-
Πολυ μυγιαγγιχτοι ειστε μερικοι με τ αυτοκινητα σας. Αν δηλ σας χτυπησει καποιος εξω στο δρομο εχει καποια διαφορα ??
Ο παρκαδορος υπαρχει εκει για την ευκολια μας. Αν δεν γουσταρουμε παρκαρουμε εξω και περπαταμε. Αλλα ολοι σχεδον θελουν να εχουν το αμαξι τους μπροστα στα ποδια τους οταν φευγουν. Ειναι επιλογη το τι θα κανουμε
-
Ειχα κολλησει λογω κινησης εξω απο νυχτερινο μαγαζι στα αριστερα του δρομου,δεξια παρκαρισμενα πολυτελη πελατων του μαγαζιου και στο πεζοδρομιο λιγακι δεξιοτερα κολωνακια...Παρατηρουσα μια εντονη κινητικοτητα στους παρκαδορους.Επιθεωρουσαν τη πισω πορτα ενος X5,ξαφνικα πεταγεται τρεχοντας απο το μαγζι ενας με μια αλοιφη... Αρχιζουν και τριβουν μανιωδως τη ζημια που προκαλεσε ενα κολωνακι πεζοδρομιου κατα το παρκαρισμα,κοιταζοντας κλεφτα προς τη πορτα του μαγαζιου οπου κρατουσαν τσιλιες αλλοι,..Μεσα σε μισο λεπτο οι τσιλιαδοροι κανουν νοημα,οι αλλοι κρυβουν την αλοιφη πισω απο ενα δεντρο και σκορπιζουν αδιαφορα.Βγαινει ο ιδιοκτητης του Χ5 μαζι με τη συζυγο,προφανως οι παρκαδοροι ειχαν φερει το αυτοκινητο απο πιο μακρυα και το παρκαραν προσωρινα μεχρι να το παρει αλλα εκαναν ζημια,τους δινει χρηματα,του ανοιγουν τις πορτες καληνυχτιζονται και εφυγαν αμεριμνοι...Σκεφτηκα να τον ειδοποιησω αλλα απο την αλλη δεν θελησα να τον βαλω στη διαδικασια να γυρισει πισω να τσακωθει,μη μπορωντας να αποδειξει τιποτα...Υποθετω αυτα θα συμβαινουν συνεχως,αποδειξη οτι ειχαν ευκαιρη ειδικη αλοιφη για γρατζουνιες.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ο παρκαδορος υπαρχει εκει για την ευκολια μας.Ε ναι. Οι παρκαδόροι είναι υποδείγματα επαγγελματιών. Δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα παντιλικιών, ξερογκαζιών, ανοίγματος ντουλαπιών, τρακαρισμάτων, γρατζουνιών, κλοπών...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πηγε ο αδερφος μου χθες σε ενα γαμο στο Mojito Bay και οι παρκαδοροι δεν σου επετρεπαν καν να παρκαρεις μονος. Επιπλεον σου κρατουσαν και τα κλειδιά. Για χρηματα δεν ρωτησα. Προσωπικα το βρισκω απαράδεκτο και ποτε μου δεν θα αφηνα τα κλειδιά ουτε καν απο το εταιρικο μου.
Παντού στο εξωτερικό έτσι γίνεται αλλά εδώ η αγάπη του Έλληνα για το τροχοφόρο του φτάνει σε παρανοικά επίπεδα.
Γνωστός μου είχε μαγαζί με ένα μικρό υπόγειο πάρκιν. Στην αρχή άφηνε μόνους τους πελάτες να παρκάρουν, αλλά επειδή η διαμόρφωση ήταν περίεργη γίνονταν πολλά μικροατυχήματα.
Οπότε μετά προσέλαβε οδηγούς να τα παρκάρουν, όμως οι πελάτες θέλανε να τα παρκάρουν μόνοι τους και γίνονταν φασαρίες.
Τελικά το κατάργησε εντελώς το πάρκιν και ησύχασε
Υπόψιν και στις δύο περιπτώσεις ήταν δωρεάν.
Δεν νομιζω πως πρόκειται για παρανοια και δεν μιλαμε για υπογεια παρκινγκ κτλ. Νομιζω οτι οταν στην καθημερινοτητα μου δεν δινω τα κλειδιά σε κανεναν και για κανενα λογο τοτε δεν βλεπω τον λογο να τα δωσω στο οποιδηποτε παρκαδορο και προσωπικά δεν το κανω ποτε καθως προτιμώ να κανω 100 μετρα παραπανω παρα να εμπιστευτώ καποιον αγνωστο.
-
Τοσο απλό - πραγματικά δε μπορω να καταλαβω την 'φασαρια'
Βεβαια με την προυποθεση οτι μιλαμε για δικό τους ιδιωτικό χωρο - κι οχι τα παρακειμενα πεζοδρομια ή αλλο δημοσιο χωρο...
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Ο παρκαδορος υπαρχει εκει για την ευκολια μας.
Ε ναι. Οι παρκαδόροι είναι υποδείγματα επαγγελματιών. Δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα παντιλικιών, ξερογκαζιών, ανοίγματος ντουλαπιών, τρακαρισμάτων, γρατζουνιών, κλοπών...
Ωραια αφου το χεις διαπιστωσει, γιατι δεν πας εκει να του κανεις facelift τη μουρη, οταν βλεπεις να κανει κατι απ αυτα?
Τα θελετε και τα παθαινετε...Εμενα ειναι χιλιοειπωμενη η αποψη μου, να μην επαναλαμβανομαι. Τις 2 ή 3 μαξιμουμ φορες που εχω αφησει κλειδια, δεν μου εχει συμβει το παραμικρο -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Ο παρκαδορος υπαρχει εκει για την ευκολια μας.
Ε ναι. Οι παρκαδόροι είναι υποδείγματα επαγγελματιών. Δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα παντιλικιών, ξερογκαζιών, ανοίγματος ντουλαπιών, τρακαρισμάτων, γρατζουνιών, κλοπών...
Ωραια αφου το χεις διαπιστωσει, γιατι δεν πας εκει να του κανεις facelift τη μουρη, οταν βλεπεις να κανει κατι απ αυτα?
Τα θελετε και τα παθαινετε...Εμενα ειναι χιλιοειπωμενη η αποψη μου, να μην επαναλαμβανομαι. Τις 2 ή 3 μαξιμουμ φορες που εχω αφησει κλειδια, δεν μου εχει συμβει το παραμικροΑστικός μύθος δηλαδή ότι οι παρκαδόροι κακομεταχειρίζονται αυτοκίνητα;
-
Δεν ξερω τι ειναι αλλα και να ειναι καντε κατι τοτε οσοι εμπιστευεστε τ αυτοκινητα σας σ αυτους
-
Παντως και σε εμενα και σε φιλους, μας εχει συμβει να βρουμε με μικροτρακαρισμα τα αυτοκινητα μας. Μαλιστα μετα κανω τουπεκι γιατι δεν θελω να μπλεξω με τον υποκοσμο της νυχτας.
-
Υποκοσμος οι παρκαδοροι?? Καλα μην τρελαθουμε κιολας....Ενα μεροκαματο πανε να βγαλουν.
Ο υποκοσμος δεν ασχολειται με τον κακομοιρη που ξεσπασε στον παρκαδορο επειδη ο τελευταιος του κανε ζημια στ αμαξιΑπλα επειδη οι περισσοτεροι κατι τετοιο πιστευουν γι αυτο κανουν και τουμπεκι στο τελος. Γι αυτο λεω οτι θελετε και τα παθαινετε και οσο κανεις δεν αντιδραει, αυτοι συνεχιζουν να τα κανουν πατωντας πανω σ αυτο
-
Διαβάζοντας τις περισσότερες σελίδες που διαθέτει αυτό το τόπικ, είπα να γράψω και εγώ μερικά πράγματα.
Αναφέρθηκε κάποιο μέλος για το μαγαζί vive-mar στην παραλιακή, το οποίο τελευταία φορά που το επισκέφθηκα ήταν το καλοκαίρι του 2011. Από το 2009 μέχρι το 2011 που πηγαίνω σε αυτό το κατάστημα ποτέ δεν με είχε σταματήσει παρκαδόρος για να με εξυπηρετήσει, πάντα εγώ το πάρκαρα εκεί που ήθελα. Δεν ξέρω μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια αν άλλαξε κάτι.
Γενικότερα νομίζω μια φορά πρέπει να το έχω αφήσει σε παρκαδόρο και αυτή η φορά ήταν στην μαρίνα ζεας όπου νομίζω μετά μου ζήτησαν να τους αφήσω οτι μπορούσα.
Στο balux άλλη μια φορά μου είχαν ζητήσει να μου παρκάρουν το όχημα και πολύ απλά τους ζήτησα να μου δείξουν να το πάω εγώ και δεν αρνήθηκαν.
Γενικά στην περιουσία μου δεν θέλω να μπαίνει κανένας νοματέος και νομίζω πως είναι δικαίωμα μου, από εκεί και έπειτα αν τύχει ποτέ να μπλέξω σε καταστάση στην οποία οι παρκαδόροι επιμένουν να μου πάρουν το όχημα πολύ απλά θα φύγω όπως έχω κάνει 2-3 φορές νομίζω στο γκάζι.
Τα πράγματα νομίζω πως είναι πολύ απλά και τα κάνουμε σύνθετα, αν είναι να βγαίνεις έξω που υποτίθεται βγαίνεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία και γυρνάς με ζημιές νεύρα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τότε καλύτερα παιδιά επιλέξτε διαφορετικά καταστήματα, μετακινηθείτε χωρίς το αυτοκίνητο ή μην βγαίνετε από το σπίτι.
-
Ο χρήστης Mist έγραψε:
Τα πράγματα νομίζω πως είναι πολύ απλά και τα κάνουμε σύνθετα, αν είναι να βγαίνεις έξω που υποτίθεται βγαίνεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία και γυρνάς με ζημιές νεύρα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τότε καλύτερα παιδιά επιλέξτε διαφορετικά καταστήματα, μετακινηθείτε χωρίς το αυτοκίνητο ή μην βγαίνετε από το σπίτι.
Αυτο ειναι και το σωστοτερο απ ολα και αυτα που κανω και γω. Αλλα του Ελληνα παντα καποιος πρεπει να του χρωσταει μια θεση παρκινγκ ειτε ειναι εξω απ το σπιτι του, εξω απ την τραπεζα, εξω απ το νυχτερινο κεντρο κλπ. Χωρια την απαραιτητη ''μουρη'' που πρεπει να επιδειξει στους αλλους
-
Γι αυτό να υπενθυμίσουμε σε μερικούς που διαβάζουν, οτι πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος και πάντα θα υπάρχει καλύτερο-πιο όμορφο-πιο γρήγορο-πιο ακριβό αυτοκίνητο από αυτό που οδηγούμε.
-
@heras & mist.
Δεν νομιζω καποιος να ζητησε να τον περιμενει θεση εξω απο τα μερη που αναφερεις. Απλα καποιοι απο εμας δεν θελουμε να δινουμε τα αυτοκινητα μας σε αγνωστους και οπως σου ειπα εγω τουλαχιστον δεν το κανω.
Οσο για το οτι παντα θα υπαρχει κατι καλυτερο κτλ προφανως μου ειναι αδιαφορο. Μου αρκει το δικο μου αυτοκίνητο.
-
Ουτε εγω θελω να δινω το αυτοκινητο μου σε καθε αγνωστο να το παρκαρει. Ομως, θελω να ΞΕπαρκαρει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ αυτοκινητο (που ειναι παρκαρισμενο διπλα στο δικο μου) ο καθε μεθυσμενος οταν φευγει? Αυτο πρεπει να ζυγισετε. Εννοειται μιλαμε για ιδιοκτητους χωρους του μαγαζιου.
Ο χρήστης Island σε μηνυμα στο FB έγραψε:
Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Ο χώρος του parking όπως σε όλες τις μεγάλες εγκαταστάσεις είναι επινοικιασμένος σε οργανωμένη εταιρεία parking για την σωστή εξυπηρέτηση των καλεσμένων. H χρήση του χώρου στάθμευσης και των υπηρεσιών της για τους πελάτες που είναι καλεσμένοι σε εκδηλώσεις έχει συμπεριληφθεί στις χρεώσεις του πελάτη που κάνει την εκδήλωση.Αν ο πελάτης κάνει χρήση του Island Club Restaurant, η εταιρεία parking έχει το δικαίωμα να χρεώσει το αντίστοιχο ποσό ώστε μετά να έχει δικαίωμα και ο πελάτης σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην περιουσία του να παραπονεθεί και να ζητήσει την ανάλογη κάλυψη της ζημιάς από την ασφαλιστική εταιρεία του συνεργάτη. Όπως αντιλαμβάνεστε για να μπορέσει και η εταιρεία parking να προσφέρει της υπηρεσίες της σωστά αλλά και να ανταποκρίνεται σε πιθανές ζημιές που μπορεί να συμβούν είναι αναγκαίο να εισπράττει το ποσό που αντιστοιχεί για το parking.
-
Λενε ξεκαθαρα οτι χρεωνουν 2 φορες την ιδια υπηρεσια, εφ οσον για τους καλεσμενους ΗΔΗ εχει χρεωθει με την εκδηλωση...
Βεβαια απο την αλλη μερια ιδιωτικός χωρος ειναι 'ετσι' λειτουργει, αμα σ αρεσει πας αν δε σ' αρεσει δε πας...
Λες και ξεμειναμε απο παραλιακα μαγαζια... -
( και λιγο χιουμορ )
Αναρωτιεμαι αν εμφανιστω σε αυτα τα χαϊλιδικα μαγαζια ( που δε παω ετσι κι αλλιως αλλα λεμε) καπως ετσι
Θα επιμενουν να μου το παρκαρουν αυτοι??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Λενε ξεκαθαρα οτι χρεωνουν 2 φορες την ιδια υπηρεσια, εφ οσον για τους καλεσμενους ΗΔΗ εχει χρεωθει με την εκδηλωση...Προφανως...
Βεβαια απο την αλλη μερια ιδιωτικός χωρος ειναι 'ετσι' λειτουργει, αμα σ αρεσει πας αν δε σ' αρεσει δε πας...
Λες και ξεμειναμε απο παραλιακα μαγαζια...Στο δευτερο συμφωνουμε, με μια προυποθεση: να ειναι γνωστο αυτο, οχι να στο ξεφουρνιζουν μετα...
-
Και στην 'προυποθεση' συμφωνουμε... την οποια φανταζομαι εχουν 'κρυμενη'....
Να διευκρινισω οτι θεωρω τελειως παραλογο να σε χρεωσουν 2 φορες το ιδιο πραγμα...
εφ' οσον εχει πληρωθει το παρκινγ σου απο την 'εκδηλωση' και το αυτοκινητο δεν μετακινηθει ειναι τι να πω... -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δίνω το αυτοκίνητο στον παρκαδόρο για ασφάλεια.
Ο pro_crossaro πιστεύει ότι ξέρει να παρκάρει καλύτερα από τον παρκαδόρο και παρκάρει δίπλα μου και με χτυπάει.Ποιος φταίει;
Μα τελικά είτε στο χτυπήσω εγώ, είτε ο 'παρκαδόρος' κατά 99% εσύ θα πληρώσεις τη ζημιά. Δεν μιλάω για περιπτώσεις (πχ δεν έχω φύγει ποτέ από σημείο όπου προκάλεσα ζημιά με οποιονδήποτε τρόπο), αλλά για τον κανόνα.
Από την άλλη βέβαια υπάρχει μία πολύ απλή και οινομική λύση για το πρόβλημα αυτό. Κάμερες στο parking. Και αν βρεις το αμάξι σου χτυπημένο/γρατζουνισμένο πας στο γραφείο, βλέπετε το βίντεο και τα στοιχεία του οδηγού που έκανε τη ζημιά. Αν είναι κλειστό κύκλωμα φαντάζομαι ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε δικαστήριο.
Βέβαια τότε δε θα υπήρχε και ένας ακόμα τρόπος για να μαζεύουν λεφτά.
Στην τελική χέστηκαν για το αμάξι σου/μου/του. Τα έσοδα τους νοιάζουν και τίποτα άλλο. Εδώ έγινε φασαρία για ζημιές σε ρούχα από φρεσκοβαμμένα σκαμπό και το μόνο που πρόσφεραν ήταν μπουκάλι στο κωλοχανείο τους. Λες να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε ζημιά που θα ξεπεράσει εύκολα τα 300-400€?
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων