοκινητου (καθότι κάτοχος νέου kuga εδω και 20 μερες και θέλω να ασχολούμαι εγω με το πλυσιμο του κλπ).
Μετα απο ενα ταξίδι εχω σε καποια σημεία μπροστά σημαδάκια απο πολτοποημενα μυγάκια, το πηγα σε πλυντηριο τύπου labiko το εκανα με το πιεστικό καποια έφυγαν αλλα 2-3 έμειναν. Μου ειπε αυτος που εχει το πλυντηριο για ενα σπρέι που εχει 'bug remover' καπως ετσι λέγεται (14€), ενώ ειδα οτι παίζουν διαφορα τέτοια σπρέι απο 4-5€. Κάνουν δουλειά αυτα; ειναι οκ για το χρώμα του αυτοκινητου; αλλη μέθοδος;
Επίσης μετα το πλυσιμο όλοι βλέπω σε αυτα τα πλυντήρια χρησιμοποιούν κατι σαν πτερύγια με σιλικόνη στην άκρη που περνάνε ολο το αμάξι για να φύγουν τα νερά, ειναι σωστό ή παιζει να κανεις ζημιά ;
Αυτα, οποίες συμβουλές έχετε ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης johnkarak έγραψε:
Καλημερα σε όλους! Να ρωτηςω κατι που εχει να κανει με πλυσιμο αυτοκινητου (καθότι κάτοχος νέου kuga εδω και 20 μερες και θέλω να ασχολούμαι εγω με το πλυσιμο του κλπ).Μετα απο ενα ταξίδι εχω σε καποια σημεία μπροστά σημαδάκια απο πολτοποημενα μυγάκια, το πηγα σε πλυντηριο τύπου labiko το εκανα με το πιεστικό καποια έφυγαν αλλα 2-3 έμειναν. Μου ειπε αυτος που εχει το πλυντηριο για ενα σπρέι που εχει 'bug remover' καπως ετσι λέγεται (14€), ενώ ειδα οτι παίζουν διαφορα τέτοια σπρέι απο 4-5€. Κάνουν δουλειά αυτα; ειναι οκ για το χρώμα του αυτοκινητου; αλλη μέθοδος;
Επίσης μετα το πλυσιμο όλοι βλέπω σε αυτα τα πλυντήρια χρησιμοποιούν κατι σαν πτερύγια με σιλικόνη στην άκρη που περνάνε ολο το αμάξι για να φύγουν τα νερά, ειναι σωστό ή παιζει να κανεις ζημιά ;
Αυτα, οποίες συμβουλές έχετε ευπρόσδεκτες. Ευχαριστώ
Τα μυγάκια θα τα κανεις φρέσκα μοκις πχ φτάσεις ή έστω επιστρεψεις στον προορισμό σου με νεράκι απλά ή δοκίμασε μωρομαντηλο.
Αν επιμένουν μια τοπική αλοιφή όπως αυτά που βλέπεις και στα βενζινάδικα. Πάντα απαλές κινήσεις όμως.
Για το στέγνωμα μόνο αέρα και μετά πετσέτα μικροινων. Λεπίδα και πλαστικές μαλακιες - πτερύγια μακριά θα σου χαράξουν το αμάξι -
Σευχαριστω πολυ!
-
Απλά να διευκρινίσω ότι όλοι οι γνωστοί detailers του εξωτερικού (αλλά και οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου) συστήνουν το στέγνωμα με λεπίδα σιλικόνης, εφόσον φυσικά την χρησιμοποιείς ΣΩΣΤΑ, δηλαδή:
- Να είναι καθαρή
- Το αυτοκίνητο να είναι καθαρό και να έχει πλυθεί με την μέθοδο των '2 κουβάδων'.
- Να είναι σιλικόνης
- Ακόμα καλύτερα εάν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με Quick Detail Spray (π.χ. ZAINO Z6)
- Προφανώς εάν το αυτοκίνητο έχει πλυθεί μόνο με αφρό (PRE-Wash είναι αυτό κανονικά, ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένο πλύσιμο) τότε η λεπίδα μπορεί να κάνει ζημιά γιατί έχουν μείνει στο αμάξωμα πολύ μικροί κόκκοι σκόνης.
- Να ξέρει αυτός που την χρησιμοποιεί πως χρησιμοποιείται
- Να έχει καθαρίσει το αυτοκίνητο έστω μια φορά (και μετά καλό είναι να γίνεται κάθε χρόνο) με clay, για να είναι τελείως λείο και καθαρό το βερνίκι.
Φυσικά όλα τα παραπάνω αφορούν geek detailers και ιδιοκτήτες και κάποτε τα έκανα και εγώ (μιλάμε για κερί Swisswax των €500 - τότε που στην Ελλάδα ούτε την εταιρεία δεν ήξεραν οι περισσότεροι 'detailers'- όλη την σειρά ΖΑΙΝΟ, και πολλά άλλα προϊόντα και άπειρες ώρες διάβασμα )...πλέον έχω βαρεθεί και έχω διαπιστώσει (προσωπική άποψη) ότι δεν έχουν κανένα νόημα!
-
E oοχι κανενα νοημα, αλλα ειναι κατι που θα το κανεις μια φορα στα 2 χρονια. Εγω το δικο μου ακομα δεν το εχω πλυνει, μονο πιεστικο και στεγνωμα με βολτα (αερα).
Λεπιδα δεν χρησιμοοπιει κανενας για χρονια τωρα, μηχανακι που φυσαει αερα ειναι το σωστο.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
E oοχι κανενα νοημα, αλλα ειναι κατι που θα το κανεις μια φορα στα 2 χρονια. Εγω το δικο μου ακομα δεν το εχω πλυνει, μονο πιεστικο και στεγνωμα με βολτα (αερα).Λεπιδα δεν χρησιμοοπιει κανενας για χρονια τωρα, μηχανακι που φυσαει αερα ειναι το σωστο.
Είπα προσωπική άποψη Άγη . Κανένα νόημα για εμένα γιατί:
- Πεταμένα λεφτά και χρόνος
- Κανείς υποψήφιος αγοραστής δεν το εκτιμάει, άρα δεν κερδίζεις κάτι στην μεταπώληση
- Απλά καθυστερεί η φθορά του χρώματος δεν αποτρέπεται
- Με πολύ πολύ λιγότερα χρήματα κάνεις ένα γυάλισμα πρίν το πουλήσεις
- Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου από το να ασχολούμαι με λαμαρίνες
ΥΓ: Για τις λεπίδες είπα ότι ΔΕΝ φθείρουν το χρώμα όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το ποιοι και πόσοι τις χρησιμοποιούν είναι άλλη κουβέντα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
E oοχι κανενα νοημα, αλλα ειναι κατι που θα το κανεις μια φορα στα 2 χρονια. Εγω το δικο μου ακομα δεν το εχω πλυνει, μονο πιεστικο και στεγνωμα με βολτα (αερα).
Λεπιδα δεν χρησιμοοπιει κανενας για χρονια τωρα, μηχανακι που φυσαει αερα ειναι το σωστο.
Είπα προσωπική άποψη Άγη . Κανένα νόημα για εμένα γιατί:
- Πεταμένα λεφτά και χρόνος
- Κανείς υποψήφιος αγοραστής δεν το εκτιμάει, άρα δεν κερδίζεις κάτι στην μεταπώληση
- Απλά καθυστερεί η φθορά του χρώματος δεν αποτρέπεται
- Με πολύ πολύ λιγότερα χρήματα κάνεις ένα γυάλισμα πρίν το πουλήσεις
- Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου από το να ασχολούμαι με λαμαρίνες
ΥΓ: Για τις λεπίδες είπα ότι ΔΕΝ φθείρουν το χρώμα όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Το ποιοι και πόσοι τις χρησιμοποιούν είναι άλλη κουβέντα.
Φανη συμφωνω για τα 1 2 3 4 και 5.
Κανεις δεν εκτιμαει τιποτα στην πωληση.
Ειχα ανεβει στην Αθηνα πριν απο καιρο και παω για πλυσιμο στο χερι σε εναν. Καποια στιγμη τον βλεπω και στο πλυσιμο εκανε απο κατω προς τα πανω το σφουγγαρι!!! Ρε παλικαρι εισαι με τα καλα σου του λεω. Θα παρεις και τα πετραδακια αν εχουν μεινει.
Μη σε νοιαζει λεει ειναι καθαρο το δικο σου!
Εδω στο Ηρακλειο εχω βρει ενα αυτοματο με βουρτσες και εχω ησυχασει. Το ξεπλενει με πιεστικο στην αρχη και μετα το βαζει μεσα. Στο τελος το περναει και με κερι αυτοματα και ειμαστε οκ. Στεγνωμα με αερα και δινω 5 ευρω τελικη τιμη επειδη ειναι suv αλλιως ειναι 4. Δωρο το καθαρισμα με σκουπα!!! -
Το νόημα που δίνει ο καθαρισμός με πηλό και πέρασμα γυαλιστικής αλοιφής και κεριού είναι ότι διατηρείται γυαλισμένο το αυτοκίνητο όπως όταν είχε βγει από την αντιπροσωπία. Πιο πολύ είναι αισθητικό το θέμα αλλά σίγουρα προσφέρει και μια προστασία εφόσον θες να κρατήσεις το αυτοκίνητο για κάμποσα χρόνια. Επιπλέον στα σκούρα χρώματα δε φαίνονται οι αράχνες.
Προσωπικά 1-2 φορές το χρόνο καθαρίζω με πηλό και περνάω τη super reshin polish της autoglym με κερί Collinite. To αποτέλεσμα για χρώμα του 2002 είναι εξαιρετικό.
Εννοείται φυσικά πλύσιμο με 2 κουβάδες, μάλλινο σφουγγάρι και στέγνωμα με μικροίνες. -
Από Θεσσαλονίκη, έχει κανείς να προτείνει τίποτα;
Πολύ παλιά πήγαινα αυτοκίνητο (και μηχανή τότε) στο wash park στον Φοίνικα, όπου, τότε τουλάχιστον, έβαζες κέρματα και το έπλενες μόνος σου. Κατήντησε όμως ασύμφορο και μετά ξεκίνησα να το πηγαίνω στο Aigean απέναντι από το ΙΚΕΑ. Τότε είχε τούνελ. Μετά άρχισα να το πηγαίνω στο Shell στην Μαρίνου Αντύπα, κοντά στα Jumbo. Πρόσφατα ξαναπήγα στο Aigean και είδα ότι κατήργησαν το τούνελ και τα πλένουν στο χέρι οι υπάλληλοι εκεί.
Δεν έχω να πω υπέρ και κατά για τα παραπάνω γιατί υπήρξαν φορές που μου το κάναν τζιτζί, και άλλες που δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα, και στα δύο. Αυτό που με είχε απασχολήσει κάποτε ήταν ότι τα φανάρια του Astra είχαν θαμπώσει εξωτερικά (δεν μιλάω για υγρασία αλλά για κιτρινισμό), στα 4-5 χρόνια. Αντίστοιχο Astra συναδέλφου που το είχε πάρει ίδια χρονιά με μένα, είναι ακόμα κρύσταλλα-καθαρά. Είχα διαβάσει κάπου ότι υπαίτιος για αυτό μπορεί να είναι και το καθαριστικό υγρό των πλυντηρίων.
Τώρα που θα έρθει το S-Cross, και είναι 'καινούργιο κοσκινάκι, ...πού να το κρεμάσω';Αν κάποιος θέλει να κάνει προτάσεις χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση, στείλτε κανα PM
Ευχαριστώωω -
Αναγκάστηκα και πήγα σήμερα για ένα φρεσκάρισμα το 108 σε αυτόματο γιατί και ο πλατωνας έκλεισε για διακοπες και ένα καλό βενζινάδικο είχε αργήσει να πάει ο πλυστης.
Απογοητεύτηκα και με το πλύσιμο και με το πως έχει γίνει το κακόμοιρο που δεν το προσέχω όσο τα αλλά. Έχει και χρωμα κόκκινο και φαίνονται ευκολότερα αράχνες και σκιές. Μέχρι και στο τζαμί πίσω έχουν μείνει κάποια άλατα μάλλον και φαίνονται.
Τελωσπαντων ήθελα να το φροντίσω λίγο και αυτό το καθημερινό πιστό σκυλάκι μας που όχι μόνο με εξυπηρετεί καθηνερινα, το παρκάρω έξω και μετά από τους παγετούς και τις λάσπες, τρώει τώρα και τα 45 αγόγγυστα αλλά φέτος θα μας μας πάει αυτό στο νησί και ήδη έχει φορτωθεί πολύ ( παρεπομπτοντως έχει πάρει πολύ πράγμα με λογική τετρις πάντα ) -
Έπλυνα σήμερα το αμάξι και μετά στο άσπρο δυνατό φως του πάρκινγκ παρατήρησα σε πολλά σημεία του καπω μικρες στάμπες από άλατα. Ταξιδέψαμε με βροχή τη Δευτέρα το πρωί ενώ έβρεξε και όταν ήταν σταθμευμένο την ίδια μέρα το απόγευμα και στέγνωσε το νερό πάνω με αποτέλεσμα να αφήσει τέτοια σημάδια. Έπρεπε να το είχα καταλάβει γιατί είχε στάμπες και το παρμπρίζ το οποίο ευτυχώς έκανα το επόμενο βράδυ με νεράκι έφυγαν. Μέχρι σήμερα όμως που το πήγα για πλύσιμο στο καπω έμειναν παρα το νερό με πίεση που έπεσε.
Ο πλατωνας μου είπε να δοκιμάσω ισως με λίγο ξύδι πάνω σε πανάκι μικροινων.
Κάτι άλλο ;
Υπάρχει περίπτωση να φύγουν με επόμενα πλυσιματα; στο qq νομίζω έφευγαν έτσι (είχα πάθει αντίστοιχη νιλα πέρυσι όπου με είχε πιάσει βροχή καθ όδον) αλλά εκεί είχα κάνει την προστασία με το 9h (και αυτό μου το θύμισε ο πλατωνας) -
Το νερό της βροχής δεν έχει άλατα.
Κάτι άλλο πρέπει να έχει συμβεί φίλε μου.
Μήπως είναι κάποια υγρασία; -
Ακόμα και αν δεν έχει άλατα (δεν ξέρω) δεν μαζεύει κατά την καθοδό του από τα σύννεφα, ότι υπάρχει στην ατμόσφαιρα;
Έχω παρατηρήσει στο καπώ τα ίδια σημάδια, αλλά φαίνονται μόνο όταν περάσω βρεγμένο πανί από πάνω. -
Το νερό της βροχής έχει τα πάντα ... Ανάλογα την περιοχή αλλάζουν και τα συστατικά του.
Οι στάμπες από τη βροχή που δεν βγαίνουν μετά από πλύσιμο το αυτοκινήτου είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Στο παρμπρίζ φαίνονται περισσότερο.
Εγώ στο παρμπρίζ τις έβγαζα με ένα AZAX για τα τζάμια.
Στις μεταλλικές επιφάνειες μετά το πλύσιμο το στέγνωνα με υγρό κερί σπρέυ, οπότε οι στάμπες εξαφανιζόντουσαν.Θεωρώ το υγρό κερί σε σπρέυ θαυματουργό προϊόν...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το νερό της βροχής έχει τα πάντα ... Ανάλογα την περιοχή αλλάζουν και τα συστατικά του.
Οι στάμπες από τη βροχή που δεν βγαίνουν μετά από πλύσιμο το αυτοκινήτου είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Στο παρμπρίζ φαίνονται περισσότερο.
Εγώ στο παρμπρίζ τις έβγαζα με ένα AZAX για τα τζάμια.
Στις μεταλλικές επιφάνειες μετά το πλύσιμο το στέγνωνα με υγρό κερί σπρέυ, οπότε οι στάμπες εξαφανιζόντουσαν.Θεωρώ το υγρό κερί σε σπρέυ θαυματουργό προϊόν...
Έτσι ακριβώς!
Τις είχα δει και στο τζαμι και τις έβγαλα φρέσκες με μπόλικο νερό και τρίψιμο.
Στο καπω επειδή ήταν βρώμικο δεν το είχα δει και φάνηκε σήμερα μετά το πλύσιμο.
Μάλλον επειδή δεν βάλαμε κεράκι σήμερα φάνηκαν!
Αν το αφήσω έτσι μέχρι το επόμενο πλύσιμο στο υπόγειο πάρκινγκ φαντάζομαι δεν θα γίνει κάτι, σωστά;Με την ευκαιρία έχεις να προτείνεις κάτι ;
-
Μπορεί να είχες παρκάρει κοντά σε γκαζόν και όταν το πότισαν να σε έβρεξε,μπορεί να είχες πάει θάλασσα και να στο έβρεξε αλμυρό νερό.Μπορεί να πάρκαρες κάπου και απο πάνω να έπλυναν το μπαλκόνι και να έπεσαν σαπουνόνερα.
-
Αν κάθε φορά που βρέχει γεμίζαμε στάμπες, ζήτω που καήκαμε.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Μπορεί να είχες παρκάρει κοντά σε γκαζόν και όταν το πότισαν να σε έβρεξε,μπορεί να είχες πάει θάλασσα και να στο έβρεξε αλμυρό νερό.Μπορεί να πάρκαρες κάπου και απο πάνω να έπλυναν το μπαλκόνι και να έπεσαν σαπουνόνερα.Δεν παίζει τίποτα τέτοιο. Έβρεξε στη διαδρομή και έβρεξε και στην πόλη όσο ήταν σταθμευμένο σε καθαρό σημείο μακριά από τα σημεία που λες.
Η στάμπα έμεινε άλλωστε μόνο στο καπω επειδή αυτό στέγνωνε γρήγορα λόγω θερμοκρασιών. -
Νομίζω βάζοντας κερί, δεν αφαιρείς τα άλατα, αλλά τα καλύπτεις.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ