-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Α,και ο 'Πινοκιο' θα πληρωσει και ενα σετ φρεσκων Bridgestone SO2,στο νικητη και κερασμα στους συμforumites θεατες.
Και αν είναι εκεί κάποιοι... γνωστοί, των οποίων τα ονόματα δεν πρόκειται να αναφέρω και το κέρασμα περιλαμβάνει και φαγητό, μιλάμε για οικονομική καταστροφή!
-
Αναφορικά με την SLK+CLK το πράγμα περιελάμβανε δόση ειρωνίας αλλά δυστυχώς με τον γραπτό λόγο δύσκολα μπορώ σε ελάχιστο χρόνο να απεικονίσω όλες τις παραμέτρους της σκέψης μου μπροστά από μία οθόνη!
Όσον αφορά τους χρόνους,όχι του ραλί αλλά για τα κούπρα κτλ, εγώ δεν διαφημίζω κανένα αμάξι της ισπανικής βιομηχανίας και πραγματικά δεν ξέρω γιατί μιλάτε!Αν στα χέρια μου αυτό μεταμορφώνεται,αυτό είναι τώρα άλλη ιστορία!
Παραπάνω ανέφερα μία 147!Αυτή γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο παλμαρέ των...προκλήσεών σας?
Επίσης και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους μιά και πολλοί διακρίνεστε από υπερβολική δόση αφέλειας , σας αναφέρω και πραγματικά ας διαφωνήσει οποιοσδήποτε ΓΝΩΣΤΗΣ με βούλα, ότι τα 2000 και κάτι μέτρα μιάς άθλιας , κλειστής και κακοσχεδιασμένης πίστας δεν αποτελούν τα κριτήρια επιλογής και ανάδειξης ενός τετράτροχου και μάλιστα προσθιοκίνητου!Η μόδα που έγινε από...'ελληνικά' περιοδικά/'ελληνικό' περιοδικό να 'δοκιμάζουμε' το αυτοκίνητο σε...πίστα στα πρότυπα ευρωπαϊκών περιοδικών και να νομίζουμε ότι πλέον αποτελούμε ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ειδικού τύπου άποψη...λόγω των Μεγάρων, είναι μία ουτοπία , που κάθε νουνεχής αναγνώστης,αυτοκινητιστής αλλά και πραγματικός οδηγός μπορεί να συμπεράνει!
Γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αυτοκίνητα πχ στο ενιαίο θα έκαναν 4-5 γύρους το πολύ και ο νηκητής θα αναδεικνυόταν μέσα από αυτό!Όμως ένας νικητής αγαπητοί μου και μάλιστα αναφορικά με το αυτοκίνητο, φαίνεται στο δρόμο!Και λίγο παραπάνω αν κοιτάξετε , ένας συμπαθέστατος κατά τα άλλα κάτοχος αυτού του κατά την άποψή μου ηλίθιου αμαξιού, έγραψε ότι δυσανασχέτησε με την ιδιότροπη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του, τη στιγμή που είναι από καιρό δικό του...και σιγά ρε παιδιά τα πολλά 'αλόγατα' που δεν κυβερνάται και ελέγχεται με τίποτα πια !Αν του έφευγε με 3πλάσια ταχύτητ ένα S2000 θα βρισκόταν εδώ να μας γράφει τώρα?Αλλά εκεί αξίζει ο λόγος...
Το εγκυρότερο και'πραγματικότερο' περιοδικό αυτοκινήτου παγκοσμίως, το γερμανικό Sport Auto, κάνει τις δοκιμές σε πίστες μήκους 7-20+χλμ και μάλιστα με αυτοκίνητα που η ιπποδύναμη ξεπερνά τα 150 άλογα και μπορεί να γίνει λόγος βρε αδερφέ....
Το Ιμπίθα Κούπρα που δοκι΄μασε ήταν μόλις 1,5 δεύτερα αργότερο από το παλιό καλό 170άρι Κλιό στην πίστα αλλά...τί πίστα!Hockenheim!Όπου τα συμπεράσματα είναι πραγματικά σαφή και αδιαμφισβήτητα!Όχι...στα Μέγαρα...στις...φυστικιές!
Εδώ στην Ελλάδα εντυπώσεις βγαίνουν στο οδικό δύκτιο αλλά και από τα στόματα των κατόχων που...κατα λάθος παραδέχονται πολλά και μου δίνουν βορρά για σχόλια!
Όσο για το επάγγελμά μου κτλ, εγώ τουλάχιστον αναφέρω ποιός είμαι και τί κάνω, εμφανίζομαι και κανένα δε φοβάμαι(άλλωστε ποιόν...και τί από αυτόν να φοβόμουν=όποιος με έχει γνωρίσει ξέρει!)
Στο θέμα της γλώσσας, αν γίνονται κάποια μικρά μικρολάθη σύνταξης ή γραμματικής λόγω κεκτημένης ταχύτητας, καλά κάνουν και παρατηρούνται από εσάς, αλλά όπως και να το κάνουμε...ο τελευταίος μακελάρης της Νέας Ελληνικής είμαι εγώ σε αυτό το...'αυτοκινητιστικό' φόρουμ!
Και μην το παρατραβήξετε, γιατί ο nass προειδοποίησε όλους μας ήδη και αρκετή υπομονή κάνω!
Άντε ρε ραλάκιδες επιτέλους...μαζευτείτε να δούμε τί θα γίνει!Απλά εγώ αμάξι που δεν είναι αγωνιστικό δεν το βάζω σε πίστα...2 χλμ με 345 στροφές για να...το χρονομετρήσω!Πάμε σε μιά κατάβαση,Άγιο Μερκούριο,λίμνη Υλίκη,Επίδαυρο,Ιτέα, διαδρομές που θα κρατήσουν πάνω από 15 λεπτά και θα φτάνουν τη μία ώρα!Εκεί να δείτε τον ορισμό του γέλιου! -
καλα ολα τα αλλα.....αλλα οχι και αγιο μερκουρη
ημαρτον -
Καλά και χρυσά όσα αυτοκίνητα περιγράφετε εδώ, αλλά το 306 Race δεν το φτάνει κανένας...
Δεν 'πα να 'ναι Coupra, Moupra, Soupa κτλ..Και αν μιλήσουμε για αγωνιστικό προσθιοκίνητο, σας προτείνω το 306 Maxi...
-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Και αν μιλήσουμε για αγωνιστικό προσθιοκίνητο, σας προτείνω το 306 Maxi...
μην ξεχναμε και την xsara kit car
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
καλα ολα τα αλλα.....αλλα οχι και αγιο μερκουρη
ημαρτονΦτέρη!!!
Αλλά όχι τώρα, τον Οκτώβριο με τις βροχούλες!!!
-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Άντε ρε ραλάκιδες επιτέλους...μαζευτείτε να δούμε τί θα γίνει!Απλά εγώ αμάξι που δεν είναι αγωνιστικό δεν το βάζω σε πίστα...2 χλμ με 345 στροφές για να...το χρονομετρήσω!Πάμε σε μιά κατάβαση,Άγιο Μερκούριο,λίμνη Υλίκη,Επίδαυρο,Ιτέα, διαδρομές που θα κρατήσουν πάνω από 15 λεπτά και θα φτάνουν τη μία ώρα!Εκεί να δείτε τον ορισμό του γέλιου!Πότε προλάβατε και το κανατε απλό το ημιαγωνιστικό??? μέσα σε 1 μέρα??
Βαγγέλη την ισπανική παέλια προσπαθώ να την δώσω ως **ημιαγωνιστικό **καθώς δεν μπορώ πια να την συντηρώ κάθε φορά που την σκίζω!
Κύριε καθηγητά εγώ ήδη νιώθω μ@λ@κ@ς που πάω σε πίστα με το αυτοκίνητό μου Ε λοιπόν από αύριο θα πηγαίνω σε δρόμους να βγάζω το άχτι μου παρέα με άλλους να δείχνω εκεί πόσο ΑΝΤΡΑΣ είμαι.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές,άργησα να καταλάβω πόσο λάθος ήμουν που το έβαζα σε πίστα.Και μου το έλεγαν οι γονείς μου να ακούω τους μεγαλύτερούς μου ειδικά τους μορφωμένους...αλλά ο εγωισμός μου ήταν τέτοιος που .......
Γι'αυτό δεν σας συναντήσαμε στις συναντήσεις του 4ΤF επειδή γίνονται σε οργανωμένες πίστες. -
Λέω να αφήσουμε τις κόντρες και τις προσκλήσεις και να μείνουμε στην ουσία του θέματος για το 'καλύτερο προσθιοκίνητο'.
-
Λοιπόν παίδες απο εδώ και στο εξής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πατάει στις μικρές και γεμάτες κακοτεχνίες πίστες, ΟΛΟΙ θα βγάζουμε τα αγωνιστικά μας αποθημένα στους υπέροχους και καλοφτιαγμένους Ελληνικούς δρόμους.
Επι του θέματος, κατ'εμέ το ιδανικό προσθιοκίνητο είναι αυτό το οποίο μπορεί να βάλει (απο κατασκευής) τους περισσότερους ίπους κάτω.
Χωρίς μοντιφιές και δρακουλίνια, να είναι τόσο καλά στημένο έτσι ώστε να μπορεί να σπάσει το (θεωρ.) φράγμα των 250 (απροβλημάτιστων) hp στον μπροστινό άξονα.
Και αυτοκίνητα σαν το παραπάνω είναι λιγα - πολύ λίγα - και προέρχονται απο την Alfa και τη Ford. -
Ο χρήστης .Morpheus. έγραψε:
Λοιπόν παίδες απο εδώ και στο εξής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πατάει στις μικρές και γεμάτες κακοτεχνίες πίστες, ΟΛΟΙ θα βγάζουμε τα αγωνιστικά μας αποθημένα στους υπέροχους και καλοφτιαγμένους Ελληνικούς δρόμους.Παιδιά, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι ο χρονομέτρης έχει ένα δίκιο εδώ. Δεν μπορεί να κριθεί η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου σε μια πίστα στην οποία όλες οι 'καλές' στροφές είναι 2ας (καλά, και μια 3ης), είναι προφανές ότι εκεί ευνοούνται μικρά αυτοκίνητα με νευρική ουρά όπως το Ραλί. Χόκενχάιμ δυστυχώς δεν έχουμε οπότε θα μείνουμε με την απορία αφού το να μετατρέψουμε σε 'πίστα' έναν δημόσιο δρόμο είναι τουλάχιστον εγκληματικό (πράγμα που λόγω επαγγέλματος ο χρονομέτρης το ξέρει πολύ καλά )
Βέβαια, υπάρχουν και οι Σέρρες!
Και αυτοκίνητα σαν το παραπάνω είναι λιγα - πολύ λίγα - και προέρχονται απο την Alfa και τη Ford.
Κάποτε και η Φίατ με το Κουπέ...
-
Ο χρήστης .Morpheus. έγραψε:
Λοιπόν παίδες απο εδώ και στο εξής ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα πατάει στις μικρές και γεμάτες κακοτεχνίες πίστες, ΟΛΟΙ θα βγάζουμε τα αγωνιστικά μας αποθημένα στους υπέροχους και καλοφτιαγμένους Ελληνικούς δρόμους.Επι του θέματος, κατ'εμέ το ιδανικό προσθιοκίνητο είναι αυτό το οποίο μπορεί να βάλει (απο κατασκευής) τους περισσότερους ίπους κάτω.
Χωρίς μοντιφιές και δρακουλίνια, να είναι τόσο καλά στημένο έτσι ώστε να μπορεί να σπάσει το (θεωρ.) φράγμα των 250 (απροβλημάτιστων) hp στον μπροστινό άξονα.
Και αυτοκίνητα σαν το παραπάνω είναι λιγα - πολύ λίγα - και προέρχονται απο την Alfa και τη Ford.Συμφωνώ ως προς το τελευταίο σχόλιο.
Από την άλλη, το πόσοι ίπποι θα βγουν στο δρόμο για μένα είναι μάλλον δευτερεύουσα παράμετρος, καθώς δεν θεωρώ σημαντική τη διαφορά των 2 λεπτών σε μια διαδρομή μιας ώρας. Το σημαντικότερο είναι η [b]αίσθηση/b].
Πάντως, αν πάρουμε τις δύο εταιρίες που αναφέρεις, βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα ως προς τις τεχνικές λύσεις. Η Ford έχει καλοστημένα αυτοκίνητα με εντελώς συμβατικές λύσεις (McPherson και ημιάκαμπτο άξονα!), καθώς και με πιο εξεζητημένες (Multilink πίσω στο Focus). H Alfa είναι η μόνη στην κατηγορία που βάζει διπλά ψαλίδια εμπρός. Επίσης ετοιμάζεται μια νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.
Καταλήγουμε λοιπόν ότι είναι το γενικότερο, ολοκληρωμένο setup που μετράει και όχι λύσεις-κονσέρβα. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει αυτούς που προσπαθούν να 'βελτιώσουν' τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου τους, επιλέγοντας 'βελτιωμένα' εξαρτήματα από την πιάτσα.
Όπως έλεγε και κάποιος γνώστης (στην Αμερική), 'υπάρχουν πολλοί do it yourself mechanics, που νομίζουν ότι είναι καλύτεροι απ'αυτούς της Alfa Romeo'. Και το αυτό νομίζω ότι ισχύει και για πολλές άλλες εταιρίες.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Παιδιά, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι ο χρονομέτρης έχει ένα δίκιο εδώ. Δεν μπορεί να κριθεί η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου σε μια πίστα στην οποία όλες οι 'καλές' στροφές είναι 2ας (καλά, και μια 3ης), είναι προφανές ότι εκεί ευνοούνται μικρά αυτοκίνητα με νευρική ουρά όπως το Ραλί. Χόκενχάιμ δυστυχώς δεν έχουμε οπότε θα μείνουμε με την απορία αφού το να μετατρέψουμε σε 'πίστα' έναν δημόσιο δρόμο είναι τουλάχιστον εγκληματικό (πράγμα που λόγω επαγγέλματος ο χρονομέτρης το ξέρει πολύ καλά )
Βέβαια, υπάρχουν και οι Σέρρες!
Κωστή, προφανώς δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα από μία πίστα μόνο, όπως δεν μπορεί και από μία διαδρομή σε δημόσιο δρόμο. Γι'αυτό οι 4Τροχοι και γενικώς τα σοβαρά περιοδικά στην Ελλάδα, τεστάρουν στα Μέγαρα και στις Σέρρες, καθώς και σε μερικές (πάνω από 1) απομονωμένες διαδρομές, την κατάλληλη μέρα και ώρα.
Επίσης υπάρχουν τα τυποποιημένα τεστς, όπως σλάλομ, κλπ, τα οποία δίνουν επίσης μια ενδεικτική εικόνα.
Τελικά λοιπόν θεωρώ ότι, αν δεν είναι κανείς προκατελημένος, μπορεί να διαπιστώσει την σχετική ικανότητα ενός αυτοκινήτου έναντι ενός άλλου, στις Ελληνικές συνθήκες.
-
Βαγγέλη την ισπανική παέλια προσπαθώ να την δώσω ως ημιαγωνιστικό καθώς δεν μπορώ πια να την συντηρώ κάθε φορά που την σκίζω!Προχτές από Επίδαυρο προς Λουτρά ωραίας Ελένης ξεφτιλίστηκαν...'αλλα 2...'καλύτερα προσθιοκίνητα', μία SLK και μία CLK,που οι ώριμοι οδηγοί τους μάταια πάλευαν και ματαιωπονούσαν να βρούν καμιά ευθεία...ενός χιλιομέτρου μπάς και ξέφευγαν με τη διαφορά ιπποδύναμης υπερ τους στα 60+άλογα...!
Την θέλεις?
Όχι , το ΤΤ είναι ενός φίλου αλλά πρόσφατα τσαγιάστηκε από Δροσιά(χαλκίδα) προς Εθνική και από τότε έκοψε...και την καλημέρα!
Δεν τρώγεται με τίποτα αυτή η παέλια αδερφάκι μου!Άκου που σου λέω!Αυτό δεν ειναι τίποτα... Μολις χθές παρέλαβα το χοντρά πειραγμένο μου Ibizaki (160 αλογάκια στην SEAT POWER FORCE ) και έχω να ταπείνώσω μπόλικα Γαλλικά κρουασανάκια και Γερμανικά ζαμπόν των 2000κ εκ. μόνο και μόνο για να βλέπω από τα πρόσωπα των οδηγών τους να σβήνει αυτό το ηλίθιο βλέμμα ανωτερότητας (ειδικά των Γερμαναράδων) που επειδή οδηγάνε ενα μεγάλο αυτοκίνητο νομίζουν οτι οι αλλοι ειναι οδηγοί Β' κατηγορίας. Ηδη σήμερα τα έχωσα σε έναν χοντρομ****α (κλασσικό ύφος ΝεοΕλληνα μιζαδόρου ή εργολάβου δημοσίων εργων) με μια 518 που νόμιζε οτι το πλοίο του μπορούσε να με φτάσει.
Το θέμα δεν αναφέρεται στο English Breakfast γι αυτό ας σταματήσουν τα καυχήματα περί τσαγιών, κρουασάν, ζαμπόν και μπέικον. Για ορισμένους οδηγούς γερμανικών σεντάν και τη συμπεριφορά τους στο δρόμο υπάρχει θέμα στην αυτοκίνηση.
BTS
-
Θεωροντας οτι σοβαρολογεις παραπανω φιλε prometheas, φανταζομαι οτι θα σε δουμε με το εργαλειο σου σε καποιο απο τα επομενα track day. Εχουμε καμποσα Γαλλικα κρουασανακια τα οποια θα θελαμε να δουμε πως θα καταφερεις να τα ταπεινωσεις. Ελπιζω να ερθεις και να αποδειξεις την ορθοτητα των γραφωμενων σου και να παψεις να τρομοκρατεις οικογενειαρχες στους δημοσιους δρομους. Παντα με φιλικη διαθεση ετσι;
-
δε νομιζω να σοβαρολογει.....μου φαινεται οτι ειχε ειρωνικη διαθεση
τιμο απορω παντως που την βρισκεις την ορεξη
-
Ο χρήστης prometheas έγραψε:
Βαγγέλη την ισπανική παέλια προσπαθώ να την δώσω ως ημιαγωνιστικό καθώς δεν μπορώ πια να την συντηρώ κάθε φορά που την σκίζω!Προχτές από Επίδαυρο προς Λουτρά ωραίας Ελένης ξεφτιλίστηκαν...'αλλα 2...'καλύτερα προσθιοκίνητα', μία SLK και μία CLK,που οι ώριμοι οδηγοί τους μάταια πάλευαν και ματαιωπονούσαν να βρούν καμιά ευθεία...ενός χιλιομέτρου μπάς και ξέφευγαν με τη διαφορά ιπποδύναμης υπερ τους στα 60+άλογα...!
Την θέλεις?
Όχι , το ΤΤ είναι ενός φίλου αλλά πρόσφατα τσαγιάστηκε από Δροσιά(χαλκίδα) προς Εθνική και από τότε έκοψε...και την καλημέρα!
Δεν τρώγεται με τίποτα αυτή η παέλια αδερφάκι μου!Άκου που σου λέω!Αυτό δεν ειναι τίποτα... Μολις χθές παρέλαβα το χοντρά πειραγμένο μου Ibizaki (160 αλογάκια στην SEAT POWER FORCE ) και έχω να ταπείνώσω μπόλικα Γαλλικά κρουασανάκια και Γερμανικά ζαμπόν των 2000κ εκ. μόνο και μόνο για να βλέπω από τα πρόσωπα των οδηγών τους να σβήνει αυτό το ηλίθιο βλέμμα ανωτερότητας (ειδικά των Γερμαναράδων) που επειδή οδηγάνε ενα μεγάλο αυτοκίνητο νομίζουν οτι οι αλλοι ειναι οδηγοί Β' κατηγορίας. Ηδη σήμερα τα έχωσα σε έναν χοντρομ****α (κλασσικό ύφος ΝεοΕλληνα μιζαδόρου ή εργολάβου δημοσίων εργων) με μια 518 που νόμιζε οτι το πλοίο του μπορούσε να με φτάσει.
Το θέμα δεν αναφέρεται στο English Breakfast γι αυτό ας σταματήσουν τα καυχήματα περί τσαγιών, κρουασάν, ζαμπόν και μπέικον. Για ορισμένουνς οδηγούς γερμανικών σεντάν και τη συμπεριφορά τους στο δρόμο υπάρχει θέμα στην αυτοκίνηση.
BTS
Εχμ...
Επειδή η εξίσωση:
Προμηθέας=Χρονομέτρης under a different nickname
εξετάζεται ως προς την ορθότητά της, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο κανονισμός χρήσης αναφέρει ρητώς:
Δεν επιτρέπεται το ίδιο φυσικό πρόσωπο να διαθέτει περισσότερα από ένα ψευδώνυμα.
Αν η υπόθεσή μου είναι εσφαλμένη, ζητώ προκαταβολικά και δημόσια συγνώμη.
Σε διαφορετική περίπτωση, οι mods θα πρέπει ίσως να επιληφθούν.
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
δε νομιζω να σοβαρολογει.....μου φαινεται οτι ειχε ειρωνικη διαθεσητιμο απορω παντως που την βρισκεις την ορεξη
Βαγγελη κι εγω απορω μερικες φορες. Τι να πω φαινεται ειμαι αδιορθωτος.
-
Δεν είπα εγώ ότι θα ακούσουμε κι άλλα ωραία;
Πρώτο καλό. Η ιδανική πίστα για να δοκιμαστεί η ικανότητα ενός προσθιοκίνητου οικογενειακού εώς 150-170 άλογα είναι το Χόκενχαϊμ!!! Πάλι καλά που δεν ακούσαμε για καμιά οβάλ στην Αμερική. Στο Χοκενχάιμ ακόμη κι εκείνη η σκοτώστρα ('πεζοδρομιοκυνηγός' κατά τους 4Τ) των 220 ίππων που ακούει στο όνομα Rover 220Ti, θα πατούσε πολλά -μακράν- καλύτερα προσθιοκίνητα λόγω περίσσειας ισχύος και τελικής ταχύτητας. Να δω εκεί 205 GTi να τρώει βρωμόξυλο από την αγγλική ψαρότρατα και τον 'ειδικό' να μιλάει για γαλλικούς κουβάδες και τι στον κόσμο!
Το καλύτερο έπεται. Ξεπερνώντας το γεγονός ότι προτείνεται διαδρομή σε δημόσιους δρόμους για να φανεί το καλύτερο προσθιοκίνητο (!!!), και μόνο το γεγονός ότι προτείνεται το κομμάτι της Υλίκης δείχνει με τι έχουμε να κάνουμε. Για όποιον γνωρίζει έστω και ελάχιστη φυσική θα καταλάβαινε ότι σε δρόμους με ανοικτές καμπές (και μόνο) ευνοούνται τα αυτοκίνητα με μεγάλο μεταξόνιο και βέβαια στιβαρό πίσω άξονα... Μαντέψτε. Ακριβώς στην ίδια διαδρομή κατάφερνα και κρατιόμουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία με το οικογενεικό Opel Astra 1.6 StationWagon πίσω από Peugeot 1.6 Rallye 8v, στρίβοντας με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 170 και φλέρταραν τα 180 (μιλώ για το πρόσφατα στρωμένο τμήμα της Υλίκης). Με λίγα λόγια το Άστρα Κάραβαν είναι ισάξιο αυτοκίνητο από πλευράς οδικής συμπεριφοράς με το Rallye! (όχι πως δεν θα το ακούσουμε κι αυτό).
-
Πάμε σε μιά κατάβαση,Άγιο Μερκούριο,λίμνη Υλίκη,Επίδαυρο,Ιτέα, διαδρομές που θα κρατήσουν πάνω από 15 λεπτά και θα φτάνουν τη μία ώρα!Εκεί να δείτε τον ορισμό του γέλιου!
Παρατηρώ μια εφεση στις καταβάσεις ή μου φαίνεται.Εκτιμώ πως οι ιδιες διαδρομές της ιδιας διάρκειας σε ανάβαση θα εδιναν καλύτερα τον ορισμό του γελιου(ο τονος οπου θελει ο καθένας).
-
Λοιπόν κοιτάξτε.
Μιας και είπατε για Μέγαρα.
Εγώ έχω ένα 5θυρο ΖΧ με μοτερ από 1.6 8V Rallye 106 με ανεβασμένο αβάνς, τελικό εξάμτισης, φιλτροχοάνη και μπόλικες βενζίνες. Φρένα εμπρός απλά αεριζόμενα από ΖΧ 1.6 και πίσω ταμπουράκια. Ανάρτηση έχω εμπρός Vogtland ...κομμένα και ραμμένα από εμενα.., και αμορτισέρ από 306 Race. Πίσω έχω Μπιλστάιν χειροποίητα.. κούτσουρα. Συνολικό χαμήλωμα 4 cm Κατά τα άλλα το αμάξι είναι νορμάλ. Στα Μέγαρα επανειλλημένα έχω κάνει μεταξύ 1΄20΄8 με 1.20΄9 με λάστιχα του πεταμματού (Pirelli P6000 185/60/14 2 ετών....).
Με βροχή 1΄25.αυτό κάνει το ΖΧ καλύτερο από το 307 και το Λεόν? ΝΑΙ, αλλά μόνο σε ανάλογες στροφές 2ας και 3ης. Στην εθνική δύσκολα ακολουθώ το Λεόν σε ανοιχτές καμπές.
Παρόλα αυτά, το ΖΧ είναι ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, πολύ πιο ευχάριστο και αποτελεσματικό από Xsara 1`.6 16V, LEon ktl. Και μακάρι να ερχόμουνα μαζί σας στην πίστα όταν θα ξαναπάτε, αλλά δυστυχώς, διαπίστωσα από ορισμένους την φάση του κοντράκια και του τσα΄γάκια΄...
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!