-
Χθες είχα αυτή τη συζήτηση περί υδρο με φίλο bmwακια. Σύντομα, (νονε, όταν καταφέρω να πάω την Ξαντια στο Νικόλα για ένα δύο μαζεματα), θα τον πάω μια καλή βόλτα. Από μια πρόχειρη βόλτα τις προάλλες, ενθουσιάστηκε ήδη..
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Και ομως θυμαμαι αρθα, δεν ξερω και εγω ποσες δεκαετιες πισω, που ελεγαν πως οταν μπει σε μεγαλυτερη παραγωγη θα καταφερουν να μειωσουν το κοστος και ενα μικρομεσαιο πιθανον (ετσι ελεγαν τοτε) θα εφοδιαζεται με τετοια αναρτηση με πολυ χαμηλο κοστος. Αυτα ελεγαν τα αφεντηκα της σιτροεν.
Χαρα εγω τοτε πως η αυτοκινηση θα τελειωσει με το θεμα των αναρτησεων και θα παει παρακατω σε αλλους τομεις.
Απο τοτε ομως δεν προχωρησε η υποθεση. Εμεινε ειδος πολυτελειας. Δεν καταφεραν να επιμερησουν το κοστος εξελιξης μεσα απο μια τεραστια μαζικη παραγωγη.
Για αυτο ελεγα σε αλλα ποστ με το πολυ 20.000€ επρεπε ολα τα αυτοκινητα να διαθετουν τετοιες αναρτησεις. Να ειναι δηλαδη, κατι δεδομενο, και ας εχουν αλλη τυπολογια.Εγω παντως εχω να πω πως αν δεν τη θελει η σιτροεν ας τη πουλησει ως πατεντα, σε ασιατικες εταιριες που μπορουν να εξασφαλισουν την αξιοπιστια στο υποσυνηδητο των καταναλωτων και να ξαναχαρει η μαζα αναρτησεις με πραγματικη ανεση.
-
Χρήστο εγώ γουστάρω που η C5 είναι καθαρά GT και όχι Gti .
Τώρα το τρέντυ πάντα μας αρέσει....
Θα δούμε όμως και το μεγάλο πλειμομπίλ , μήπως εκεί πάψουν να με ζορίζουν λίγο οι χώροι και λίγο η μάσκα...
Βασικά ο λόγος είναι ότι εγώ δεν τρελαίνομαι για τα παλιά πράγματα...
Μου αρέσουν τα καινούργια και να απολαμβάνω τα ταξίδια... -
Πάντως αυτό που θίγει ο Χρήστος δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα της υδροπνευματικής όσο με την διαχρονικότητα της αξίας της. Να χέσω το τρέντυ που στο βωμό της μείωσης κόστους και φέροντας το σήμα της c εντούτοις δεν φτάνει σε οδική συμπεριφορά αυτοκίνητα της φίρμας είκοσι χρόνια πίσω. Από τα γραφόμενα του Χρήστου αλλά και του Lap όλο και περισσότερο μου δημιουργείται η αίσθηση πως τα νέα citroen ευθυγραμμίστηκαν στον τομέα των αναρτήσεων με τους ανταγωνιστές τους πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Όσο για τους ανταγωνιστές αυτοί έμειναν εκεί που ήταν και πριν 20 χρόνια και επειδή εντωμεταξύ οι ιπποδυνάμεις αυξήθηκαν και για να μπορούν να κρατηθούν στον δρόμο οι hitech υλοποιήσεις του σήμερα, πρέπει να 'παίζουν' με φαρδύτερα ελαστικά και ζάντες άνω των 16' ακόμη και σε μεταξόνια του 2500 κάτι...
-
Και ηλεκτρονικα. Αν δεν ηταν το ηλεκτρονικο φρεναρισμα σχεδον ακομα στα ιδια θα ηταν τα αυτοκινητα
Οι αναρτησεις ειναι το πιο δυσκολο κομματι στα αυτοκινητα καθως πρεπει να υπολογιστουν μαθηματικα ολες οι πιθανες περιπτωσεις κινησης της αναρτησης, ελαστικων, προσφυσης, ταχυτητας, βαρους κτλ.
Υπολογιζοντας αυτον τον τεραστιο μαθηματικο τυπο με τις πολλες υποθεσεις( βασικα καταστρωνοντας τον) θα πρεπει να τον εφαρμοσουν σε μηχανικα κινουμενα μερη που εχουν συνδεσμους σινεμπλοκ ( παιζουν τρομερο ρολο στις στροφες αφηνοντας τους βραχιονες να αλλαζουν ολη την αναρτηση ξανα απο την αρχη και του υπολογισμους της)
Πλεον, μονο με υπολογιστες μπορει να γινει κατι τετοιο, και στις σοβαρες εταιριες με πανακριβα λογισμικα και κεφαλαια για δοκιμες γινονται καλες εφαρμογες.Για παραδειγμα η συνδεσμολογια μουλτι λινκ στον πισω αξονα καταφερε με λιγα χρηματα σε πολλα κομματια αυτου του τυπου να δωσει λυσεις καλυπτοντας πολλες απο τις υποθεσεις που επαιρναν οι μηχανικοι.
Οι υδρο με τις μπουκαλες και τα υδραυλικα της μπορουσε να προσαρμοστει πολυ ευκολοτερα σε παρα πολλες υποθεσεις βοηθοντας την τυπολογια της μηχανικης αναρτησης, και μαλιστα με μια αναρτηση ακτιβα να πετυχει την λυση σχεδον ολων των υποθετικων περιπτωσεων
-
Πάλι για τον πεθαμένο μιλάτε? Γιατί δεν του ανοίγετε ένα αποκλειστικό νήμα?
-
ποσο μλκς..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
H υδροπνευματικη εχει κοπει αυστημα και μονο λογω κοστους και οχι επειδη καποιοι φανταζονται διαφορα... Ειναι επισημως δηλωμενο απο τον Ταβαρες της Peugeot οτι οτιδηποτε μπορει να προσφερθει σε χαμηλοτερο κοστος κοβεται, αναμεσα σ αυτα και η υδρο.-
Και φτασαμε να βγαζει πιπες μπλε τυπου αιρκρος να το παιζει ο Κρουιζερ τρεντουλιαρης οταν εχει αμαξι με παπαρια και γουσταρει παπαρια αμαξι... [emoji38]Κατα τ αλλα βρειτε μου αμαξι 25ετιας καθημερινο που παταει σε 185/65/14 να μπορει να μπει σταθερα στην αριστερη και οχι απλομενα στη κατηφορικη παρατεταμενη αριστερη πριν τα διοδια Ελευσινας με 180.. Αυτο ειναι σπορ συμπεριφορα σε περιπτωση που δε το καταλαβατε [emoji38] Αν δε ξερετε και δεν εχετε ξεσκισει υδροπνευματικο απλα ΔΕ ξερετε τι μπορει να κανει, πως συμπεριφερεται, πως προστατευει, πως μαζευεται και πως αντιδραει. Οταν σου δινει ενα αμαξι τη δυνατητοτα να κινεισαι με ασφαλεια πολυ γρηγορα για τεραστιες αποστασεις το λενε GT και αν εχει και δυναμη GTi.. Αυτα που διαβαζω ειναι η πρωτη αντιδραση οταν οδηγας υδροπνευματικο και δε το ξερεις. Υδροπνευματικο, οταν κατανοησεις τι κανεις εκεινη τη στιγμη...ειναι απλα σπορ αυτοκινητο. Οταν πας οσο θες και στριβεις το πατο σου δεν ειναι σπορ επειδη λεει γερνει... yeah sure... Εχω δει απιστευτες ''μαλακιες'' απο το πατερα μου με το cx π.χ. απεναντι σε δηλωμενες σπορ κατασκευες που ψαχνωνταν. Βιδωμενο με πολλα να εχει γυρει και το κοντερ να γραφει παρανοια... Αμαξι με εμπρος γεφυρα που παταγε πανω υποπλαισιο τυπου Η φορτηγου,διπλα ψαλιδια εμπρος, πισω γεφυρα κτλπ Στημμενο μου ακουγεται... Αν δε μπορουσαν ν ανταποκριθουν αυτα τ αυτοκινητα δε θα τα προσφεραν με διπλασια αλογα με ελαχιστες αλλαγες σε πιεσεις σφαιρων π.χ μονο. Τα ντιζελ ψοφια cx ειχαν σχεδον ανυπαρκτες διαφορες στην αναρτηση σε σχεση με τα Τ.
Εμαθα με καλοστημμενο την εποχη του συμβατικο και παραλληλα οδηγαγα υδροπνευματικο. Δε βρισκω το λογο να ειμαι υποκειμενικος αυτη τη στιγμη.Πολλες εμπειριες οδηγικα απο GS ,BX, xantia και πολυ SM 2.7 (επος). Το zx με τη καλοστημμενη συμβατικη ειναι μια παπαρια μπροστα στο GS σε ακριβεια μπροστινου,φρενα,ανεση και μασιφ αισθησης με γεφυρα ΚΑΙ πισω με τα 2 αμαξια να τα χωριζουν 20 χρονια παρουσιασης... Θα μπορουσα να ευλογησω τα γενια του zx ανετα γιατι το λατρευω για αντικειμενικους και υποκειμενικους λογους.
Αυτα, γιατι δε μπορω να διαβαζω οτι να ναι και την εχω κανει για τη ψυχικη μου ηρεμια.Αλλα ειναι προκληση καποια πραγματα που γραφονται σε θεματα που ειναι ΒΙΩΜΑ μου.
Υ.Γ. Δε βρισκω το λογο να καταλαβει καποιος μπεμπα αντι C5 στο παρων θεμα
Καλώς ξανάρθες, Χρήστο!!! Μας έλειψες!!!.
Μια ξεκάθαρη περιγραφή προσωπικών βιωμάτων που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα. Το περίμενα λίγο νωρίτερα να πω το ψιλοπαραπονάκι μου.Μην ασχολείσαι με χαζοποστ. Σε βάζουν σε μπελάδες και η παρουσία εδώ είναι παραπάνω από χρήσιμη.
Θα μπορούσες να έχεις βοηθήσει τουλάχιστον σε 5-6 περιπτώσεις αυτό το διάστημα που δεν έγραφες.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ακόμη ένα χαζοπόστ:
Όταν καταφέρετε και ερμηνεύσετε το εξής γεγονός που γαργαροκαταπίνετε : το ότι ΠΡΙΝ η τωρινή διοίκηση κόψει την υδροπνευματική, την είχαν κόψει οι πελάτες της, θα έχετε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Προς τα εμπρός .
Μια μικρή βοήθεια: φανταστείτε απλώς το αντίθετο, να έκοβε την ύδρο η διοίκηση ΠΡΙΝ στρέψουν τα νώτα σε αυτή το πόπολο.
Καταλαβαίνετε νομίζω ότι μόνο από κάτι τέτοιο θα είχαμε φτάσει στις 2.000 σελίδες, και ακόμη γι΄αυτό θα γράφαμε. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ακόμη ένα χαζοπόστ:
Όταν καταφέρετε και ερμηνεύσετε το εξής γεγονός που γαργαροκαταπίνετε : το ότι ΠΡΙΝ η τωρινή διοίκηση κόψει την υδροπνευματική, την είχαν κόψει οι πελάτες της, θα έχετε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Προς τα εμπρός .
Μια μικρή βοήθεια: φανταστείτε απλώς το αντίθετο, να έκοβε την ύδρο η διοίκηση ΠΡΙΝ στρέψουν τα νώτα σε αυτή το πόπολο.
Καταλαβαίνετε νομίζω ότι μόνο από κάτι τέτοιο θα είχαμε φτάσει στις 2.000 σελίδες, και ακόμη γι΄αυτό θα γράφαμε.Το ότι δεν μπορεί το πόπολο να αγοράσει υδροπνευματική ανάρτηση, που λόγω κόστους είναι ακριβή, δεν σημαίνει ότι σαν ανάρτηση είναι χειρότερη από της απλές υλοποιήσεις.
Αν καταφέρεις να βλέπεις συνολικά ένα θέμα, και κυρίως όταν αφορά αυτοκίνητο που οι περισσότεροι κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να αγοράσουν και να καλύψουν ανάγκες, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΜΠΡΟΣ.Το κραξηματάκι σου από τον Χρήστο, σαν να το ζητάς μου φαίνεται.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Άλλο είπα εγώ, και το ποστ που έβαλα στις προηγούμενες σελίδες.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το ότι δεν μπορεί το πόπολο να αγοράσει υδροπνευματική ανάρτηση, που λόγω κόστους είναι ακριβήΑγοράζει όμως πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα από υδροπνευματικές Citroen. Οπότε δε νομίζω ότι δεν μπορεί, απλά επιλέγει διαφορετικά πράγματα (επιδόσεις, μούρη κλπ). Πάντως είναι κρίμα που χάθηκε μια πραγματικά ξεχωριστή υλοποίηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το ότι δεν μπορεί το πόπολο να αγοράσει υδροπνευματική ανάρτηση, που λόγω κόστους είναι ακριβή
Αγοράζει όμως πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα από υδροπνευματικές Citroen. Οπότε δε νομίζω ότι δεν μπορεί, απλά επιλέγει διαφορετικά πράγματα (επιδόσεις, μούρη κλπ). Πάντως είναι κρίμα που χάθηκε μια πραγματικά ξεχωριστή υλοποίηση.
Μιλάμε για το πόπολο Δία, που αγόραζε τότε, μέχρι μέσα της δεκαετίας του 2000, κάργα Toyota (δεν σπάει δεν χαλάει), όχι για τα τέρατα των 2000κ.εκ. μετά την απελευθέρωση του φόρου πολυτελείας (βέβαια πολλοί και τότε Rav4 έπαιρναν γιατί ήθελαν αξιοπιστία). Το κομμάτι επιδόσεις όλοι το θέλουν και ναι εκεί παίζει το ζήτημα ιεράρχησης αναγκών.
Η υδροπνευματική έμπαινε στην c5 με τα 1800 κ.εκ και τα 110 άλογα τότε, με τιμή που έπαιρνες passat ή ακόμα και α4 με τον γνωστό 1.8Τ, με οδικό δίκτυο που τα άλογα χρειάζονται για να περάσεις την νταλίκα στην ευθεία των 300 μέτρων πριν τα 10χλμ ανηφόρα και στροφηλίκια.
Αν η c5 με τον 1,6 thp εμφανιζόταν πριν το qq και δεν είχε σχεδόν 30000€ τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Με αν όμως και εγώ ήμουν ο Πάπας, δεν θα είχα αουρις αλλά λιμουζίνα με σοφέρ.
Το θέμα είναι , όπως είπες, ότι αυτή ή ιδιαίτερη και πολύ αποτελεσματική υλοποίηση μπήκε στο ντουλάπι.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
νουνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
δηλωσις: χαλαν τα σιτροέν!!! μην τα παιρνετε ρε...ΑρΕς
γουλ καμ μπακ.... -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Η υδροπνευματική έμπαινε στην c5 με τα 1800 κ.εκ και τα 110 άλογα τότε, με τιμή που έπαιρνες passat ή ακόμα και α4 με τον γνωστό 1.8Τ, με οδικό δίκτυο που τα άλογα χρειάζονται για να περάσεις την νταλίκα στην ευθεία των 300 μέτρων πριν τα 10χλμ ανηφόρα και στροφηλίκια.Μόνος σου το απήντησες Νικ. Η υδρο Citroen δεν ήταν ανταγωνιστής της Corolla, αλλά μεγαλύτερων και ακριβότερων αυτοκινήτων. Και όσο καλή και άνετη κι αν ήταν, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μετράνε σε αυτά τα αυτοκίνητα. Θα μου πεις ότι η Citroen απευθύνεται σε όσους θέλουν άνεση. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αλλά μάλλον είναι λίγοι αυτοί...
-
Η υδροπνευματική έμπαινε στην c5 με τα 1800 κ.εκ και τα 110 άλογα τότε, με τιμή που έπαιρνες passat ή ακόμα και α4 με τον γνωστό 1.8Τ, με οδικό δίκτυο που τα άλογα χρειάζονται για να περάσεις την νταλίκα στην ευθεία των 300 μέτρων πριν τα 10χλμ ανηφόρα και στροφηλίκια.
Μόνος σου το απήντησες Νικ. Η υδρο Citroen δεν ήταν ανταγωνιστής της Corolla, αλλά μεγαλύτερων και ακριβότερων αυτοκινήτων. Και όσο καλή και άνετη κι αν ήταν, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μετράνε σε αυτά τα αυτοκίνητα. Θα μου πεις ότι η Citroen απευθύνεται σε όσους θέλουν άνεση. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αλλά μάλλον είναι λίγοι αυτοί...
Ήταν ανταγωνιστής του avensis, όμως, ένα avensis που έβγαινε στα ίδια κ.εκ. με μια 20αριά άτια παραπάνω, αρκετά φθηνότερο, πιο αξιόπιστο και φτηνότερο στην συντήρησή του, συνολικά καλύτερο πακέτο.
Δεν είναι μόνο η άνεση της υδρο, Δία, είναι όλο το πακέτο οδικής συμπεριφοράς. Το πως στρίβει, πως δεν γέρνει κλπ κλπ.
Το συνολικό πακέτο έχανε σε άλλους αρκετά κύριους τομείς, όμως.
Το κακό είναι ότι την νύφη την πλήρωσε η υδροπνευματική.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εκτός της Activa, όλες οι άλλες υδρο γέρνουν σε βαθμό εμετού!!!
Η νορμάλ υδρο δεν έκανε για γρήγορη οδήγηση. Βάρκα-γιαλός!!!
-
Εκτός της Activa, όλες οι άλλες υδρο γέρνουν σε βαθμό εμετού!!!Η νορμάλ υδρο δεν έκανε για γρήγορη οδήγηση. Βάρκα-γιαλός!!!
Μια χαρά έκανε, δεν ξεκολλαγε από το δρόμο. Απλά έπρεπε να τη μάθεις, και να συνηθίσεις τις κλίσεις.
-
Όχι ευχαριστώ. Δεν θέλω να ξερνάω μετά από 10 στροφές...
Η τελευταία C5 με την μεταλλική ανάρτηση ήταν ανώτερη στην γρήγορη οδήγηση από την υδρο. -
Το θέμα είναι με πόσα μπορείς να μπεις στο δρόμο χωρίς να φύγει το αμάξι, αν μιλάς για γρήγορη οδήγηση. Άλλο το θέμα του γούστου, το οποίο είναι φυσικά σεβαστό!
CITROËN FORUM