-
Σε ελάχιστα συμφωνώ με όσα είπες, κυρίως με το ότι οι επιβάτες αναζητούν ταξί και σταματούν το ταξί σε σημεία που δυσχεραίνουν την κίνηση. Αυτό είναι το μόνο ελαφρυντικό που υπάρχει για τα αίσχη που κάνει αυτή η κατηγορία 'επαγγελματιών'.
Ο χρήστης trexa_gyreve έγραψε:
Μερικοί επιβάτες δε μιλάνε και καθόλου,θεωρούν πως δε χρειάζεται να ανοίξουν διάλογο.Εγώ είμαι ένας από αυτούς και νομίζω είναι δικαίωμά μου!
Υπάρχει κανονισμός ότι θα πρέπει να αρχίζουμε και κουβεντούλα;
-
Ο χρήστης trexa_gyreve έγραψε:
Λέμε πως οι ταξιτζήδες σταματούν όπου βρουν.Αν είμαστε επιβάτες σε ταξί,όμως,πολλές φορές ζητάμε να σταματήσει σε περίεργα ή επικίνδυνα σημεία ή,ακόμα χειρότερα,θυμόμαστε τελευταία στιγμή να πούμε στον οδηγό πως ήρθε η ώρα να κατέβουμε.Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον οδηγό στο ελάχιστο. Δηλαδή αν ο πελάτης του ζητήσει να περάσει όποιο κόκκινο βρει μπροστά του προκειμένου να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του ο ταξιτζής πρέπει να το κάνει;
Έπειτα,αν είμαστε μέσα δεν πολυθέλουμε να πάρει άλλους.Αν είμαστε έξω και ψάχνουμε,ζητάμε να μας πάρει κάποιο ταξί,ακόμα και αν δε χωράμε.
Ναι αλλά επιβάλλεται να ρωτάει πρώτα τον πελάτη που έχει ήδη μέσα πριν πάρει δεύτερη μίσθωση αν συμφωνεί. Ελάχιστοι το κάνουν. Μου έχει τύχει να τσακωθώ με ταξιτζή ο οποίος έχοντας ήδη 3 διαφορετικούς πελάτες (εγώ ο πρώτος) σταμάτησε να πάρε και τέταρτο χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν έχει πρόβλημα να στριμωχτεί και μετά ζήταγε και τα ρέστα κιόλας!
Εξάλλου και οι ταξιτζήδες είναι άνθρωποι.Σκεφτείτε να είσαι μέρα-νύχτα μέσα σε αμάξι και να ανέχεσαι τον οποιοδήποτε επιβάτη.Μερικοί επιβάτες δε μιλάνε και καθόλου,θεωρούν πως δε χρειάζεται να ανοίξουν διάλογο.
Να 'ανέχεσαι'; Τι πάει να πει πάλι αυτό;! Τι να πουν δηλαδή π.χ. οι ταμίες στις τράπεζες ή οι πωλητές στα καταστήματα (ειδικά τα γυναικεία);
Κι εγώ δεν ανοίγω διάλογο, αφήνω πρώτο τον ταξιτζή να τον ανοίξει. Ποιός μας λέει ότι εκείνος θέλει διάλογο; Μπορεί να μην του έκατσε η γυναίκα του το προηγούμενο βράδυ βρε παιδί μου και να μη θέλει και πολλά-πολλά.
Παραξενεύομαι που βλέπω τόσες διαμαρτυρίες για τις μεγάλες διαστάσεις των ταξί.Χρειάζονται οι χώροι και για άνεση μέσα στο χώρο των επιβατών και για αποσκευές.Να μη μιλάμε εκ του ασφαλούς.
Η ένστασή μας δεν είναι τόσο για το μέγεθος των χώρων όσο για τον τύπο αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν (σεντάν αντί για π.χ. πολυμορφικό)
Τέλος,ας κάνουμε αναφορά και στα προβλήματα των οχημάτων τους.Τα λαμπάκια των φώτων καίγονται συνέχεια,βλέπεις καινούρια αμάξια με καμμένα φώτα.Σε τέτοια θέματα ας κυνηγήσουμε τους κατασκευαστές και όχι τους οδηγούς.
Γι'αυτό όλοι οι ταξιτζήδες κυκλοφορούν τη νύχτα με τα μικρά φώτα όταν έχουν πελάτη;
Όταν επιλέγεις ένα επάγγελμα και μάλιστα ελεύθερο αποδέχεσαι και τα λειτουργικά του έξοδα και δεν έχεις καμμιά δικαιολογία για να κάνεις 'οικονομίες' εις βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχεις και ειδικά της ασφάλειας των πελατών σου και των άλλων χρηστών του δρόμου. Τελεία! -
Κριμα οι καημενοι οι ταξιτζηδες... να τους δωσουμε και παρασημο που μας ανεχονται....
δλδ εγω που στα 17 μου μου ειχε πει ενας , τι βγαζεις να με πληρωσεις με 500αρικο, δωσε μου ενα χιλιαρικο και πες μου 'παρε ταξιτζακο μου να πιεις ενα καφε' (σημ, το ταξιμετρο ειχε γραψει 550δρχ)
με ρωτας εμενα ρε καραγκιοζη αν μου περισευουνε??? νταβατζιλικια σε ολο τους το μεγαλειο...
ο αλλος και καλα δεν εχει ρεστα... ο αλλος μου μιλαει για τα μπουρδελα στα οποια παει , ο αλλος με ρωταει αν πηδαω μια φιλη μου (και αυτη στο ταξι...) και μετα πρεπει να πιασω και κουβεντουλα???
ε μην πω τιποτα...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν με νοιαζει ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΧΟΥΝΕ...
με νοιαζει να γινουνε ΛΙΓΟΙ... ΛΙΓΟΙ και καλοι... και ας εχουνε και αμαξια 7 μετρων, και να σερνουνε και τροχοσπιτο... -
Για τη συμπεριφορά, τον τρόπο οδήγησης των περισσοτέρων ταξιτζήδων και τις υπηρεσίες που παρέχουν δεν θα αναφέρω τίποτα, γιατί είναι χιλιοειπωμένα και γνωστά. Όσο για το σύνδρομο της κούρσας είναι αυταπόδεικτο, φτάνει να ρίξεις μια ματιά στους δρόμους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η παντελής έλλειψη γνώσεων πολλών από αυτούς γύρο από το μέσω που τους ζει και με αυτό περνούν τις περισσότερες ώρες της μέρας τους. Έχω προσωπική άποψη πάνω σε αυτό (πεθερός ταξιτζής και πολλές επαφές με ανθρώπους του σιναφιού). Μιλάμε για τραγική κατάσταση για μεγάλη μερίδα από αυτούς.
-
Φαντάζεστε να τα δούμε ποτέ αυτά στην Ελλάδα; Μπααααααααααα... Με τη ΜΑΦΙΑ που λυμαίνεται τον Ηλεκτρικό, το Σταθμό Λαρίσης και άλλα τέτοια μέρη... Χλωμό.
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ας πούμε και για την Σιγκαπούρη, αφού πιάσαμε για Ταξι παγκοσμίως.ΌΛΑ είναι ΤΟΥΟΤΑ ή ΝΙΣΣΑΝ, κάτι σχετικά παλιά (σε σχεδίαση, αλλά καινούργια σκετικα σαν αυτοκίνητα), ντίζελ, ΟΛΑ με κλιματισμό (υποχρεωτικά απο το νόμο). Υπάρχουνε και Mercedes, αλλά είναι Limo Service για αεροδρόμιο κλπ. και έχουνε διαφορετική χρέωση. Αν όμως δε έχουνε δουλειά, κυκλοφορούνε και ως Ταξί.
-
Πολύ φτηνά (κέντρο- αεροδρόμιο, γύρω στα 20 χιλ απόσταση, 7-9 Ευρώ)
-
Πεντακάθαρα
-
ΠΟΤΕ διπλομίσθωση...απαγορεύεται.
-
Δεν έχουνε αύρματο, αλλά είναι όλα συνδεδεμένα με τα κεντρικά (GPRS on-line ή κάτι παρόμοιο) και όλες οι μισθώσεις τους έρχονται σε οθόνη μπρόστα τους!
-
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η Ζώνη Ασφαλείας, ακόμα και πίσω
-
Πάντα δίνουνε απόδειξη, εκτος και αν δεν θές
-
Δέχονται όλες τις πιστωτικές κάρτες (με 10% επιπλεόν επιβάρυνση), χρήσιμο αν ξαφνικά ανακαλύψεις οτι δεν έχεις λεφτά ή είσαι ξένος.
-
Σε τηλεφωνική κλήση, δεν κάνουνε πάνω απο 5 λεπτά.
-
Υποχρεωτικά ανγράφεται σε εμφανές σημείο το όνομα του οδηγού, η άδεια του και ο αριθμός του Ταξί (όπως επίσης και στην απόδειξη), ωστε να έιναι εύκολο να κάνεις παράπονα για συγκεκριμένο αυτοκίνητο και οδηγό.
-
-
Ρε σεις οι άνθρωποι θα απεργήσουν γιατί λέει δεν θέλουν να κόβουν αποδείξεις
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε σεις οι άνθρωποι θα απεργήσουν γιατί λέει δεν θέλουν να κόβουν αποδείξεις :lol: :lol: :lol:Αμήν και πότε!
Με χαρά τους περιμένουμε και ευχόμαστε να είναι και διαρκείας (μέχρι το 2090 κατά προτίμηση)
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Αμήν και πότε!
Με χαρά τους περιμένουμε και ευχόμαστε να είναι και διαρκείας (μέχρι το 2090 κατά προτίμηση)
Εγώ κάνω κάθε μέρα Γλυφάδα - Μαρούσι μόνος μου και κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο άδειο. Μπορώ αφιλοκερδώς να μεταφέρω όποιο γυναικάκι είναι στο δρόμο μου. Ας αρχισουμε όλοι έτσι να μεταφέρουμε συνανθρώπους μας που τους πετυχαίνουμε standard να παίρνουν ταξι. Να τους κόψουμε λίγο την δουλίτσα.
Μας απειλούνε οι κύριοι με 6ήμερη απεργία -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αμήν και πότε!
Εγώ κάνω κάθε μέρα Γλυφάδα - Μαρούσι μόνος μου και κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο άδειο. Μπορώ αφιλοκερδώς να μεταφέρω όποιο γυναικάκι είναι στο δρόμο μου. Ας αρχισουμε όλοι έτσι να μεταφέρουμε συνανθρώπους μας που τους πετυχαίνουμε standard να παίρνουν ταξι. Να τους κόψουμε λίγο την δουλίτσα.
Μας απειλούνε οι κύριοι με 6ήμερη απεργίαΠολλοί δεν έχουν δικό τους αμαξάκι,όμως.Αν δε βολευτούν με λεωφορεία,αναγκαστικά θα πάρουν ταξί.Οπότε,ας μη μιλάτε εξ'ονόματος όλων.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε σεις οι άνθρωποι θα απεργήσουν γιατί λέει δεν θέλουν να κόβουν αποδείξειςΑμ ετσι ειναι.Ολοι οι αλλοι που αγοραζουν ταμιακες μηχανες και πρεπει καθε φορα που σε καποιον στο υπουργειο ερθει η φαεινη ιδεα οτι πρεπει να βολεψουμε καποιους να τρεχουν να βαζουν νεες ταμειακες ή φορολογικες μνημες ή δεν ξερω και εγω τι αλλο, δεν τους περνει να απεργησουν.Ενω οι ταξιτζηδες, οι βενζινοπωλες εχουν την δυναμη να ταρακουνουν την εκαστοτε κυβερνηση και να τους λενε και ευχαριστω απο πανω.Ενω εμεις,λεγοντας εμεις εννοω τους εμπορους και γενικα τους ελευθερους επαγγελματιες,βρισκομαστε παντα επι ξυλου κρεμαμενοι.Σου κλεινουν βιβλια οποτε θελουν με οτι κερδος θελουν αυτοι (εφορια) μην υπολογιζοντας το ποσο χαλια ειναι η αγορα και το ποσο πραγματικα ειναι το κερδος σου.Και δεν μπορεις να πεις και τιποτα γιατι μετα το σδοε σε παει @#$οντας.Αλλα ετσι ειναι οπου φτωχος και η μοιρα του.
-
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Κριμα οι καημενοι οι ταξιτζηδες... να τους δωσουμε και παρασημο που μας ανεχονται....
δλδ εγω που στα 17 μου μου ειχε πει ενας , τι βγαζεις να με πληρωσεις με 500αρικο, δωσε μου ενα χιλιαρικο και πες μου 'παρε ταξιτζακο μου να πιεις ενα καφε' (σημ, το ταξιμετρο ειχε γραψει 550δρχ)
με ρωτας εμενα ρε καραγκιοζη αν μου περισευουνε??? νταβατζιλικια σε ολο τους το μεγαλειο...
ο αλλος και καλα δεν εχει ρεστα... ο αλλος μου μιλαει για τα μπουρδελα στα οποια παει , ο αλλος με ρωταει αν πηδαω μια φιλη μου (και αυτη στο ταξι...) και μετα πρεπει να πιασω και κουβεντουλα???
ε μην πω τιποτα...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν με νοιαζει ΤΙ ΑΜΑΞΙ ΕΧΟΥΝΕ...
με νοιαζει να γινουνε ΛΙΓΟΙ... ΛΙΓΟΙ και καλοι... και ας εχουνε και αμαξια 7 μετρων, και να σερνουνε και τροχοσπιτο...Και επειδή δεν μπορώ να κρατηθώ,να αναφέρω και αυτά που έχω τραβήξει εγώ με τα γαϊδούρια αυτά που λέγονται ταξιτζήδες! Προσωπικά εύχομαι κάθε φορά να μη χρειαστεί να πάρω ταξί στην Αθήνα γιατί κάθε περίπτωση είναι χειρότερη από την προηγούμενη!Οι άνθρωποι αυτοί είναι λες και βγήκε η μαφία στους δρόμους!Έχετε πάρει ποτέ ταξί από ΚΤΕΛ;Εκεί λοιπόν οι μάγκες,πιστεύοντας ότι από τα λεωφορεία κατεβαίνουν αμαθείς και ψαρωμένοι βλάχοι,είναι όλοι για ΚΡΕΜΑΣΜΑ!ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
Μου έχει τύχει να βρω ταξί από ΚΤΕΛ και ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ (σβηστός κινητήρας μην κάψει πετρέλαιο λίγο παραπάνω) και να έρχεται με άλλους 4 (ναι τέσσερις δηλαδή σύνολο 5) και να μας στοιβάζει σα ζώα!Όσο για τις αποσκευές,τις βάζει κακήν κακώς στο πορτ μπαγκάζ το οποίο μένει ανοιχτό,ενώ από ένα σχοινάκι κρέμεται στο δρόμο η βαλιτσούλα με το φορητό μου υπολογιστή έτοιμη να πέσει σε οποιαδήποτε απότομη επιτάχυνση!!!!Αυτό όμως είναι το λιγότερο καθώς με 5 (!) άτομα στοιβαγμένα σε καυτή μέρα του Ιουλίου και με αποσκευές ανάμεσά μας ΔΕΝ ανάβει air condition (Avensis,std ο κλιματισμός) και ανάβει ΤΣΙΓΆΡΟ ΤΟ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΜΕ ΦΑΤΣΑ ΝΟΝΟΥ-ΜΠΡΑΒΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΛΑΪΚΑ!
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν από ΚΤΕΛ Λιοσίων για Πειραιά λιμάνι ζήτησε από τον καθένα 30 (ναι ΤΡΙΑΝΤΑ) ΕΥΡΩ!!!!!!!!
ΤΟΝ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 4 ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΧ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ ότι είμαι άσχετος επαρχιώτης!!!!!!!Δεν φοβήθηκα την τραμπουκόφατσα (δε θέλω να τον χαρακτηρίσω όπως του αξίζει γιατί θα ρίξω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το επίπεδο του φόρουμ) και τον απείλησα ότι θα τον καταγείλλω για όλα όσα προανέφερα και τελικά μου πήρε 'μόνο' (!) 10 ευρώ ακριβώς γιατί ΦΟΒΗΘΗΚΕ!!!!
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΣΕΙ ΤΗ Κ@ΛΟΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙ!!!!ΝΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΤΥΧΕΙ!
Ενδεικτικά να αναφέρω έναν ψυχοπαθή που πλάκωνε στο ξύλο όποιον τον τσάτιζε και μου έλεγε με λεπτομέρειες πως έτρεχε αίμα από 'μια τρυπούλα στο κρανίο' ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥ που τόλμησε να τον γράψει αλλά και τη συνέχεια στο τμήμα όπου αφού συνελλήφθη πλάκωσε άλλους 2 αστυνομικούς!!!!!!Επίσης μου έδειξε και το ΡΟΠΑΛΟ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ για να σπάει παρμπρίζ και κεφάλια όσων κάνουν παραβάσεις του ΚΟΚ μπροστά του και γενικότερα απίστευτα πράγματα που πραγματικά είχα μείνει κόκκαλο και κατέβηκα όσο νωρίτερα γινόταν κατατρομαγμένος!!!!Για να μην πω ότι όλοι οι ταξιτζήδες που έχω μπει πραγματικά εκστομίζουν απίστευτες βρισιές και με τεράστια ασέβεια ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΗ ΜΕΣΑ οποιαδήποτε όμορφη κοπέλα έχει την ατυχία να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΑΞΙ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ και έχω φτάσει στο σημείο να θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό αν πέσω σε κανονικό ταξιτζή που απλά κάνει ότι θα έπρεπε να κάνουν όλοι!!!!!!
Συγγνώμη για το ύφος αλλά πραγματικά πρέπει να είχατε ζήσει ότι έχω ζήσει εγώ για να δούμε τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ και λοιπά υπέρ των ταξιτζήδων!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ!!!! -
Ρε παιδιά εντύπωσή μου είναι ή μόνο οι κάτοικοι Αθήνας εκφράζουν παράπονα για τα ταξί; Συμφωνώ ότι εκεί η κατάσταση με τα ταξί είναι άσχημη (έχω και προσωπικά περιστατικά), αλλά ας μη γενικεύουμε. Νομίζω ότι στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας τα πράγματα με τα ταξί είναι πολύ καλά και καμία σχέση με της Αθήνας δεν έχουν.Εντάξει, υπάρχουν και μερικές (λίγες κατά τη γνώμη μου) εξαιρέσεις αλλά ας μη γενικεύουμε. Ίσως αν αλλάζαμε τον τίτλο του θέματος σε 'Ταξί στην Αθήνα' να ήταν καλύτερα.
Υ.Γ. Δεν είμαι ταρίφας -
Εγώ θα μιλήσω για την Κρήτη που την ξέρω καλά. Εδώ δεν τους παίρνει να κάνουν και πολλά πολλά, γιατί δεν μπορούν να χαθούν στην ανωνυμία του τρελοκομείου σας.
Που θα πάει και δεν θα τον πετύχεις?
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν, έχουν διαπιστωθεί πολλά κρούσματα με τουρίστες δυστυχώς.
Υπάρχει και ένας ιδιότυπος εγωισμός για το ποιος έχει το ποιο καλό αμάξι, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά καλά ταξί και σε άριστη κατάσταση. -
εχοντας διαβασει ολα τα ποστ σας, εχω να σας κανω μια απλη ερωτηση
εχει δουλεψει ποτε κανεις του ταξι? ειναι μια καλη ερωτηση γιατι οποιος ειναι εξω απο τον χωρο καλα χορευει.μην πεταει ο καθενας την εμπειρια του που τον εκλεισε ενας ταξιτζης ή σταματησε αποτομα ή οτιδηποτε αλλο.
αν εισασταν κ εσεις 10-12 ωρες μεσα στο κεντρο κ οδηγουσατε,οχι μονο θα κανατε λαθη στην οδηγηση αλλα μπορει κ να ειχατε αραξει σε καμμια θεση παρκινγκ για υπνο.
ειμαι οδηγος ταξι εδω κ δυο χρονια κ ελεγα κ εγω τα ιδια για τους ταξιτζηδες πριν δουλεψω. σας τα λεω αυτα γιατι ημουν στην θεση σας. δεν θελω να προσβαλω ουτε να την πω σε καποιον.
οσον αφορα τις ταμιακες μηχανες ψαξτε το καλυτερα κ μετα κρινεται.
οταν πληρωνεις τον χρονο περιπου στις 200.000 Φ.Π.Α τις οποιες δεν τις περνεις πισω στο τελος τυ χρονου, κ τωρα θα πληρωνεις εκατομυρια εννοειτε πως θα αντιδρασεις κ θα ζητησεις αυξηση κομιστρου.αλλιως πως θα βγεις περα οικονομικα?
ολα αυτα τα λεω για να μην εισαστε εχθρικοι σε μια μεριδα συνανθρωπων σας, οπου δεν εχετε ερθει ποτε στην θεση τους κ τα βλεπετε ολα απο εξω. δουλεψτε μια βδομαδα ταξι κ θα με καταλαβετε -
Άντε πάλι τα ίδια από 'επαγγελματία'...
Να τα πούμε λοιπόν μία φορά ακόμη μπας και τα εμπεδώσετε:
'ΔΕΚΑΡΑ ΔΕ ΔΙΝΩ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Ο ΚΟΚ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Η ΔΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ (αυτό το τελευταίο ισχύει το ίδιο για ΙΧήδες, ταξιτζήδες, λεωφορειαζήδες, οδηγούς μηχανών αλλά και πεζούς)'Υ.Γ. Η γενικότερη ευχή τον τελευταίο καιρό (όχι μόνο των ΙΧδων) είναι μακάρι να συνεχίσουν οι ταξιτζήδες την απεργία επ' αόριστον. Αυτό νομίζω τα λέει όλα...
-
οτι κ να πω ειναι λιγο για την ποιοτητα του συγκεκριμενου ατομου. ειναι ασχετος κ δεν μπορει να κανει κουβεντα παρα μονο με τον εαυτο του
Υ.Γ αν δεν ειχες αυτοκινητο δεν θα ευχοσουν να καναμε απεργια μεχρι το 2090 αλλα να την ληγαμε στο επομενο λεπτο. ευχομαι να σου χαλασει το αυτοκινητο κ να χρειαστεις ταξι αυριο. να δουμε τι θα ελεγες.'ερασιτεχνη' -
Ο χρήστης TROFEOS έγραψε:
οσον αφορα τις ταμιακες μηχανες ψαξτε το καλυτερα κ μετα κρινεται.
οταν πληρωνεις τον χρονο περιπου στις 200.000 Φ.Π.Α τις οποιες δεν τις περνεις πισω στο τελος τυ χρονου, κ τωρα θα πληρωνεις εκατομυρια εννοειτε πως θα αντιδρασεις κ θα ζητησεις αυξηση κομιστρου.αλλιως πως θα βγεις περα οικονομικα?Τι εννοείς πληρώνεις 200.000 (δρχ φαντάζομαι) ΦΠΑ και δεν τις παίρνεις πίσω;
Τι γίνεται με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για τους ιδιοκτήτες ταξί;
Μέσα στο κόμιστρο δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 18%, ή υπάρχει άλλη ρύθμιση; -
Ταμειακές ναι.. παρέχουν υπηρεσία οι άνθρωποι δεν κατάλαβα γιατι να μην φορολογούνται με βάση τα έσοδα τους.. όπως όλοι οι υπολοιποι ελευθεροι επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι,επιχειρηματίες κλπ
όσο για τα αυτοκίνητα ας είναι όπως είναι..
οι ταξιτζήδες πρέπει να αλλάξουν.. η συμπεριφορά τους... η ένδυση τους.. η νοοτροπία του 60-70 έλα να σε κοροιδέψω... το καλοκαίρι να χρησιμοποιούν ένα ρεξόνα.. καθώς επίσης και το όριο ηλίκιας τους.. δεν γίνεται 80 και .. χρονών να οδηγούν και όταν τους δώσει κλήση ο χάρος να τον πάρουν ως δεύτερο επιβάτη και να πάμε όλοι μαζι στον άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.Αυτά από μένα .. ευχαριστώ..
-
ειμαι οδηγος ταξι εδω κ δυο χρονια κ ελεγα κ εγω τα ιδια για τους ταξιτζηδες . σας τα λεω αυτα γιατι ημουν στην θεση σας.
Φίλε μου τροφέε συμφωνείς μαζί μας όπως βλέπω
Πρόσεξε τώρα που είσαι ταξιτζής μη γίνεις και έσυ όπως αυτούς που έβριζες.. ίσως έτσι κάποτε να άλλαξουν τα πράγματα ..
Η κούραση δεν είναι δικαιολογία ούτε και δίνει συγχωροχάρτι σε κανένα.
Είναι απλώς στα μείον της δούλειας τα οποία κανείς δεν ξεχνά και κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολη αλλά ούτε και η δυσκολότερη..ΥΓ Ελπιζω το quote να το έκανα σωστά.
-
οτι κ να πω ειναι λιγο για την ποιοτητα του συγκεκριμενου ατομου. ειναι ασχετος κ δεν μπορει να κανει κουβεντα παρα μονο με τον εαυτο τουΑυτό που σου λέει ο Πέτρος είναι ότι δεν μπορείς να φέρνεις την κούραση ως δικαιολογία. Για φαντάσου να έκανε το ίδιο π.χ. και ένας γιατρός. Και δεν είναι τα 'οδηγικά λάθη' που δεν σας συγχωρούμε αλλά οι εξυπνάδες που κάνετε κατ'εξακολούθησιν, οι οποίες είναι εσκεμμένες και δεν δικαιολογούνται από καμμία 'κούραση'. Και στην τελική το επάγγελμα το διάλεξες μόνος σου και μπορείς να απαιτείς 'ειδική μεταχείριση' επειδή μετά διαπίστωσες ότι είναι 'κουραστικό'.
Και τέλος χωνέψτε επιτέλους ότι κάποιος που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για να πάει στη δουλειά του δεν είναι λιγότερο επαγγελματίας από εσάς, πάψτε πια να πιπιλίζετε τη λέξη 'επαγγελματίας'!
ευχομαι να σου χαλασει το αυτοκινητο κ να χρειαστεις ταξι αυριο. να δουμε τι θα ελεγες.'ερασιτεχνη'
Αυτό ειδικά το σχόλιο ξεχειλίζει 'ποιότητα'.
ΤΑΞΙ