May 7, 2003, 1:25 PM

Ξεκινώ αυτό το topic με αφορμή κάποιο συμβάν που έγινε στο δρόμο του σπιτιού μου. Κάποιο πιθανόν αδέσποτο γατί της περιοχής έτυχε να περνά το δρόμο. Για κακή του τύχη ερχόταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό κάποιο άλλο κτήνος στο τιμόνι. Το φουκαριάρικο το γατί τα έχασε προφανώς και στάθηκε ακίνητο στη μέση του δρόμου. Το άλλο τότε κτήνος βλέπωντάς το, ανέπτυξε λίγο ταχύτητα και πέρασε τις αριστερές του ρόδες πάνω απο το άτυχο ζώο που σχεδόν πέθανε ακαριαία. Πρόλαβα και πήρα τον αριθμό κυκλοφορίας του κτήνους και υπέβαλλα αμέσως μήνυση εναντίον του. Βέβαια δεν περιμένω και πολλά, αλλά έστω και για αντίδραση. Και έρχομαι τώρα στο θέμα. Γιατί αυτή η κτηνωδία με τα άτυχα ζώα στους δρόμους? Δε λέω και εγώ έχω σκοτώσει γάτα στο δρόμο αλλά ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό όταν πετάχτηκε μπροστά στις ρόδες μου. Με αυτό δεν θα δικαιολογούσα τον εαυτό μου, αλλά τέλος πάντων ήταν κάτι αναπάντεχο. Στην περίπτωση όμως που περιγράφω ποιό πάνω ο οδηγός είχε όλα τα περιθώρια να σταματήσει και να αφήσει το ζώο να περάσει. Τον ικανοποίησε άραγε η πράξη του? Πήγε άραγε μετά απο αυτό με χαρά στη γυναίκα του? Τι να πώ?

Παράκληση λοιπόν σε όλους μας τους υγειείς οδηγούς. Μη σκοτώνετε τα φουκαριάρικα τα ζώα στο δρόμο, αδέσποτα και μή. Ας μη ξεχνάμε ότι κάποια απο αυτά να είναι η παρηγοριά, η και συντροφιά κάποιου άρωστου, κάποιου ηλικιωμένου ή κάποιου ανάπηρου, κάποιου μικρού παιδιού, και ίσως του δικού μας παιδιού.

Τάκης