-
Ειμαι ιδιοκτητης ενος AUDI A3 1,6 Sport με μπροστινα δισκοφρενα διαστασεων 256χ22.
Επειδη νιωθω τα φρενα να κουραζονται ευκολα ειδικα σε ταξιδια με μεγαλες ταχυτητες ή σε καταβασεις τυπου Χελμος Καλαβρυτα, σκεφτομουν
να τοποθετησω τα φρενα απο το Golf GTI (288x25) 'η το S3 (312x25).Γνωριζει καποιος φιλος αν αυτο ειναι εφικτο να γινει ??? ή θα χρειαστει να αλλαξω και ακρα ωστε να στερεωθουν οι μεγαλυτερες δαγανες και δισκοι?
Ξερει κανεις ποσο θα κοστισει περιπου???
Εχω βρει απο αγγελιες τα φρενα απο Leon Turbo και Audi S3 αλλα δεν ξερω αν μπαινουν στο αυτοκινητο μου??
Σημειωση : το αυτοκινητο φοραει 17 ' ζαντες οποτε τα φρενα χωρανε σιγουρα.
-
Ειμαι ιδιοκτητης ενος AUDI A3 1,6 Sport με μπροστινα δισκοφρενα διαστασεων 256χ22.
Επειδη νιωθω τα φρενα να κουραζονται ευκολα ειδικα σε ταξιδια με μεγαλες ταχυτητες ή σε καταβασεις τυπου Χελμος Καλαβρυτα, σκεφτομουν
να τοποθετησω τα φρενα απο το Golf GTI (288x25) 'η το S3 (312x25).Γνωριζει καποιος φιλος αν αυτο ειναι εφικτο να γινει ??? ή θα χρειαστει να αλλαξω και ακρα ωστε να στερεωθουν οι μεγαλυτερες δαγανες και δισκοι?
Εχω βρει απο αγγελιες τα φρενα απο Leon Turbo και Audi S3 αλλα δεν ξερω αν μπαινουν στο αυτοκινητο μου??
-
-
Δεν είμαι ειδικός στα φρένα αλλά ψάξε για τρυπητούς δίσκους μια και όπως λες κουράζονται οι δικοί σου. Τα φρένα του s3 είναι σίγουρα πολύ καλά, αλλά δεν ξερω αν οι δίσκοι είναι τρυπημένοι. Έχει το αυτοκινητό σου δίσκους πίσω;; Στην θέση σου θα έβαζα κάποιο καλό kit όπως brembo κλπ. Ρώτα πάντως σε ειδικό πριν κάνεις κάτι για να μην δώσεις λεφτά (που θα είναι πολλά) τζάμπα
-
φιλε ελα στο VAG foroum να σε κατατοπισουμε
σοβαρα τωρα, ο G60 (VAG doctor) θα μπορεσει να σου πει. Αν μη τι αλλο ειναι ο πιο ειδικος.
Αλλα και με επιμερους βελτιωσεις οπως σωληνακια(μαρκουτσια) και τρυπητους δισκους, θα εχεις βελτιωση αρκετη -
Βαλε απο λεον vt ή golf gti, μπαινουν σιγουρα!
-
Για να βάλεις τα 288 (ή και μεγαλύτερα) θέλεις αλλαγή στα άκρα. Τα 257 που φοράει τώρα με τα 288+ έχουν διαφορά και σε άλλες διαστάσεις. Έτσι όπως είναι δεν μπαίνουν. Αν αλλάξεις τα άκρα, ακόμα και τα τετραπίστονα του Cupra R μπαίνουν.
Κόστος 2.000+
Πιο συμφέρουσα λύση είναι οι ενισχυμένοι δίσκοι και τα ημιαγωνιστικά τακάκια. Υπάρχουν πολλές μάρκες
-
Εκανα μια ερευνα αγορας στη Πατρα και ρωτησα για after market δισκους και τακακια. Το κοστος που προκυπτει ειναι γυρω στα 450 Ευρω μαζι με σωληνακια αεροπορικου τυπου στις ιδιες διαστασεις (256χ22)
Σκεφτηκα επισης και τα BREMBO Junior GT αλλά 1200Ε ειναι μαλλον υπερβολη για αυτοκινητο μονο 1600cc.
Επισης απο αγγελιες βρηκα δαγκανες και φρενα απο LEON kai Audi TT σε τιμη γυρω στα 400 Ευρω αλλα δεν ξερω ακομα το κοστος των ακρων.
Μαλλον θα ανεβω Αθηνα να κοιταξω σε μαντρες με ανταλακτικα γιατι δεν συμφερει να παρω καινουργια ακρα απο την αντιπτροσωπεια.
Βεβαια ενας μηχανικος μου ειπε πως με μικρη πατεντα μπορουν μπουν οι μεγαλυτεροι δισκοι αλλα φοβαμαι την αξιοπιστια της πατεντας.
-
Ο χρήστης speculator έγραψε:
Επισης απο αγγελιες βρηκα δαγκανες και φρενα απο LEON kai Audi TT σε τιμη γυρω στα 400 Ευρω αλλα δεν ξερω ακομα το κοστος των ακρων.Μαλλον θα ανεβω Αθηνα να κοιταξω σε μαντρες με ανταλακτικα γιατι δεν συμφερει να παρω καινουργια ακρα απο την αντιπτροσωπεια.
Βεβαια ενας μηχανικος μου ειπε πως με μικρη πατεντα μπορουν μπουν οι μεγαλυτεροι δισκοι αλλα φοβαμαι την αξιοπιστια της πατεντας.
Επειδη με ενδιαφερει το θεμα αναβαθμισης των φρενων, εψαξα λιγο στο internet, για να δω τι παιζει σχετικα... Ενα αγγλικο, αν θυμαμαι καλα, site βελτιωτη, φαινεται αρκετα 'τιμιο' και ψιλοκαταρριπτει καποιους μυθους! Αυτο που λεει ειναι οτι για να δεις βελτιωση στο φρεναρισμα η μονη λυση ειναι μεγαλυτεροι δισκοι και αλλες δαγκανες!! Αλλιως, αν θες να κανεις κατι, βαλε μαρκουτσια και αλλαξε τακακια και οταν ερθει η ωρα να αλλαξεις δισκους, βαλε καποιους after market στις ιδιες διαστασεις! (απο την στιγμη που το κοστος αποτελει παραγοντα!). Σε αυτο το συμπερασμα εχω καταληξει εγω και δηλωνω οτι ΔΕΝ ειμαι ειδικος! Επισης, αυτα τα αναφερει το συγκεκριμενο site για το δικο μου αυτοκινητο, που ενδεχομενως να εχει καλυτερα φρενα απο το δικο σου... Στο δικο σου, μπορει οντως η αλλαγη με ιδιας διαστασης after market να σου φανει η μερα με τη νυχτα... Ρωτα ανθρωπους με το ιδιο αυτοκινητο με σενα, αν εχουν κανει τετοια αναβαθμιση, να σου πουν τη γνωμη τους.. Αλλιως, θα εισαι πρωτοπορος!!
-
Βάλε σωληνάκια αεροπορικού τύπου, τακάκια πχ DS2500 Ferodo, κάνε μια εξαέρωση κυκλώματος φρένων και βάλε καλό υγρό φρένων DOT4 όπως το RBF600 της Μοτούλ και μετά άλλαξε και βάλε καλύτερους δίσκους (δεν ξέρω αν οι τρυπητοί ή οι χαρακτοί δίνουν λύση).
Οι προτάσεις αυτές προέρχονται μετά από ΠΟΛΥ ψάξιμο.
Α, επίσης θα σου πρότεινα να πάρεις τα τακάκια από το εξωτερικό (πχ http://www.rallynuts.com) -
Είμαι σύμφωνος με τον tm έπειτα όχι από ψάξιμο αλλά από άφθονες δοκιμές!
-
Και εγω στην αρχη πειραματιστηκα και αλλαξα στα 15.000 χλμ τακακια με EBC GREEN. H διαφορα στην αισθηση ηταν αισθητη αλλά μετα απο 5.000χλμ οι μαμισιοι δισκοι στραβωσαν μετα απο μια καταβαση απο τον Χελμο.
Στη συνεχεια αλλαξα και παλι δισκους - διατηρωντας τα EBV Green Stuff και παραλληλα αλλαξα το υγρο φρενων με DOT 5.1 αλλα δεν ειδα σημαντικη διαφορα παρα μονο οταν τα φρενα ειναι κρυα.
-
Αν δεν θες να αλλάξεις δαγκάνες, τότε Brembo τρυπητοί (χρυσαφί χρώματος) με τακάκια Ferodo DS2500. Δουλεύουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τους εργοστασιακούς στη σκληρή χρήση και παράλληλα αποδίδουν καλύτερα, τουλάχιστον σε ένα Φόκους που τα δοκιμάσαμε.
-
Συγγνώμη που ρωτάω εδώ μέσα τέτοιο πράγμα (ιεροσυλία)... Εσείς λέτε για Brembo και Ferodo και τρυπιτούς δίσκους κτλ και εγώ θέλω απλά να σας ρωτήσω αν η αλλαγή υγρών φρένων μπορεί να γίνει και από εμένα ή πρέπει να το πάω στην VW να το δουν. Το manual λέει ότι είναι καλύτερα τα δικά τους. υγρά. Εγώ λέω να βάλω ΒΡ. Δεν θέλω απλά να προσθέσω, γιατί το αμάξι είναι της μάνας μου και φοβάμαι ότι δεν έχουν αλλαχτεί ούτε μία φορά από τότε που το πήρε (1996). Οπότε, τα πράγματα όπως καταλαβαίνετε είναι φρικτά. Γνώμες λοιπόν; Ευχαριστώ!
-
Περιττο να σου πουμε οτι τα υγρα σου χρειαζοντια ΑΛΛΑΓΗ!!!!
Επισης, ειναι τουλαχιστον παραξενο αν δεν τα εχουν αλλαξει στο service τουλαχιστον μια φορα ως τωρα (αν το πηγαινες σε εξουσιωδοτημενο). Προσωπικα σε ολα μου τα αυτοκινητα ως τωρα εχω αλλαξει σωληνακια και υγρα φρενων (σε 5.1 και ΟΧΙ σε 5) γιατι εχω μια ταση για αναβασοκαταβασειςΣτο θεμα του Speculator
Ψαξε στο Ebay. Μεχρι χθες ηταν προς πωληση Brembo 4πιστονα με δισκους 305μμ, και τελικα πωληθηκαν γυρω στα 200 χιλιαρικα -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Συγγνώμη που ρωτάω εδώ μέσα τέτοιο πράγμα (ιεροσυλία)... Εσείς λέτε για Brembo και Ferodo και τρυπιτούς δίσκους κτλ και εγώ θέλω απλά να σας ρωτήσω αν η αλλαγή υγρών φρένων μπορεί να γίνει και από εμένα ή πρέπει να το πάω στην VW να το δουν..............................!
την επομενη φορα που θα εχεις προγραμματισμενο σερβις να ζητησεις την αντικατασταση των υγρων φρενων απο το συνεργειο σου γιατι αν και ειναι απλη εργασια πρεπει να γινεται απο υπευθυνο μηχανικο .....εαν δε οι οδηγικες σου συνηθειες δεν περιλαμβανουν σπορ οδηγηση τετοια ωστε να εχεις αναγκη των χαρακτηριστικων των after market υγρων βαλε αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης σου.
-
Εάν μπορέσεις βάλε και τους αεριζόμενους πίσω...κάνουν πραγματικά καλή δουλειά
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Περιττο να σου πουμε οτι τα υγρα σου χρειαζοντια ΑΛΛΑΓΗ!!!!
Επισης, ειναι τουλαχιστον παραξενο αν δεν τα εχουν αλλαξει στο service τουλαχιστον μια φορα ως τωρα (αν το πηγαινες σε εξουσιωδοτημενο). Προσωπικα σε ολα μου τα αυτοκινητα ως τωρα εχω αλλαξει σωληνακια και υγρα φρενων (σε 5.1 και ΟΧΙ σε 5) γιατι εχω μια ταση για αναβασοκαταβασειςΣτο θεμα του Speculator
Ψαξε στο Ebay. Μεχρι χθες ηταν προς πωληση Brembo 4πιστονα με δισκους 305μμ, και τελικα πωληθηκαν γυρω στα 200 χιλιαρικαΠαιδιά, μην πυροβολείτε! Τα υγρά μου χρειάζονται αλλαγή, το ξέρω!!! Αλλά να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ 5 χρόνια έλλειπα. Τώρα γύρισα και λέω να ασχοληθώ λίγο με το καημένο το Golf-άκι. Είναι παράξενο λοιπόν που δεν τα έχουν αλλάξει στο service, ε; ΠΟΙΟ Service φίλε μου;;; Αν είχε κάνει το αμάξι τα service του, θα είχα άγχος;;; Όσο για τις οδηγικές μου συνήθειες, και σαν τον Montoya να ήθελα να πηγαίνω, λες ο 1,4 με τα 60 αλογάκια (Pony και αυτά μάλιστα, ούτε καν καθαρόαιμα) να συμφωνούσε;;; Τέλος πάντων, πρέπει να το βάλω στο γιατρό το τουτου, πριν πάω στρατό μάλιστα!!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
..... Όσο για τις οδηγικές μου συνήθειες, και σαν τον Montoya να ήθελα να πηγαίνω, λες ο 1,4 με τα 60 αλογάκια (Pony και αυτά μάλιστα, ούτε καν καθαρόαιμα) να συμφωνούσε;;;Δεν εχει καμμια σημασια. Τις αναβασοκαταβασεις τις κανω με Astra 1.4, και πριν απο αυτο με το Lada 2105. Την πλακα σου μπορεις να την κανεις με οτιδηποτε.
-
Για τον αρχικά προβληματιζόμενο με το A4.
Καλό είναι να ελέγξεις το σύστημα των φρένων σου ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές, δηλαδή ότι τα σωληνάκια αντέχουν, το υγρό είναι σε καλή κατάσταση και χωρίς αέρα, ο κατανεμητής λειτουργεί, τα πίσω φρένα αποδίδουν και ότι οι δίσκοι δεν έχουν γίνει μπλέ...και άρα αχρηστευτεί....!
Επίσης καλό είναι να αναρωτηθείς μήπως ο τρόπος οδήγησης είναι λανθασμένος και καταπονείς (με συνεχόμενο φρενάρισμα αντί σε ώσεις και με κατέβασμα ταχύτητας) τα φρένα περισσότερο από όσο πρέπει!
Αν όλα τα παραπάνω ελεγχθούν και είναι εντάξει τότε πρώτα δοκίμασε άλλα τακάκια, μετά σωληνάκια, μετά δίσκους καλής μάρκας ίσως τρυπητούς και μετά να σκεφτείς λύσεις σαν και αυτές που αναφέρεις (μεγαλύτερους δίσκους). Δεν αμφισβητώ ότι οι δίσκοι πχ από Leon cupra κλπ θα είναι καλύτεροι αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν τους χρειάζεσαι τόσο ώστε να δώσεις τόσα λεφτά! Μπορεί βέβαια να είσαι από τους λίγους που τους χρειάζονται τέτοια φρένα!!
Βελτιωση Φρενων