-
Γενικά ,ενώ το 3008 (για την κατηγορία του) είναι όμορφο, το 5008 είναι χοντροκομμένο.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Paugeot 207 του 2007 και διαβάζω για ένα πρόβλημα στα αγγλικά 'Coolant leak to Loom & ECU' που δημιουργεί πολύ ακριβές ζημιες... μέχρι στιγμής το έχω δει σε βρετανικά σάιτ και δεν ξέρω αν παίξει ρόλο το δεξιοτίμονο. Έχει κανείς καμία ιδέα τι είναι και πως το μεταφέρω στα ελληνικά στον μηχανικό να το κοιτάξει;
http://www.peugeotforums.com/forums/207 ... ndex2.html
-
Ερώτησις αδαους. Κάθε πότε αλλάζουμε μπουζί στο 106; Δε θυμάμαι που έχω καταχωνιασει το manual. Έχω κάνει καμία 45000 χλμ χωρίς να τα αλλάξω. Επίσης, πως καταλαβαίνω ότι θέλουν αλλαγή;
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Ερώτησις αδαους. Κάθε πότε αλλάζουμε μπουζί στο 106; Δε θυμάμαι που έχω καταχωνιασει το manual. Έχω κάνει καμία 45000 χλμ χωρίς να τα αλλάξω. Επίσης, πως καταλαβαίνω ότι θέλουν αλλαγή;Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Τα βγάζεις και τα βλέπεις Σοβαρά τώρα, δεν είναι δύσκολο να τσεκάρεις, 10 λεπτά υπόθεση είναι, και κάνουν πόσο ? 20€? 30€?
-
Αυτό θα γίνει αύριο έτσι κ αλλιώς! Απλά έλεγα εγκυκλοπαιδικα να ξέρουμε κάθε πόσα χλμ..
-
Τα μπουζί σε όλους τους 'θνητούς' κινητήρες την ίδια αντοχή έχουν πάνω-κάτω, εκεί κάπου τριγύρω στα 60Κχλμ (συνήθως μαζί με το τυπικό 'μεσαίο' service δηλαδή) τα τσεκάρουμε, και σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές λένε ότι στα 120Κχλμ (δηλαδή στο τυπικό 'μεγάλο' service) τα αλλάζουμε έτσι και αλλιώς. Εγώ πάντως προσωπικά δεν έχω αφήσει μπουζί πάνω από 60Κχλμ σε κανένα αυτοκίνητό μου, και στα RX7/8 τα άλλαζα ακόμα πιο συχνά....
-
Thanks!
-
Αν δε κάνω λάθος τα ιριδίου είναι για 60k χλμ και τα απλά για 30k χλμ.
-
Η εξάτμιση μου έχει φύγει από τη θέση της κ σέρνεται! Έχουμε ιδέα για κόστος επισκευής η αντικατάστασης;
-
Ο χρήστης nontaskatsaras έγραψε:
Η εξάτμιση μου έχει φύγει από τη θέση της κ σέρνεται! Έχουμε ιδέα για κόστος επισκευής η αντικατάστασης;Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Αν δεν έχει κοπεί σωληνωμα και το τελικό καζανάκι είναι σε καλή κατάσταση , θέλεις ένα λάστιχο συγκράτησης.......ας πούμε 5€. Δες αν μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Αν δε κάνω λάθος τα ιριδίου είναι για 60k χλμ και τα απλά για 30k χλμ.Τα απλά για 30 και τα ιριδίου το λιγότερα για 100
Στο i10 λέει αντικατάσταση στα 160Κ και στο 6αρι στα 100Κ. Όσοι τα άλλαξαν στα 100 είπαν ότι ήταν σαν καινούργια και άνετα έκαναν μερικές χιλιάδες χλμ ακόμη. -
Τα μπουζί τα είδα μόνος μου, καθαρά ήταν σχετικά, θα τα αλλάξω όμως μιας που πάω για μεγάλο σέρβις. Όσον αφορά την εξάτμιση, άλλαξα τελικό, μάλλον το πλήρωσα ακριβά γιατί ήμουν σε ανάγκη οχήματος και δεν είχα χρόνο να ψαχτω. Αντε μωρή πεζαρα να δω πόσο θα με βγάλεις ακόμη.. Τρεις άνθρωποι έχουν μάθει από το 0 οδήγηση πάνω του κ ακόμα δεν έχει ζητήσει δίσκο!
-
Καλησπέρα παιδιά... Μετά το άλλαγμα 2 γρυλλων στο 307cc αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα παράθυρα... Δεν κατεβαίνουν όσο πρέπει στο άνοιγμα τις πόρτας με αποτέλεσμα να τραβιονται τα λάστιχα του hardtop!!! Επίσης στο κλείσιμο και περισσότερο στου οδηγού εμποδιζει και το κλείσιμο τις πόρτας... Αφού δεν έβλεπε κάποιο πρόβλημα ο μάστορας που άλλαξε τους γρυλλους οπότε συμβιβαστηκα για λίγο καιρό... Μέχρι που ήρθε η ωρα για αλλαγή μπαμπιζ και ζήτησα από τον άνθρωπο να κοιτάξει και αν μπορεί να κοιταξει το πρόβλημα... Μόλις το πήρα διαπίστωσα ότι τα πραγματα ειναι κάπως καλύτερα αλλά το πρόβλημα υπήρχε ακόμη... Πήγα σε έναν άλλον ο οποίος το έβαλε σε υπολογιστή και μου είπε ότι δεν δουλεύει το αυτόματος κατέβασμα και ανέβασμα του διακόπτη με αποτέλεσμα όταν έβαλα τους γρυλλους να χασει τα στοπ και χωρίς διακόπτη δεν μπορούσε να το ρυθμίσει... Μου φάνηκε λογικό πήρα διακόπτη κόστος 55 ευρώ και το πρόβλημα παρέμεινε... με έστειλαν τώρα σε έναν που ασχολείται με κουκουλες των cabrio... Πραγματικά έχω αυτό το πρόβλημα από το καλοκαίρι και είμαι να σκάσω... έχει αντιμετώπιση κάνεις παρόμοιο πρόβλημα??? σε τι μάστορα να απευθυνθώ??
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αποκρυπτογράφηση βλάβης. (Σαν μυστήριο του Ηρακλή Πουαρό που προσπαθεί να συνδέσει τα στοιχεία)
-
Σου χαλάνε οι γρύλοι των παραθύρων, Τους αντικαθιστάς αλλά μετά την παραλαβή διαπιστώνεις ότι δεν κατεβαίνουν όσο πρέπει όταν ανοίγει την πόρτα. Να υποθέσουμε ότι το αυτοκίνητο έχει κάποιο σύστημα με το οποίο όταν ανοίγεις την πόρτα κατεβάζει λίγο το παράθυρο και όταν την κλείνεις τα ανεβάζει, προφανώς για να περάσει το τζάμι πίσω από το λάστιχο της οροφής. Ο μάστορας το βρίσκει λογικό ότι μετά την επισκευή δεν λειτουργεί έτσι πια.
Δεν διευκρινίζεις αν τα παράθυρα μετά την επισκευή κατέβαιναν λίγο αλλά όχι αρκετά ή δεν κατέβαιναν καθόλου. -
Αλλάζεις παρ-μπρίζ. Εκεί ο μάστορας Β κάτι κάνει και το πρόβλημα μειώνεται. Τώρα να υποθέσουμε το παράθυρο κατεβαίνει λίγο ακόμα, αλλά πάλι όχι αρκετά.
-
Το πας σε μάστορα γ ο οποίος το βάζει στο διαγνωστικό και σου λέει ότι δεν δουλεύει το αυτόματο ανέβασμα κατέβασμα του διακόπτη (να υποθέσουμε τον διακόπτη τον παραθύρων;) και γι'αυτό όταν άλλαξες τους γρύλλους (άρα το πρόβλημα του διακόπτη προϋπήρχε της αλλαγής των γρύλλων) αυτοί έχασαν το στοπ. Και τώρα χωρίς διακόπτη δεν μπορεί να κάνει την ρύθμιση (Bonus πληροφορία, ο διακόπτης δλδ είναι αναγκαίος για την αρχική ρύθμιση του αυτόματου ανεβοκτεβάσματος αλλά όχι για την μετέπειτα λειτουργία.)
-
Πήρες τον διακόπτη (των 55ευρώ) αλλά πάλι δεν λειτουργεί. (Ξανά λογικό, αφού ο μάστορας είπε ότι ο διακόπτης χρειάζεται για την ρύθμιση της λειτουργίας.)
Τώρα. Ρωτάς αν έχει συμβεί σε κάποιον. Αν εννοείς να έχει χαλάσει το αυτόματο ανεβοκατέβασμα, σίγουρα θα έχει συμβεί και σε άλλους. Αν εννοείς να πάει σε 3 μάστορες και να του είπαν τα ίδια, εκεί οι πιθανότητες μειώνονται.
Προτείνω να πας στην αντιπροσωπεία η οποία θα ξέρει ποια διαδικασία απαιτείται για να ρυθμιστεί σωστά μετά την αντικατάσταση του γρύλλου. Αλλιώς συνεχίζεις από μάστορα σε μάστορα μέχρι να πετύχεις κάποιον που το έχει ξανακάνει.
-
-
Αντιπροσωπεία πάραυτα..
-
Που βρίσκεται η αντιπροσωπία?? δεν έχω ιδέα... Ευχαριστώ εκ το προτέρων
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εδώ & 3 εβδομάδες, τη θέση του φρικτού Corsa 1.3 Ecoflex 95ps του 2012, το οποίο ανέχθηκα για 5,5 έτη, την πήρε ένα 308 Blue HDi Active 100 PS. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη, χαώδης φυσικά η διαφορά από το προηγούμενο που οδηγούσα. Έχω απλώς μια ερώτηση: Όταν λειτουργεί το start-stop & ο κινητήρας σβήσει, το τιμόνι δεν έχει υποβοήθηση εν στάσει. Μόλις το γυρίσω ελάχιστα, παίρνει μπροστά ο κινητήρας & επανέρχεται η υποβοήθηση. Σε αντίθεση με το Corsa, όπου η υποβοήθηση λειτουργούσε ακόμη & όταν είχε σβήσει στιγμιαία ο κινητήρας. Στο manual αναφέρει ότι η υποβοήθηση εξακολουθεί να λειτουργεί, ωστόσο. Είναι φυσιολογικό στο 308; Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν το πάω στο συνεργείο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Αντιπροσωπεία πάραυτα..Σοβαρο συνεργειο βασικα, οχι αντιπροσωπεια..
-
Μάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και στο 208 μου, όταν σβήσει δεν έχεις υποβοήθηση. Αν προσπαθήσεις να στρίψεις τότε παίρνει μπρος για να έχεις υποβοήθηση.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Μάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και στο 208 μου, όταν σβήσει δεν έχεις υποβοήθηση. Αν προσπαθήσεις να στρίψεις τότε παίρνει μπρος για να έχεις υποβοήθηση.Όχι σε Peugeot, αλλά και στο focus μου έτσι γίνεται ακριβώς όπως το περιγράφεις.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
PEUGEOT FORUM