-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Και εμενα μ αρεσει το ιγκνις.
Ειναι αρκετα καλο, ιδιαιτερο αισθητικα, θυμιζει καρτουν με τρανσφορμερ μαζι, ειναι τζαπαν και το δειχνει και εχει στοιχεια ενος κεϋ καρ αλλα με πολλα αλογα για τη κατηγορια του.
Δηλαδη ιδιαιτερη προταση με εντονο χαρακτηρα.Ακριβουτσικο ομως.
Στην συζητηση ηρθε το θεμα της τετρακινησης ή του αυτοματου κιβωτιου.
Η λογικη λεει αυτοκινητο πολης=αυτοματο κιβωτιο.
Ειναι πιθανοτατα της μαγκνετι μαρελι, εχει αντλια, 2 σελενοιντς ecu, μοτερακι κτλ.
Ολα αυτα ειναι αξιοπιστα σε ενα κιβωτιο που ειναι τοσο φθηνο;
-
Σε όλα αυτά τα θετικά που είπες, να προσθέσω την απίστευτα χαμηλή κατανάλωση (σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του), ακόμα και στο μη hybrid.
-
Δεν θα το έλεγα ακριβό, με τον εξοπλισμό που έχει (και μπορείς να το πάρεις 2WD, 4WD, αυτόματο, χειροκίνητο, mild hybrid...έχεις πάρα πολλές επιλογές!). Μέχρι και Full LED φώτα έχει η GLX, το μοναδικό της κατηγορίας του με τέτοιο επίπεδο εξοπλισμού!
-
αυτοκίνητο πόλης καλύτερο το αυτόματο και η 4κίνηση θα έλεγα όχι σε κάθε περίπτωση (ακόμα και χειροκίνητο να το πάρει), γιατί προσθέτει βάρος και κατανάλωση χωρίς λόγο.
-
Πολύ πιθανόν να είναι της Μαρέλι...ίσως και το ίδιο με του Panda, ένεκα της συνεργασίας των 2 εταιρειών.
-
Έχω την αίσθηση ότι πλέον αυτά τα κιβώτια είναι όντως φτηνά, οπότε δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας λόγω τιμής (είδαμε και τα πανάκριβα DSG πόσο αξιόπιστα είναι). Απλά, όντως έχουν ακουστεί θεματάκια με αυτά τα κιβώτια σε Panda (εάν είναι ίδια)...θέλουν καλή υντήρηση και γενικά να μην τα ζορίσεις.
Δες και αυτό, έχει ενδιαφέρον: https://www.gocar.gr/test-drives/test/2 ... IGNIS.html
-
-
Τα εχει ολα μαζεμενα.
Ωραιο. Θενξ ε λοτ -
Ένα πολύ επιτυχημένο κατά τη γνώμη μου είναι το Jazz της Honda. Με ένα σμπάρο 3 περιπτώσεις.
- Ή το αφήνεις στο CVT όπου έχεις να επιλέξεις μεταξύ D,S,L. Η πρώτη D όπου και πετυχαίνεις τη μέγιστη οικονομία όπου με μαλακό πόδι επιταχύνει μέχρι τα 70 κολλημένο στις 1500 σαλ. Στα 90 έχεις μόνο 2000σαλ. Σε επαρχιακό καταναλώνει 4,8 λίτρα βενζίνης.
Στο S γίνεται ποιο γρήγορο, ενώ η L είναι για πολύ έντονες κλίσεις. - Πατάς κουμπάκι 7speed mode το οποίο δουλεύει σαν ένα κλασικό 7άρι και επιλέγει αυτό πότε θα ανεβοκατεβάσει.
- Με πατημένο το παραπάνω κουμπί αλλάζεις τις 7 σχέσεις εσύ από τα χειριστήρια στο τιμόνι.
- Ή το αφήνεις στο CVT όπου έχεις να επιλέξεις μεταξύ D,S,L. Η πρώτη D όπου και πετυχαίνεις τη μέγιστη οικονομία όπου με μαλακό πόδι επιταχύνει μέχρι τα 70 κολλημένο στις 1500 σαλ. Στα 90 έχεις μόνο 2000σαλ. Σε επαρχιακό καταναλώνει 4,8 λίτρα βενζίνης.
-
https://response.jp/imgs/p/HyHJUDsvwEJj ... 426061.jpg
Δειτε εδω, νεο cvt απο τη daihatsu με 7,3:1 λογο και δυο κιβωτια στην ουσια. Ενα γραναζιων και ενα cvt. Mpμετα απο καποια ταχυτητα η ροπη περνα στο γραναζιων
-
Καθώς είμαστε αρκετοί που δεν κατέχουμε σε βάθος το θέμα των κιβωτίων, υπάρχει κανένα ωραίο βιντεάκι ή τεχνικό άρθρο που παρουσιάζει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα όλων των τύπων αυτόματων;
Προσωπικά, έχοντας ακούσει ιστορίες προβλημάτων από φίλους και γνωστούς, θα ήμουν διστακτικός να πάρω κάτι που μπορεί σε μια εκκίνηση στη μέση του πουθενά, να μην αφήνει τον κινητήρα να ξεκινήσει λόγω εμφάνισης error.
-
Έχει 3 καλά βιντεάκια για τα αυτόματα,αλλά είναι στα ιταλικά:
-
Θα προσπαθήσω να τα δω αυτές τις μέρες, ευχαριστώ πολύ.
-
Παιδιά γεια σας μία ερώτηση θέλω να κάνω ,το αυτόματο κιβώτιο του Citroen c5 aircross είναι πλανητικό σύστημα με μετατροπέα ροπής; Και από θέμα αξιοπιστίας είναι στην κορυφή των αυτόματων, αλλά με αυξημένη κατανάλωση και όχι τόσο γρήγορο;>
Το κριπινγκ εφεκτ σε αυτα χωρις μετατροπεα ροπης ειναι αποτελεσμα λογισμικου. Δηλαδη το λογισμικο πατα μονο του γκαζακι και συμπλεκτη και δινει αυτο το αποτελεσμα, απλα οταν το κανει φθηρει τους συμπλεκτες σαν σε χειροκινητο οταν πατας γκαζι και συμπλεκτη μαζι.
-
Παιδιά γεια σας μία ερώτηση θέλω να κάνω ,το αυτόματο κιβώτιο του Citroen c5 aircross είναι πλανητικό σύστημα με μετατροπέα ροπής; Και από θέμα αξιοπιστίας είναι στην κορυφή των αυτόματων, αλλά με αυξημένη κατανάλωση και όχι τόσο γρήγορο;
Ναι πλανητικό με μετατροπέα της Aisin, πολύ αξιόπιστο (εφόσον συντηρείται σωστά), αρκετά γρήγορο (μόνο της ZF είναι πιο γρήγορο από όσο ξέρω) και ναι όπως όλα τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής, αυξάνει ελαφρώς την κατανάλωση (όχι φυσικά όσο παλιά).
-
Παιδιά γεια σας μία ερώτηση θέλω να κάνω ,το αυτόματο κιβώτιο του Citroen c5 aircross είναι πλανητικό σύστημα με μετατροπέα ροπής; Και από θέμα αξιοπιστίας είναι στην κορυφή των αυτόματων, αλλά με αυξημένη κατανάλωση και όχι τόσο γρήγορο;
Lap wrote:
Το κριπινγκ εφεκτ σε αυτα χωρις μετατροπεα ροπης ειναι αποτελεσμα λογισμικου. Δηλαδη το λογισμικο πατα μονο του γκαζακι και συμπλεκτη και δινει αυτο το αποτελεσμα, απλα οταν το κανει φθηρει τους συμπλεκτες σαν σε χειροκινητο οταν πατας γκαζι και συμπλεκτη μαζι.
Ναι σε όλα
Υ.γ Πάντα ήθελα να νιώσω σαν τους πολιτικούς.
-
Φάνη υπερβάλεις σε βαθμό κακουργήματος! Με το 'κατάπτυστο' DSG7 παρκάρεις μια χαρά χωρίς πατινάρισμα και μυρωδιές σε έντονη κλίση, ξεκινάς πολύ εύκολα σε ανηφορική ράμπα, τις αλλαγές σχέσεων τις καταλαβαίνεις μόνο από το στροφόμετρο εκτός και αν κανείς απότομο kick down. Το τελευταίο αυτόματο tc που δοκίμασα είναι το 6αρι του Mazda3 το οποίο ήταν σαφώς λιγότερο ραφιναρισμένο και καθυστερούσε πολύ στο κατέβασμα. Το μόνο σημείο που υπερτερούσε ήταν η σαφώς ομαλότερη εκκίνηση σε συνδυασμό με το ss.
-
Με το 'κατάπτυστο' DSG7 παρκάρεις μια χαρά χωρίς πατινάρισμα και μυρωδιές σε έντονη κλίση, ξεκινάς πολύ εύκολα σε ανηφορική ράμπα, τις αλλαγές σχέσεων τις καταλαβαίνεις μόνο από το στροφόμετρο εκτός και αν κανείς απότομο kick down.
ΝΑ ρωτήσω, μπορείς να ανεβαίνεις σιγά σιγά μια 10% ανηφόρα μέσα στη πόλη, να σταματάς στην κορυφή, να στρίβεις δεξιά αφότου σταμάτησες, να αφήνεις να σε πάρει λίγο πίσω γιατί ο άλλος έχει παρκάρει στη γωνία και δεν σε παίρνει, στη συνέχεια να κατεβαίνεις τη κατηφόρα και να παρκάρεις με την όπισθεν(δλδ ανηφορικά) καβαλώντας παράλληλα το μικρό κράσπεδο του πεζοδρομίου; Γίνεται δλδ αυτό με το dsg 7;
-
Με το 'κατάπτυστο' DSG7 παρκάρεις μια χαρά χωρίς πατινάρισμα και μυρωδιές σε έντονη κλίση, ξεκινάς πολύ εύκολα σε ανηφορική ράμπα, τις αλλαγές σχέσεων τις καταλαβαίνεις μόνο από το στροφόμετρο εκτός και αν κανείς απότομο kick down.
ΝΑ ρωτήσω, μπορείς να ανεβαίνεις σιγά σιγά μια 10% ανηφόρα μέσα στη πόλη, να σταματάς στην κορυφή, να στρίβεις δεξιά αφότου σταμάτησες, να αφήνεις να σε πάρει λίγο πίσω γιατί ο άλλος έχει παρκάρει στη γωνία και δεν σε παίρνει, στη συνέχεια να κατεβαίνεις τη κατηφόρα και να παρκάρεις με την όπισθεν(δλδ ανηφορικά) καβαλώντας παράλληλα το μικρό κράσπεδο του πεζοδρομίου; Γίνεται δλδ αυτό με το dsg 7;
-
Γιατι να μην γινεται; απλα θα μυρισει ο συμπλεκτης οπως και στα χειροκινητα
-
ΜΙλάμε τώρα για πολύ απαλές κινήσεις, ουσιαστικά δλδ το αμάξι να σέρνεται και δεν ξέρω αν πχ το dsg έχει τέτοια ευαισθησία.
-
Εχει τςτοια ευαισθησία, ισχυει, αλλα μονο αν το κανεις καθε μερα σε καθε φαναρι. Αν το κανεις μια στο τοσο δεν θα παθει και κατι.
Οσο εχω ψαξει το κολπο ειναι να ξεκινας αποφασίστηκα ωστε να μην πατιναρουν οι δισκοι με creeping και ανεβαζουν θερμοκρασία . Αν οδηγεις με αυτον τον τροπο λογικα δεν θα παθει τιποτα.
Τα προηγουμενα dsg που χαλούσαν δεν ειχαν ειδικο λαδι μεσα και τα έπαιζε το μεκατρονικ. Πλεον βαζουν dctf λαδια..Με συγκεκριμενες προδιαγραφές, πριν δεν ειχαν αναπτυχθει τετοια λαδια και ετσι οτι αλλο εβαζαν δεν εκανε δουλειά διοτι δεν καλυπταν ολες τις απαιτοθμενες προδιαγραφες ιδιαιτερα σε χωρες με υψηλη θερμοκρασια και υγρασια. Οποτε ολο και εξαφανίζεται το φαινομενο των μεγαλων προβλημάτων.
Το ιδιο ισχυει και στα ημιαυτόματα μονου συμπλεκτη.
Στο hybrid kona δεν υπαρχει το προβλημα αυτο με το dct του. Καθως απο σταση κινει ο ηλεκτροκινητηρας και οι δισκοι δεν 'λειτουργούν,' δηλαδη εχει εξτρα εναν ακομα συμπλεκτη που ανοιγει και απομονώνει το κιβωτιο.
Τα dsg ειναι ηλεκτρουδραυλικά, τα dct της hyundai ηλεκτρομηχανικα. Της ford θα το ψαξω
-
Famas τώρα είδα το σχόλιό σου. Ναι μπορείς να το κάνεις, για να κυλίσει λίγο προς τα πίσω θα πρέπει πρώτα να απελευθερώσει το φρένο το hill assist. Αν θέλεις να το αφήσεις να κυλίσει αρκετά προς τα πίσω καλύτερα βέβαια να βάλεις όπισθεν. Πριν το αγοράσω το αυτοκίνητο είχα κι εγώ την ίδια απορία με σένα κατά πόσο είναι ευαίσθητο στο πάτημα του γκαζιού σε ανηφορικό παρκάρισμα με όπισθεν. Όντως το δοκίμασα και ανταποκρίθηκε πολύ ομαλά χωρίς δράματα γιατί με απασχολούσε το θέμα αυτό αφού πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης (polo). Μετά από 17Κ χλμ προς το παρών δεν έχω μυρίσει υλικό τριβής του συμπλέκτη, είμαι βέβαια προσεκτικός γιατί γνωρίζω τις ιδιοτροπίες της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Όσο τουλάχιστον δεν παρουσιάζει φθορά το DSG είναι απολαυστικό στην οδήγηση είτε καθημερινή είτε γρήγορη.
-
Ευχαριστώ πολύ** Lap** και que2
-
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα νέα...ο μετατροπέας αντεπιτίθεται. Επιτέλους, να ησυχάσουμε από τις μπούρδες.
-
Πήγα σήμερα στα Τζουμέρκα εκδρομή και το αυτόματο 5ταχυτο κιβώτιο της w202 μου έσπασε τα νεύρα. Στις ανηφόρες ενώ το αμάξι είναι με 3η και πάει κανονικά από χαζές ανωμαλίες τύπου 'εκατσε ο δρόμος και το τεχνικό έμεινε στη θέση του και εξεχει' μου πετάει 2α και αν δν αλλάξει σημαντικά η κλίση του δρόμου ή δεν γεμίσω +500σαλ τη 2α και αφήσω γκάζι σχετικά δεν θα βάλει ξανά 3η.Θεωρωντας ότι σε όλες τίς άλλες περιπτώσεις το σασμάν φαίνεται να δουλεύει σωστά , υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να οφείλεται στη διαφορά ύψους μπροστά πίσω?πίσω είναι πιο χαμηλό κατά 4εκ περίπου.Το ύψος πρέπει να ρθει μπροστά πίσω ίδιο ή να είναι ελάχιστα πιο χαμηλό μπροστά?
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων