-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1000 φορές καλοκαιρινές συναυλίες και όμορφα μπαράκια εις τα εξοχάς.
All the money.
Ιδιαιτερα αν παιζουν και καμμια σοβαρη μουσικη... -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Σε δημόσιους χώρους σου ζητάνε να πληρώσεις αέρα.-'παροχή υπηρεσιών'...
-
αν θες ''πληρωνεις'' τον παρκαδορο δηλ αν θες του αφηνεις φιλοδωρημα. Δεν σε υποχρεωνει κανεις απο τη στιγμη που μπαινεις στο μαγαζι και τα ''ακουμπας''
θα εχετε δει οτι και στις παραλιακες καφετεριες εχουν παρκαδορους και μαλιστα απο νωρις το απογευμα. εγω αν μου αρεσει η φατσα του, συνηθως δινω 1- 2 ευρω αλλιως τιποτα. Τα χω ηδη δωσει μεσα....αν και τις περισσοτερες φορες προτιμω να παρκαρω καπου εξω και να περπατησω...
-
Προσωπικά δε μου αρέσει να αφήνω κλειδιά ποτέ για το αμάξι μου είτε αυτό κάνει 10.000€ είτε 100.000€.
Γι'αυτό όποτε πάω σε τέτοια μαγαζιά όπου οι παρκαδόροι κάνουν κουμάντο (ευτυχώς είναι λίγες οι φορές που πάω σε τέτοια μαγαζιά), προτιμώ να αφήσω 5€ στον παρκαδόρο και του ζητάω να το βάλει σε καλή θέση (δε με νοιάζει να είναι κοντά στην πόρτα) και να πάρω τα κλειδιά μπαίνοντας στο μαγαζί, παρά να προσπαθώ να αποδείξω μετά ότι:
-η γρατζουνιά δεν υπήρχε
-τα km δεν τα έκανα εγώ
κτλ-κτλ.
Το βλέπω σα να έρχεται 5€ παραπάνω ο λογαριασμός στο μαγαζί, οπότε και το ξεπερνάω.
Δε λέω...Για φιλοδώρημα είναι πάρα πολλά τα 5€, όμως προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και φεύγοντας από κει να μη μου χαλάει η διάθεση.Φυσικά αναφέρομαι σε καταστάσεις όπου δεν μπορείς να αποφύγεις να παρκάρεις στο parking του μαγαζιού, αλλιώς προτιμώ να παρκάρω λίγο πιο κάτω και να περπατήσω.
Στις καφετέριες, όμως, κατα μήκος της παραλιακής όπου και καλά οι παρκαδόροι είναι λίγο απαιτητικοί και ζητάνε σόνυ και ντε να στο παρκάρουν, τους μιλάω πολύ ευγενικά λέγοντας ότι προτιμώ να το παρκάρω μόνος μου ρωτώντας μάλιστα 'που σας βολεύει να το βάλω για να μην ενοχλήσω?'. Προτιμώ να κάνω το μαλάκα και να περάσει η και καλά γραμμή τους.Εξάλλου αυτός νταής είναι και θα είναι και δε θα μάθει.Αναλώσιμοι είναι αυτοί.Άμα φύγει κάποιος, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος άλλος να πάρει τη θέση του.Και για να πω τη δική μου ιστορία και πώς ξεκίνησα να δίνω αυτά τα 5€ και να ζητάω κλειδιά:
Ένας φίλος μου έχει μία SLK (το προηγούμενο μοντέλο, τότε ήταν καινούρια ακόμα). Πήγαμε σε ένα από αυτά τα κλασσικά μαγαζιά και σου ζήτησαν τα κλειδιά για να σου παρκάρουν το αμάξι.Καθώς ο φίλος μου δεν είναι παράξενος με το αμάξι του,τα έδωσε με προθυμία μιλώντας πολύ ευγενικά στον παρκαδόρο. Όταν πήραμε το αμάξι (για να πάμε σπίτι), παρατήρησε ότι παραέμπαινε εύκολα το ESP-antispin κατά την εκκίνηση από φανάρι.Φτάνοντας σπίτι, κοιτάξαμε τα λάστιχα και έκπληκτοι βρήκαμε τα πίσω λάστιχα καραφλά (km δεν είχαμε κοιτάξει.άλλωστε που να πάει κι εμάς το μυαλό μας ότι οι άλλοι θα το έπαιρναν και θα έκανα πάντες και βόλτες? ) Παρότι την επόμενη μέρα πήγαμε μαζί με το που άνοιξε στο μαγαζί και τσακωθήκαμε, προφανώς και δε βρήκαμε άκρη ακούγοντας άπειρες δικαιολογίες 'ρε φίλε, με την ίδια λογική, γιατί να μην τα έφαγες εσύ τα λάστιχα μέσα σε 6 μήνες που τα έβαλες και να έρχεσαι μετά εδώ για να μου ζητήσεις εσύ τα ρέστα?'. Φεύγοντας πάντως είχε το θράσος να πει:Αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, πάμε στα δικαστήρια και αν αποδειχθεί ότι έχεις δίκιο, με χαρά να σου πληρώσω ένα σετ καινούρια λάστιχα ίδια με αυτά που είχες-έχεις ήδη πάνω.
Και ειλικρινά, άντε να αποδείξεις ότι τα λάστιχα πριν πας στο μαγαζί ήταν φυσιολογική φθορά 6 μηνών (αφού πριν 6 μήνες άλλαξε λάστιχα) και όχι τυφλά όπως τα βρήκαμε μετά.Γνωρίζοντας λοιπόν το παραπάνω περιστατικό από 1ο χέρι, είχα πει ότι δε θα άφηνα με τίποτα κλειδιά την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να πάω σε τέτοιο μαγαζί.Έπεσα όμως σε έναν παρκαδόρο όπου ζητούσε επίμονα (και με άσχημο τρόπο) τα κλειδιά και απαιτούσε επίσης να παρκάρει αυτός το αμάξι μου, οπότε και πήρα το αμάξι μου κι εγώ και πάρκαρα πολύ πιο κάτω σε δημόσιο δρόμο (10 λεπτά ποδαρόδρομος), αφού εκεί κοντά δεν υπήρχε χώρος να το αφήσω. Δεν μπορούσα δυστυχώς να μην πάω και σε αυτό το μαγαζί εκείνο το βράδυ, αφού μας είχαν καλέσει για τραπέζί γιατί πέρασε το παιδί ενός οικογενειακού φίλου στο ΕΜΠ. Επιστρέφοντας σπίτι μου (συγκεκριμένα μετά που πάρκαρα), είδα το αμάξι χαρακωμένο δεξιά-αριστερά και στις 4 πόρτες (720€ ζημιά). Προφανώς έξαλλος από θυμό και αγανάκτηση, πήγα στο μαγαζί (το ίδιο βράδυ) όπου και προφανώς δεν βρήκα το δίκιο μου από τον μαγαζάτορα (λογικό? ) και μου έβρισκε ένα σωρό δικαιολογίες ('σε δημόσιο χώρο πάρκαρες ρε φίλε!γιατί να το έκανε ένα από τα παιδιά και όχι κάποιος άλλος?Και στην τελική τα παιδιά πρέπει να έιναι εδώ συνέχεια στο μαγαζί!') . Αποφάσισα να πάω σε έναν καλό δικηγόρο για να τους κάνω μήνυση κτλ. Ο δικηγόρος μου είπε ξεκάθαρα ότι πολύ δύσκολα (ως απίθανο) να βρω άκρη και να δικαιωθώ στο δικαστήριο.Υπάρχουν πιθανότητες αλλά ακόμα κι αν φέρναμε ψευδομάρτυρες που λέγανε ότι τον είδαν να σου χαρακώνει το αμάξι κι αυτός θα μπορεί να βρει άλλους τόσους που να λένε ότι εκείνη την ώρα ήταν στο μαγαζί και δούλευε (άλλωστε και ο εργοδότης του θα θελήσει να τον καλύψει για ευνόητους λόγους).
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εγω κι εσύ δεν πρόκειται να τους βάλουμε μυαλό.Αν δεν κάνει κάτι η εφορία,αστυνομία και όλοι οι άλλοι κρατικοί φορείς που έχουν αρμοδιότητα, δε θα αλλάξει τίποτα, ακόμα κι αν κατέβουμε 30 νταήδες, τους πλακώσουμε στο ξύλο και τους πάμε στο νοσοκομείο. Οι παρκαδόροι είναι αναλώσιμοι.Θα πλακώσουμε στο ξύλο αυτούς, θα βρεθούν άλλοι να κάνουν τη δουλειά τους (και ίσως και 'καλύτερα' ).
Καλύτερα λοιπόν 5€, 'να πάνε να γ@μηθούνε' και το παίρνω απόφαση ότι όποτε χρειάζεται να πάω, αυτόματα χάνω 5€ παραπάνω, παρά να ξαναπεράσω κάποιο από τα παραπάνω περιστατικά ή χειρότερο.
Για να μην αναφερθώ στο οικονομικό όπου μία ζημιά αν την πληρώσω εγώ (γιατί?ποιός θα την πληρώσει στο τέλος?), στη χειρότερη τα 300€ δεν τα γλυτώνωε είτε αυτό είναι λάστιχα είτε λακούβα ρε λαμαρίνα (που αυτόματα σημαίνει ότι για να δώσω 300€ σε φιλοδώρημα, πρέπει να πάω 60 φορές σε αυτά τα μαγαζιά ).ΥΓ:Για μένα οι παρκαδόροι είναι η χειρότερη φάρα μαζί με τους ταξιτζήδες και φορτηγατζήδες.-
ΥΓ2:Φυσικά είναι προσωπική άποψη και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουν όλοι μαζί μου. -
Για μένα το απαράδεκτο είναι πρώτα απ' όλα το ότι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων εκμεταλλεύονται δημόσιους χώρους, όπως είπε και ο Vasgti πιο πάνω.
Από που κι ως που να πληρώνεις για να παρκάρεις στην αυλή του Ζαππείου(!) ή πάνω σε δημόσιους δρόμους. Για να μην πιάσουμε την παραλιακή όπου η αυθαιρεσία και η διαπλοκή-διαφθορά έχει φτάσει σε απίστευτο βαθμό (και δεν είναι μόνο τα παρκινγκ αλλά και τα ίδια τα μαγαζιά πολλές φορές).
Τώρα δε ξέρω για τη φάρα των παρκαδόρων γενικότερα, αλλά αν κρίνουμε από τα κριτήρια επιλογής τους (ανύπαρκτα, χώρος ανοιχτός σε κάθε λογής επιτήδειους, κλεφτρόνια, κλπ) και το συνδυάσεις και με τη γενικότερη ποιότητα των ανθρώπων που δουλεύουν στα εν λόγω μαγαζιά (μπράβοι, πορτιέρηδες κλπ) δε θέλει και πολύ να φτάσεις σε συμπέρασμα.
Σίγουρα θα υπάρχουν και σωστοί, όπως σε κάθε κλάδο, αλλά το ποσοστό τους μάλλον είναι ελάχιστο.
Το θέμα είναι να μην ανεχόμαστε εμείς την κοροϊδία και να σταματήσουμε να δίνουμε κλειδιά, φιλοδωρήματα και γενικά να συμπεριφερόμαστε σαν πρόβατα που ανέχονται την κάθε αυθαιρεσία από όλα αυτά τα αποβράσματα (μιλώντας για τα λαμόγια-ιδιοκτήτες).
Ξέρω ότι πολλοί το βλέπουν μάταιο ή ακόμη και άσκοπο να 'χαλιούνται' την ώρα που πάνε να διασκεδάσουν, αλλά πάνω σε αυτό πατάνε όλοι τους. -
Πριν από μερικά χρόνια στην καλοκαιρινή Figaro στη Θεσσαλονίκη παρκαδόρος προσπαθούσε να με πείσει πως η επιγραφή που έλεγε 'Φιλοδώρημα Προαιρετικό' σήμαινε 'Όσο θέλεις δίνεις' και όχι 'ΑΝ θέλεις δίνεις'.
Φυσικά δε πήρε τίποτα γιατί παρ' όλο που είχα σκοπό να δώσω ο τρόπος του ήταν απαίσιος...
-
Το ίδιο και στην μόνη φορά που αναγκάστηκα να πάρω αμάξι στο kitchen bar... Το παιδί να μου λέει 'κάτι για τον παρκαδόρο φίλε δεν θα δώσεις';
-
Η νέα μόδα στις καφετέριες της παραλιακής στην Αθήνα είναι κυρίως Παρασκευή και Σάββατο που γίνεται χαμός, να βάζουν πορτοκαλί κορίνες με το που αδειάζει θέση οπότε δεν βρίσκεις να το αφήσεις πουθενά, αναγκάζεσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο που βγάζει μια κορίνα και το παρκάρει και σου ζητάει κι ένα 5ευρω για τη δύσκολη δουλειά του.
Τεράστιο νταβατζιλίκι πέφτει στο club Ακρωτήρι όπου κλείνουν με κορδέλες στα πλάγια όλο τον δρόμο από την παραλιακή μέχρι και το μαγαζί για να σε αναγκάσουν να παρκάρεις στο πάρκινκ τους (και φυσικά 5ευρω κι εκεί - Σάββατα παίζει να είναι και 10ευρω από ότι μου λένε κάποιοι φίλοι μου).
Κράτος δεν υπάρχει ρε γαμώτο; Αστυνομία; Κάτι τέλος πάντων;
-
Tην αγαπη μου,επρεπε να του πεις,αμα ειναι ρε φιλε να σου δινουν πεντε ευρω για να κανεις ενα παρκαρισμα δευτερολεπτων πες μου αν ειναι να παρατησω τη σχολη
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
καποιος να την καλεσει μηπως?
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Tην αγαπη μου,επρεπε να του πεις,αμα ειναι ρε φιλε να σου δινουν πεντε ευρω για να κανεις ενα παρκαρισμα δευτερολεπτων πες μου αν ειναι να παρατησω τη σχοληπαρατα την απο τωρα τη σχολη, απλα πρεπει να βρεις τις ακρες
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η νέα μόδα στις καφετέριες της παραλιακής στην Αθήνα είναι κυρίως Παρασκευή και Σάββατο που γίνεται χαμός, να βάζουν πορτοκαλί κορίνες με το που αδειάζει θέση οπότε δεν βρίσκεις να το αφήσεις πουθενά, αναγκάζεσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο που βγάζει μια κορίνα και το παρκάρει και σου ζητάει κι ένα 5ευρω για τη δύσκολη δουλειά του.Τεράστιο νταβατζιλίκι πέφτει στο club Ακρωτήρι όπου κλείνουν με κορδέλες στα πλάγια όλο τον δρόμο από την παραλιακή μέχρι και το μαγαζί για να σε αναγκάσουν να παρκάρεις στο πάρκινκ τους (και φυσικά 5ευρω κι εκεί - Σάββατα παίζει να είναι και 10ευρω από ότι μου λένε κάποιοι φίλοι μου).
...τι μου θύμησες τώρα!!!
Μια φορά πάω Ακρωτήρι...έτσι ακριβώς όπως το λες...δε μπορούσα να βρω πουθενά, έχω σαν κανόνα να μη δίνω το αυτοκίνητο σε κανένα παρκαδόρο (όσο μπορώ) γιατί δε τους εμπιστεύομαι (δε θέλω να αφήνω κλειδιά, δε θέλω να μου αφήνουν τα παράθυρα κατεβασμένα, δε θέλω να μου αλλάζουν τη θέση, δε θέλω να κάνουν καγκουριές και άλλα πολλά).
Επειδή λοιπόν τα είχα πάρει...κατεβαίνω, βγάζω τη κορίνα, το παρκάρω και το κλειδώνω. Τσουπ...ο παρκαδόρος:
-Κύριε, δε μπορείτε να το βάλετε εκεί.
-(εγώ) Γιατί?
-Λέει είναι κρατημένη η θέση
-(εγώ) Από ποιόν?
-Είναι του μαγαζιού
-(εγώ) Κι εγώ εκεί πάω
-Δε μπορείτε να το αφήσετε εσείς
-(εγώ) Καλά, φώναξε την αστυνομία να το σηκώσει τότε.Δεν είπε τίποτα...
-
Το θέμα είναι αν το έβρισκες χαρακωμένο τι θα έκανες Νίκο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το θέμα είναι αν το έβρισκες χαρακωμένο τι θα έκανες Νίκο...Ναι το σκέφτηκα αυτό...αλλά είχε φως, πέρναγε κόσμος...λογικά θα τον έβλεπε κάποιος...και δε τη πάλευα άλλο να ψάχνω...πραγματικά ρε φίλε...είχα κουραστεί...και οι άδειες θέσεις ήταν, πως να το πω, πολύ προκλητικές και πολύ attractive.
-
Ναι, σε καταλαβαίνω, εδώ στην γειτονιά μου πολλές φορές μπαίνω στον πειρασμό να παρκάρω σε καβαντζωμένες θέσεις, αλλά ποτέ δεν το κάνω τελικά καθώς δεν αντέχω τις κλειδιές... Όταν είχα το 304 δεν μασούσα μία, αλλά τώρα...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η νέα μόδα στις καφετέριες της παραλιακής στην Αθήνα είναι κυρίως Παρασκευή και Σάββατο που γίνεται χαμός, να βάζουν πορτοκαλί κορίνες με το που αδειάζει θέση οπότε δεν βρίσκεις να το αφήσεις πουθενά, αναγκάζεσαι να το δώσεις στον παρκαδόρο που βγάζει μια κορίνα και το παρκάρει και σου ζητάει κι ένα 5ευρω για τη δύσκολη δουλειά του.Ψάχνω κορίνες για να κάνω ασκήσεις σε πάρκινγκ. Μπορείς να μου μαζέψεις μερικές;
Ντίνο, απάντηση σε Wagner/Kacey mode: 'Και αν δω γρατζουνιά, θα σου κάνω το μαγαζί ακόμα πιο καλοκαιρινό...'
-
Αυτό που λέει ο Κων/νος με απασχολεί και μένα. Όχι ότι πάω σε μπουζουκομάγαζα. Μόνο στο άκουα στην Καλλιθέα πάω και εκεί επειδή συνιδιοκτήτης είναι ο κολλητός πάμε μαζί και το παρκάρω ο ίδιος σε καβάτζα θέση χωρίς να αφήσω κλειδί. Αλλιώς δεν θα έκανα σκηνικό με παρκαδόρο όχι ότι μετά δεν μπορω να αποδείξω ζημιά και να δικαιωθώ δικαστικά αλλα απλά δεν θέλω να τραβιέμαι ρε παιδιά.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
...τι μου θύμησες τώρα!!!
Μια φορά πάω Ακρωτήρι...έτσι ακριβώς όπως το λες...δε μπορούσα να βρω πουθενά, έχω σαν κανόνα να μη δίνω το αυτοκίνητο σε κανένα παρκαδόρο (όσο μπορώ) γιατί δε τους εμπιστεύομαι (δε θέλω να αφήνω κλειδιά, δε θέλω να μου αφήνουν τα παράθυρα κατεβασμένα, δε θέλω να μου αλλάζουν τη θέση, δε θέλω να κάνουν καγκουριές και άλλα πολλά).
Επειδή λοιπόν τα είχα πάρει...κατεβαίνω, βγάζω τη κορίνα, το παρκάρω και το κλειδώνω. Τσουπ...ο παρκαδόρος:
-Κύριε, δε μπορείτε να το βάλετε εκεί.
-(εγώ) Γιατί?
-Λέει είναι κρατημένη η θέση
-(εγώ) Από ποιόν?
-Είναι του μαγαζιού
-(εγώ) Κι εγώ εκεί πάω
-Δε μπορείτε να το αφήσετε εσείς
-(εγώ) Καλά, φώναξε την αστυνομία να το σηκώσει τότε.Δεν είπε τίποτα...
Ακριβώς αυτό πήγε να κάνει ένας τυπάς τη μέρα που πήγα... αρχικά του είπε ένας παρκαδόρος ότι δεν μπορεί να το αφήσει εκεί, αυτός επέμεινε... και τελικά μετά από μισό λεπτό (που ήδη κι άλλο ένα αμάξι είδε αυτόν και πήγε να κάνει το ίδιο, παρκάροντας από πίσω του) σκάνε μερικοί από το μαγαζί και του λένε δεν θα το βρεις εδώ όταν θα θες να φύγεις ή κάτι παρόμοιο, πάει και καιρός από τότε. Ο τυπάς φάνηκε να τσαντίζεται, έκανε αναστροφή κι έφυγε τελείως από το μαγαζί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, σε καταλαβαίνω, εδώ στην γειτονιά μου πολλές φορές μπαίνω στον πειρασμό να παρκάρω σε καβαντζωμένες θέσεις, αλλά ποτέ δεν το κάνω τελικά καθώς δεν αντέχω τις κλειδιές... Όταν είχα το 304 δεν μασούσα μία, αλλά τώρα...Εκεί αλλάζουν τα πράγματα...περνάνε πολλοί, είναι βράδυ και παίζει να γίνει η μ@λ@κί@ πιο εύκολα. Τώρα αν έχεις πάρκιν σπίτι, είναι αλλιώς τα πράγματα.
Στα μαγαζιά αν σου κάνει κάποιος τη ζημιά...θα τον δει κάποιος περαστικός...το ρισκάρει?
Τώρα όλη αυτή η φάρα είναι πολύ ιδιαίτερη...από τους παρκαδόρους μέχρι τους πορτιέριδες (club και καφετεριών τώρα η τελευταία μόδα)...αλλά οι τελευταίοι είναι μια άλλη κουβέντα...
@Neos εξαρτάται πόσο μακριά θέλεις να το πας. Το 'δε θα το βρεις εδώ' είναι πολύ κουλό γιατί η αστυνομία αν έρθει (και τη καλέσουν) θα τα πάρει όλα γιατί είναι όλα παράνομα...μη σου πω ότι θα μπει και στο μαγαζί του για τη φασαρία κλπ.
-
Δεν νομίζω ότι εννοούσαν πως θα καλέσουν αστυνομία
Το δεν θα το βρεις εδώ ήταν με την έννοια δεν θα το βρεις** όπως το άφησες **εδώ
Σε τέτοια μαγαζιά δεν σε παίρνει να κάνεις φασαρία... μια συμφοιτήτριά μου δουλεύει σε ένα από αυτά και κάθε Σάββατο επιστρέφει με νέες εμπειρίες να μας διηγηθεί
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων