Ο χρήστης trexa_gyreve έγραψε:
Λέμε πως οι ταξιτζήδες σταματούν όπου βρουν.Αν είμαστε επιβάτες σε ταξί,όμως,πολλές φορές ζητάμε να σταματήσει σε περίεργα ή επικίνδυνα σημεία ή,ακόμα χειρότερα,θυμόμαστε τελευταία στιγμή να πούμε στον οδηγό πως ήρθε η ώρα να κατέβουμε.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον οδηγό στο ελάχιστο. Δηλαδή αν ο πελάτης του ζητήσει να περάσει όποιο κόκκινο βρει μπροστά του προκειμένου να φτάσει γρήγορα στον προορισμό του ο ταξιτζής πρέπει να το κάνει;
Έπειτα,αν είμαστε μέσα δεν πολυθέλουμε να πάρει άλλους.Αν είμαστε έξω και ψάχνουμε,ζητάμε να μας πάρει κάποιο ταξί,ακόμα και αν δε χωράμε.
Ναι αλλά επιβάλλεται να ρωτάει πρώτα τον πελάτη που έχει ήδη μέσα πριν πάρει δεύτερη μίσθωση αν συμφωνεί. Ελάχιστοι το κάνουν. Μου έχει τύχει να τσακωθώ με ταξιτζή ο οποίος έχοντας ήδη 3 διαφορετικούς πελάτες (εγώ ο πρώτος) σταμάτησε να πάρε και τέταρτο χωρίς να ρωτήσει κανέναν αν έχει πρόβλημα να στριμωχτεί και μετά ζήταγε και τα ρέστα κιόλας!
Εξάλλου και οι ταξιτζήδες είναι άνθρωποι.Σκεφτείτε να είσαι μέρα-νύχτα μέσα σε αμάξι και να ανέχεσαι τον οποιοδήποτε επιβάτη.Μερικοί επιβάτες δε μιλάνε και καθόλου,θεωρούν πως δε χρειάζεται να ανοίξουν διάλογο.
Να 'ανέχεσαι'; Τι πάει να πει πάλι αυτό;! Τι να πουν δηλαδή π.χ. οι ταμίες στις τράπεζες ή οι πωλητές στα καταστήματα (ειδικά τα γυναικεία);
Κι εγώ δεν ανοίγω διάλογο, αφήνω πρώτο τον ταξιτζή να τον ανοίξει. Ποιός μας λέει ότι εκείνος θέλει διάλογο; Μπορεί να μην του έκατσε η γυναίκα του το προηγούμενο βράδυ βρε παιδί μου και να μη θέλει και πολλά-πολλά.
Παραξενεύομαι που βλέπω τόσες διαμαρτυρίες για τις μεγάλες διαστάσεις των ταξί.Χρειάζονται οι χώροι και για άνεση μέσα στο χώρο των επιβατών και για αποσκευές.Να μη μιλάμε εκ του ασφαλούς.
Η ένστασή μας δεν είναι τόσο για το μέγεθος των χώρων όσο για τον τύπο αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν (σεντάν αντί για π.χ. πολυμορφικό)
Τέλος,ας κάνουμε αναφορά και στα προβλήματα των οχημάτων τους.Τα λαμπάκια των φώτων καίγονται συνέχεια,βλέπεις καινούρια αμάξια με καμμένα φώτα.Σε τέτοια θέματα ας κυνηγήσουμε τους κατασκευαστές και όχι τους οδηγούς.
Γι'αυτό όλοι οι ταξιτζήδες κυκλοφορούν τη νύχτα με τα μικρά φώτα όταν έχουν πελάτη;
Όταν επιλέγεις ένα επάγγελμα και μάλιστα ελεύθερο αποδέχεσαι και τα λειτουργικά του έξοδα και δεν έχεις καμμιά δικαιολογία για να κάνεις 'οικονομίες' εις βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχεις και ειδικά της ασφάλειας των πελατών σου και των άλλων χρηστών του δρόμου. Τελεία!