-
-
Με τα diesel εκτός ουσιαστικά βγάζεις εκτός και τις Peugeot/Citroen/Opel γιατί τα δυνατά τους χαρτιά είναι με τους diesel κινητήρες (1.2 T όχι ευχαριστώ δεν πάρω).
-
Οι εξαιρετικές περιπτώσεις των Mercedes A/B series & BMW 1 series δεν μπορούν να κρατηθούν κοντά στα 30.000€ τελική τιμή οπότε είναι επίσης εκτός (κλάψ).
(1.0 3κύλινδρο δεν ακουμπάω)
--> Στο Focus (προσωπικά εμφανισιακά πεθαίνω για Titanium SW μεταλλικό μπλε) το hatch έχει νορμάλ όχι άνετους χώρους πίσω, μικρό πορτμπαγκαζ, είναι ακριβό σχεδόν σαν Audi A3 και απέχει αρκετά ποιοτικά. Έχει 3κίλυνδρους turbo 1.5 βενζινοκινητήρες που δεν έχουν δουλέψει καμία δεκαετία να δούμε την αξιοπιστία τους.
Καταλήγω οτι η επιλογή ενός οικογενειακού μικρομεσαίου μου φαίνεται απίστευτα δύσκολη και πλέον είμαι βέβαιος οτι δεν υπάρχει επιλογή χωρίς δεδομένο ρίσκο και μεγάλο κόστος.
-
Τι έχει ο 1.2 της PSA? Εξαιρετικό μοτέρ είναι, δυνατό, οικονομικό και αξιόπιστο!
-
ΆΝΕΤΑ αγοράζεις τη νέα σειρά 1 της BMW με κάτω από €30.000. Για την ακρίβεια με €27.000 περίπου και αρκετά πλούσιο εξοπλισμό μπορείς να την έχεις στο γκαράζ σου.
(https://www.bmw.gr/el/all-models/1-series/5-door/2019/bmw-1-series-inform.html) -
Καμία σχέση το Focus με Audi A3 σε τιμή!! Απορρώ που το είδες!?!? Είναι τουλάχιστον €5-10.000 φτηνότερο. Παίρνεις Φόκους με €21.000 με καλό εξοπλισμό (ή με €25.000 με εξαιρετικό εξοπλισμό). Το Φόκους είναι αυτή τη στιγμή - ίσως - το καλύτερο μικρομεσαίο από τα non-premium και σε πολύ καλή τιμή.
-
Συγνώμη που θα το στο πώ, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη η απόφαση ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου, ειδικά στα χρήματα που συζητάμε. Αλλά συλλήβδην απορρίπτεις μοντέλα / τεχνολογίες χωρίς κάποια τεκμηρίωση (π.χ. δεν σου κάνει ο 1.2 της psa, ένα από τα καλύτερα μοτέρ βενζίνης μέχρι 1.600 κ. εκ), βρίσκεις ακριβά κάποια που δεν είναι κλπ. Εαν έχεις τέτοιες αγκυλώσεις, προφανώς είναι δύσκολο να βρείς αυτοκίνητο. Εαν τα δείς αντικειμενικά, η δυσκολία είναι η πληθώρα επιλογών και όχι το ανάποδο!
-
-
- Τι έχει ο 1.2 της PSA? Εξαιρετικό μοτέρ είναι, δυνατό, οικονομικό και αξιόπιστο!
- ΆΝΕΤΑ αγοράζεις τη νέα σειρά 1 της BMW με κάτω από €30.000. Για την ακρίβεια με €27.000 περίπου και αρκετά πλούσιο εξοπλισμό μπορείς να την έχεις στο γκαράζ σου.
(https://www.bmw.gr/el/all-models/1-series/5-door/2019/bmw-1-series-inform.html)
- Καμία σχέση το Focus με Audi A3 σε τιμή!! Απορρώ που το είδες!?!? Είναι τουλάχιστον €5-10.000 φτηνότερο. Παίρνεις Φόκους με €21.000 με καλό εξοπλισμό (ή με €25.000 με εξαιρετικό εξοπλισμό). Το Φόκους είναι αυτή τη στιγμή - ίσως - το καλύτερο μικρομεσαίο από τα non-premium και σε πολύ καλή τιμή.
- Συγνώμη που θα το στο πώ, αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη η απόφαση ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου, ειδικά στα χρήματα που συζητάμε. Αλλά συλλήβδην απορρίπτεις μοντέλα / τεχνολογίες χωρίς κάποια τεκμηρίωση (π.χ. δεν σου κάνει ο 1.2 της psa, ένα από τα καλύτερα μοτέρ βενζίνης μέχρι 1.600 κ. εκ), βρίσκεις ακριβά κάποια που δεν είναι κλπ. Εαν έχεις τέτοιες αγκυλώσεις, προφανώς είναι δύσκολο να βρείς αυτοκίνητο. Εαν τα δείς αντικειμενικά, η δυσκολία είναι η πληθώρα επιλογών και όχι το ανάποδο!
-
Έχω 308 στη δουλειά diesel και είναι πολύ χαμηλά σε χώρους πίσω. Ο 1.2 puretech με φοβίζει λόγο undersizing όπως ακριβώς οι 1.0 (3cilynder, σχέση συμπίεσης, λειτουργία 2cylinder χαμηλά).
-
Στο config της BMW πέρασα προχθές ώρες. Για να το κρατήσω κάτω από 30 χαρτιά έπρεπε να είναι σαν 'Ε36' από εξοπλισμό, sorry...
-
Δεν διαφώνησα οτι είναι το καλύτερο non-premium μικρομεσαίο. Είπα οτι λατρεύω το sw titanium. Είναι αυτή τη στιγμή 2ο υποψήφιο ένεκα της αδιάφορης corolla 1.6 αλλά στο config 25.000€ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Εκτός αν μιλάς για 1000αρι. Και είπα οτι είναι σχεδόν όσο ακριβό είναι το A3. Αυτό θα μας έλειπε να έχουν ίδια τιμή με το Α3....
-
Οι επιλογές που βλέπω είναι 'rattle-Civic' ή 'βοήθα Παναγιά μην μου βγει ΚΤΜ/TSI Focus'. Και δεν παρεξηγώ τίποτα μην λες 'συγνώμη' χαίρομαι να ακούω απόψεις ειδικά αντίθετες με τις δεδομένες αγκυλώσεις μου!!
-
Στη θεση σου θα επaiρνα το fl civic
-
Σαλονικιε μου σε χαίρομαι γτ έχεις κάποια πράγματα αποφασισμένα στο μυαλό σου. εγώ που κάνω περίπου 15κ χλμ τον χρόνο(οπότε δεν ξέρω τι να κάνω με βενζ η πετρε) και έχω στο μυαλό μου μερικά SUV και ένα hatch (civic).. άντε να ξεκαθαρίσω.. στα test drive θα φανούν ολα.
Σε mail που αντάλλαξα με τα κεντρικά της Honda στην Αθήνα ζητούσα ενημέρωση για τον d-tech και μου είπαν ότι τον έκαψαν από την παραγωγή 'στα πλαίσια της παγκόσμιας τάσης της αυτοκινητοβιομηχανίας για κατάργηση του diesel'. Πρόσεχε πολύ τι diesel θα πάρεις, αν πάρεις...
Πέσιμο από diesακηδες με πίνακες καταναλώσεων σε 3,2,1.....
-
Συγγνώμη αλλά το να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους κινητήρες VAG με τον Ecoboost είναι έως και αστείο! Οι εγγυήσεις των 2 πλευρών έχουν μεγάλες διαφορές και κάτι σημαίνει αυτό.
Αφού αναφέρεις τα ιστορικά προβλήματα της κάθε εταιρίας, καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις και το oil dilution του 1.5Τ Honda.
Από την άλλη, όσον αφορά την πιθανότητα τριγμών, όπως σου έχω πει και στο παρελθόν, μη περιμένεις να δεις τεράστιες διαφορές από μάρκα σε μάρκα. Δε νομίζω να είναι αυτός σοβαρός λόγος για να απορρίψεις κάτι που κατά τα άλλα σε ενθουσιάζει. Σε αυτά τα χρήματα, όλες οι μάρκες μπορούν να παρουσιάσουν μικροτριγμούς σε βάθος χρόνου, συμπεριλαμβανομένων και των VAG (Ίσως να εξαιρούνται τα ακριβά AUDI).
Τέλος, απ' ότι θυμάμαι η A-Class που με στεναχώρια απέκλεισες λόγω τιμής, έχει πίσω ημιάκαμπτο άξονα σε κάποιες εκδόσεις της, όπως ακριβώς και το Focus. Αν θέλεις πολλαπλούς, διαλέγεις και την ανάλογη έκδοση (και στις 2 μάρκες)
-
Συγνώμη που θα σου το πω αλλά αυτεγκλωβίζεσαι χωρίς λόγο. Πχ δεν θα πιάσω τις επιμέρους 'ανασφάλειες' αλλα θα επιχειρήσω στα του 1.2 του PSA Group. Δεν έχεις κάποια χειροπιαστή ένδειξη οτι είναι κακός, απλά μια προσωπική αίσθηση που δεν πηγάζει απο ίδια χρήση.
Ένας κινητήρας που λαμβάνει βραβεία του κινητήρα της χρονιάς για συνεχόμενα ετη. Αλλά ας πούμε (κάνουμε μια παραδοχή) οτι και αυτο είναι ενα παιχνίδι μάρκετινγκ. Είναι ενας κινητήρας που υπάρχει τουλάχιστον 4 χρονια στην αγορα,χωρις διαπιστωμένες βλαβες.
Αρα προς τι ο ενδοιασμός?Παιδικές ασθένειες πλεον δεν υφίστανται, εχει ωριμάσει και φοριέται με επιτυχία σε τόσα μοντέλα.
Και εαν θέλεις και μια προσωπική αποψη,εχω το Corsa του '15 με τον 1000αρι ecoflex,κύλινδρο (όπως τον φοβάσαι). Διαμάντι. Απλά διαμάντι. Δυνατός,οικονομικός και αξιόπιστος.
Το μπάτζετ σου είναι αρκετό για να πεις οτι μπορεις να παρεις ενα πολυ καλό αυτοκίνητο. Πρόσεξε οχι τέλειο,αλλά πολυ καλο
-
Οι προσφερόμενες εγγυήσεις πάντως δεν είναι κριτήριο αξιολόγησης εταιριών και κινητήρων. Η κάθε εταιρία τις χρησιμοποιεί διαφορετικά. Πχ Ford, KIA, Hyundai τις χρησιμοποιούν ως selling point. Οι Γερμανοί απ' την άλλη κρίνουν ότι δεν τους χρειάζεται κάτι τέτοιο γιατί έχουν άλλα δυνατά εμπορικά χαρτιά να αντιπαρατάξουν, αν και η Audi μετά τα μπουρδέλ@ που έβγαζε στα τέλη της προηγούμενης 10ετίας, συμμαζεύτηκε και έδωσε 5 χρόνια εγγύηση.
-
Αφού αναφέρεις τα ιστορικά προβλήματα της κάθε εταιρίας, καλό θα ήταν να συμπεριλάβεις και το oil dilution του 1.5Τ Honda
Σαφώς ο ecoboost είναι καλύτερος των VAG. Αλλά δεν είναι VTEC. Το OD πίστεψε με δεν το έπνιξα, ειχα εφιάλτες με αυτό!! Απλά αποσαφήνισα ότι αφορούσε βόρειες περιοχές των ΗΠΑ και τον Καναδά. Ευελπιστώ ότι το θερμό μας κλίμα κατάνυξης η σωστή (preheat χειμώνα κλπ) θα με γλιτώσει...
-
τον έκοψαν τελικά ε? μάλιστα. έχω ψιλό χαθεί βασικά στο χάος διότι ψαχνω έναν δυνατό κινητήρα αυστηρά έως 1600 diesel η βενζίνη και το range μου μπορεί να φτάσει έως περίπου 40000 καθώς με απαλλαγή από ΤΤ πέφτω λίγο πάνω από τα 30. οι επιλογές δεν είναι και πολλές τελικά στις προϋποθέσεις που βαζω.
εξηγώ, δεν θα βρω σε ίππους/ροπή/αξιοπιστια κάτι πολύ καλύτερο από π.χ civic η sw focus an δώσω 6-7χιλιαρικα παραπανω..εκτός αν μου εχει διαφύγει κάποια περίπτωση. (μιλάμε για 4νελη οικογένεια που συνεπαγεται 450+ λίτρα Πορτ μπαγκαζ. αλλιώς αράζω με το γκολφακι μου)
-
τον έκοψαν τελικά ε? μάλιστα. έχω ψιλό χαθεί βασικά στο χάος διότι ψαχνω έναν δυνατό κινητήρα αυστηρά έως 1600 diesel η βενζίνη και το range μου μπορεί να φτάσει έως περίπου 40000 καθώς με απαλλαγή από ΤΤ πέφτω λίγο πάνω από τα 30. οι επιλογές δεν είναι και πολλές τελικά στις προϋποθέσεις που βαζω.
εξηγώ, δεν θα βρω σε ίππους/ροπή/αξιοπιστια κάτι πολύ καλύτερο από π.χ civic αν δώσω 6-7χιλιαρικα παραπανω..εκτός αν μου εχει διαφύγει κάποια περίπτωση. (μιλάμε για 4νελη οικογένεια που συνεπαγεται 450+ λίτρα Πορτ μπαγκαζ. αλλιώς αράζω με το γκολφακι)
Με τα χρήματα που αναφέρεις και τις προϋποθέσεις σου θα κοιτούσα ή το facelifted CRV (δε θα με κάλυπτε το Civic) ή Focus station wagon ή KIA proceed.
-
Τα VW είναι υπερτιμημένα, αλλά δεν είναι γενικώς 'άχρηστα' αυτοκίνητα.
Έχουν ένα πολύ καλό συνδυασμό (συντηρητικής αλλά ωραίας) εμφάνισης, εργονομίας, οδικών χαρακτηριστικών, αίσθηση τιμονιού-κιβωτίου, επιδόσεων, αλλά η αξιοπιστία τους δεν αντιστοιχεί στην τιμή τους, οι εγγυήσεις είναι μικρές και οι επισκευές ακριβές. Και σοβαρά προβλήματα να μην έχουν (ελατήρια κυλίνδρων και κιβώτία), έχουν πολλά μικρά ενοχλητικά προβλήματα (πλαστικά και επιφάνειες που ξεφλουδίζουν, ταπετσαρίες που ξεκολάνε κλπ.)
Γι αυτό, αν κάποιος ψάχνει 'value for money' επιλογή και του αρέσει το γκρουπ, θα πρέπει να κοιτάζει πρώτα Skoda που έχει τα λιγότερα προβλήματα αλλά και τα λιγότερο εμφανίσιμα μοντέλα, μετά Seat (θα έχει τα πρόβληματα αλλά πληρώνοντας κάτι λιγότερο εξ'αρχής και με καλούτσικο εξοπλισμό) και τέλος VW (σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό 'όποιος γουστάρει τη μαγκιά, περνάει βέβαια καλά, μα η μαγκιά πληρώνεται...' ).Για τους παραπάνω λόγους, αντίστοιχα καλά (ή και καλύτερα αυτοκίνητα) στο ίδιο κόστος, χωρίς να υστερούν σε αυτούς τους τομείς, είναι τα Ford, με το Φόκους (ειδικά το SW) να είναι μάλλον σοφή επιλογή για αξιοπρεπές οικογεννειακό αυτοκίνητο (αρκεί να μη το παρακάνει κανείς με τον εξοπλισμό, καθώς οι στάνταρ εκδόσεις είναι ήδη φορτωμένες αρκετά).
Επίσης εξαιρετική επιλογή, χωρίς να είναι τόσο 'ραφιναρισμένα' αλλά τίμιες για τα λεφτά τους προτάσεις, είναι τα ΚΙΑ και Hyundai, μάλλον τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που προσφέρονται σήμερα.
Τα 'γιαπωνέζικα' πρέπει να τα βλέπει κανείς κατά περίπτωση, καθώς ο σχεδιασμός και προορισμός χρήσης τους, όλο και απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά γενικότερα και ειδικότερα τα ελληνικά στάνταρ, ενώ έχουν απωλέσει την αξιοπιστία που είχαν κάποτε, όντας υπερτιμημένα λόγω δασμών.
Γαλλικά, τείνουν να γίνουν τα καλύτερα σε μοντέρνο ντηζάιν, προσπαθούν να βολκσβαγκενοποιηθούν όσο μπορούν, από το ολότελα...
Ιταλικά, μακάρι να υπήρχαν, κλασσικά 'ιταλλικά' φθηνά όμορφα με χώρους σπιρτόζικα και τιμονάτα αν και λίγο ζημιάρικα φθηνά στην επισκευή αυτοκίνητα, να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά... απ' την άλλη, όποιος πάει και πάρει ένα φουλ 1.600άρι ντήζελ Tipo με 15-16 χιλιάρικα, δεν θα κλαίει τα λεφτά του ακόμη και σήμερα, αλλά υπάρχει αυτή η μόνη και όχι γνήσια 'ιταλική' επιλογή...συμβουλή μου: μην ακολουθείτε τις μόδες!
π.χ. μην απορρίπτετε όλα τα ντήζελ συλλήδβην, όταν είναι στην κορυφή εξέλιξής τους στο ίδιο κόστος με χιλιάρια βενζίνης (κάποτε τα πληρώναμε +5000€) λόγω διασποράς ειδήσεων. Αγοράστε τα πιο vfm οχήματα που είναι διαθέσιμα. -
Μην απορρίπτετε κανέναν και τίποτα θα προσέθετα εγώ. Ανά περιόδους το κάθε όχημα μπορεί να αποκτά άλλη αξία και τελικά το μεγαλύτερο outsider να κάνει το καλύτερο fit στις ανάγκες μας. Όποιος ξεπεράσει αγκυλώσεις με σήματα, αξιοπιστίες, καφενειακές συζητήσεις κτλ τόσο πιο κερδισμένος θα βγει από την αγορά αυτοκινήτου. Η επιλογή ενός καθημερινού οικογενειακού αυτοκινήτου είναι εντελώς μετρημένα κουκιά και ελάχιστη συμμετοχή (θα έπρεπε να) έχει ο όποιος συναισθηματικός παράγοντας.
-
-
Στο config της BMW πέρασα προχθές ώρες. Για να το κρατήσω κάτω από 30 χαρτιά έπρεπε να είναι σαν 'Ε36' από εξοπλισμό, sorry...
-
Δεν διαφώνησα οτι είναι το καλύτερο non-premium μικρομεσαίο. Είπα οτι λατρεύω το sw titanium. Είναι αυτή τη στιγμή 2ο υποψήφιο ένεκα της αδιάφορης corolla 1.6 αλλά στο config 25.000€ δεν βγαίνουν τα κουκιά. Εκτός αν μιλάς για 1000αρι. Και είπα οτι είναι σχεδόν όσο ακριβό είναι το A3. Αυτό θα μας έλειπε να έχουν ίδια τιμή με το Α3....
-
Άσε το config και δες το link που παρέθεσα, δεν το έβαλα για πλάκα. Υπάρχουν συγκεκριμένες εκδόσεις με πολύ καλό εξοπλισμό στα €27-28.000.
-
Τα €6-10.000 διαφορά τιμής δεν είναι 'σχεδόν όσο ακριβό', αλλά 30-40% διαφορά τιμής! Τα €25.000 με τα €35.000 είναι σημαντική διαφορά (γιατί τόσο είναι η διαφορά και ίσως και μεγαλύτερη εαν συγκρίνεις ίδιο εξοπλισμό).
ΥΓ: Εαν κατάλαβα σωστά εισαι 3τεκνος? Δεν έχεις απαλλαγή του τέλους ταξινόμησης ή την έχεις χρησιμοποιήσει?
-
-
Κάποιος φίλος από εδώ μου ανέφερε τη Suzuki.
Ενδιαφέρον δείχνει και το S-Cross και το Vitara με τους 1.4 βενζινοκινητηρες και κοντα στο μπάτζετ μου (21-22 max).
Βέβαια θα τα δω και από κοντά!
Έχετε κάποια άποψη, σχετικά με αυτά;
Πάντως από όσα ειπώθηκαν δεν με βλέπω για VAG πλεον....
Το πρόβλημα με τον 1.2 puretech δεν είναι ο κινητήρας αλλά το απαίσιο Γαλλικό σασμάν (κουμπώνω όταν θέλω και εντάξει μωρέ δεν είναι εδώ το κούμπωμα είναι λίγο παραδίπλα...για τώρα γιατί μετα δεν ξέρεις) με την απίστευτα άθλια κλιμάκωση κατά την γνώμη μου!
-
Κάποιος φίλος από εδώ μου ανέφερε τη Suzuki.
Ενδιαφέρον δείχνει και το S-Cross και το Vitara με τους 1.4 βενζινοκινητηρες και κοντα στο μπάτζετ μου (21-22 max).
Βέβαια θα τα δω και από κοντά!
Έχετε κάποια άποψη, σχετικά με αυτά;
Πάντως από όσα ειπώθηκαν δεν με βλέπω για VAG πλεον....
Το πρόβλημα με τον 1.2 puretech δεν είναι ο κινητήρας αλλά το απαίσιο Γαλλικό σασμάν (κουμπώνω όταν θέλω και εντάξει μωρέ δεν είναι εδώ το κούμπωμα είναι λίγο παραδίπλα...για τώρα γιατί μετα δεν ξέρεις) με την απίστευτα άθλια κλιμάκωση κατά την γνώμη μου!
Και τα 2 είναι αξιόλογα σύνλα για τα χρήματα αυτά. Να πας να τα δεις από κοντά και να τα δοκιμάσεις!
-
Εαν κατάλαβα σωστά εισαι 3τεκνος? Δεν έχεις απαλλαγή του τέλους ταξινόμησης ή την έχεις χρησιμοποιήσει?
Όχι φίλε δεν έχω ακόμα παιδιά. Τώρα ξεκινάμε προσπάθειες.
-
Fanis75 wrote:
Εαν κατάλαβα σωστά εισαι 3τεκνος? Δεν έχεις απαλλαγή του τέλους ταξινόμησης ή την έχεις χρησιμοποιήσει?
Όχι φίλε δεν έχω ακόμα παιδιά. Τώρα ξεκινάμε προσπάθειες.
τα μαμημενο το καρότσι (inglesina έχω) θα σου βγάλει την ψυχή σε 350-380λιτρα. βάλε βγάλε, άντε να χωρέσεις βαλίτσες τσάντες κτλ κτλ. ξέρω ότι ψάχνεις μεγάλο Πορτ μπαγκαζ απλά το αναφέρω. μην τσιγκουνευτεις σε χώρους. με το καλό!
-
τα μαμημενο το καρότσι (inglesina έχω) θα σου βγάλει την ψυχή σε 350-380λιτρα. βάλε βγάλε, άντε να χωρέσεις βαλίτσες τσάντες κτλ κτλ. ξέρω ότι ψάχνεις μεγάλο Πορτ μπαγκαζ απλά το αναφέρω. μην τσιγκουνευτεις σε χώρους. με το καλό!
Καταρχήν ευχαριστώ. Πέραν τούτου εννοείται θέλω χώρους. Είμαι 183/135 κιλα. Πήρα Octavia 5 ελεύθερος το 2005 στα 24 μου χρόνια. Δεν θα πάρω μικρούς χώρους στα 37! Corolla/Civic χώρους πολύ καλά. Το Focus φυσικά SW γιατί είνσι και πανέμορφο!!
-
για τον φίλο cyclon ας καταθέσω και εγώ την άποψη μου για vw. golf 5 του 07, αγορασμενο από χέρι Γερμανία μέσω γνωστού το 09 με 13000 χλμ (έκδοση tour αν την ξέρει κανείς). 1,4 Lt 80 ps. πολύ ευχαριστημένος ως ένα σημειο, δεν έχει κάνει κιχ από τριξιματα και είμαι στα 192000χπμ εκτός από την κλειδαρια των αποσκευών(γράσο και gg). ποιότητα κύλισης εξαιρετική, φυσικά με θόρυβο από δρόμο/λάστιχα και υψηλές ταχύτητες. service στην ώρα του πάντα κανένα μηχανικό πρόβλημα (ούτε tsi ούτε fsi είναι).
Όλα αυτά έως 150000 περίπου που έβγαλε δαγκάνες και σασμάν.( ευτυχώς την γλίτωσα με ένα 400ρι στο σασμαν). Γενικά καλές εντυπωσεις αλλά βλέπω ότι τώρα πλέον βγάζει και τα πολλά προβλήματα..
-
Γενικά μην εγκλωβίζεστε σε αγκυλώσεις όπως λέει και ο Stefan. Όλα τα αυτοκίνητα σήμερα είναι καλά, το κάθε ένα έχει το δυνατό του σημείο. Απλά μην κρίνετε από τα χαρτιά και το internet. Επειδή ένα αυτοκίνητο είναι τρικύλινδρο ή έχει ημιάκαμπτο δεν σημαίνει ότι είναι αυτομάτως χειρότερο από ένα με τετρακύλινδρο ή/και πολλαπλούς. Είναι καθαρά θέμα υλοποίησης στην πράξη. Τα καλύτερα υλικά μπορείς να βάλεις σε ένα φαγητό, αλλά να μην βγει καλό το αποτέλεσμα και ένας άλλος μάγειρας με πιο απλά υλικά να φτιάξει κάτι υπέροχο! Έτσι είναι και τα αυτοκίνητα!
Περί αξιοπιστίας, οι Ιάπωνες παραμένουν πολύ δυνατοί, αλλά ένα αυτοκίνητο είναι πολλά παραπάνω πράγματα από 'μια αξιοπιστία', οπότε πάλι μην εγκλωβίζεστε.
VW FORUM