Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    CITROËN FORUM
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. CITROËN FORUM
    • 1
    • 2
    • 884
    • 885
    • 886
    • 887
    • 888
    • 1082
    • 1083
    • 886 / 1083
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    81
    21660
    222830
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hellenic-vanagon last edited by

Ο χρήστης DAP έγραψε:

H μικρή εμπειρία μου από την ZX 1,4 και 1,6, (η 1,6 ενός φίλου):
      εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, σε όλους τους τομείς, εξαιρετική συμπεριφορά στο δρόμο, (παθητική τετραδιεύθυνση), άριστη ποιότητα κύλισης.

Ναι ειναι ετσι οπως τα λες, αλλα ενα αρνητικο ηταν η ελλειψη υδραυλικου τιμονονιου και τωρα που γερασα και γω,αστα .....
      Αλλα καλυτερα να πουμε για καποιες μικρες παραξενιες της που τωρα τελευταια ηταν ολο και πιο συχνες.Λες και ειχε καταλαβει ΤΙ της ετοιμαζαμε και μας τσιγκλαγε με τα καμωματα της...
      Ας αρχισουμε απο τις πορτες.Ξεκλειδωνα τη πορτα του οδηγου και μετα μαντευα ποια ακομη απο τις αλλες εχει και κεινη ανοιξει....Εκεινη η πισω δεξια αδελφε μου ποτε μα ποτε να μην ανοιγει απο εξω;
      Η πορτα του πορτμπαγκαζ μαλλον ειχε γερασει προωρα και ειχε χασει το σφριγος της και εκλεινε μονη της οποτε της ερχοταν το κεφι,κανα δυο φορες και πανω στο κεφαλι μου... ( Η εκδικηση της γηραιας κυριας!!!).

Υπηρχαν και σοβαροτερα που η μεσολαβηση του συνεργειου ηταν επιτακτικη και σωτηρια....
      Π.χ. εκει που πηγαινα ο καλος σου ωραια και καλα ,αναβανε ξαφνικα οσα λαμπακια δεν ειχαν καμενη ασφαλεια και το μονο που 'σβηνε ηταν η μηχανη....Μεσα στη Συγγρου η στον δρομο για το Λημερι....Αρκετα πρωτοτυπη βλαβη.....
      Ας ειναι ,θα την θυμομαστε ομως για ολα εκεινα που μας προσεφερε και εκαναν τη ζωη μας πιο ευχαριστη και ανετη.

Mία προσθήκη μόνο: στο 1,6 το τιμόνι ήταν υδραυλικό.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        g60 last edited by

Λίγα λόγια για τη ΖΧ

Παληκάρια?
        http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=11&t=50147

• Z
          zisis1992 last edited by

Η ΖΧ 1.4 Montecarlo που είχαμε είχε υδραυλικό τιμόνι... Στην δικιά μας δεν ξεκλείδωνε καμμία πόρτα απ' έξω

• C
            criuser last edited by

Οι δύο τελευταίες εκδόσεις , montecarlo και havaii είχαν υδραυλικό τιμόνι και αερόσακο και στα 1400 .
            Η δικιά μου havaii του 1997, η δεύτερη που είχα μετά την avantage του 1991, μεταπωλήθηκε από τον γηραιό συγγενή μου που την χρησιμοποιούσε τα τελευταία 7 χρόνια , σε οικονομικό μετανάστη και έτσι θα συνεχίσει να ζεί μετά το 15ο έτος της .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• N
              nonos last edited by

Παντως δε βλεπεις zx σε σωστη εμφανισιακη τουλαχιστον κατασταση πλεον. Τις περισσοτερες τις εχουν παρατησει στην τυχη τους σε αντιθεση με τις xantia Ι που ισως επειδη ηταν μεγαλυτερο και ακριβοτερο μοντελο τις φροντιζουν λιγο παραπανω.

• R
                red_monster last edited by

Ο χρήστης nonos έγραψε:
                Παντως δε βλεπεις zx σε σωστη εμφανισιακη τουλαχιστον κατασταση πλεον. Τις περισσοτερες τις εχουν παρατησει στην τυχη τους σε αντιθεση με τις xantia Ι που ισως επειδη ηταν μεγαλυτερο και ακριβοτερο μοντελο τις φροντιζουν λιγο παραπανω.

στην γειτονία μου έχω μόνο 2 και είναι και οι 2 στην πένα... την μπορντό την έχει μπαρμπας που την καθαρίζει κάθε κυριακή...

• Z
                  zisis1992 last edited by

Επίσης:

• A
                    apav last edited by

Ερμ, γκούχου, γκούχου, το κακόμοιρο το Xsara πεθαίνει. Κυριακή πάλι μας την έκανε. Την επόμενη Κυριακή έχουμε την εκκίνηση του ιστορικού Monte Carlo αλλά με τα καμώματα της Γαλλιδούλας δεν το βλέπω. Κάτι μουρμουρίζει ότι πονάει και ακούγεται λίγο δραματικά.

Youtube Video

Γκρινιάζει σταματημένο, ενώ σε πορεία δεν ακούγεται. Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να ακουστεί κάτι σε μια τέτοια κουδουνίστρα αλλά λέμε τώρα. Να πεταχτώ μία στιγμή στο φαρμακείο για προδέρμ;

Αναλυτικά:

Ιμάντας κιτ (Ιμάντας και οι 2 τροχαλίες [pulleys] μάλλον.) 76.20
                    Τεντωτήρας 23.40 (Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στο κιτ;)
                    Εξωτερικός ιμάντας (v-ribbed) 10.74 (Αυτό είναι λίγο μπερδεμένο γιατί υπάρχει μέχρι MY 08.02 μόνο ενώ η δικιά μας είναι 9/2003.)
                    Τεντωτήρας εξωτερικού ιμάντα 42.50 ή 21 (Έχουν διαφορετικές διαστάσεις και δεν ξέρω εάν ταιριάζουν και οι 2. Πάντως τεντωτήρα εξωτερικού ιμάντα, πρώτη φορά το ακούω.)
                    Αντλία νερού 25.68 (standard) ή 39.60 (premium) (Εδώ μάλλον ταιριάζουν και οι 2 αλλά το premium που κολλάει;)
                    Αντιψυκτικό 5lt 17.10 (Ελπίζω δηλαδή να θέλει μόνο 5lt.)

Τα μαστόρια λένε να το ανοίξουμε και βλέπουμε, με την προοπτική ότι θα αλλάξουν μόνο τον ιμάντα ως κιτ. Να τα αλλάξω όλα μαζί μπας και ησυχάσει το κακόμοιρο και αρχίσει να γουργουρίζει και πάλι; Θέλω να το πάω να το ακούσουν και να τα βρούμε πως θα αγοράσω εγώ τα ανταλλακτικά για να τα βιδώσουν αυτοί. Έχει να πέσει πολύ διπλωματία. Εάν το πάω εκεί για να το ανοίξουν και να αλλάξουν μόνο ότι χρειαστεί, θα μου στοιχίσει παραπάνω και δεν θα τα αλλάξουν όλα. Πάντως ο τεντωτήρας του ιμάντα μου είχαν πει μόνο εάν δεν επανέρχεται το ελατήριο τον αλλάζουν, ενώ την αντλία μόνο εάν δακρύζει. Το ζήτημα είναι ότι δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο και θα πονέσει εάν ξαναβάλουν χέρι. Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται ειδικά εργαλεία για να κλειδώσουν τον στροφάλο που δεν θα τα έχει το απλό συνεργείο, ούτε ότι είναι τόσο εξειδικεύμενο που να κάνουν κάποιο τραγικό λάθος με το τέντωμα. Η αντιπροσωπεία αλλάζει μόνο το κιτ ενώ με τα ίδια χρήματα ίσως να μπορώ να τα άλλαξω όλα μαζί έξω.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει φασαρία κάτι άλλο σοβαρό (rod bearing ) και να μην είναι οι ιμάντες και οι τροχαλίες; Για πόσα χλμ μπορώ να το κινήσω; Θέλω να το πάω μία βόλτα στον μάστορα, μία στο ανταλλακτάδικο και μετά ξανά πίσω στον μάστορα. Όλα μαζί να κάνει 20-30 χλμ. Εάν κάνει επιπλέον 20-30χλμ για την εκκίνηση του Monte, παίζω με την τύχη μου;

• B
                      billaras_xantiaii last edited by

Αν εννοεις ενα σφυριγμα, ή λουρι ή εκωτερικο λουρι-τροχαλιες.
                      Για να το καταλαβεις, βγαλτε το λουρι το εξωτερικο και βαλε το μπρος. Αν το κανει τοτε ειναι το μεσα. Αν οχι τοτε ειναι το εξω και γλιτωνεις και το μεσα.
                      Δεν πειραζει που θα το βαλεις χωρις εξωτερικο λουρι. Απλα θα αναψει STOP και λαμπακι μπαταριας (αφου δεν κινειται το δυναμο) και δεν θα εχεις και υδραυλικο τιμονι (δεν θα το χρειαστεις εξαλλου πανω στο αναβατωριο).
                      Εαν ειναι να αλλαξεις μεσα λουρι ουτως ή αλλως και εχεις φτασει τα χιλιομετρα ή την 4/5ετια τοτε κανε το. Αλλιως δεν βλεπω τον λογο αν εχεις αλλα 2 χρονια ή 20000 χιλιομετρα ακομα για λουρι.

• M
                        mirage last edited by

Ο χρήστης billaras_XantiaII έγραψε:
                        Αν εννοεις ενα σφυριγμα, ή λουρι ή εκωτερικο λουρι-τροχαλιες.
                        Για να το καταλαβεις, βγαλτε το λουρι το εξωτερικο και βαλε το μπρος. Αν το κανει τοτε ειναι το μεσα. Αν οχι τοτε ειναι το εξω και γλιτωνεις και το μεσα.
                        Δεν πειραζει που θα το βαλεις χωρις εξωτερικο λουρι. Απλα θα αναψει STOP και λαμπακι μπαταριας (αφου δεν κινειται το δυναμο) και δεν θα εχεις και υδραυλικο τιμονι (δεν θα το χρειαστεις εξαλλου πανω στο αναβατωριο).
                        Εαν ειναι να αλλαξεις μεσα λουρι ουτως ή αλλως και εχεις φτασει τα χιλιομετρα ή την 4/5ετια τοτε κανε το. Αλλιως δεν βλεπω τον λογο αν εχεις αλλα 2 χρονια ή 20000 χιλιομετρα ακομα για λουρι.

+1

• A
                          apav last edited by

Μπορείτε να το πείτε και σφύριγμα. Εγώ θα το έλεγα «κούφιο κροτάλισμα/περιστροφή». Ίσως στο βίντεο να έχω βάλει πολύ κοντά την κάμερα και να ακούγονται και οι εκκεντροφόροι/βαλβίδες. Είναι ο υπόκουφος θόρυβος που κάνει στο βάθος. Κάνει όπως η χαλασμένη μπίελα αλλά στο ρελαντί. Είναι κάτι σαν βόμβος. Κάνει όπως αυτό εδώ αυτό το κάτι που ακούγεται στο βάθος ειδικά στο 13+14 που περνάει την κάμερα πάνω από τον ιμάντα:

Youtube Video

Δεν κάνει θόρυβο όπως κάνουν οι πολυκαιρισμένοι ιμάντες. Οπότε το επικεντρώνω στις τροχαλίες. Αλλά τι στο καλό παθαίνουν οι τροχαλίες και χαλάνε; Δεν θα έπρεπε να κρατάνε για πάντα; Έχουν κινητά μέρη όπως τα ρουλεμάν; Εάν είναι κάποια εσωτερική τροχαλία και διαλύσει, θα πάρει μαζί και τον ιμάντα. Ακόμη και ο εξωτερικός ιμάντας να κοπεί λένε ότι μπορεί να κάνει ζημιά.

Ο εξωτερικός ιμάντας σίγουρα θέλει αλλαγή γιατί έχει «καεί/γυαλίσει». Στοιχηματίζω ότι δεν έχει αλλαχτεί στα 8.5 χρόνια. Το ίδιο που υποψιάζομαι και για τον εσωτερικό. Χλμ έχει «μόνο» 77Κ (48Κ miles) και θα το τράβαγα λίίίγο ακόμη. 120Κ χλμ λέει η Citroen, 120K miles η εδώ Citroen, η οποία μάλλον έχει τσακωθεί με τις μετατροπές. 70Κ miles λένε τα συνεργεία, εξουσιοδοτημένα και μη. 60K miles λένε για βαριά χρήση (βλέπε taxi). Οπότε το έβλεπα να κάνω 50-55K miles και να τον άλλαζα μαζί με το MOT στις 4/5. Η συμβουλή από τα μαστόρια είναι να μην κάνω τίποτα εάν δεν περάσει MOT. Αυτό με βάση την λογική ότι ένα Citroen σχεδόν 9 χρονών θα θέλει δουλειά και εάν θες να μπεις σε αυτή την διαδικασία, τότε αλλάζεις και ιμάντες αφού έχεις ακόμη περιθώριο. Εγώ στα 2Κ miles που του έχω βάλει, είμαι σίγουρος ότι με ένα λάστιχο και ένα τελικό θα περάσει μια χαρά γιατί δεν χτυπάει κάτι περίεργα. Ειδικά εάν πρόκειται να αλλάξει και τους ιμάντες μετά, θα περάσει σε 10 λεπτάκια. Οπότε η αλλαγή που κάνεις για να ξέρεις ότι δεν θα την βρεις μπροστά σου δεν έγινε γιατί μου βάζουν ιδέες για το MOT. Αν και η μία αντιπροσωπεία συστήνει 8 χρόνια και ένα ανεξάρτητο 5 χρόνια, με βάση τα γενικά 6 χρόνια που δίνει η Gates, που βέβαια δεν φτιάχνει ιμάντες για τα Xsara, μέσες άκρες ήμουν σίγουρος ότι το μόνο έξοδο θα έρθει μαζί με το MOT, μιας και όλοι οι υπόλοιποι επιμένουν ότι θα τραβήξει μέχρι τα 10 χρόνια που προτείνει και η Citroen.

Οπότε το ερώτημα έχει ως εξής, κάποια στιγμή θα πρέπει να αλλαχτούν όλοι οι ιμάντες. Χλμ μπορεί να μην έχει, αλλά χρόνια έχει. Όπως είπε χαρακτηριστικά και ένα από τα μαστόρια όταν του είπα ότι 10 χρόνια ακούγονται πολλά για τον ιμάντα, «εγώ δεν θα ήθελα να έχω ιμάντα 10 χρονών στο δικό μου, ανεξάρτητα τι μας λέει η Citroen». Επιπλέον, εάν μπεις στην διαδικασία και φτάσεις στον εξωτερικό ιμάντα, πόσο χρόνο θα θέλει ακόμη για να φτάσει στον εσωτερικό ιμάντα; Σε 10 λεπτά θα το έχει τελειώσει. Με αυτή την λογική, αξίζει να τα αλλάξεις όλα μαζί; Ακόμη και τους τεντωτήρες και την αντλία νερού. Από ότι βλέπω, εάν δεν αλλάξω τον εσωτερικό ιμάντα και αλλάξω μόνο τον εξωτερικό, όταν θα φτάσει εκείνει η ώρα, πάλι θα πρέπει να δώσω τα ίδια εργατικά για να ξαναβγάλουν τον εξωτερικό ιμάντα και μετά τον εσωτερικό. Αξίζει κάτι τέτοιο; Εγώ το φοβάμαι από θέμα πολυκαιρίας και όχι χλμ. Εάν κοπεί ο ιμάντας χρονισμού, το Xsara θα γίνει scrap την επόμενη ώρα. Επειδή όμως η αγορά έγινε για να τραβήξει 2-3 χρόνια τουλάχιστον, με ένα ρυθμό 20Κ+ χλμ τον χρονο, ακόμη και τα πιο αισιόδοξα νούμερα της Citroen θα καλυφθούν. Κάτι με σταματάει από το να αλλάξω όλα μαζί και να μην περιμένω το MOT. Ακόμη και εάν φύγουν τώρα 300 για να αλλαχτούν όλα, και στο MOT έχουμε σφαγή, χονδρικά και πάλι νομίζω ότι αξίζει. Εκείνο το διαβολάκι εκεί πίσω μόνο να μην έκανε τόση φασαρία και όλα θα ήταν πιο εύκολα.

• B

Δοκιμαστε να κανετε αυτο με το λουρι, να το βγαλετε και μετα δειτε τι θα θελει.

• A
                              apav last edited by

Γεια σας,

Νομίζω ότι με τις τιμές που ακούω, το Xsara δεν κάνει κανένα θόρυβο πλέον.

Οι αντιπροσωπείες έχουν ξεφύγει ενώ δεν έχουν καν στοκ ανταλλακτικών. 525 η μία, 350 η άλλη για τα αλλάξουν όλα, συν ότι άλλα έξοδα θα προκύψουν για να βρουν τι είναι αυτός ο θόρυβος. Το πρόβλημα είναι με τέτοιες λογικές, έχουν ξεφύγει και τα μαστόρια. 400 ο ένας, στα 350 οι υπόλοιποι. Την ίδια ώρα που η συμβουλή που είχα ήταν στα 300 όλα μαζί, το πολύ πολύ.

Οι επιλογές είναι πλέον 3:

-Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος και αναχώρηση με άλλο σαπάκι http://www.intercitymotorauctions.co.uk ... umber=2897
                              -DIY ακόμη και εάν μας αφήσει χρόνους
                              -Επίσκεψη σε εξωτερικό συνεργείο και ψάξιμο μπας και δεν φτάσουμε σε ακρότητες

Το ξέρω ότι ουσιαστικά η μόνη επιλογή είναι η τελευταία, οπότε αναρωτιέμαι που πας, στην αντιπροσωπεία ή έξω; Να το πάω έξω γιατί εάν αρχίσουν και ξεφεύγουν οι ποσότητες ανταλλακτικών, ίσως κάπως να το παζαρέψεις παραπάνω για να σε δει και αύριο; Το παιδεύω γιατί ακόμη και εάν είναι ο εξωτερικός ιμάντας, κάτι με τρώει να αλλάξω και του χρονισμού για να μπορώ να γράφω χλμ χωρίς να τον περιμένω να σπάσει.

Youtube Video

Θα με πειράξει να πληρώσω τα ίδια χρήματα έξω σε σχέση με την αντιπροσωπεία. Καλά κανείς δεν ελέγχει πόσο χρεώνουν οι αντιπροσωπείες; Από την άλλη, εάν σκεφτείς τι ζητάνε, όσο φασαρία και να δείχνει, πόσο πιο πολύπλοκο να είναι σε σχέση με τις αρχαιολογίες που είχαν και χώρο να σκαλίζεις τριγύρω; Ένα service manual για το 307 από το amazon, 3 κατσαβίδια, ένα blanco και κάτι θα μάθεις. Το καλύτερο που άκουσα είναι με τέτοιες τιμές θα μπορούσα να έχω κάνει ολόκληρο πτυχίο μαστορόπουλου στο κολλέγιο και θα μου έμεναν και τα ρέστα. Όλα τα ανταλλακτικά κοστίζουν 150 συν ΦΠΑ, πάμε 180. Ένα μαστορόπουλο να φωνάξεις για καφέ να κοιτά τι κάνεις, πάλι δεν θα φτάσει τόσα. Πώς στο καλό έχουν βγάλει τέτοια κοστολόγια; Θα πρέπει να του πληρώσω και όσα σαπάκια δεν προλάβει να φτιάξει γιατί είχε αναλάβει το δικό μου;

Ο αριθμός κινητήρα που γράφει η άδεια και δεν έχω μπει στην διαδικασία να τον βρω πάνω στον κινητήρα γιατί ο μόνος ήλιος που είχαμε ήταν την Κυριακή πάνω στο βουνό που τράβαγα το βιντεάκι, είναι ο:

FX2F1491549

Οι ιμάντες χρονισμού είναι για αριθμό κινητήρα:

Μέχρι (;) To Eng. No. 1806404 και
                              Από (;) From Eng. No. 1806405

Στο μέχρι δεν είμαι εγώ; Όχι μου λένε, είσαι στο λήγοντας 405. Βγάζει κανείς άκρη; Πώς διαβάζουν τον αριθμό κινητήρα; Το άλλο κακό είναι ότι μερικοί δεν δέχονται τα ανταλλακτικά από έξω και προβλέπουν ότι με τους ιμάντες δεν θα σταματήσει η φασαρία. Ακόμη και εάν δεν βγάζουν άκρη με ποιον ιμάντα χρονισμού από τους 2 διαθέσιμους θα προχωρήσουν, προτείνουν τον ακριβότερο επειδή η διαφορά είναι μικρή. Όσο πάει και η ιδέα να γίνει η σφαγή στην υπόγα γίνεται όλο και πιο δελεαστική αφού έτσι και αλλιώς θα το σφάξουν αυτοί. Σε τελική ανάλυση, κατά πόσο αξίζει να το πληρώσω 200-300 για εργασία 2 ώρων, σε σχέση με ένα ξεβίδωμα και δέσιμο με επίβλεψη κάποιου που το έχει ξαναδει το έργο; Σε αυτό το έργο, η σφαγή έγινε σε αρχαίο τανκ 850 το οποίο δεν νομίζω να διαφέρει στο ελάχιστο σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθείς σε οποιοδήποτε σύγχρονο μοτεράκι.

http://www.volvoclub.org.uk/tech/servic ... ceInfo.pdf

Τώρα που το θυμήθηκα και το ξαναβλέπω, αυτό το πράμα θέλει λίπανση του εξωτερικού τεντωτήρα (στην σελίδα 7). Υπάρχει περίπτωση να έχουν τέτοια αρχοντιά και οι Γάλλοι ή θα φεύγει για πέταμα;

Με την απορία θα μείνω μου φαίνεται. Θα το πάω αύριο μία βόλτα σε 2-3 μαστορόπουλα να το ακούσουν, και η κουβέντα θα αρχίσει για τον εξωτερικό ιμάντα. Εάν σταματήσει εκεί η φασαρία, θα αλλαχτεί και το βλέπουμε για παραμέσα. Μακάρι να γνωρίζει για την λίπανση αν και το βλέπω χλωμό. Όποιος μου γυαλίσει περισσότερο ίσως να έχει την ευκαιρία να του βάλει χέρι πριν γίνει η σφαγή. Ακόμη και εάν αφήσω εκτός τον εξωτερικό τεντωτήρα εάν φαίνεται καλή κατάσταση, δεν νομίζω ότι θα στοιχίσει τόσα πολλά να τον αλλάξεις μέχρι τον επόμενο ιμάντα χρονισμού. Εάν φτάσω στον ιμάντα χρονισμού, μάλλον το βλέπω να φεύγει όλο το πικρό ποτήρι ως σετ για να μην βγάλει καμιά αντλία μεθαύριο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη λύση και η ιδέα της αντιπροσωπείας που πουλάει κιόλας καινούργια σαπάκια, δεν μου άκουγεται πολύ λογική. Καμία άλλη ιδέα κανείς ή καλά το πάω για τον κυρ μάστορη αύριο;

• A
                                apav last edited by

Η προσωποποίηση του άγχους ηρέμησε.

Youtube Video

Κατέβηκα τελικά σήμερα στην υπόγα. Εκείνη είχε μείνει εκεί στην γωνία κουλουριασμένη και δεν μίλαγε, -5 έξω τι να πει, λίγο πριν αρχίσει να βρέχει για να λιώσει ο πάγος και να γίνει αλατισμένη λάσπη. Χμμμ, τι θα γίνει σήμερα; Θα συμπεριφερθείς ή θα τρέχουμε; Καμία απάντηση, γυρίζω το κλειδί, απόλυτη ησυχία, μόνο το μοτεράκι από τους καθαριστήρες έσπαγε το γουργουρητό. Καλά πάμε, δεν μίλησε, μόνο έκανε τα δικά της με την όπισθεν που τα κάνει όταν είναι θυμωμένη. Μάλιστα.

Πρώτη στάση δίπλα στο σπίτι σε παρακμιακό συνεργείο. Οι πόρτες κλειστές, μόνο το μικρό πορτάκι δίπλα ανοικτό. Θα δοκιμάσεις εδώ ή θα σε κάνουμε δωρεά οργάνων; Καλά περίμενε εδώ. Μέσα ένας πιτσιρίκος μαστόρευε ένα 206 ενός γέροντα στο αναβατόριο. Για τον ιμάντα που τηλεφώνησα χτες; Να το δούμε. Πάμε έξω και ακολουθεί σουρεαλιστικό πείσμωμα Γαλλίδας.

-Δεν το ακούς;

-Χμμ, να σου πω την αλήθεια δεν κάνει όπως την Κυριακή αλλά κάάάτι ακούγεται στο βάθος, λίγο όμως.

-Μήπως είναι κρύο και δεν ακούγεται;

-Τίποτα, τίποτα;

• (Να πάω να κάνω καμιά δουλειά ήθελε να μου πει αλλά το άφησε να πέσει.)

Τελικά τον ρώτησα για τον ιμάντα και μου είπε ότι μπορεί να το κάνει. Ακολουθούν μερικά παν’ έλα στο αφεντικό και έχουμε £130 ο ιμάντας χρονισμού, £150 μαζί με τον τεντωτήρα, £200 να στα κάνω όλα μαζί με αντλία και αντιψυκτικό. Η μικρή έκανε τα δικά της αλλά να πάει για δουλειά δεν ξέρει. Με £300 να στα αλλάξω όλα και μπουζί-λάδια-φίλτρα και να δω εάν θέλει κάτι άλλο. Μάγκας ο μικρός. Για την πιτσιρίκα δεν λέω τίποτα. Μόνο ο ψεκασμός ακουγόταν! Το μόνο που δεν μου κολλάει πολύ είναι ότι ο μικρός μόνο το άκουγε, δεν το έψαξε πως δείχνει ο ιμάντας. Τον δικαιολογώ βέβαια μετά τα χτεσινά δεν φαινόταν να έχει κοιμηθεί και πολύ.

Youtube Video

http://www.timeanddate.com/holidays/uk/burns-night

Το συμπέρασμα είναι ότι η πιτσιρικά δεν έχει τίποτα. Τώρα εάν έχουν παγώσει τα αυτιά μας σήμερα και δεν το ακούμε δεν ξέρω.

Αναχώρηση για την δεύτερη γνώμη σε φυσιολογικό επαγγελματικό συνεργείο, τακτοποιημένο, καθαρό, κλπ.

http://www.goodgaragescheme.co.uk/garag ... s/MTU5MQ==

Περιμένω να βγάλουν άκρη με ένα C3 μιας γερόντισας και του εξηγώ αυτά που του έλεγα στο τηλέφωνο. Το βάζω μέσα, του δείχνω τι εννοώ, ακουλουθεί μία επανάληψη του πιο πάνω σουρεαλιστικού διαλόγου. Ήρθε και ο πιτσιρίκος μπας και ο γέροντας δεν το ακούει αλλά τίποτα. Του έδωσε και στροφές αλλά τίποτα. Καλά, μισό λεπτό του λέω, το σβήνω, του δείχνω τον εξωτερικό ιμάντα, μια χαρά είναι μου λέει, ούτε ρωγμές, ούτε τίποτα. Γιατί δεν μου το φέρνεις όταν κάνει την «φασαρία» να το δούμε τότε; Η πιτσιρίκα χαμογελούσε.

Του έδειξα την εξάτμιση και μου είπε ότι ναι έχει την τρύπα στο τελικό αλλά θα το δει στο αναβατόριο για να μου πει εάν πρέπει να αλλάξει και άλλο κομμάτι πιο μπροστά. Είναι βιδωτή η εξάτμιση στο Xsara και βγάζεις κομμάτια; Μου είπε ότι για να μην βιδώσουν το τελικό σε σάπιο και σε 2-3 μήνες ξαναπάω πίσω, θα πρέπει να βγάλουν ότι σάπιο έχει πάνω. Οπότε μπορεί να το κοιτάξει και για τζόγους και να κάνει και την ευθυγράμμιση. Τον ρώτησα εάν μπορούμε να βρούμε εξάτμιση όπως την δική του και όχι ένα άσχετο τελικό ή ότι άλλο χρειαστεί που δεν ταιριάζει πουθενά στο πάτωμα και μου είπε ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

Για να φτιάξουν την λίστα για το τι θα χρειαστεί για το MOT θέλει £20 που φαντάζομαι ότι ελέγχει και τα φρένα, ανάρτηση και ότι διαρροές βρει για να αρχίσει το συμμάζεμα. Για τον θόλο μπροστά αριστερά μου είπε ότι εάν το πάω έτσι δεν θα το κόψουν αλλά θα το γράψουν ως παρατήρηση για εκείνο το κομμάτι που έχει λιώσει στο λάστιχο. Δυστυχώς εάν δεν μπορέσουν να τον επισκεύασουν σε ικανοποιητικό βαθμό, μου είπαν ότι μόνο στην Citroen μπορούν να το βρουν ως ανταλλακτικό και θα στοιχίσει το κάτιτις του. Του είπα για τα θαύματα στο προηγούμενο MOT που έγινε για πρώτη φορά εκτός συνεργείου σε Kwik Fit και βγήκε άριστο. Γέλαγε, συμβαίνουν αυτά μερικά φορές μου λέει. Για τον ιμάντα χρονισμού και την αντλία το κόστος φτάνει στα £300. Όλα τα υπόλοιπα μου φάνηκαν μια χαρά. £120 + ΦΠΑ £134 είναι τα εργατικά, οπότε εάν πάρω και £100 τα ανταλλακτικά από έξω, θα είμαι πολύ κοντά στον άλλο πιτσιρίκο. Τον εξωτερικό τεντωτήρα θα τον γρασσάρει εάν είναι ανοικτού τύπου. Δύσκολα θα χρειαστεί αλλαγή μου λέει.

Έκανα άλλη μία διαδρομή σε έναν τρίτο, αλλά δεν τον πήρα σωστά από την αρχή. Ίσως να βρήκα το συνεργείο στον προηγούμενο και οι τιμές που έλεγε ήταν ελαφρώς τσιμπημένες, είχε και κάτι Range μέσα οπότε τι περίμενα και εγώ. Ο πιτσιρίκος ακούγεται φτηνός αλλά δεν ξέρω. Σκέφτομαι να το πάω και μία βόλτα σε αυτόν

http://www.goodgaragescheme.co.uk/garag ... s/NTM0Mg==
                                http://www.cairnleagarage.com/

ή τουλάχιστον να του τηλεφωνήσω και βλέπουμε.

Οι τιμές που πήρα από τον δεύτερο είναι £20-£25 παραπάνω απ’ ότι μπορώ να τα βρω εγώ. Οπότε και ότι άλλο μου βγάλει θα είναι λιγάκι πιο ακριβό. Όμως μου άρεσε η λογική του να βρει το πρόβλημα. Αξίζει να πάω σε τέτοιο οργανωμένο συνεργείο, ακόμη και εάν στοιχίσει λιγάκι παραπάνω, για να το φτιάξω χωρίς δράματα; Την προτιμώ αυτή την λύση, γιατί σε αυτόν μπορώ να φτιάξω ότι προκύψει αργότερα. Ο πίτσιρικος μου έκατσε περισσότερο βιδώνω-ξεβιδώνω, γιατί δεν νομίζω ότι έχει εξοπλισμό από ότι είδα. Οι τιμές και στους 2 θα πέφτουν όσα περισσότερα φτιάξεις, οπότε η επιλογή θα πρέπει να γίνει τώρα για να προχωρήσεις σε συνεργασία. Μου άρεσε περισσότερο ο επαγγελματισμός του οργανωμένου αλλά κολλάω μην πληρώνω τον χώρο και μόνο. Ίσως δω και τον τελευταίο και την επόμενη Πέμπτη να το βάλω μέσα αρχίζοντας από την εξάτμιση και την ευθυγράμμιση, για να βγει η λίστα και να το προχωρήσω και με τον ιμάντα χρονισμού.

Γλωσσοδιάρροια τέλος, πάω να κάνω καμιά δουλειά γιατί την Κυριακή έχουμε αγώνα και από ότι φαίνεται μιας και το έστρωσε με την επιστροφή από τα μαστόρια, πάμε για χιονισμένο Monte φέτος.

http://www.acm.mc/page-tab-histo.php?id ... ousmenu=27

• I
                                  iasonasperi last edited by

Ένα υπέροχο αφιέρωμα για το πιο ριζοσπαστικό αυτοκίνητο ever και ένα από τα σπουδαιότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητικής ιστορίας:

Youtube Video

• elvet
                                    elvet last edited by

Μια ερώτηση προς τους γνώστες.
                                    Έβγαλε ποτέ η citroen σε παραγωγή αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, ή μόνο πρωτότυπα;

• B

Οταν λες περιστροφικο εννοεις wankel; Ναι υπαρχει διροτορος, με το μοτερ του αντιστοιχου NSU της εποχης. Ηταν το GS Birotor. Υπερσπανιο, και χωρις ανταλλακτικα.... Τα περισσοτερα γιναν καρφιτσες απο την ιδια την Citroen, λογω προβληματων αξιπιστιας. Μπηκε και μεσα γιατι οταν εδινε εγγυηση ενα χρονο, ολα (τα περισσοτερα δλδ) τα birotor αλλαξαν μοτερ στην εγγυηση και οταν ξαναζητησαν ξανα μοτερ στην εγγυηση του ανταλλακτικου (του αντικαθισθεντος μοτερ), τους τα επαιρνε πισω και τους εδινε CX με 30-40% εκπτωση... Τοτε η Citroen μπηκε για τα καλα μεσα... Οσα σωζονται (εκτος μερικων που εχει η citroen στο μουσειο) ειναι απο ιδιοκτητες που δεν τα παρεδωσαν πισω. Παρομοια ιστορια με τα M35 που ειχαν και υδροπνευματικη.

Και ενα βιντεο:
                                      Youtube Video

Συγωμη, apav, αλλα σε τι χωρα θα κανεις την δουλεια και το γραφεις σε λιρες; Το ποσο μου φαινεται λιιιιιιγο τσιμπημενο.

• G
                                        g60 last edited by

Ο χρήστης elvet έγραψε:
                                        Έβγαλε ποτέ η citroen σε παραγωγή αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, ή μόνο πρωτότυπα;

http://www.citroenet.org.uk/miscellaneo ... nkel2.html

Αυτό πάντως που γνώριζα εγώ μέχρι σήμερα ήταν ότι είχε κυκλοφορήσει wankel στην GS.
                                        Για άλλα μοντέλλα δεν ξέρω.
                                        http://el.wikipedia.org/wiki/Citroën_GS

• Z
                                          zisis1992 last edited by

@apav

Τώρα τρολλάρουν και τ' αμάξια μας!

@elvet

Ότι σου απάντησε ο billaras Τώρα βέβαια η Citroen κάνει την πάπια και τα αναγνωρίζει σαν δικά της αυτοκίνητα, αφού όταν τα πήγαινε για σκραπ δεν τα αναγνώριζε σαν δικά της μοντέλα τα εναπομείναντα birotor και M35...

• Z
                                            zisis1992 last edited by

Ο χρήστης G60 έγραψε:

http://www.citroenet.org.uk/miscellaneo ... nkel2.html

Αυτό πάντως που γνώριζα εγώ μέχρι σήμερα ήταν ότι είχε κυκλοφορήσει wankel στην GS.
                                            Για άλλα μοντέλλα δεν ξέρω.
                                            http://el.wikipedia.org/wiki/Citroën_GS

Αυτά είναι Μάκη, Μ35 και GS. Δεν υπήρχαν άλλα

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 884
                                            • 885
                                            • 886
                                            • 887
                                            • 888
                                            • 1082
                                            • 1083