-
Ti tha dialegate gia ena grhgoro sxetika...striftero amaxi me taseis fighs tou pisw merous?
Το θέμα δεν ανήκει στα 'Νέα Μοντέλα' και άρα μεταφέρεται στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator) -
Ti tha dialegate gia ena grhgoro sxetika...striftero amaxi me taseis fighs tou pisw merous?
(Moderator) -
(Moderator) -
MX-5 kai ksero psomi
Fobero amaksaki ftiagmeno gia ateleiotes plagiolis8iseis...
To MR2 gia emena einai
-pio asximo (ok ypokeimeniko)
-pio periergo sto orio kai genika pio epikindino se glistero dromo...
-BTW exei kai pio mikro xoro aposkeuonTo MG mou fainete san ksanazestameni soupa...
-Den mou arese oute mou aresei to sxima tou
-Den ksero poso aksiopisto einai...
-Den exo akosei poso kalo einai gia pantilikia...to palio eixe xalia timoni to neo den ksero... -
το συγκριτικό στο περιοδικό αν θυμάμαι καλά βγάζει οριακά νικητή το Μαζντα, οριακά σε σχέση με το Τογιότα βέβαια, γιατί το εγγλέζικο είναι πολύ πίσω. Δύσκολα θα διάλεγα ανάμεσα στα δύο, ωστόσο μάλλον θα προτιμούσα το MR2, κυρίως λόγω διάταξης κινητήρα-κίνησης. Σημαντικό στην επιλογή μου είναι ότι έχω βαρεθεί να βλέπω κυράτσες να κυκλοφορούν στο Κολωνάκι για καφέ με το ΜΧ5. Ξεφτίλα πια, κρίμα το αμάξι....
Σπύρος
-
εγω ισως προτιμουσα το παλιοτερο MG
anyway απο αυτα τα 3 που ειναι στην ψηφορορια προτιμησα το MR2
αλλα επειδη ξερω ποιος ειναι ο υποψηφιος αγοραστης καλυτερα παρε το
MX-5 -
Νομίζω ότι το MX5 έχει την πιο αγνή και πιο προβλεπόμενη συμπεριφορά (ειδικά με το μπλοκέ διαφορικό), άριστη ποιότητα κατασκευής και μπορεί να αποτελέσει μοναδικό αυτοκίνητο (το MR2 υστερεί σε πρακτικότητα). Το MG είναι εκτός συναγωνισμού, το θεωρώ ένα κακό MR2 (συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία) και δεν έχει τίποτα από την παλιά αγγλική αίγλη που ακόμα κι ένα ταπεινό Spitfire είχε με το τσουβάλι!
Το πρόβλημά μου είναι κυρίως το αισθητικό. Το MX5 το αρχικό με τα φώτα που σηκώνονταν μου φαινόταν χαριτωμένο πρωτότυπο αλλά απλά γυναικείο. Και για το επόμενο αναρωτιέμαι, είμαι ο μόνος που βρίσκω το MX5 τόσο τραγικό άσκημο?
Κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχει το στυλ και την class της παλιάς Alfa Romeo Spider που ελάτρεψα κάποτε (μέχρι που την κατέστρεψα) αν και υστερούσε σε συμπεριφορά, επιδόσεις, ποιότητα κατασκευής, αξιοπιστία, ασφάλεια κλπ. Ή έστω του Spitfire, Fiat 124, MGB, frogeye, TR πριν από το 7 και πάει λέγοντας! -
Απορώ γιατί το βγάζου ν αυτό το MG! είναι έτη φωτός πίσω απο τον ανταγωνισμό-ακόμα και απο το MX-5 που είνα ι12 ετών πλέον...
αλλά το mr2 είναι supercar για θνητούς... -
Είμαι κάτοχος ενός ΜΧ5 1.800 μοντέλο 98 και μίας ALFA Spider 1.600. Από τα χέρια μου πέρασε για μικρό διάστημα και ένα MR2.
To MX5 :
-Είναι ποιό ομοιογενές και εξίσου fun με το MR2 σε σχέση με τις οδηγικές μου ικανότητες.
-Εχει καλύτερη -με διαφορά- ποιότητα κατασκευής κυρίως στο εσωτερικό
-Έχει πορτμπαγκάζ ! (και όποιος εν δυνάμει αγοραστής του MR2 ισχυριστεί ότι δεν τον ενδιαφέρει, ας έρθει να το ξανασυζητήσουμε έξι μήνες μετά την αγορά)
-Στο ΜΧ5 μαθαίνεις να οδηγείςΤο MR2 :
-Είναι πιο γρήγορο (όχι σημαντικά)
-Έχει την εγγύηση της Toyota
-Αν δεν ξέρεις να το πας, είναι δυσάρεστο σε γλυστερό οδόστρωμα
-Στο MR2 πρέπει να ξέρεις να οδηγείς όταν το πιάσεις στα χέρια σουΌσο για το MG, παρότι είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο, παραμένει ένα συνολικά κακό αυτοκίνητο. Τουλάχιστον αυτά λένε και γράφουν
Πάνος
-
Ο χρήστης prozakis έγραψε:
Είμαι κάτοχος ενός ΜΧ5 1.800 μοντέλο 98 και μίας ALFA Spider 1.600.Πάνο, πες μας και για την spider, μια που το'φερε η κουβέντα...
-
Οκ, μοντέλο 89.
Δεν είναι αυτοκίνητο για ακρότητες. Αλλά στρίβει και φρενάρει σαν ALFA του παλιού καλού καιρού.
Κατά τα άλλα
Θέση οδήγησης παλιάς ALFA (κοντά πόδια μακριά χέρια)
Ο κινητήρας λειτουργεί άψογα.
Ταξιδεύει μάλλον πιο ήσυχα από το ΜΧ, αν εξαιρέσουμε το θόρυβο από την κουκούλα.
Στις αποτομιές χτυπάει ο συγχρονισμός της δευτέραςΑυτά
-
MX-5 για να ζήσεις!!!
-
πιστεύω πως και τα δύο (τογιότα και μάζντα ) είναι πολύ καλά. Πάντως το τογιότα ενώ είναι πιο γρήγορο και όμορφο, έχει πρόβλημα χώρων αλλά και εσωτερικό που σίγουρα δεν θυμίζει αμάξι 30000 ευρώ!!Από την άλλη, η προηγούμενη γενιά ΜΧ5 μου άρεσε πιο πολύ...Μάλλον τογιότα λοιπόν θα έπερνα(αν δεν έπερνα ένα μεταχειρισμένο MX5 1600 γλυτώνοντας πολλά λεφτά όπως είχε γράψει πιο παλιά ο στράτης )
Το ΜG σίγουρα είναι κατώτερο των άλλων δύο, αλλά δεν παύει να είναι πανέμορφο, και σε προκαλεί να να το πάρεις και να κάνεις...κολιές όλη μέρα, αφού άλλωστε τί να το κουράζεις, τους άλλους δεν τους φτάνεις : οπότε αδιαφορείς για χρόνους κτλ :lol
μπαρκέτα ποιος παίρνει πάντως όταν υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός;; -
Και εγώ πιστέυω πως αν ένα τέτοιο αμάξι το έχεις για διασκέδαση κύρίως, τότε ένα μεταχειρισμένο ΜΧ-5 1600 είναι η καλύτερη επιλογή. Με ένα ...γυαλισματάκι θα είναι λουκούμι
-
Σημαντικό στην επιλογή μου είναι ότι έχω βαρεθεί να βλέπω κυράτσες να κυκλοφορούν στο Κολωνάκι για καφέ με το ΜΧ5.
Εμένα πάλι δε με ενοχλεί καθόλου, MX-5 και πάλι MX-5.
Τρελαίνομαι όταν ανασηκώνεται το καπό κατά την επιτάχυνση !!!!!!
Και άσε τις κυράτσες, που δε ξέρουν γιατί το αγόρασαν, να κουρεύονται.
-
Γεια σε ολους.
Ειμαι κατοχος ενος ΜΧ-5 1600 '00
Θελοντας να βοηθησω στην επιλογη θα σου συστησω ΜΧ-5 γιατι:- Ειναι πανεμορφο
- Εχει χωρους (για 2θεσιο)
- Εχει ποιοτητα κατασκευης στην καμπινα
- Εχει απιστευτη οδηγικη συμπεριφορα (αν και πισωκινητο).Ειναι 'στημενο' στη χρυση τομη ανεσης και σκληροτητας.
- Δεν θα σε προδωσει στην εθνικη ή στους επαρχιακους δρομους ποτε.Σιγα σιγα θα σε βελτιωσει σαν οδηγο
- Αν και 1600 δεν θα σου αρνηθει ποτε μια δυσκολη προσπεραση ουτε ενα γρηγορο ταξιδι με μεγαλη μ.ω.τ.
- Ειναι αξιοπιστο
- Καλο και για την πολη
- Πιστευω εχει καλυτερη μεταπωλιτικη αξια
-
Εγώ πάλι πιστεύω ότι τα πράγματα είναι απλά. Το MR2 είναι καλύτερο όλων.
Ειδικά σε σχέση με το MG.
Ο μόνος λόγος να προτιμίσει κάποιος το ΜΧ-5 είναι το πορτμπαγκάζ και αν μιλάμε για το 1600, το γεγονός ότι είναι φθηνότερο.
Όλα τα περιοδικά του χώρου συμφωνούν με αυτό, οπότε... -
Τα περιοδικα του χωρου δεν ζουνε με το αυτοκινητο.
Εννοω οτι εκτος απο ενα διημερο τεστ σε πιστα η επαρχιακο δρομο δεν το εχουν για καθημερινη χρηση.Ειδικα στα εν λογω αυτοκινητα δεν κανουν και τεστ διαρκειας.
Ετσι μπορει σε απολυτους αριθμους των τεστ να σου λενε πιο ειναι 'καλυτερο' αλλα πιστευω οτι δεν ειναι απολυτο.
Προς θεου δεν υποβιβαζω τους 4Τ η το ΜR2 ,ουτε επειδη εχω το φτηνο 1600 ΜΧ-5 θελω σωνει και καλα να ειναι το καλυτερο.
Απλα αναφερω τι εχω διαπιστωσει στα 3 χρονια συμβιωσης μαζι του -
Συμφωνώ ότι το ότι το MR2 μπορεί να βγαίνει καλύτερο σε κάποια τεστ δε σημαίνει ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο γενικά ή για όλους κλπ.
Αν και το MX5 για μένα είναι το χειρότερο αισθητικά (απέξω) έχει μάλλον το καλύτερο εσωτερικό (ποιότητα, άνεση, αίσθηση) και όπως είπα και πιο πριν θεωρώ ότι έχει 'την πιο αγνή και πιο προβλεπόμενη συμπεριφορά (ειδικά με το μπλοκέ διαφορικό), άριστη ποιότητα κατασκευής και μπορεί να αποτελέσει μοναδικό αυτοκίνητο (το MR2 υστερεί σε πρακτικότητα)' στοιχεία πιο σημαντικά (για την πλειοψηφία) από την απόλυτη επίδοση. Η οποία μάλιστα μάλλον έτσι κι αλλιώς απαιτεί και τον ανάλογο οδηγό!
Το MR2 είναι όντως καλύτερο σαν δεύτερο αυτοκίνητο για ημερήσιες βόλτες και αναζήτηση των ορίων σε πίστα. Αλλά στους ρυθμούς στους οποίους σημειώνεται η μικρή διαφορά απαιτεί σαφώς περισσότερη εμπειρία και συμμετοχή του χειριστή και εμπλέκεται και περισσότερο ρίσκο.... Για αυτό για σχεδόν όλους MX5....αν μπορείς να ανέχεσαι να το βλέπεις....! -
Ο χρήστης tjpdoc έγραψε:
Τα περιοδικα του χωρου δεν ζουνε με το αυτοκινητο.
Εννοω οτι εκτος απο ενα διημερο τεστ σε πιστα η επαρχιακο δρομο δεν το εχουν για καθημερινη χρηση.Ειδικα στα εν λογω αυτοκινητα δεν κανουν και τεστ διαρκειας.
Ετσι μπορει σε απολυτους αριθμους των τεστ να σου λενε πιο ειναι 'καλυτερο' αλλα πιστευω οτι δεν ειναι απολυτο.
Προς θεου δεν υποβιβαζω τους 4Τ η το ΜR2 ,ουτε επειδη εχω το φτηνο 1600 ΜΧ-5 θελω σωνει και καλα να ειναι το καλυτερο.
Απλα αναφερω τι εχω διαπιστωσει στα 3 χρονια συμβιωσης μαζι τουΝαι..........αλλά, από τη στιγμή που και εσύ δεν έχεις 'συμβιώσει' μαζί με το MR2 για τρία χρόνια, γιατί να είναι η γνώμη σου πιο σωστή σε σχέση με την άποψη ενούς συντάκτη κάποιου περιοδικού?
Άλλο να λές ότι 'έχω ΜX-5 για τρία χρόνια και είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο'
(πίστεψέ με δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό) και άλλο να λες ότι έχω 'ΜX-5 για τρία χρόνια και είναι το καλύτερο πισωκίνητο roadster'. Έτσι δεν είναι?onyx ! έχω την εντύπωση ότι το MR2 είναι κατά πολύ πιο ουδέτερο από το MX-5. Το ΜΧ-5 γυρίζει με το παραμικρό, σε αντίθεση με το ΜR-2.
MR2, MX5, MG TF160