-
@katafractos17 said in CITROËN FORUM:
Τα SUV της Peugeot μια χαρά χώρους έχουν.
Πάνω από τον μέσο όρο στην κατηγορία τους.ναι και χωρους εχει και και πολλα αλλα ...αλλα τα 5 χιλιαρικα που ζητα πχ το 3008 σε σχεση με το c5 aircross δεν ειναι για τους χωρους , ουτε για τις αναρτησεις , ουτε για την αξιοπιστια. Τα ζητα λογω του ντιζαιν εξω και μεσα.
Αυτο πληρωνεις οπως και σε σχεση με το grandland που μοιραζονται τοσα κοινα μερη και ομως το ταληρο καπελο υπαρχει... και οι πωλησεις δειχνουν οτι ο αγοραστης δεχεται να πληρωσει αυτο το ταληρο μονο και μονο για το ντιζαιν μεσα εξω... -
Πάνω από τον μέσο όρο στην κατηγορία τους.Όχι για τον όγκο του είναι στον μέσο όρο. Και πέρα από την αίσθηση που μου άφησε εμένα ιδού και με μεζούρα.
https://www.km77.com/coches/peugeot/3008/2017/estandar/mediciones-propias
Να αναφέρω εδώ για να σπάσω τα νεύρα αυτών που αξίζει να σπάνε τα νεύρα τους, η Κούλα έχει 4 εκ μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών από το 3008.
Άντε γειά -
εσωτερικα τα πεζω δεν εχουν και τοσο καλους χωρους. Αρκει να μπεις μεσα στο 3008 ή το 2008 , τιμονι στο στομαχι , ποδια κλειστα για να χωρεσει η τεραστια κεντική κονσολα ταμπλο τεραστιο κοβει ζωτικο χωρο απο τους επιβατες...η σιτροεν ειναι λιγο καλυτερα σε αυτον τον τομεα λιγο πιο μαζεμενα τα πραγματα. Επισης το i cockpit που επισης χρυσοπληρώνεις δεν ταιριαζει σε ολους τους σωματότυπους πχ στο 2008 υπάρχει περιπτωση καποιοι να μην μπορουν ποτε να εχουν την σωστη θεση οδηγησης και να βλέπουν και ολο τον πινακα οργανων...αλλα εχουν την μασκα τα φωτα και τον κωλο που γουστάρει ο λαος και πουλουν σαν ζεστο ψωμι...
-
@lap said in CITROËN FORUM:
Πάνω από τον μέσο όρο στην κατηγορία τους.Όχι για τον όγκο του είναι στον μέσο όρο. Και πέρα από την αίσθηση που μου άφησε εμένα ιδού και με μεζούρα.
Να αναφέρω εδώ για να σπάσω τα νεύρα αυτών που αξίζει να σπάνε τα νεύρα τους, η Κούλα έχει 4 εκ μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών από το 3008.
Άντε γειάΔεν καταλαβαίνω. Οι πίνακες είναι συγκριτικοί;
Όπως και να έχει βγαίνει πάντα πάνω από τη μέση και σε κάποιες μετρήσεις στις πρώτες θέσεις, οπότε δεν βλέπω να στηρίζεται αυτό που αναφέρεις.
Επίσης, στις μετρήσεις του χώρου αποσκευών, για εμένα είναι λάθος που λαμβάνουν υπόψιν τους και τσουβαλιάζουν σε έναν πίνακα το εύρος που μπορεί να έχει κάποιο μοντέλο στις διάφορες εκδόσεις, αναλόγως αν είναι υβριδικό ή όχι κτλ.
Κανονικά έπρεπε να βγάζει σε ξεχωριστό πίνακα τα υβριδικά ή τέλος πάντων την κάθε έκδοση όπου για Χ λόγους διαφοροποιείται ο χώρος αποσκευών.
Αν λοιπόν αυτοί οι πίνακες θέλουν να παίξουν και το ρόλο της σύγκρισης, δεν καταλαβαίνω επίσης τι δουλειά έχουν μεταξύ τους μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών; -
@tkin73 said in CITROËN FORUM:
Πάνω από τον μέσο όρο στην κατηγορία τους.ναι και χωρους εχει και και πολλα αλλα ...αλλα τα 5 χιλιαρικα που ζητα πχ το 3008 σε σχεση με το c5 aircross δεν ειναι για τους χωρους , ουτε για τις αναρτησεις , ουτε για την αξιοπιστια. Τα ζητα λογω του ντιζαιν εξω και μεσα.
Αυτο πληρωνεις οπως και σε σχεση με το grandland που μοιραζονται τοσα κοινα μερη και ομως το ταληρο καπελο υπαρχει... και οι πωλησεις δειχνουν οτι ο αγοραστης δεχεται να πληρωσει αυτο το ταληρο μονο και μονο για το ντιζαιν μεσα εξω...Αναφερόμουν στο σχόλιο ότι τα Peugeot δεν έχουν χώρους, όχι αν η Peugeot σε χρεώνει για αυτούς.
Εγώ προσωπικά κοιτάω σε κάθε εταιρεία την τιμή που σε χρεώνει, συνολικά για όλο το πακέτο και όχι μεμονωμένα για κάποια στοιχεία. -
Όπως και να έχει βγαίνει πάντα πάνω από τη μέση και σε κάποιες μετρήσεις στις πρώτες θέσεις, οπότε δεν βλέπω να στηρίζεται αυτό που αναφέρεις.
Επίσης, στις μετρήσεις του χώρου αποσκευών, για εμένα είναι λάθος που λαμβάνουν υπόψιν τους και τσουβαλιάζουν σε έναν πίνακα το εύρος που μπορεί να έχει κάποιο μοντέλο στις διάφορες εκδόσεις, αναλόγως αν είναι υβριδικό ή όχι κτλ.
Κανονικά έπρεπε να βγάζει σε ξεχωριστό πίνακα τα υβριδικά ή τέλος πάντων την κάθε έκδοση όπου για Χ λόγους διαφοροποιείται ο χώρος αποσκευών.
Αν λοιπόν αυτοί οι πίνακες θέλουν να παίξουν και το ρόλο της σύγκρισης, δεν καταλαβαίνω επίσης τι δουλειά έχουν μεταξύ τους μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών;Απλά κοιτάς τα εκατοστά συγκριτικά με ένα rav ,ένα tuschon ,ένα sportage, ένα crv, compass, korando κτλ
Επίσης στο δεύτερο πίνακακι είναι και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες.
Και συγκρίνεις και με τα δύο πινακακια. Διότι το να έχει μεγάλη διαδρομή το μπροστινό κάθισμα και να φαίνεται καλό στην μπροστινή σειρά καθισμάτων και μίκροτερο χώρο από τον ανταγωνισμό για τα γόνατα των πισω αυτό δείχνει πως στην ουσία δεν έχει κορυφαίους χωρουςΠέρα όμως από αυτά τα νούμερα όπως έγραψα για το μέγεθος του και τον ανταγωνισμό οι εσωτερικοί χώροι είναι στον μέσο όρο. Και αυτό πέρα από τη μεζούρα έχει να κα ει και με την αίσθηση της κονσόλας κτλ.
Φυσικά ένας άνθρωπος που νιώθει άνετα σε ένα c hatchback θα νιώσει πιο άνετα σε ένα 3008 απλα το 3008 τυχαίνει για την κατηγορία του να έχει στον μέσο όρο τους χώρους που προσφέρει. Σε απόλυτες τιμές είναι αρκετοί συγκριτικά με ένα hatchback.
-
... και οι πωλησεις δειχνουν οτι ο αγοραστης δεχεται να πληρωσει αυτο το ταληρο μονο και μονο για το ντιζαιν μεσα εξω...Προφανώς αφού είναι το βασικότερο και πρωταρχικό κριτήριο αγοράς για το 99% των αγοραστών! Το πρώτο που κοιτάει κάποιος είναι εαν του αρέσει το αυτοκίνητο (μέσα-έξω) και η Pug το κατάλαβε αυτά και επένδυσε.
-
εσωτερικα τα πεζω δεν εχουν και τοσο καλους χωρους. Αρκει να μπεις μεσα στο 3008 ή το 2008 , τιμονι στο στομαχι , ποδια κλειστα για να χωρεσει η τεραστια κεντική κονσολα ταμπλο τεραστιο κοβει ζωτικο χωρο απο τους επιβατες...η σιτροεν ειναι λιγο καλυτερα σε αυτον τον τομεα λιγο πιο μαζεμενα τα πραγματα. Επισης το i cockpit που επισης χρυσοπληρώνεις δεν ταιριαζει σε ολους τους σωματότυπους πχ στο 2008 υπάρχει περιπτωση καποιοι να μην μπορουν ποτε να εχουν την σωστη θεση οδηγησης και να βλέπουν και ολο τον πινακα οργανων...αλλα εχουν την μασκα τα φωτα και τον κωλο που γουστάρει ο λαος και πουλουν σαν ζεστο ψωμι...
Έχω μπει σε όλα τα Peugeot καθώς και στον ανταγωνισμό.
Είμαι 1,80.
Από το 2007 έως 2014 είχα κόψει το τσιγάρο και από 90 κιλά πήγα στα 105.
Τα τελευταία τρία χρόνια λόγω κοψίματος του τσιγάρου πάλι (ευελπιστώ αυτή τη φορά να είναι οριστικό) καθώς και λόγω εργασίας από το σπίτι τον τελευταίο 1.5 χρόνο (λόγω Covid) έχω φτάσει τα 126 κιλά.
Δεν έχω συναντήσει κανένα θέμα από τα παραπάνω που αναφέρεις. Ίσα ίσα που το 3008 μου έχει φανεί από τα πιο άνετα. Ακόμη και στο 2008 δεν αισθάνθηκα κανένα στρίμωγμα πέραν ότι μου φάνηκε λίγο δύσκολη η πρόσβαση.
Όσο για το πρόβλημα με τον πίνακα οργάνων που αναφέρουν κάποιοι, εγώ δεν το συνάντησα σε κανένα Peugeot. -
Αν λοιπόν αυτοί οι πίνακες θέλουν να παίξουν και το ρόλο της σύγκρισης, δεν καταλαβαίνω επίσης τι δουλειά έχουν μεταξύ τους μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών;Απλά κοιτάς τα εκατοστά συγκριτικά με ένα rav ,ένα tuschon ,ένα sportage, ένα crv, compass, korando κτλ
Επίσης στο δεύτερο πίνακακι είναι και οι χώροι για τους πίσω επιβάτες.
Και συγκρίνεις και με τα δύο πινακακια. Διότι το να έχει μεγάλη διαδρομή το μπροστινό κάθισμα και να φαίνεται καλό στην μπροστινή σειρά καθισμάτων και μίκροτερο χώρο από τον ανταγωνισμό για τα γόνατα των πισω αυτό δείχνει πως στην ουσία δεν έχει κορυφαίους χωρουςΠέρα όμως από αυτά τα νούμερα όπως έγραψα για το μέγεθος του και τον ανταγωνισμό οι εσωτερικοί χώροι είναι στον μέσο όρο. Και αυτό πέρα από τη μεζούρα έχει να κα ει και με την αίσθηση της κονσόλας κτλ.
Φυσικά ένας άνθρωπος που νιώθει άνετα σε ένα c hatchback θα νιώσει πιο άνετα σε ένα 3008 απλα το 3008 τυχαίνει για την κατηγορία του να έχει στον μέσο όρο τους χώρους που προσφέρει. Σε απόλυτες τιμές είναι αρκετοί συγκριτικά με ένα hatchback.
Μα αυτό σου γράφω. Ότι κοιτώντας τις τιμές στους πίνακες, βγαίνει σε όλες πάνω από το μέσο όρο. Δεν έγραψα πουθενά ότι βγαίνει πρώτο. Ότι είναι πάνω από τον μέσο όρο έγραψα από την αρχή.
-
Σωστά, αλλά αν δεις αναφέρω συγκριτικά. Δηλαδή αν πήγαινες στο αντίστοιχο honda ή hyundia αμέσως μετά που μπήκες στο 3008 θα διαπιστωνες την διαφορά που σου λέω. Αν όμως σου κάνει το 3008 αυτό δεν το κάνει αυτομάτως και το κορυφαίο στην κατηγορία απλά το κάνει κατάλληλο για εσένα. Αυτό θέλω να πω. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό απλά η κατηγορία του προσφέρει τεράστιους χώρους. Σχεδόν καλύτεροι λιμουζίνας.
Είναι αλήθεια πως το 3008 είναι πολύ καλύτερο από το 2008. Εγώ στο 2008 και 208 χτυπάω τα πόδια μου. Για να κάτσω σωστά χωρίς να χτυπάω πρέπει η πλάτη του καθίσματος να έχει σχεδόν 90 μοίρες κλίση.
Εγώ παλι συγκρίνοντας και την πίσω σειρά καθισμάτων το βλέπω στον μέσο όρο. Βρίσκω τουλάχιστον 3 μοντέλα καλύτερα. Για αυτό και λέω μέσο όρο.
Τεσπά δεν θα κολλήσουμε σε αυτό. Εγώ κατάλαβα πως το θεωρούσες κορυφαίο σε χώρους κατι που δεν είναι αλλά δεν είναι όμως και κακό σε απόλυτα νούμερα. Οκ συμφωνούμε λοιπόν.Κόψε το τσιγάρο. Μη βάζεις χημικά μέσα σου. Δες το έτσι. Αν σου έλεγα να πιεις μολυσμένο νερό θα το έκανες; Όχι..οπότε κάνε το ίδιο και για το τσιγάρο.. πες όχι και στο τσιγάρο
-
Κόψε το τσιγάρο. Μη βάζεις χημικά μέσα σου. Δες το έτσι. Αν σου έλεγα να πιεις μολυσμένο νερό θα το έκανες; Όχι..οπότε κάνε το ίδιο και για το τσιγάρο.. πες όχι και στο τσιγάρο
Ε μα το έγραψα. Εδώ και τρία χρόναι το έχω ξανά κόψει.
Τώρα πρέπει να χάσω τα κιλά.
Αυτό κι αν μου φαίνεται δύσκολο πλέον στην ηλικία μου. -
Κόψε το φαι....
Χεχεχε
Αυτό ναι είναι δύσκολο. Για όλες τις ηλικίες....
Μικροί στόχοι κάθε φορά. Για αυτόν τον μήνα βάλε στόχο μόνο ένα κιλό....
Τον επόμενο δύο. και θα αποκτήσεις ρουτίνα.
Είναι πολύ δύσκολο το ξέρω και το καταλαβαίνω. Έχεις τη συμπάθεια μου στην προσπάθεια σου και τον θαυμασμό μου για τα οποία αποτέλεσματα καταφέρεις. -
Κανένα νέο από Citroen έχουμε;
Από μοντέλα; Κανένα καινούριο μικρό;Το C3 θα αλλάξει ή παραμένει ως έχει;;;;;;
-
C1 ηλεκτρικό άγνωστο πότε. Σε 10 μήνες το νέο C 3. Aircross ίσως 2 ίσως 3 ίσως και 4
-
Νέο C3;;;;
Ενδιαφέρον. Ελπίζω να μην αλλάξει πολύ σχεδιαστικά και να παραμείνουν τα μαύρα πλαστικά.
-
Δεν θα σχολιάσω το design , μόνο η citroen θα μπορούσε να σχεδίαζε και να πλήρωνε κατασκευή για κάτι τέτοιο , θα σχολιάσω όμως τα βήματα προόδου της μάρκας που σκέφτηκε τον Έλληνα οδηγό και έβαλε καφετιέρα μέσα στο αμάξι , πολύ μπροστά λέμε άσχετο αν παραμένει κλασικά εκνευριστικό Γαλλικό χωρίς ή με άχρηστες ποτηροθήκες !
Youtube Video – [03:43..] -
Μα γιατί;;;; Ας ασχοληθούμε με το design του
-
Σκεφτείτε ότι μπορείτε να βάλετε την σύζυγο στην κλειστή θέση, οπότε δεν θα σας ενοχλεί , όταν κάνετε κόντρες ή τσακώνεστε με τους άλλους οδηγούς....
Αξία ανεκτίμητη...
-
Δεν θα ήταν τέλειο να το πουλούσαν μαζί με το Αμι, δίπλα δίπλα.
Να μπαίνεις ρε παιδι μου για να δεις ποιο αυτοκίνητο να αγοράσεις και να σου λέει έχουμε ετοιμοπαραδωτα αυτά τα δύο. Ποιο θέλετε; -
Εχω δει άλλα 4 σε διάφορα μέρη της Αθήνας.
Σιγά σιγά τσιμπάει σε πωλήσεις...
CITROËN FORUM