-
Το κόλλημά σου δεν παίζεται! Φέρνεις ως παράδειγμα τις παλιές Corvette, που είχαν σουστόφυλλα και κινητήρα με πλάγιο εκκεντροφόρο! Χαχαχα!!! Έγιναν επιτέλους σύγχρονες, όπως είναι εδώ και χρόνια οι Ferrari, McLaren, Lamborghini κλπ και δεν σου αρέσουν! Φυσικά προτιμάει την αμεσότητα του διπλοσύμπλεκτου από τον λήθαργο του μετατροπέα. Για σπορ αυτοκίνητο μιλάμε, όχι για λιμουζίνα. Α ρε Φάνη... χαχα!
Σαφώς προτιμώ τις παλιές...αληθινά αυτοκίνητα (muscles cars και ήθελε cojones να τις πάς αλλά είχε και την μεγαλύτερη πλευρική επιτάχυνση τότε), όχι νούλες που έγινε η νέα. Ferarri θαυμάζω (μόνο 360 έχω οδηγήσει και μια παλιά 328GTB με χτένι) και ποτέ δεν θα αγόραζα...δεν μου αρέσουν. Εγώ θέλω V8 με άπειρα κυβικά...είμαι της Αμερικάνικης σχολής στα supercars....αχαχα! Δώσε μου παλιό Αμερικάνικο....αυτά γουστάρω!
-
-
![](iframe width=)
-
Δεν βλέπω να προετοιμάζουν τις στροφές του κινητήρα, καρφωτές τις ρίχνουν...
-
Πως φαινεται το aircross;; .... Για την στροφή ήταν το σχόλιο, πως μπαίνεις με το D μέσα στην στροφή κια εκεί αναλόγως την επιλογή του ηλ. εγκεφάλου αλλάζει μόνο του σχέση ή κράτα και την ίδια. Μέσα στην στροφή δηλαδή.
Δεν προετοίμαζεσαι για δυνατό turn in με τις σωστές σ.α.λ
Αν το πας στο χειροκινητο τότε μπαίνεις στην σύγκριση μεταξύ dsg και torque convertor.
Να πω στο σημείο αυτό για να μην στεναχωρω τον Φάνη, πως και εγώ ίσως θα επειαρνα το aisin διοτι στα λεφτά που κοιτω δεν υπάρχουν καλά dsg. Αν όμως κοιτούσα πιο πάνω τιμολογιακά τότε θα κοιτούσα dsg, υγρου τύπου κτλ
-
Καταπληκτικό βιντεάκι για το αυτομ. zf8 στις ΑR Giulia/Stelvio:
Δυστυχώς για τους περισσότερους αγγλομαθείς είναι στα ιταλικά (αλλά υπάρχει κι ο μεταφραστής υποτίτλων του youtube για να βοηθήσει κάπως)
- Μιλάει για την ιστορία του zf8 (ξεκίνησε το 2008 από τις BMW 5 και 6άρες),συνεχίζει με τον τρόπο λειτουργίας του(μπορεί να σηκωσει ως 1000Νm ροπή ανάλογα το είδος του,στις AR εχουν το zf8 50 και zf8 75 στην QV δηλ. ως 500Νm ροπή κι ως 750Nm),δείχνει τα εξαρτήματα (το μετατροπέα ροπής,το mechatronic κ.τ.λ.), αναφέρει τα συχνότερα προβλήματα και τη συντήρηση (καθε 50.000χλμ. ή λίγο παραπάνω αν πας κυρίως σε ανοιχτό δρόμο),τι πρέπει να προσέξεις (επειδή πλέον τα περισσότερα μερη είναι απο αλουμίνιο φθείρεται σε σκληρή χρήση πιο γρήγορα),όταν πας ν'αγοράσεις μεταχειρισμένο με zf8,πόσο ομαλά στα ανεβάσματα-κατεβάσματα πρέπει να συμπεριφέρεται κι όχι να σου "κλωτσάει".Γενικά,αναφέρει πως με σωστή συντήρηση φτάνει άνετα τα 250.000χλμ.,ενώ χωρίς συντήρηση στα 100-150.000 βγαζει θέματα.Είναι από τα καλύτερα κιβώτια (χαρακτηριστικό οτι χρησιμοποιειται και σε φορτηγά της Iveco! )που υπάρχουν και δυστυχώς θα σταματήσουν,γιατί σταματά η εξέλιξή τους (η μόνη μετατροπή που θα γίνει είναι για τα ev, που θα βάλουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε σύνδεση με τη μια άκρη του κιβωτίου).
Υ.Γ. Εγραψα μια περίληψη,αλλά πραγματικά λεει τόσα χρήσιμα πράγματα,που είναι πολλά και δυσκολα να τα μεταφράσω τέλεια,συν ότι μερικά είναι και για πιο γνώστες των αυτόματων (αν κι ίσως η μετάφραση του youtube στ'αγγλικά δεν είναι οτι καλύτερο, δοκιμάστε).
-
Εξαιρετικό κιβώτιο, το είχα στην 116 (σε μια παραλλαγή του) και τό έχω οδηγήσει σε αρκετές BMW. Αντέχει άνετα πολλά χλμ με σωστή συντήρηση, αν και πολύπλοκο.
-
Είχα οδηγήσει 118i προηγούμενης γενιάς με 170 άλογα και αυτό το 8άρι κιβώτιο. Πολύ καλό πάντρεμα!
-
Δεν κατάλαβα πολλά αλλά, ό,τι κατάλαβα με άγχωσε. Το κιβώτιο διαχειρίζεται ως 500Nm και ο κινητήρας παράγει 470Nm. Πολύ οριακό μου φαίνεται. Οσο αφορά την συντήρηση, είμαι στα 44000Km και προτείνει κάτι που δεν κατάλαβα στα 50000Km. Βγάλε άκρη τώρα...
-
@manast said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Δεν κατάλαβα πολλά αλλά, ό,τι κατάλαβα με άγχωσε. Το κιβώτιο διαχειρίζεται ως 500Nm και ο κινητήρας παράγει 470Nm. Πολύ οριακό μου φαίνεται. Οσο αφορά την συντήρηση, είμαι στα 44000Km και προτείνει κάτι που δεν κατάλαβα στα 50000Km. Βγάλε άκρη τώρα...
manast,
Eφ'όσον δεν έχεις κάνει κάποιο tuning, αντέχει το κιβώτιο (αυτό λέει,να αποφεύγεις τα remap -ο ίδιος δεν το συστήνει- κι αν οπωσδήποτε το κάνεις η ροπή να κατανέμεται όσο πιο γραμμικά κι απλωμένη γίνεται).
Το σημαντικό στα 50.000χλμ. είναι να γίνεται η προγραμματισμένη συντήρηση (άντε και λίγο παραπάνω αν το χρησιμοποιείς κυρίως εκτός πόλης).Αυτή βασικά συνίσταται στην αλλαγή της coppa (του δοχείου λαδιού,αν κατάλαβα καλά,βάλε στο google: coppa cambio automatico zf8 και θα το δεις τι εννοεί) και του λαδιού του κιβωτίου.Κάποια θεματάκια μπορεί να παρουσιαστούν στον μετατροπέα και στην mechatronic,αλλά πολύ πιο σπάνια.
Γενικά επιμένει στην συντήρηση και στον έλεγχο των εξαρτημάτων του κιβωτίου στο service,γιατί τα περισσότερα μέρη του είναι πλέον αλουμινίου αντί για χάλυβα που ήταν παλαιότερα,οπότε κέρδος ότι είναι ελαφρύ,αλλά σε σκληρή χρήση ίσως παρουσιάσει φθορές. -
Σ΄ευχαριστώ πολύ panormus772 για την συνδρομή και τις πληροφορίες. Πράγματι τα συντριπτικά περισσότερα χλμ. γίνονται εκτός πόλης, (κυρίως επαρχιακούς). Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι να τους το θυμίσω το Δεκέμβρη στο προγραμματισμένο service, αν και νομίζω ότι το manual δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για αυτή τη χρήση. Φοβάμαι να τους πιέσω για κάποια συντήρηση που δεν θα έχουν σαφές πρωτόκολλο.
-
Συντήρηση δεν υπάρχει στην BMW (και σε κανέναν κατασκευαστή)...sealed for life λένε και ο Θεός βοηθός! Οπότε συντήρηση μόνο εαν επιμείνεις (και εαν ξέρουν), αλλιώς εκτός αντιπροσωπείας σε αξουσιοδοτημένο επισκευαστή της ZF.
-
Απ'οτι λέει,τα προβλήματα που βγάζει η mechatronic του DSG7/ DQ200 (απώλεια πίεσης,απώλεια λαδιού) προσπάθησαν ανά τον κόσμο,στην αρχή να τα λύσουν με πατέντες και κάτι κινεζιές,αλλά τελικά κατέληξαν στο να αντικαθίστανται τα όποια κατεστραμμένα μέρη (εγκέφαλος με τους αισθητήρες πίεσης,αντλία,μοτεράκι, ηλεκτροβαλβίδες,φίλτρο,2 μικροί ρότορες)
με γνήσια ανταλλακτικά
Youtube Video -
Kαι το χειρότερο αυτόματο που έχει υπάρξει ποτέ γι αυτόν, το Powershift της Ford.
Το έφτιαξε η Ford σε συνεργασία με τη Gertrag από το 2008 για να ανταγωνιστεί ως διπλοσύμπλεκτο το DSG της VAG.Το έβαλε σε diesel κυρίως και σε μερικά Volvo.Όμως ήταν πλήρης αποτυχία,γιατί ήταν πιο βαρύ,πιο πολύπλοκο και με περισσότερα προβλήματα
Το βασικό θέμα ήταν στο parastrappi (αυτό το κυκλικό που δείχνει δεξιά με τα κίτρινα πλαστικά ελάσματα και τα σπιράλ ελατήρια,δεν ξέρω τι σημαίνει ακριβώς,αλλά σε μετάφραση βρήκα πως είναι ο πίσω συζευκτικός τροχός?),στο οποίο από τις τεράστιες πιέσεις που αναπτύσσονταν έσπαγαν τα πλαστικά και στράβωναν τα ελατηριάκια μετά κι από λίγα χλμ. ή λιγους μήνες χρήσης.Μετά από πολυ καιρό -μηνύσεις,αγωγές πελατών κυρίως στις Η.Π.Α.- κατάλαβαν στη Ford το λάθος και το αντικατέστησαν με βολάν μάζας.
Youtube VideoΥ.Γ. Συγγνώμη αν κάνω μια σύντομη κι απλοποιημένη μετάφραση στα βιντεάκια,γιατί δεν είμαι τοσο ειδικός,αλλά είναι και δύσκολο να μεταφράζω αυτολεξεί.Για όσους ενδιαφέρονται και μπορούν να καταλάβουν κάτι παραπάνω,υπάρχουν κι αγγλικοί υπότιτλοι του youtube που ίσως βοηθήσουν.
-
Οι διπλοσύμπλεκτες αηδίες τα περισσότερα προβλήματα…και μετά λετε γιατί τα κράζω!;!; Και σε καθημερινή οδήγηση στην πόλη (δλδ τον βασικό λόγο επιλογής αυτόματου) ειναι απότομα και ζορίζονται.
-
@fanis75 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Οι διπλοσύμπλεκτες αηδίες τα περισσότερα προβλήματα…και μετά λετε γιατί τα κράζω!;!; Και σε καθημερινή οδήγηση στην πόλη (δλδ τον βασικό λόγο επιλογής αυτόματου) ειναι απότομα και ζορίζονται.
Και ακόμα λιγότερα προβλήματα και φτηνότερα τα manual μιας και το θέμα είναι αυτόματα vs χειροκίνητα.
Μέ αυτήν την λογική βγάζω και γω άχρηστα όλα τα αυτόματα.
Ουτε όμως το πάνω ισχύει ούτε οτι τα διπλοσύμπλεκτα είναι αηδίες, οπότε.....
-
Προσωπική αποψη, δεν διεκδικώ το αλάθητο. Αλλα για ενα καθημερινό αυτοκίνητο που κινείται στην πόλη 90% ναι ειναι αηδίες. Και ο σκοπός του αυτόματου κιβωτιου αυτος ειναι, η ευκολία στην κίνηση, οχι στην ΕΟ που βαζεις μια 6η και πας.
Επίσης προσωπική άποψη τα χειροκίνητα είναι τραγικά, σαν να θέλουμε να έχουμε πλατίνες, μηχανικά τιμόνια και χειροκίνητο αβάνς!
-
@fanis75 said in Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων:
Προσωπική αποψη, δεν διεκδικώ το αλάθητο. Αλλα για ενα καθημερινό αυτοκίνητο που κινείται στην πόλη 90% ναι ειναι αηδίες. Και ο σκοπός του αυτόματου κιβωτιου αυτος ειναι, η ευκολία στην κίνηση, οχι στην ΕΟ που βαζεις μια 6η και πας.
Ναι αλλά αυτή η μίζα δεν σπάει δεν χαλάει αχχαχαχαα -
Είναι και start stop για μείωση ρύπων.
-
Στο club ford, κάτοχος focus με power shift ανέφερε ότι στις 70Κ άλλαξε βαλβολινες + ο,τι άλλο προβλέπεται και χρεώθηκε 231+ΦΠΑ. Αναμφίβολα εντυπωσιακό νούμερο εφάμιλλο της VW.
Αυτόματα vs χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων