-
Σοβαρά τώρα? Έχει βουήξει ο τόπος κοντά 20 χρόνια με την αναξιοπιστία του γκρουπ,χαμπάρι?
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολλοί δεν άλλαζαν λάδια αφού συμπλήρωναν τόσο που ήταν πάντα φρέσκα....
Τους γρύλλους παραθύρων που σπάγανε για πλάκα ξέχασες....άλλωστε μόνο 15 χρόνια τους πήρε να τους φτιάξουν σωστά...μην ξεχνάμε τις καδένες και τα mechatronic....
-
Σοβαρά τώρα? Έχει βουήξει ο τόπος κοντά 20 χρόνια με την αναξιοπιστία του γκρουπ,χαμπάρι?
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια πολλοί δεν άλλαζαν λάδια αφού συμπλήρωναν τόσο που ήταν πάντα φρέσκα....
Τους γρύλλους παραθύρων που σπάγανε για πλάκα ξέχασες....άλλωστε μόνο 15 χρόνια τους πήρε να τους φτιάξουν σωστά...μην ξεχνάμε τις καδένες και τα mechatronic....
Συγνώμη δεν παρακολουθώ την αγορά.
Έχεις να προτείνεις κάτι για πενταμελή οικογένεια με τα μπαγκάζια για εκδρομές και διακοπές κάτι πιο αξιόπιστο που να μην είναι κουδουνίστρα και με αξιοπρεπή φινιρίσματα; ( Τα παιδιά είναι γυμνασίου)
Σε μπάτζετ 21-22 Χιλ. Πολύ βαρια- βαριά!
-
Έχεις να προτείνεις κάτι για πενταμελή οικογένεια με τα μπαγκάζια για εκδρομές και διακοπές κάτι πιο αξιόπιστο που να μην είναι κουδουνίστρα και με αξιοπρεπή φινιρίσματα; ( Τα παιδιά είναι γυμνασίου)
Toyota Corolla sedan 1.6 valvematic style plus manual transmission. Αξιοπρεπές, τίμιο και αθάνατο....
-
Αρκετά αυτοκίνητα, το θέμα είναι εσύ τι θές. Μερικά παραδείγματα:
- Citroen C5 Aircross: Τεράστιοι χώροι αλλά και μεγάλο μέγεθος
- Citroen C3 Aircross: Οι καλύτεροι χώροι της κατηγορίας του, μανιτζέβελο μέγεθος για την πόλη
- Ford Focus: Πολύ καλοί χώροι, μέτριος χώρος αποσκευών. Εαν πάρεις το SW (το οποίο όμως είναι αρκετά μακρύ) κάνεις και μετακόμιση! Εξαιρετικό σε όλα τα άλλα του (κράτημα, ποιότητα κύλισης, εξοπλισμό, κινητήρες, εγγύηση)
- Ford Kuga: Άνετο για 5 άτομα, χαμηλη τιμή, αλλάζει τέλος του έτους, αυξημένη κατανάλωση, 8ετής εγγύηση.
- Hyndai & Kia πληθώρα μοντέλων
-
Εγώ πάντως από το να ξαναδώσω λεφτά σε αυτούς τους απατεώνες,θα προτιμούσα να πάρω ακόμα και το Duster. Τι να τα κάνω τα καλά πλαστικά, να τα θαυμάζω φορτωμένα στην οδική?
Θα συμφωνήσω και με τους προλαλήσαντες...όλα εξαιρετικά αυτοκίνητα,άσχετα αν εμένα δεν με συγκινούν για δικούς μου λόγους. Και επειδή κάποιοι κοροϊδεύουν τους Κορεάτες,έχετε δει πολλά συνεργεία εξειδικευμένα σε KIA και Hyundai? Ενώ για το γκρουπ υπάρχει μέχρι ειδικευμένο συνεργείο για τα κιβώτια τους...
-
Αυτά τα κριτήρια είναι πολύ απλά και σχεδόν όλα τα αυτοκινητα τα πληρούν. Αυτοκίνητο από το internet δεν μπορείς να αγοράσεις. Πάρε σβάρνα της αντιπροσωπείες, κάνε test drive κλπ.
-
Peugeot είναι βρε απλά το έκανα λίγο για αστείο...
Και δεν είναι μέσα είναι και έξω στις συναρμογές , στραβός προφυλακτήρας σου λέει κάτι....
Αααα και να μην ξεχάσω την επίσημη Ελληνική απάντηση ... σε όλα σε αυτό το μοντέλο στραβός είναι !
Πάντως και στραβός να ήταν στην έκθεση δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση!
Ποιο μοντελο ειναι?
-
cyclon wrote:
Peugeot είναι βρε απλά το έκανα λίγο για αστείο...
Και δεν είναι μέσα είναι και έξω στις συναρμογές , στραβός προφυλακτήρας σου λέει κάτι....Αααα και να μην ξεχάσω την επίσημη Ελληνική απάντηση ... σε όλα σε αυτό το μοντέλο στραβός είναι !
Πάντως και στραβός να ήταν στην έκθεση δεν ήταν σε τέτοια κατάσταση!
Ποιο μοντελο ειναι?
2008 facelift (2018) δεν θα ήθελα όμως να το συζητήσω άλλο, με έχει φρικάρει και με έχει κουράσει....
-
Αυτά τα κριτήρια είναι πολύ απλά και σχεδόν όλα τα αυτοκινητα τα πληρούν. Αυτοκίνητο από το internet δεν μπορείς να αγοράσεις. Πάρε σβάρνα της αντιπροσωπείες, κάνε test drive κλπ.
Σίγουρα απλά ρωτάω γνώμες και εμπειρίες...
Δεν το περίμενα ότι VW είναι τόσο ...σκάρτη όσο λέτε ....
Σε λίγο θα ακούσω ότι είναι και η Ford και θα τρελαθώ γιατί έχω πολύ καλή εμπειρία από αυτήν!
-
cyclon wrote:
Αρκετά αυτοκίνητα, το θέμα είναι εσύ τι θές. Μερικά παραδείγματα:
- Citroen C5 Aircross: Τεράστιοι χώροι αλλά και μεγάλο μέγεθος
- Citroen C3 Aircross: Οι καλύτεροι χώροι της κατηγορίας του, μανιτζέβελο μέγεθος για την πόλη
- Ford Focus: Πολύ καλοί χώροι, μέτριος χώρος αποσκευών. Εαν πάρεις το SW (το οποίο όμως είναι αρκετά μακρύ) κάνεις και μετακόμιση! Εξαιρετικό σε όλα τα άλλα του (κράτημα, ποιότητα κύλισης, εξοπλισμό, κινητήρες, εγγύηση)
- Ford Kuga: Άνετο για 5 άτομα, χαμηλη τιμή, αλλάζει τέλος του έτους, αυξημένη κατανάλωση, 8ετής εγγύηση.
- Hyndai & Kia πληθώρα μοντέλων
Τα Γαλλικά να μου λείπουν μετά την κασκαρίκα που έπαθα...
Το Focus είναι πολύ καλό μεν απλά βρίσκω κομματάκι επίφοβο το μπροστινό προφυλακτήρα με την σχάρα... φοβάμαι στην Αθήνα δεν θα αντέξει πολύ... και στην καλύτερη θα γεμίσει σημάδια, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα βέβαια... αλλά το κακό είναι μην γεμίσει σπασίματα και γίνει απλά αναλώσιμο που κάθε 2 χρόνια θα πρέπει να το αλλάζεις να μην γκρεμιστεί...
Το Kuga άνετο και ωραίο αλλά λίγο καράβι ακόμη και στον δρόμο που μένω θα πρέπει να καβαλάω πεζοδρόμιο και δεν το συνηθίζω!
Hyundai το Kona μας άρεσε και είναι ένα option αν και δεν έμεινα ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση των πωλητών... επίσης δείχνει το ίδιο 'ευπαθές' μπροστά στη μάσκα.
Το Kia Stonic τρελή τιμή για αυτά που δίνει αλλά όταν μπήκα στο Test Drive που είχε λίγα χιλιόμετρα ήταν λίγο κουδουνίστρα και οι συναρμογές είχαν χαλαρώσει ήδη σε σχέση με το εκθεσιακό... οπότε προβληματίζει... η αντοχή του (κατ' εμέ τουλάχιστον)
Για αυτό έβλεπα τα VW που ότι είδα σε έκθεση και test drive έδειχνε καλό, ακόμη και το κιβώτιο του T-Cross που ήταν δουλεμένο κούμπωνε άψογα... παρόλα αυτά με όσα άκουσα εδώ για λάδια και ηλεκτρικά παράθυρα και γενικά ηλεκτρικά με προβλημάτισαν έντονα! (Τα σκληρά πλαστικά δεν με πειράζουν αρκεί να είναι ανθεκτικά... οι τριγμοί σύμφωνα με την όση εμπειρία μου είναι πιο σπάνιοι με τα σκληρά από ότι με τα μαλακά συν ότι τα σκληρά δεν μασάνε με τον ήλιο τα μαλακά αν είναι μέτριας προς κακής ποιότητας μπορεί και να ανοίξουν)
Μην με παρεξηγήτε σίγουρα επι τόπου βλέπεις τι σε βολεύει, αλλά οι φιλικές συμβουλές και εμπειρίες συμπληρώνουν την εικόνα! Άλλωστε ένα test drive δεν είναι το ίδιο με το να έχει οδηγήσει/δουλέψει κάποιος το ίδιο όχημα.
-
Cyclon,αφού δεν έχεις θέμα με σκληρά πλαστικά,θες για οικογένεια και να έχει και μια Α αξιοπιστία,Suzuki κοίταξες (Scross-Vitara); Me 21-22.000 βρίσκεις μέχρι και 4κίνητο..
Επίσης και λοιπά γιαπωνέζικα Ηοnda, Μazda (αν δεν έχεις πρόβλημα με κυβικά και τεκμήρια εφορίας).
-
cyclon wrote:
Toyota Corolla sedan 1.6 valvematic style plus manual transmission. Αξιοπρεπές, τίμιο και αθάνατο....
Φίλε ευχαριστώ, θα το κοιτάξω και αυτό αν και ενώ είναι όπως λες έχω ακούσει ότι περιέργως πως δεν είναι αρκετό για 3 άτομα πίσω, βέβαια θα το δω όπως είπα από κοντά!
Η πρόταση σου είναι από εμπειρία; (Το έχεις και εσύ το όχημα;)
-
Έχει κάτι φοβερές προσφορές για το Leon 1.5 150ps FR Plus, με full led, 18άρες και ηλιοοροφή στα λεφτά που κοιτάς, αλλά δεν παύει να είναι και αυτό VW
-
Cyclon,αφού δεν έχεις θέμα με σκληρά πλαστικά,θες για οικογένεια και να έχει και μια Α αξιοπιστία,Suzuki κοίταξες (Scross-Vitara); Me 21-22.000 βρίσκεις μέχρι και 4κίνητο..
Επίσης και λοιπά γιαπωνέζικα Ηοnda, Μazda (αν δεν έχεις πρόβλημα με κυβικά και τεκμήρια εφορίας).
Honda , Mazda δυστυχώς είναι εκτός μπάτζετ... πρόσφατα κοίταγα Honda που της έχω εμπιστοσύνη ...
Για Suzuki νομίζω ότι έχω δει τιμές και είναι ψηλά, αλλά θα το ξανακοιτάξω!
Χμμμ είδα λίγο από το site το S-Cross δείχνει ενδιαφέρον - πολύ! θα πάω να το δω σήμερα να μπορέσω!
-
Έχει κάτι φοβερές προσφορές για το Leon 1.5 150ps FR Plus, με full led, 18άρες και ηλιοοροφή στα λεφτά που κοιτάς, αλλά δεν παύει να είναι και αυτό VW
Ήτοι το φοβόμαστε και αυτό;
-
Δεν το περίμενα ότι VW είναι τόσο ...σκάρτη όσο λέτε ....
Σε λίγο θα ακούσω ότι είναι και η Ford και θα τρελαθώ γιατί έχω πολύ καλή εμπειρία από αυτήν!
Βασικά μετά από πολύ ψάξιμο και μελέτη (καθώς η ώρα μου για καινούριο όχημα πλησιάζει σιγά σιγά) αρχίζω να πιστεύω πως ο συνδυασμός σωστής χρήσης μαζί με την σωστή και έγκαιρη συντήρηση παίζουν μεγάλο ρόλο στην αξιοπιστία/μακροζωία ενός αυτοκινήτου.
Πέραν τούτου σαφώς όλα τα αυτοκίνητα έχουν κάπου παθογένεια. Το τέλειο αμάξι δεν υπάρχει. Και αν υπάρχει δεν μπορεί να το αγοράσει ο μέσος Έλληνας οικογενειάρχης. Το VAG έχει μεγάλες παθογένειες στους κινητήρες του, ειδικά στους TSI. Δεν πιστεύω οτι τους έχουν κάνει πλέον αξιόπιστους. Όλοι οι άνθρωποι του κύκλου μου συμπεριλαμβανομένου εμού (Octavia 5 1.6 fsi 2005), με όχημα VAG είχαν προβλήματα. Εγώ έπεσα στα μαλακά (περί τα 3000€ ζημιές εκτός προγράμματος) λόγο ατμόσφαιρας και 'καλής συμπεριφοράς' (χρήση/συντήρηση) απέναντι στο όχημα. Οι κάτοχοι TSI πονέσανε, πονάνε και θα πονάνε....
Όμως σου ξαναλέω οτι ΟΛΑ τα οχήματα έχουν κάπου παθογένειες. Πρέπει να θέσεις προτεραιότητές και κριτήρια ώστε να διαλέξεις ένα αμάξι που δεν θα έχει παθογένεια εκεί που σε καίει. Αλλά παράλληλα να αποδεχθείς το γεγονός οτι θα έχει παθογένεια κάπου αλλού. Σου φέρνω παράδειγμα της δικής μου 'απόγνωσης' και συγνώμη που θα κουράσω με το σεντόνι.
Βασικά κριτήρια. Οικογενειακό μικρομεσαίο με έμφαση στην αξιοπιστία και χρήση 80/20 πόλη/ταξίδι με περί τα 10.000 χλμ ετησίως. Οικονομικό ταβάνι να βάλουμε (για κάτι καλό αλλά όχι να ξεφύγουμε με εφορίες τεκμήρια κλπ) περί τα 30.000€ ΤΕΛΙΚΗ τιμή με φόρους δασμούς κλπ (προσοχή στα config των site δίνουν πολλά τιμές λιανικής προ φόρων και μετά σε χτυπάει τσιμεντόλιθος!). Δες τώρα πριν φτάσω να μιλήσω για συγκεκριμένα οχήματα πόσα θα βγουν εκτός:
-
Εφόσον κάνω λιγότερα από 10.000χλμ/έτος αυτομάτως αποκλείονται όλα τα diesel. Πλέον είναι τεκμηριωμένο οτι τα diesel έχουν δικά τους θέματα και είναι σώφρον να τα αγοράζεις όταν κάνεις μεγάλα ταξίδια και σαφώς πάνω από 15.000χλμ/έτος.
-
Έθεσα το κριτήριο της αξιοπιστίας ως βασικό. Οπότε όσο και αν έχω όλη την καλή διάθεση οφείλω να αποκλείσω από τις επιλογές μου όλο τον VAG. Να με συγχωρούν οι φίλοι της VW αλλά κατά βάθος και εκείνοι γνωρίζουν οτι όποιος αγοράζει VAG ρισκάρει (ΠΟΛΥ, αλλά μόνο με αυτό καθώς κατά τα είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένα οχήματα) με τους κινητήρες τους. Το είπε κάποιος φίλος στη δουλειά πολύ όμορφα. 'KTM'. Λέω τι KTM το δίκυκλο η μηχανή γκομενοπαγίδα που κολάει για αμάξια μιλάμε; 'Όχι ρε' μου λέει 'τα VAG είναι ΚΤΜ, Κάθε Τετάρτη Μάστορα!!'...Φυσικά πως θα μπορούσα να αφήσω μέσα την Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία όταν θίγεται η αξιοπιστία...
-
Με τα diesel εκτός ουσιαστικά βγάζεις εκτός και τις Peugeot/Citroen/Opel γιατί τα δυνατά τους χαρτιά είναι με τους diesel κινητήρες (1.2 T όχι ευχαριστώ δεν πάρω). Η Renault έχει καλού βενζινοκινητήρες τουρμπο αλλά γέρασε το Megane και περιμένω facelift αν και δεν πείθομαι έχει και πολύ μικρούς χώρους πίσω...
-
Οι εξαιρετικές περιπτώσεις των Mercedes A/B series & BMW 1 series δεν μπορούν να κρατηθούν κοντά στα 30.000€ τελική τιμή οπότε είναι επίσης εκτός (κλάψ).
Φτάνεις λοιπόν να έχεις συγκεκριμένες επιλογές οχημάτων οι οποίες και πάλι έχουν σοβαρά θέματα και κάνουν την όποια επιλογή εκτός από δύσκολη και αδύνατο να μην εμπεριέχει ρίσκο. Στην περίπτωσή μου πχ είχα καταλήξει στην τριπλέτα Corolla, Civic, Focus:
--> Στο corolla το 2.0L hybrid πάει καλά αλλά ξεφεύγει σε τιμή/φόρους/τεκμήρια. Το 1.8L hybrid πρώτον απαιτεί τεράστια θυσία σε επιδόσεις (είναι σαν ένα μέτριο 1.4 ατμοσφαιρικό) και δεύτερον στα 10 χρόνια που θα χρειαστεί να αλλάξεις μπαταριές θα δώσεις πολλά περισσότερα λεφτά από όσα κέρδισες σε καύσιμο. Άρα πιο το νόημα τα 28.000€; Μάλιστα με το νεο WTLP (αν το λέω σωστά) πρότυπο ρύπων/ίππων ανεβαίνει κλίμακα (>100 ρύπους) και ενδεχομένως να πληρώσει τέλη του χρόνου! Βέβαια αντίστοιχα θα αυξηθούν και για τα περισσότερα μη υβριδικά. Αρα απομένει μόνο η Corolla sedan 1.6 ατμόσφαιρα χωρίς πολλά ρίσκα αλλά τίποτα το ιδιαίτερο, made in Turkey και κάκιστο infotainment.
--> Στο Civic πέρα του οτι έχει δύο fix εκδόσεις πολύ πλούσιες στα 1.5 Τ που αξίζει (1.0 3κύλινδρο δεν ακουμπάω) το hatchback έχει 27-28,5 χιλιάρικα. Φορτώνεσαι ως αντιπρόσωπο τον 'Σ' με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης έχουν προκύψει πολλά θέματα τριγμών στο εσωτερικό λόγο κακής συναρμολόγησης. Κινητήρας εξαιρετικός, στήσιμο στον δρόμο απαράμιλλο αλλά πάρτο να ακούς 'τρίκι-τρίκι' και να τρέχεις στον 'Σ' να παρακαλάς να στο ανοίξουν, να βρουν από που τρίζει και να σου βάλουν κανέναν σφουγγαράκι για να πάψει να τρίζει (ήμαρτον θεέ μου, αυτά πχ στο VAG δεν παίζουν ποτέ). Επίσης έχει κακή ηχομόνωση καμπίνας και μετά τα 160 αρχίζει να γίνεται πόλεμος μέσα στο αμάξι. Υποτίθεται στο facelift που έρχεται α΄ εξάμηνο του 2020 προσθέτουν μονώσεις αλλά μέχρι τότε (και αν διορθωθεί) θα έχω στο μυαλό μου το review του autogefuhl (https://www.youtube.com/watch?v=j_ie9mRq8aw&t=977s) που στο acceleration test μετά τα 160 άρχισε να γκαρίζει για να ακούγεται στο μικρόφωνο...Τέλος το εργοστάσιο παραγωγής είναι στην Αγλία και μετά το brexit δεν ξέρουμε μήπως μπει καπέλο κανά 2500€ δασμοί και πάει επικίνδυνα κοντά στα 30.000€. Άντε πάρτο μετά με 30.000€ και να είσαι άτυχος να σου βγάλει τριγμό 'τρίκι-τρίκι' να τραβάς τα μαλλιά σου, μην πω τίποτα χειρότερο...Δεν μιλάω καν για την εκκεντρική, για τους περισσότερους, εμφάνιση του hatchback ( το sedan 'βλέπετε' αλλά +3000€ σχεδόν και μακρύ σαν Accord με χαμηλό κατώλφλι φόρτωσης στο πορτμπαγκαζ).
--> Στο Focus (προσωπικά εμφανισιακά πεθαίνω για Titanium SW μεταλλικό μπλε) το hatch έχει νορμάλ όχι άνετους χώρους πίσω, μικρό πορτμπαγκαζ, είναι ακριβό σχεδόν σαν Audi A3 και απέχει αρκετά ποιοτικά. Έχει 3κίλυνδρους turbo 1.5 βενζινοκινητήρες που δεν έχουν δουλέψει καμία δεκαετία να δούμε την αξιοπιστία τους. Οι 1.0 και δεν με ενδιαφέρουν και έχουν την τελευταία πενταετία καταγεγραμμένα περιστατικά που πήραν φωτιά. Εκανε η Ford αλλαγές που υποτίθεται εξάλειψαν το πρόβλημα. Επίσης ο ecoboost εκτός από επίφοβος σε αξιοπιστία καίει περισσότερο από το Civic. Ο ecoboost 150ps καίει όσο ο Vtec 180ps. Ο ecoboost των 180ps καίει σαφώς παραπάνω και χάνει σε όλες τις επιδόσεις
(https://www.youtube.com/watch?v=1rV8ga8Kgjg) από τον εφάμιλλο του Civic των 180 ίππων. Τέλος η Ford παίζει με τα νεύρα και την διάνοια του υποψήφιου αγοραστή καθώς έχει κόψει τους πίσω πολλαπλούς συνδέσμους από τα περισσότερα Focus. Ημιάκαμπτος λέει εν έτη 2019 και πάνω από 25.000€. Αν έχω καταλάβει καλά πίσω πολλαπλούς πλέον για να έχεις σίγουρα πρέπει να πάρεις ή diesel ή sw. Που αν έπαιρνα sw θα έπαιρνα κατά πάσα πιθανότητα αλλά θέλω να πω οτι δείχνει τουλάχιστον ασέβεια απέναντί μας...Καταλήγω οτι η επιλογή ενός οικογενειακού μικρομεσαίου μου φαίνεται απίστευτα δύσκολη και πλέον είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει επιλογή χωρίς δεδομένο ρίσκο και μεγάλο κόστος. Πας κάνεις test drive το Civic και αν δεν τρίζει έχει καλώς. Αν τρίζει ή την ξενέρωτη ατμοσφαιρική corolla ή ρiσκάρεις με τα μοτέρ se ecoboost και tsi (Octavia/A3sportsback/Golf κλπ).... Συγνώμη αν σας κούρασα ή/και για offtopic...
ΥΓ: Mazda 3 είπαμε; Δεν είπαμε. Πολύ ακριβό, πολύ αργό το φορολογικά αποδεκτό στην χώρα 1,5 ατμόσφαιρα. Επίσης πολύ μικροί χώροι πίσω ακόμα και το sedan. Μικρό πορτμπαγκαζ και όλα με ημιάκαμπτο πίσω. Πουθενά πολλαπλοί σύνδεσμοι. Να την βράσω την ποιότητα κύλισης/συναρμολόγησης ευχαριστώ δεν θα πάρω....
-
-
Φίλε ευχαριστώ, θα το κοιτάξω και αυτό αν και ενώ είναι όπως λες έχω ακούσει ότι περιέργως πως δεν είναι αρκετό για 3 άτομα πίσω, βέβαια θα το δω όπως είπα από κοντά!
Η πρόταση σου είναι από εμπειρία; (Το έχεις και εσύ το όχημα;)
Δεν το έχω αλλά προκύπτει στην τριπλέτα μου για τα υποψήφια όπως θα διαβάσεις παραπάνω. Από χώρους πάντως σε διαβεβαιώνω όντας 183cm 135kgr ότι με το κάθισμα του οδηγού ρυθμισμένο για εμένα κάθομαι απο πίσω μου χωρίς να βρίσκουν γόνατα! Πορτμπαγκαζ σπήλαιο. Πολύ αναπαυτικά υφασμάτινα καθίσματα. Να το δεις σοβαρά αν δεν σε καίνε οι επιδόσεις και το μέτριο infotainment.
-
Με τόσα κλισέ, στεγανά και προσωπικά αξιώματα που έχουν μία βάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν στο απόλυτο, είναι φυσιολογικό να φαίνεται τόσο δύσκολη η επιλογή αυτοκινήτου. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε και για περιορισμένο budget.
Η απάντηση είναι απλή: πολυετής εγγύηση και αμέσως αμέσως οι επιλογή θα γίνει ευκολότερη.
Συμφωνώ μαζί σου 101% φίλε. Ούτε μέσα στο μυαλό μου να ήσουν. Είμαι ένας συντηρητικός αναποφάσιστος ζυγός!!! Έρχομαι να επιβεβαιώσω το λόγια σου. Όπως προείπα αν δεν τρίζει το Civic (και που να το ξέρεις αυτό με ένα testdrive) έχει καλώς αλλιώς 28 χαρτιά Focus Sw Titanium (st-line πολύ σφιχτό για οικογενειακό θεωρώ και προτιμώ ως πακέτο εξοπλισμού/εμφάνιση Titanium) 1.5 ecoboost 150 ps M/T με 8 χρόνια εγγύηση και ο θεός βοηθός!!!!
-
Καταλήγω οτι η επιλογή ενός οικογενειακού μικρομεσαίου μου φαίνεται απίστευτα δύσκολη και πλέον είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει επιλογή χωρίς δεδομένο ρίσκο και μεγάλο κόστος. Πας κάνεις test drive το Civic και αν δεν τρίζει έχει καλώς. Αν τρίζει ή την ξενέρωτη ατμοσφαιρική corolla ή ρiσκάρεις με τα μοτέρ se ecoboost και tsi (Octavia/A3sportsback/Golf κλπ).... Συγνώμη αν σας κούρασα ή/και για offtopic...
Με τόσα κλισέ, στεγανά και προσωπικά αξιώματα που έχουν μία βάση αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν στο απόλυτο, είναι φυσιολογικό να φαίνεται τόσο δύσκολη η επιλογή αυτοκινήτου. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε και για περιορισμένο budget.
Η απάντηση είναι απλή: πολυετής εγγύηση και αμέσως αμέσως η επιλογή θα γίνει ευκολότερη.
-
Σαλονικιε μου σε χαίρομαι γτ έχεις κάποια πράγματα αποφασισμένα στο μυαλό σου. εγώ που κάνω περίπου 15κ χλμ τον χρόνο(οπότε δεν ξέρω τι να κάνω με βενζ η πετρε) και έχω στο μυαλό μου μερικά SUV και ένα hatch (civic).. άντε να ξεκαθαρίσω.. στα test drive θα φανούν ολα.
VW FORUM