-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Eπρεπε να υπήρχε μια λειτουργία safe-mode ειδικά για τέτοιες καταστάσεις, πχ να μην επιτρέπει πάνω απο 20χαω, να μην ανοίγουνε πορτ-μπαγκαζ ντουλαπάκια κλπYπάρχει κάτι παρόμοιο στο Leon Cupra το οποί έχει πρόγραμμα που δουλεύει με 210 ίππους με 180 ίππους και μία λειτουργία για να μην στο ΄'σκίζουν' συνεργειάδες, παρκαδόροι και λοιποί..
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Eπρεπε να υπήρχε μια λειτουργία safe-mode ειδικά για τέτοιες καταστάσεις, πχ να μην επιτρέπει πάνω απο 20χαω, να μην ανοίγουνε πορτ-μπαγκαζ ντουλαπάκια κλπ
Σε πάρα πολλά αυτοκίνητα υπάρχει ειδικό κλειδί για το σκοπό αυτό....δεν πηγαίνει παρα 1-2 μίλια το πολύ με μικρή ταχύτητα. Είναι για το σκοπό αυτό. Νόμιζα τα περισσότερα αυτοκίνητα πλεον το έχουν!
πρώτη φορά το ακούω αυτό!
Τουλάχιστον στα ακριβά αυτοκίνητα και στην Ελλάδα δεν μπορεί να μην έχουν valet key!
Με το κλειδί αυτό δεν ανοίγoυν τα ντουλαπάκια.
Συνήθως το αμάξι δεν μπορεί να κινηθεί παρα για μικρή απόσταση.
To κλειδί αυτό ξεχωρίζει απο τα υπόλλοιπα. Πολλές φορές είναι όλο το κλειδί πλαστικό ακόμα και το κομμάτι που μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο.Άν κάποιος έχει Mercedes, BMW άς μας πει άν του έδωσαν αντίστοιχο κλειδί. Αν μή τι άλλο λογικά σε αυτά τα αυτοκίνητα θα δίνουν.
Δημήτρης
-
Μπα, νομίζω και στην Αμερική η BMW έχει κόψει το valet key, τουλάχιστον στις 3άρες.
Πάντως η Compact μου έχει ένα χωριστό μικρό κλειδί, αλλά απ' ότι είδα ξεκiνάει κανονικά την μηχανή και ανοίγει και το ντουλαπάκι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορείς να την οδηγήσεις κανονικά ή μόνο για μικρή απόσταση πριν ενεργοποιηθεί το immobilizer. Πάντως αυτό το κλειδί δίνω στο βενζινάδικο. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πάντως αυτό το κλειδί δίνω στο βενζινάδικο.Να το κάνει τι το βενζινάδικο το κλειδί..?
Για την τάπα βενζίνης..?Δεν ανοίγει από μέσα..?
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Μπα, νομίζω και στην Αμερική η BMW έχει κόψει το valet key, τουλάχιστον στις 3άρες.
Πάντως η Compact μου έχει ένα χωριστό μικρό κλειδί, αλλά απ' ότι είδα ξεκiνάει κανονικά την μηχανή και ανοίγει και το ντουλαπάκι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορείς να την οδηγήσεις κανονικά ή μόνο για μικρή απόσταση πριν ενεργοποιηθεί το immobilizer. Πάντως αυτό το κλειδί δίνω στο βενζινάδικο.Προσωπικά η BMW σειρά 3 που είχα πριν λίγα χρόνια, είχε valet key. Δεν ξέρω αν δεν το δίνουν πλέον. Στη Mercedes πάντως το δίνουν.
-
Το Honda του πατέρα μου (Accord του '90) έχει ενα δευτερο κλειδί με το οποίο δεν ανοίγουνε ντουλαπάκι και πόρτ μπαγκάζ αλλα ο κινητήρας δουλευει κανονικά. ΑΥτό με τον περιορισμό στην απόσταση 1-2 μίλια δεν το κατάλαβα, μετράει την διανυόμενη απόσταση?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το Honda του πατέρα μου (Accord του '90) έχει ενα δευτερο κλειδί με το οποίο δεν ανοίγουνε ντουλαπάκι και πόρτ μπαγκάζ αλλα ο κινητήρας δουλευει κανονικά. ΑΥτό με τον περιορισμό στην απόσταση 1-2 μίλια δεν το κατάλαβα, μετράει την διανυόμενη απόσταση?Αυτό νομίζω οτι σημβαίνει με το valet key.. οτι μετράει και την απόσταση. Ίσως όμως κάνω λάθος.. Αυτό θυμάμαι ότι είχα διαβάσει στο manual κάποιων απο τα αυτοκίνητα μου.
-
Με το Corolla μου δώσανε ένα κλειδί διαφορετικού χρώματος το οποίο δεν ανοίγει πορτ μπαγκαζ και ντουλαπάκι. Δεν ξέρω αν έχει περιορισμό στο πόσο θα κινηθεί το αυτοκίνητο. Πάντως θα ψάξω στο manual μήπως μου έχει διαφύγει κάτι.
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Αυτό νομίζω οτι σημβαίνει με το valet key.. οτι μετράει και την απόσταση.Καλά, άντε να του σβήσει του παρκαδόρου ο κινητήρας σε μεγάλο parking και να τραβάει τα μαλλιά του που χάλασε το αυτοκίνητο στα χέρια του...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Αυτό νομίζω οτι σημβαίνει με το valet key.. οτι μετράει και την απόσταση.
Καλά, άντε να του σβήσει του παρκαδόρου ο κινητήρας σε μεγάλο parking και να τραβάει τα μαλλιά του που χάλασε το αυτοκίνητο στα χέρια του...
Εγώ πάντως έκανα πάντως την μεγαλύτερη γκάφα ποτέ - εδωσα το αυτοκίνητο και πήρα το κλειδί! Η δύναμη της συνήθειας...
Ο κακομοίρης ο παρκαδόρος το πηγαινε μπρος-πίσω με τα χέρια!!!
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Eπρεπε να υπήρχε μια λειτουργία safe-mode ειδικά για τέτοιες καταστάσεις, πχ να μην επιτρέπει πάνω απο 20χαω, να μην ανοίγουνε πορτ-μπαγκαζ ντουλαπάκια κλπ
Σε πάρα πολλά αυτοκίνητα υπάρχει ειδικό κλειδί για το σκοπό αυτό....δεν πηγαίνει παρα 1-2 μίλια το πολύ με μικρή ταχύτητα. Είναι για το σκοπό αυτό. Νόμιζα τα περισσότερα αυτοκίνητα πλεον το έχουν!
πρώτη φορά το ακούω αυτό!
Τουλάχιστον στα ακριβά αυτοκίνητα και στην Ελλάδα δεν μπορεί να μην έχουν valet key!
Με το κλειδί αυτό δεν ανοίγoυν τα ντουλαπάκια.
Συνήθως το αμάξι δεν μπορεί να κινηθεί παρα για μικρή απόσταση.
To κλειδί αυτό ξεχωρίζει απο τα υπόλλοιπα. Πολλές φορές είναι όλο το κλειδί πλαστικό ακόμα και το κομμάτι που μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητο.Άν κάποιος έχει Mercedes, BMW άς μας πει άν του έδωσαν αντίστοιχο κλειδί. Αν μή τι άλλο λογικά σε αυτά τα αυτοκίνητα θα δίνουν.
Δημήτρης
Αντε ρε!ενα τετοιο ειχαν δωσει στο ΑUDI του θειου μου, και ελεγα τι ειναι αυτη η μ.. ,θα το ψαξω και θα σας πω
-
Λοιπον στο audi αυτο το κλειδακι το πλαστικο ειναι κανονικο , απλα ειναι μικρο για να τοχεις καπου μαζι σου σε περιπτωση αναγκης (αν χασεις το κανονικο).Αυτα στο manual. Εκανα και 1,5 km χωρις προβλημα με αυτο το κλειδι. Δν ξερω αν ισχυει σε ολα
-
Λοιπόν, το ξεθάβω (όχι που δε θα υπήρχε και τέτοιο τόπικ ) για να πω την εμπειρία μου, αν και λίγο πολύ είναι γνωστά...
Είχα πάει ένα Σάββατο στο Lallabai στο Ζάπειο (κλαμπάκι δίπλα στην Αιγλη, του ίδιου είναι νομίζω) και ερχόμουν με τα πόδια από Πανεπιστημίου με την κοπελια μου (είχα παρκάρει σε στενό). Γενικά, αποφεύγω τα πάρκινγκ και τους παρκαδόρους..
Ε, στην πίσω μεριά που το έχουνε κάνει πάρκινγκ (άλλο απαράδεκτο αυτό) και δε φαίνεται από την είσοδο, τα πήγαιναν όλα κόφτες και μάλιστα οι παρκαδόροι κυνηγιόντουσαν κιόλας και πήγαιναν προφυλακτήρες
Γι' αυτό λέω, ΠΟΤΕ τα κλειδιά στους παρκαδόρους.- -
Σε δημόσιους χώρους σου ζητάνε να πληρώσεις αέρα.-
Μετά το κράτος αναρωτιέται για το πως δημιουργείται ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ και ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ....
-
Αυτό το valet key τι είναι?
Εγώ στην παραλαβή του αυτοκινήτου πήρα 2 όμοια smartkeys και τιποτα άλλο! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εγώ στην παραλαβή του αυτοκινήτου πήρα 2 όμοια smartkeys και τιποτα άλλο!Αν εννοείς το παρακάτω κλειδί
Δες στο τελείωμα του στο πίσω μέρος (εκεί που κάνει την υποδοχή για μπρελόκ), έχει ένα διακοπτάκι. Πίεσε το και αφαιρείται ένα μικρό κλειδάκι. -
Αυτό ακριβώς είναι αλλά έτσι βγαίνει το μεταλλικό μέρος με το οποίο μπορείς να ανοίξεις πόρτα οδηγού, πορτ μπαγκάζ και ντουλαπάκι! Δε μπορείς να ξεκινήσεις το αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Εγώ στην παραλαβή του αυτοκινήτου πήρα 2 όμοια smartkeys και τιποτα άλλο!Το valet key είναι κλειδί που επιτρέπει ΜΟΝΟ την λειτουργία του κινητήρα (μίζα).
ΔΕΝ ανοίγει ντουλαπάκι, πορτ μπαγκάζ, κλπ.Το προηγούμενό μου Seat Toledo (1M) είχε ένα τέτοιο κλειδί το οποίο το χρησιμοποιούσα κυρίως όταν άφηνα το αμάξι για σέρβις.
Σε κάποια προηγούμενη Corvette ZR υπήρχε 'ειδικό' valet key που 'μείωνε' τα άλογα από 400 κάτι στα 280 (νομίζω), 'αποτρέποντας' έτσι τον παρκαδόρο να κάνει τρελλίτσες...
-
πότε δεν αφήνω το αυτοκίνητο μου σε παρκαδορακια μεγαλύτερες λέρες από αυτούς δεν υπάρχει!
πως είναι δυνατόν να μην σκέφτεται κάποιος από αυτούς ότι είναι πανεύκολο να γίνει η στραβή την ώρα που τα σκίζουν ε? ξύλο που θέλουν... -
Kαι να γίνει στραβή, νομίζεις ότι θα βγάλεις άκρη; Εγώ είμαι γενικότερα ΚΑΤΑ αυτού του τρόπου διασκέδασης.
Μπουζούκια my-ass...μπλιαχ!1000 φορές καλοκαιρινές συναυλίες και όμορφα μπαράκια εις τα εξοχάς.
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων