-
Ξεκινώ αυτό το topic με αφορμή κάποιο συμβάν που έγινε στο δρόμο του σπιτιού μου. Κάποιο πιθανόν αδέσποτο γατί της περιοχής έτυχε να περνά το δρόμο. Για κακή του τύχη ερχόταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό κάποιο άλλο κτήνος στο τιμόνι. Το φουκαριάρικο το γατί τα έχασε προφανώς και στάθηκε ακίνητο στη μέση του δρόμου. Το άλλο τότε κτήνος βλέπωντάς το, ανέπτυξε λίγο ταχύτητα και πέρασε τις αριστερές του ρόδες πάνω απο το άτυχο ζώο που σχεδόν πέθανε ακαριαία. Πρόλαβα και πήρα τον αριθμό κυκλοφορίας του κτήνους και υπέβαλλα αμέσως μήνυση εναντίον του. Βέβαια δεν περιμένω και πολλά, αλλά έστω και για αντίδραση. Και έρχομαι τώρα στο θέμα. Γιατί αυτή η κτηνωδία με τα άτυχα ζώα στους δρόμους? Δε λέω και εγώ έχω σκοτώσει γάτα στο δρόμο αλλά ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό όταν πετάχτηκε μπροστά στις ρόδες μου. Με αυτό δεν θα δικαιολογούσα τον εαυτό μου, αλλά τέλος πάντων ήταν κάτι αναπάντεχο. Στην περίπτωση όμως που περιγράφω ποιό πάνω ο οδηγός είχε όλα τα περιθώρια να σταματήσει και να αφήσει το ζώο να περάσει. Τον ικανοποίησε άραγε η πράξη του? Πήγε άραγε μετά απο αυτό με χαρά στη γυναίκα του? Τι να πώ?
Παράκληση λοιπόν σε όλους μας τους υγειείς οδηγούς. Μη σκοτώνετε τα φουκαριάρικα τα ζώα στο δρόμο, αδέσποτα και μή. Ας μη ξεχνάμε ότι κάποια απο αυτά να είναι η παρηγοριά, η και συντροφιά κάποιου άρωστου, κάποιου ηλικιωμένου ή κάποιου ανάπηρου, κάποιου μικρού παιδιού, και ίσως του δικού μας παιδιού.
Τάκης
-
Ξεκινώ αυτό το topic με αφορμή κάποιο συμβάν που έγινε στο δρόμο του σπιτιού μου. Κάποιο πιθανόν αδέσποτο γατί της περιοχής έτυχε να περνά το δρόμο. Για κακή του τύχη ερχόταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό κάποιο άλλο κτήνος στο τιμόνι. Το φουκαριάρικο το γατί τα έχασε προφανώς και στάθηκε ακίνητο στη μέση του δρόμου. Το άλλο τότε κτήνος βλέπωντάς το, ανέπτυξε λίγο ταχύτητα και πέρασε τις αριστερές του ρόδες πάνω απο το άτυχο ζώο που σχεδόν πέθανε ακαριαία. Πρόλαβα και πήρα τον αριθμό κυκλοφορίας του κτήνους και υπέβαλλα αμέσως μήνυση εναντίον του. Βέβαια δεν περιμένω και πολλά, αλλά έστω και για αντίδραση. Και έρχομαι τώρα στο θέμα. Γιατί αυτή η κτηνωδία με τα άτυχα ζώα στους δρόμους? Δε λέω και εγώ έχω σκοτώσει γάτα στο δρόμο αλλά ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό όταν πετάχτηκε μπροστά στις ρόδες μου. Με αυτό δεν θα δικαιολογούσα τον εαυτό μου, αλλά τέλος πάντων ήταν κάτι αναπάντεχο. Στην περίπτωση όμως που περιγράφω ποιό πάνω ο οδηγός είχε όλα τα περιθώρια να σταματήσει και να αφήσει το ζώο να περάσει. Τον ικανοποίησε άραγε η πράξη του? Πήγε άραγε μετά απο αυτό με χαρά στη γυναίκα του? Τι να πώ?
Παράκληση λοιπόν σε όλους μας τους υγειείς οδηγούς. Μη σκοτώνετε τα φουκαριάρικα τα ζώα στο δρόμο, αδέσποτα και μή. Ας μη ξεχνάμε ότι κάποια απο αυτά να είναι η παρηγοριά, η και συντροφιά κάποιου άρωστου, κάποιου ηλικιωμένου ή κάποιου ανάπηρου, κάποιου μικρού παιδιού, και ίσως του δικού μας παιδιού.
Τάκης
-
Τάκης
-
Πριν γράψω οτιδήποτε να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κάθετα αντίθετος με το να χτυπάμε ζώα στο δρόμο, αν είναι δυνατόν, τι είμαστε; Φυσικά να γίνεται κάθε προσπάθεια να τα αποφεύγουμε (μόνο ένα σκυλάκι έτυχε κάποτε να βρεθεί μπροστά μου και το απέφυγα ευτυχώς). Αλλά έχω να σου κάνω μία ερώτηση: Ρωτάς γιατί αυτή η κτηνωδία στους δρόμους... Φαντάσου μία εικόνα όμως... Είσαι στο δρόμο, όχι όμως με το αυτοκίνητό σου, άνετος πίσω από το τιμόνι σου, αλλά με ένα δίτροχο, μηχανοκίνητο ή μη. Έχεις αναπτύξει μία ταχύτητα που σου επιτρέπει να ελέγχεις το όχημά σου σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα και εντελώς ξαφνικά πετάγεται μπροστά στις ρόδες σου ένα γατί... Πιστεύεις ότι θα περάσεις ανώδυνα από αυτή τη 'συνάντηση'; Σε ρωτάω επειδή εμένα μου είχε τύχει να βρεθεί γάτα μπροστά μου όταν κυκλοφορούσα με μηχανάκι και είμαι αρκετά τυχερός που δεν έπεσα καν. Αλλά είχα χρόνο και απόσταση για να φρενάρω. Αν δεν είχα;;; Σίγουρα αυτό που λες με τα αδέσποτα είναι πρόβλημα στους δρόμους μας. Αλλά εκτός από τα ίδια τα ζώα, κινδυνεύουμε κι εμείς μερικές φορές. Κάποια περίοδο είχε ξεκινήσει μία προσπάθεια στείρωσης των ζώων αυτών με αποτέλεσμα να μειωθεί κάποια στιγμή ο αριθμός τους στους δρόμους μας, αλλά φυσικά ήταν αποσπασματική και χωρίς αποτέλεσμα, ίσως λόγω χρημάτων ή ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος πάντων, δε θέλω να φλυαρώ, απλά θέλω να πω να μη βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα.
Προσοχή στα αδέσποτα λοιπόν!
-
τακη πες του οτι αν τον βρω θα τον σφαξω στο γονατο...
και αμα δω κανα τετοιον την εκανε...
εχουμε ολους τους μ@@@@@ς και τριγυρνανε στους δρομους! -
Φίλος πηγαίνει ταξίδι σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Απο το αντίθετο ρεύμα έρχεται αμάξι στρίβοντας δεξιά, όταν ο σκύλος που κοιτούσε απο το παράθυρο πετάγεται έξω (μάλλον λόγω φυγόκεντρου δύναμης) και πέφτει πάνω στον άνθρωπο με τη μηχανή. Ο φίλος και ο σκύλος την γλύτωσαν. Ο ανεγκέφαλος που είχε το σκύλο έτσι στο παράθυρο τί θέλει.???? αν όχι ξύλο.
-
Ο χρήστης silvertommy έγραψε:
Φίλος πηγαίνει ταξίδι σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Απο το αντίθετο ρεύμα έρχεται αμάξι στρίβοντας δεξιά, όταν ο σκύλος που κοιτούσε απο το παράθυρο πετάγεται έξω (μάλλον λόγω φυγόκεντρου δύναμης) και πέφτει πάνω στον άνθρωπο με τη μηχανή. Ο φίλος και ο σκύλος την γλύτωσαν. Ο ανεγκέφαλος που είχε το σκύλο έτσι στο παράθυρο τί θέλει.???? αν όχι ξύλο.haha sorry. Xilia sugnomh alla pe8ana sta geleia me auth thn istoria. haha
To fantazese na sou petaxti skulos sto pampriz apo allo oxhma? haha
-
Ο χρήστης OUZO Power έγραψε:
Φίλος πηγαίνει ταξίδι σε επαρχιακό δρόμο με στροφές. Απο το αντίθετο ρεύμα έρχεται αμάξι στρίβοντας δεξιά, όταν ο σκύλος που κοιτούσε απο το παράθυρο πετάγεται έξω (μάλλον λόγω φυγόκεντρου δύναμης) και πέφτει πάνω στον άνθρωπο με τη μηχανή. Ο φίλος και ο σκύλος την γλύτωσαν. Ο ανεγκέφαλος που είχε το σκύλο έτσι στο παράθυρο τί θέλει.???? αν όχι ξύλο.
haha sorry. Xilia sugnomh alla pe8ana sta geleia me auth thn istoria. haha
To fantazese na sou petaxti skulos sto pampriz apo allo oxhma? haha
HΡΕΜΗΣΕ ΟΥΖΟ!!!
-
Αν μπορούμε να αποφύγουμε το αδέσποτο καλά θα είναι,δεν μας φταίει σε τίποτε το πλάσμα του Θεού,άλλωστε άν επρόκειτο για αδέσποτο...γάιδαρο σίγουρα θα επιχειρούσαμε να τον αποφύγουμε για ευνόητους λόγους.Ομως προκειμένου να αποφύγουμε σοβαρότερο ατύχημα με άγνωστες συνέπειες είναι προτιμότερο να πατήσουμε το σκύλο ή τη γάτα ή ακόμη και να τρακάρουμε με το γάιδαρο,αν η εκτίμηση της στιγμής λέει να μην αλλάξουμε πορεία,γι'αυτό ας φορούμε όλοι τις ζώνες μας γιατί ο γάιδαρος είναι βαρύτερος απο 1000άρα μηχανή...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
HΡΕΜΗΣΕ ΟΥΖΟ!!!
Tι ηρέμησε, για γέλια είναι. Δεν έχει και μεγάλη διαφορά απο το να έρθει στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Φαντάσουν να πηγαίνεις με 70 χλμ με μηχανή και να έρθει ιπτάμενος σκύλος πάνω σου. Ετσι έγινε.
-
Οδηγώντας σε επαρχιακό δρόμο το μόλις 2 μηνών 10 εκκατομυρίων καινούργιο μου αυτοκίνητο, βρίσκομαι μπροστά σε ένα κοπάδι αγελάδες. Σταματάω φυσικά και περιμένω να περάσουν. Ξέρετε τώρα σιγά σιγά μασουλώντας. Εκεί που ήμουν φρακαρισμένος απο τα ζώα, έρχεται μια αγελάδα δίπλα αριστερά μου και ένας ταύρος αρχίζει να την καβαλάει.!!!!!!
Τώρα φανταστείτε τον ταύρο όρθιο πάνω στην αγελάδα σε ύψος 2 μέτρων και εμένα με το αυτοκίνητο μου να έχω πάθει σοκ. Τώρα θα τσινίσει η αγελάδα, τώρα θα στραβώσει ο ταύρος και θα πέσουν και τα δύο πάνω μου. Τέλικά την έκανα σιγά σιγά και γλύτωσα.
Πάλι καλά που το αμάξι δεν έχει μπροστά γρίλιες και τρυπες στη μάσκα να μπερδευόταν ο ταύρος.
-
Παλι καλα που δεν καβαλησε το αυτοκινητο σου ο ταυρος!!!!!
Nasos79 αυτο που λες σωστο, και εχει να κανει με την πολιτεια+αδεσποτα, ιδιοκτητες+αδεσποτα και παει λεγοτας. Αλλα αυτα δεν εχουν σχεση με το @ που πατησε το γατακι επιτηδες (το εβαλε σημαδι!!!).
Takiskoym εισαι σιγουρος οτι το εβαλε σημαδι? Αν ναι, γραψε εδω με μεγαλα και καθαρα γραμματα την πινακιδα/μοντελο αυτοκ./χρωμα του η στειλ'τα μου με PM σε παρακαλω...
-
Μπορεί να μην έχει άμεση σχέση απλά έθιξα μία παράμετρο του ζητήματος 'αδέσποτα στους δρόμους', εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη με το ότι σκοτώνονται αθώα ζωάκια κάθε μέρα. Γιατί δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι η ζωή ενός μοτοσυκλετιστή είναι λιγότερο σημαντική από αυτή ενός ζώου;;;
-
με την ευκαιρια αυτη θα ηθελα να επισημανω οτι υπαρχουν και καποιοι οι οποιοι κινουμενοι νυχτα σε επαρχιακους δρομους εαν δουν στον δρομο λαγους, αλεπουδες ή οτι αλλο αναλογου μεγεθους [για να μην κανουν και ζημια στο καρο τους] τα σημαδευουν και πατανε γκαζι για να εχουν την χαρα οτι σκοτωσαν κατι και μαλιστα χωρις να χαλασουν και φυσσιγια!!!!!
ως γνωστον τα φωτα το βραδυ κανουν καποια ζωα να καθονται ακινητα περιμενωντας το μοιραιο [αν ο οδηγος ειναι πιο κτηνος απο αυτα].
και για να το παμε και λιγο πιο περα............ποια η διαφορα του να σκοτωνει καποιος ζωο με το αυτοκινητο [σκοπιμα εννοω] και ποια η διαφορα να το σκοτωνει ντυμενος με την φορμα παραλλαγης και το ντουφεκι στο χερι;;;;;;;;;;;;;;
-
Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αν πατήσεις σκυλί να βρεθείς τούμπα στο χαντάκι αφού το ζώο πρήζεται και σκληραίνει σαν πέτρα οπότε ακόμα και τουμπάρισμα είναι πιθανό. Το έπαθε ο γίος του κουμπάρου μας στο δρόμο για Περαία το βράδυ πετάχτηκε μπροστά του ένα σκυλί δεν πρόλαβε να αντιδράσει και το πάτησε...στην συνέχεια είδε τα πάντα ανάποδα καθώς το αμάξι τούμπαρε ο ίδιος δεν τραυματίστηκε αφού φορόυσε ζώνη. Προσωπικά σε επαρχιακό δρόμο παραλίγο να χτυπήσω σκυλί αλλά ευτυχώς πρόλαβα να το αποφύγω φρενάροντας ταυτόχρονα ( να ναι καλά το ABS ). Ο πατέρας μου πάλι πρίν από καμία 20 χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα πανικόβλητο μοσχάρι που είχε πηδήξει από μια καρότσα και έτρεχε φοβισμένο στην Εθνική. Άσχετο αλλά στις Σκανδιναβικές χώρες τα περισσότερα ατυχήματα ( πολλά μάλιστα θανατηφόρα ) προκαλούνται από ταράνδους που διασχίζουν τους επαρχιακούς δρόμους.
-
στην χαλκιδικη γνωστος μου ειχε χτυπησει ελαφι το οποιο μαλλον την γλυτωσε [τουλαχιστον εφυγε τρεχοντας απο το σημειο εκεινο].
στην αμερικη που ταξιδευα απο Ν.Υορκη για Τοροντο οδικως εβλεπα συνεχεια προειδοποιητικα για ελαφια και μαλιστα ειδα και ενα σκοτωμενο στην ακρη του δρομου ...........επισης επειδη το προβλημα ειναι πολυ μεγαλο εκει εχουν πολλοι βαλει στα οχηματα τους ηλεκτρονικες συσκευες παραγωγης υπερηχων οι οποιες εκπεμπουν αρκετα ενοχλητικους ηχους για να διωχνουν τα ελαφια απο τους αυτοκινητοδρομους.
-
Εχω να επισημανω οτι ελαχιστοι οδηγοι προσεχουν τα ζωα. Και οι πιο πολλοι τα προσεχουν για να μην παθει το αυτοκινητο τους καμμια ζημια. Αυτο βεβαια ειναι εντελως απολιτιστη και βαρβαρη συμπεριφορα απο ενα λαο που παλαιοτερα ειχε τον πιο ανεπτυγμενο πολιτισμο ενω τωρα δεν εχει τιποτα αλλο παρα συμπεριφορα αγριου ζωου.
Ολα βεβαια ειναι θεμα παιδειας. Ποτε μου δεν εχω σκοτωσει τιποτα, ακομη και εντομα, απλα τα πεταω εξω απο το χωρο μου. Ομως στα κουνουπια τους αλλαζω τα φωτα!
Οταν αντιληφθω οποιοδηποτε ζωο, πτηνο η ερπετο στο δρομο, αμεσως προσεχω την συμπεριφορα του, ωστε αν μου πεταχτει να προλαβω να το αποφυγω η να σταματησω. Οι γατες αμα πανε να περασουν το δρομο και τρομαξουν απο κορνα η φρεναρισμα σταματουν και γυρνανε πισω. -
Φίλοι μου το θέμα με τα αδέσποτα κατοικίδια είναι μεγάλο και δυστυχώς τις περισσότερες φορές ξεκινά από εμάς τους ίδιους. Πριν από κάποια χρόνια κυκλοφορούσε στις βιτρίνες κάποιων καταστημάτων στην Κηφισιά μια αφίσα με ένα σκυλάκι και ένα γατάκι και έγραφε από κάτω «σε παρακαλώ μην με πετάξεις για να πας διακοπές». Και το αναφέρω αυτό γιατί κάπου στο topic γίνονται αναφορές για στείρωση στα αδέσποτα κλπ. Όμως προσωπικά πιστεύω ότι κάθε χρόνο υπάρχει και μια νέα φουρνιά από αδέσποτα λόγω του ότι οι ιδιοκτήτες τους ή τα βαρέθηκαν, ή τους είναι εμπόδιο στις καλοκαιρινές διακοπές τους ή για κάποια άλλη αιτία. Θα συνιστούσα λοιπόν στους υποψήφιους ιδιοκτήτες κάποιου κατοικίδιου να το σκεφθούν πολύ καλά πριν προχωρήσουν σε κάποια τέτοια κίνηση. Το κατοικίδιο δεν είναι παιγνίδι είναι μια ζωή που μάλιστα βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από τον ιδιοκτήτη του. Τώρα για το αν και κατά πόσο υπάρχουν άνθρωποι σε εισαγωγικά πάντα που σε δεδομένη ευκαιρία σκοτώνουν τα απροστάτευτα ζώα, όλοι μας λίγο πολύ θα έχουμε γίνει μάρτυρες κάποιας τέτοιας ενέργειας. Θα αναφέρω όμως κάτι που είδα πριν από αρκετό καιρό και πραγματικά με συγκίνησε αφάνταστα. Κατεβαίνοντας την Κηφισίας στην γέφυρα που στρίβει για την Κατεχάκη την παράτολμη ενέργεια ενός ταξιτζή να σταματήσει το αυτοκίνητό του στην αριστερή λωρίδα σχεδόν μέσα στη γέφυρα για να περιμαζέψει ένα γατάκι που βρισκόταν ακριβώς επάνω στο διάζωμα του δρόμου. Θα μου πείτε τώρα ότι πιθανών να έβαζε σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς που ακολουθούσαν πίσω του. Ναι δε λέω, αλλά, από τη μια είχε να κάνει με ανθρώπους που σημαίνει λογικά όντα, και που οδηγούν με σύνεση και από την άλλη με ένα ζωάκι που σίγουρα αν δεν σταματούσε να το περιμαζέψει η ζωή του θα τελείωνε πολύ-πολύ σύντομα γιατί δεν έχει το ανθρώπινο μυαλό για να ξέρει πως θα προφυλαχτεί. Και μην με αρχίσετε στο πόσο επικίνδυνη ήταν αυτή η ενέργεια και άλλα τέτοια γιατί τότε θα απαντήσω ότι οδηγούμε μηχανικά και όχι με το μυαλό μας. Όταν το 1987 πήρα άδεια οδήγησης στην Αγγλία, ένα από τα τεστ στους νέους οδηγούς ήταν ο βαθμός ετοιμότητας που είχαν κατά την οδήγηση. Θυμάμαι ότι ο εξεταστής με είχε προειδοποιήσει ότι κατά την διάρκεια της εξέτασης και σε ανύποπτο χρόνο θα μου ζητούσε να σταματήσω ακαριαία σαν να πεταγόταν άνθρωπος μπροστά μου. Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του τεστ βρισκόμουν σε επιφυλακή. Ετσι λοιπόν νομίζω ότι πρέπει να οδηγούμε. Όσον αφορά κάποιες περίεργες καταστάσεις δηλαδή το να εκσφενδονίζονται διάφορα ζώα από αυτοκίνητα κλπ. Ε, για αυτό δεν φταίνε τα ίδια ζώα αλλά κάποια άλλα ζώα που τόσο επιπόλαια τα μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους βάζοντάς τα σε περίεργα σημεία όπως ανοιχτές καρότσες, ανοιχτά παράθυρα, ακόμη και να κάθονται στην πίσω σέλα της μοτοσικλέτας τους. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις που θα σου πεταχτεί ξαφνικά μπροστά σου κλπ. Εκεί πράγματι είναι η άτυχη στιγμή και τις περισσότερες φορές δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα και θα είσαι τυχερός αν δεν πάθεις και τίποτα. Το θέμα λοιπόν είναι εφ όσον μπορούμε να δίνουμε σε αυτά τα ζώα την ευκαιρία να ζήσουν και όχι να τα σημαδεύουμε με τις ρόδες μας.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Εχω να επισημανω οτι ελαχιστοι οδηγοι προσεχουν τα ζωα. Και οι πιο πολλοι τα προσεχουν για να μην παθει το αυτοκινητο τους καμμια ζημια. Αυτο βεβαια ειναι εντελως απολιτιστη και βαρβαρη συμπεριφορα απο ενα λαο που παλαιοτερα ειχε τον πιο ανεπτυγμενο πολιτισμο ενω τωρα δεν εχει τιποτα αλλο παρα συμπεριφορα αγριου ζωου.
Ολα βεβαια ειναι θεμα παιδειας. Ποτε μου δεν εχω σκοτωσει τιποτα, ακομη και εντομα, απλα τα πεταω εξω απο το χωρο μου. Ομως στα κουνουπια τους αλλαζω τα φωτα!
Οταν αντιληφθω οποιοδηποτε ζωο, πτηνο η ερπετο στο δρομο, αμεσως προσεχω την συμπεριφορα του, ωστε αν μου πεταχτει να προλαβω να το αποφυγω η να σταματησω. Οι γατες αμα πανε να περασουν το δρομο και τρομαξουν απο κορνα η φρεναρισμα σταματουν και γυρνανε πισω.Ο σεβασμος των αλλων μορφων ζωης απο τον ανθρωπο ειναι ενδειξη πολιτισμου και η θανατωση αυτων μονο ενεργωντας αμυντικα ή ακουσια μπορει να ειναι αποδεκτη.
Στην επισημανση μου αυτη δεν συμπεριλαμβανω την θανατωση ζωων για την καλυψη διατροφικων αναγκων του ανθρωπου οταν αυτη γινεται ελεγχομενα και οργανωμενα με ανωδυνη για αυτα μεθοδο.....φυσικα για το κυνηγι ουτε λογος.........πιστευω οτι η, παλαιοτερων εποχων, θεμιτη αναγκη των ανθρωπων για επιβιωση μετεξελιχθηκε στην συγχρονη εποχη σε ενα βαρβαρο ''σπορ''.
αλλωστε μονο ο ανθρωπος σημερα κυνηγα για ''διασκεδαση'' γιατι αυτος ειναι το μεγαλυτερο κτηνος απο ολα!!!!!
οι φιλοι συνφορουμιτες κυνηγοι μπορουν αν θελουν να τοποθετηθουν αλλα ας μην παρεξηγηθουν απο τα γραφομενα μου γιατι στα ''κτηνη'' συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου γιατι στην ουσια και ο ανθρωπος αποτελει [κατα την γνωμη μου] μερος της πανιδας της γης και δεν ειναι κατι το σπεσιαλ που το εστειλε καποιος στην γη για να κηδεμονευει ολους τους αλλους οργανισμους..απλα η εξελιξη του ηταν διαφορετικη και τελικα κυριαρχησε!!!!!
-
1ον εχω τρακαρει για να αποφυγω γατι. Εβαλα το αυτοκινητο μεσα σε μια πυλωτη γιατι δεν προλαβαινα να σταματησω και να μην το πατησω, δυστυχως η πορτα της πυλωτης ηταν κλειστη
2ον εχω μαζεψει μεχρι τωρα 3-4 γατακια και ισαριθμα κουταβακια απο τον δρομο και τους εχω βρει σπιτι.
3ον εχω σπασει τα μουτρα ενος που ερχοταν απο πισω μου και μου ειπε (οταν καρφωθηκα στα φρενα για να αποφυγω γατακι μηνων) οτι επρεπε να ειναι αυτος μπροστα μου για να το βαλει σημαδι να το κανει κομματια (επι λεξη).
4ον το μεγαλυτερο σημαδι πολιτισμου ειναι το πως φερονται οι ικανοι και λογικοι (ανθρωποι δηλαδη) στους λιγοτερο ικανους/λογικους (ζωα πχ, αλλα και ατομα με ειδικες αναγκες που η ζωη τους ειναι δυσκολη γιατι στην χωρα μας κανεις δεν προβλεπει για αυτους).
5ον, περιμενω την πινακιδα αυτου που εβαλε σημαδι το γατακι....
Οδήγηση και Κατοικίδια