-
http://www.autoblog.gr/2014/05/31/h-vol ... -5-xronia/
Σήμερα η Volkswagen ανανεώνει τις γενιές των μοντέλων της κάθε επτά χρόνια, παρουσιάζοντας την facelift εκδοχή τους κάθε τετραετία, αλλά αυτό θα αλλάξει. Όπως δήλωσε ο Michael Horn, CEO του VW Group Αμερικής, η VW θέλει πλέον να βγάζει στην αγορά τη νέα γενιά των μοντέλων της κάθε 5 χρόνια, με την ανανεωμένη εκδοσή τους να κυκλοφορεί 3 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση.
Ο Horn δήλωσε χαρακτηριστικά:
Εργαζόμαστε για να συντομεύσουμε τη διάρκεια του κύκλου ζωής των προϊόντων μας ώστε να δώσουμε στην αγορά γρηγορότερα, περισσότερα νέα χαρακτηριστικά και σχεδιαστικά στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πως θα αυξήσουμε και τις πωλήσεις μας.
Το πλάνο δεν έχει πάρει ακόμη το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του VW Group, και αν τελικά γίνει, δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από το 2017.Κρίμα για τα φωτοτυπικά του σχεδιαστικού τμήματος που βαράνε υπερωρίες ήδη. Αυτά τι κύκλο ζωής θα έχουν τώρα δηλαδή?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πανοραμική φωτογραφία από την 6η Πανελλήνια Εκδρομή του club μας.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην παραλία Λιχάδας, πίσω μας τα Λιχαδονήσια.
Βόρειος Εύβοια: Ήλια, Αιδηψός, Ροβιές, Λίμνη, Λιχάδα, Όσιος Δαυίδ, καταρράκτες Δρυμώνα. 9-10-11 Μαΐου 2014
Συμμετοχή 22 αυτοκίνητα & 60 άτομα.Αδερφε εχω βγαλει κατι τσιπουρες εκει που πηγατε, αλλο πραγμα. Απιστευτη εκδρομη. Η αγαπημενη μου θα λεγα, τη κανω στανταρ 2 φορες το χρονο. Καλα στον Οσιο Δαυιδ εφτασε η χαρη σας, στον Αγιο Ιωαννη το Ρωσσο πως και δε πηγατε;
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
στον Αγιο Ιωαννη το Ρωσσο πως και δε πηγατε;Πήγα την 1η μέρα, καθώς ανηφόριζα για Ήλια. Απλά ήμουν μόνος, δεν πήγαμε όλο το club.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κρίμα για τα φωτοτυπικά του σχεδιαστικού τμήματος που βαράνε υπερωρίες ήδη. Αυτά τι κύκλο ζωής θα έχουν τώρα δηλαδή?Οτι κυκλο ειχε και το megane που το βγαλανε facelift ενω σε 1,5 χρονο βγαινει η ολοκαινουρια εκδοση.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ΓΝΩΣΤΕΣ, κάνει creep το DSG από μόνο του ή θέλει ειδικό χειρισμό?Κάνει.
-
Μου είχε μείνει η απορία, θενξ.
-
Όπως δήλωσε ο Michael Horn, CEO του VW Group Αμερικής, η VW θέλει πλέον να βγάζει στην αγορά τη νέα γενιά των μοντέλων της κάθε 5 χρόνια,
To ΓΚΟΛΦ 5 το κράτησε 4 χρονάκια και το 6 το σούταρε στην πενταετία, τη ραχοκοκκαλιά των μοντέλων της δηλαδής. Μήπως κάτι άλλο εννοούσε ο σεο και το βλογκ χάθηκε στη μετάφραση, ή μιλάει μόνο για ειδικά αμερικάνικα μοντέλα?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Κρίμα για τα φωτοτυπικά του σχεδιαστικού τμήματος που βαράνε υπερωρίες ήδη. Αυτά τι κύκλο ζωής θα έχουν τώρα δηλαδή?
Οτι κυκλο ειχε και το megane που το βγαλανε facelift ενω σε 1,5 χρονο βγαινει η ολοκαινουρια εκδοση.
Μιλάς για ενα μοντέλο που έχει ήδη 6 χρόνια στην αγορά και θα πάει κοντά στα 8.
Καταπληκτικο παράδειγμα, πετυχημένο. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Όπως δήλωσε ο Michael Horn, CEO του VW Group Αμερικής, η VW θέλει πλέον να βγάζει στην αγορά τη νέα γενιά των μοντέλων της κάθε 5 χρόνια,
To ΓΚΟΛΦ 5 το κράτησε 4 χρονάκια και το 6 το σούταρε στην πενταετία, τη ραχοκοκκαλιά των μοντέλων της δηλαδής. Μήπως κάτι άλλο εννοούσε ο σεο και το βλογκ χάθηκε στη μετάφραση, ή μιλάει μόνο για ειδικά αμερικάνικα μοντέλα?
Το 5αρι εμεινε στην αγορα για λιγο παραπανω απο 5 χρονια...Ουσιαστικα για ενα διαστημα πουλιοταν μαζι μετο 6αρι...
Το Golf 6 θεωρηθηκε ειδικη περιπτωση, σε οτι αφορα το χρονοδιαγραμμα των επομενων γενιων, ουσιαστικα επροκειτο για ενα 'βαρυ' fl περισσοτερο, παρα επομενη γενια, και μπηκε σφηνα μεταξυ των προβλεπομενων, επομενων γενιων, για να μειωσει δραστικα το αρκετα υψηλο κοστος παραγωγης του ΜΚV...
Σε γενικες γραμμες, στα πιο γνωστα-επιτυχημενα μοντελα, και ειδικα στα Golf, η καθε γενια τους ξεκινοντας απο το ΜΚΙ κρατουσε γυρω στα 9 χρονια, για να 'πεσει' στα 6-7χρονια, μεχρι την ΜΚΙV γενια. Πλεον προφανως και ισχυει η 5ετια... -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μιλάς για ενα μοντέλο που έχει ήδη 6 χρόνια στην αγορά και θα πάει κοντά στα 8.
Καταπληκτικο παράδειγμα, πετυχημένο.Κακως θα παει στα 8 χρονια,5ετια πρεπει να γινει και αυτο.
-
όλες πλέον στην 5ετία βγάζουν νέα μοντέλα με ενδιάμεσο fl
-
Πριν λίγο γύρισα από την Karenta. Έγινε το λιπαντικό σέρβις , στην πορεία βγήκε και υγρό φρένων και μπουζί (τα οποία τους είπα να μην τα αλλάξουν, θα πάω αύριο να τα αλλάξω αλλού) ενώ έγιναν και τα update στον εγκέφαλο του dsg και τα λάδια του κιβωτίου όπως έλεγε η ανάκληση -για την οποία και πήγα άλλωστε στην αντιπροσωπεία- . Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αν και οι τιμές...τσούζουν.
Το βλέπω λίγο πιο ζωηρό, κρατάει την ταχύτητα αισθητά περισσότερο από πριν (σίγουρα μέχρι τις 2500 στο D) δηλαδή εκεί που είχα 60 χλμ παλιά έβλεπα 7η, σήμερα είχα ''μόλις'' 5η, ενώ δείχνει και πιο πρόθυμο στα κατεβάσματα, πλέον το κάνει με το μισό γκάζι σε σχέση με πριν.
Επίσης υπάρχει ένα ξεφύσημα όταν σβήνω την μηχανή, από ότι διαβάζω και στο φόρουμ για τα scirocco είναι μια βαλβίδα στο mechatronic. Περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα όταν θα του γράψω περισσότερα χιλιόμετρα, και με τα νέα cinturato p7 που θα του βάλω άυριο. Aκριβό χόμπι τα VW, σε 2 μέρες θα φύγει 600αρι και έρχεται και η ασφάλεια -
Συνεχίζοντας λοιπόν τον μονόλογο, διαπιστώνω ότι είναι πολύ πιο smooth (και όμως γίνεται) στον τρόπο που λειτουργεί το dsg μετά την ανάκληση , μάλιστα κάνει και λιγότερο θόρυβο σε σχέση με πριν.
Σε συνδυασμό με τα pirelli που του έβαλα σήμερα νιώθω σαν να το πήρα καινούργιο πάλι. -
Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετική με το GOLF 1.4 tsi 122hp.
Έχει το μοντέλο αυτό ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (όπως το μοντέλο με τα 140 άλογα) ή έχει ημιάκαμπτο άξονα;
Έχω ψάξει στο net αλλά οι απαντήσεις είναι μπερδεμένες.
'Άλλοι λένε πως έχει ανεξάρτητη, άλλοι πως η ανεξάρτητη μπαίνει από το 140hp και πάνω.Ευχαριστώ
-
Νομίζω πως από αυτό των 122 ίππων και πάνω έχει πολλαπλούς συνδέσμους. Αν είναι έτσι, τότε ναι, έχεις την καλή ανάρτηση.
-
Εγώ παντως ξέρω οτι οι πολλαπλοί μπαινουν απο τα 140 αλογα και πάνω
-
Ο χρήστης Ioudas έγραψε:
Καλημέρα σας,Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετική με το GOLF 1.4 tsi 122hp.
Έχει το μοντέλο αυτό ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση (όπως το μοντέλο με τα 140 άλογα) ή έχει ημιάκαμπτο άξονα;
Έχω ψάξει στο net αλλά οι απαντήσεις είναι μπερδεμένες.
'Άλλοι λένε πως έχει ανεξάρτητη, άλλοι πως η ανεξάρτητη μπαίνει από το 140hp και πάνω.Ευχαριστώ
ναι αλλα για πιο γκολφ μιλαμε!? για το 7αρι η το 6αρι!? αν λες για το 7αρι οχι δεν εχει πολλαπλων συνδεσμων...απο το 140αρι την βαζουν λογο κοστους
-
Για το τελευταίο golf μιλάω (το 7) με τα 122 άλογα.
Ψάχνω για 'οικογενειακό' αυτοκίνητο.
Αν το 122 είχε ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, θα το είχα στα πολύ σοβαρά υπ'όψην μου.
Δεν είμαι 'φαν' του ημιάκαμπτου, αλλά δεν βλέπω να έχω και πολλές επιλογές -
Φοκους αν θες σονι και καλα πολλαπλους.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Το focus οδηγηκά είναι καταπληκτικό.
Οι αναρτήσεις του και το τιμόνι του είναι τέλεια.
Αλλά έχει δυστυχώς μικρό πορτπαγκάζ (και έχω οικογένεια) και είναι και ασχημούτσικο.
Πολύ κρίμα
Μάλλον θα δω για το (παλιό) qashqai, το yeti κλπ.
VW FORUM