-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
:evil:ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΛΕΕΙ. ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΜΕ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ 'ΚΑΤΑΛΗΨΗ' ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ, ΑΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ.
Δεν μπορω να διαβασω τα γραμματα σου...καντα λιγο πιο μεγαλα...
By the way, διαβαζες Τροχους το 1983?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Η εθνικοτητα μιας εταιριας οριζεται απο- Που ειναι τα headquarters
- Την executive team
- Το δοιηκιτικο συμβουλιο (board of directors)
- Δευτερον ομως σημαντικο ειναι ποιος κραταει τα πακετα των μετοχων.
ΟΚ τωρα?
Συμφωνώ......άρα η εταιρία που δουλεύω τί είναι?
- HQ: Ελβετία
- ET: Έλληνες, Αυστραλός, Άγγλοι
- ΔΣ: Έλληνες, Αυστραλός, Ελβετός, Ασιάτης
- περισσότερο απο 51% Έλληνες, υπόλοιποι Αυστραλός, Αφρικάνοι, Άγγλοι, Ιταλοί.
Εισηγμένη στο ΧΑ Ζυρίχης (Ελβετία).
Είδες που όλα δεν έιναι τόσο απλά? Η εταιρία είναι Ελβετική, όμως τίποτα άλλο δεν είναι Ελβετικό σε αυτήν!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Η εθνικοτητα μιας εταιριας οριζεται απο
- Που ειναι τα headquarters
- Την executive team
- Το δοιηκιτικο συμβουλιο (board of directors)
- Δευτερον ομως σημαντικο ειναι ποιος κραταει τα πακετα των μετοχων.
ΟΚ τωρα?
Συμφωνώ......άρα η εταιρία που δουλεύω τί είναι?
- HQ: Ελβετία
- ET: Έλληνες, Αυστραλός, Άγγλοι
- ΔΣ: Έλληνες, Αυστραλός, Ελβετός, Ασιάτης
- περισσότερο απο 51% Έλληνες, υπόλοιποι Αυστραλός, Αφρικάνοι, Άγγλοι, Ιταλοί.
Εισηγμένη στο ΧΑ Ζυρίχης (Ελβετία).
Είδες που όλα δεν έιναι τόσο απλά? Η εταιρία είναι Ελβετική, όμως τίποτα άλλο δεν είναι Ελβετικό σε αυτήν!
Ποια ειναι η εταιρια?
Δεν ειναι ξεκαθαρο εαν ειναι μετοχικη ή οχι. Μοιαζει σαν να εχουν τις μετοχες 20 ατομα. Δωσε ονομα να σου πω. Απο αυτα που γραφεις, φενετε πιο Ελβετικη απο οτιδηποτε αλλο.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Δεν ειναι ξεκαθαρο εαν ειναι μετοχικη ή οχι. Μοιαζει σαν να εχουν τις μετοχες 20 ατομα. Δωσε ονομα να σου πω. Απο αυτα που γραφεις, φενετε πιο Ελβετικη απο οτιδηποτε αλλο.
Όπως είπα έιναι εισηγμένη στο ΧΑ Ζυρίχης, αρά ναι είναι μετοχική. Μετοχές έχουνε πολλοί, αλλά τον μεγάλο όγκο αυτοί που σου είπα.....ακριβείς πληροφορίες δεν θα βρείς.
Όνομα δεν θέλω να αναφέρω δημόσια, στείλε πμ αν θές. Πάντως λιγικά θα την ξέρεις, γιατί ένας απο τους 2 μεγάλους Business Partner που έχουμε είναι η Oracle (ΙΒΜ είναι η άλλη).
Και ναι σώστα είναι Ελβετική, αλλα η διοίκηση δεν έιναι Ελβετική. Είναι πολυεθνική.....διλαδή συνοθείλευμα μετόχων και διοίκησης.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Όπως είπα έιναι εισηγμένη στο ΧΑ Ζυρίχης, αρά ναι είναι μετοχική. Μετοχές έχουνε πολλοί, αλλά τον μεγάλο όγκο αυτοί που σου είπα.....ακριβείς πληροφορίες δεν θα βρείς.
Όνομα δεν θέλω να αναφέρω δημόσια, στείλε πμ αν θές. Πάντως λιγικά θα την ξέρεις, γιατί ένας απο τους 2 μεγάλους Business Partner που έχουμε είναι η Oracle (ΙΒΜ είναι η άλλη).
Και ναι σώστα είναι Ελβετική, αλλα η διοίκηση δεν έιναι Ελβετική. Είναι πολυεθνική.....διλαδή συνοθείλευμα μετόχων και διοίκησης.
Στηλε ΠΜ εσυ τοτε.
Σορρυ ναι, εγραψες οτι ειναι στο ΧΑ Ζυρ. αρα μετοχικη.
-
Πρέπει επιγόντος να κάνουμε μέλος τον κ. Αυτιά για να κλείσει μια και καλή το θέμα. Για αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα ξεκίνησε και σε χρηματοοικονομική ανάλυση κατάντησε. Καλές όλες αυτές οι αναλύσεις-συγκρίσεις αλλά πολυ βαριές γι' αυτήν την εποχή (μέσα στα μπάνια του λαού) Οσο για τη βιομηχανία στην Ελλάδα αν δεν αλλάξουν ριζικά αρκετά πράγματα (φορολογία, κίνητρα, γραφειοκρατία - χαρτομάνι .....) όχι νέες βιομηχανίες δεν θα δημιουργηθούν αλλά θα κλείσουν κι αυτές που υπάρχουν. Αυτά. Καλές διακοπές σε όλους.
-
Μήπως θα πρέπει να αφαιρεθούν από το thread οι δύο τελευταίες σελίδες;
Νομίζω είναι καλύτερα, γιατί σκέφτομαι να υιοθετήσω την εξής πρακτική, κάθε post που θα περιλαμβάνει ένα γράμμα από αυτό που θέλω να γράψω, έτσι ώστε ο αναγνώστης να διβάζει δέκα σελίδες post για καταλάβει τι λέω.
Ρε αμερικανέ, δεν μπορείς να τα γράφεις όλα σε ένα για να τα προσπερνάμε ευκολότερα;
-
Ρε σε καθε απαντηση σας στον προβληματικο γιατι δεν βαζετε μια ισραηλινη σημαια; να δουμε σε ποση ωρα θα το βουλώσει μια και καλη!
-
Ιεεεεεεεεεεεεεεεέιιιι!! Τσαπρρρρρρρρρρρρρ!!! Δεν είπαμε ωρέ να ξαναφέρουμε το θέμα στα συγκαλά του;
-
Οκ. Λοιπον πιστευω οτι το ελληνικο αυτοκινητο θα ηταν λειτουργικο και οικονομικο με μετρια ποιοτητα κατασκευης. Και πανω απ'ολα θα ηταν Ε-Ξ-Υ-Π-Ν-Ο. Κατι που τοσο λειπει απο τα συγχρονα αυτοκινητα... Ακου 8L μοτερ σε περιοδο που το πετρελαιο στερευει... Ημαρτον!
-
Η γνώμη μου είναι:
- Πρακτικό
- Έξυπνο
- Εύκολο και φθηνό στην κατασκευή
- Φθηνό στην απόκτηση και συντήρηση
- Αξιόπιστο
- Οικονομικό
-
Και πανω απ'ολα να εχει γινει με μερακι...
-
Thanks που το φέρατε στα ίσια του το θέμα παιδιά.
Συμφωνώ. Έξυπνο, δημιουργικά ριζοσπαστικό και καινοτόμο το φαντάζομαι το αυτοκίνητο θα γράφει στην ούγια 'Made in Greece'. Ή μήπως 'Made in Hellas?'. 'Εχω ακούσει ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως η χώρα μας θα έπρεπε να ονομάζεται στο εξωτερικό Hellas, αντί για το διαδεδομένο Greece. Δεν ξέρω τα επιχειρήματα για αυτό. Μας διαφωτίζει κάποιος που ξέρει;
Jacob
-
Και τα δυο σωστά είναι. Νομίζω Γραικός ονομαζόταν ένας αρχαίος Έλληνας ήρωας. Για περισσότερα ρώτα τον Σωτήρη πάντως. Αυτός είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια της Ελληνικής Ιστορίας.
-
Το Hellas είναι το Ελλάς με δασεία.Το Greece προέρχεται απο τους Ρωμαίους και είναι παραφθορά του ονόματος των κατοίκων της πόλης Γραίας (Γραίκοι).
Και αφου μιλάμε για όνομα:
Ηλιόλουστο-Sunny
Κεράσι-Cherry
Πίνδος-SierraΓια λέγετε?
-
Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τονε βγάλαμε Νίκο! Κάτσε να διαμορφώσουμε μια λίγο-πολύ ομόφωνη άποψη για το πού πρέπει να στοχεύσουμε...
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Thanks που το φέρατε στα ίσια του το θέμα παιδιά.Συμφωνώ. Έξυπνο, δημιουργικά ριζοσπαστικό και καινοτόμο το φαντάζομαι το αυτοκίνητο θα γράφει στην ούγια 'Made in Greece'. Ή μήπως 'Made in Hellas?'. 'Εχω ακούσει ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως η χώρα μας θα έπρεπε να ονομάζεται στο εξωτερικό Hellas, αντί για το διαδεδομένο Greece. Δεν ξέρω τα επιχειρήματα για αυτό. Μας διαφωτίζει κάποιος που ξέρει;
Jacob
ειναι κατι σαν τους φραγκους που στην ελλαδα μας αρεσει να τους λεμε γαλλους
γενικα παντως σε ολες τις γλωσσες χρησιμοποιειται λεξη που βγαινει απο το 'γραικος'
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
'Εχω ακούσει ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως η χώρα μας θα έπρεπε να ονομάζεται στο εξωτερικό Hellas, αντί για το διαδεδομένο Greece. Δεν ξέρω τα επιχειρήματα για αυτό. Μας διαφωτίζει κάποιος που ξέρει;Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι ότι η λέξη 'Greek' παραπέμπει στη λέξη 'γραικός', στην οποία έχει δοθεί αρνητική έννοια. Κάποιοι υποστηρίζουν εκτός από τη χρήση της λέξης 'Hellas' αντί της 'Greece' και τη χρήση της λέξης 'Hellene' (Έλλην) αντί της 'Greek'. θα το υιοθετούσα αλλά μάλλον δεν είναι καθόλου πρακτικό.
-
το Hellas στην ειδική έκδοση μόνο με τα 400 άλογα...total HELL(as)
παρεπιπτόντως, είναι ιστορικά ακριβέστερο πως το Γραικία/Γραικός έχει ρωμαική προέλευση όπως ακριβώς λέει ο κουκ
-
εγω θα φερνα ιαπωνες μηχανικους, γαλλους αναρτησαδες, ιταλους σχεδιαστες και γερμανους για να βλεπουν...
ΥΓ. αλλα μετα δε θα ξεραμε τι προελευσης θα ταν το προιον και δε θα μπορουσαμε να το πουλησουμε!
Αυτοκίνητα "Made in Greece"