Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Εχω να επισημανω οτι ελαχιστοι οδηγοι προσεχουν τα ζωα. Και οι πιο πολλοι τα προσεχουν για να μην παθει το αυτοκινητο τους καμμια ζημια. Αυτο βεβαια ειναι εντελως απολιτιστη και βαρβαρη συμπεριφορα απο ενα λαο που παλαιοτερα ειχε τον πιο ανεπτυγμενο πολιτισμο ενω τωρα δεν εχει τιποτα αλλο παρα συμπεριφορα αγριου ζωου.
Ολα βεβαια ειναι θεμα παιδειας. Ποτε μου δεν εχω σκοτωσει τιποτα, ακομη και εντομα, απλα τα πεταω εξω απο το χωρο μου. Ομως στα κουνουπια τους αλλαζω τα φωτα!
Οταν αντιληφθω οποιοδηποτε ζωο, πτηνο η ερπετο στο δρομο, αμεσως προσεχω την συμπεριφορα του, ωστε αν μου πεταχτει να προλαβω να το αποφυγω η να σταματησω. Οι γατες αμα πανε να περασουν το δρομο και τρομαξουν απο κορνα η φρεναρισμα σταματουν και γυρνανε πισω.
Ο σεβασμος των αλλων μορφων ζωης απο τον ανθρωπο ειναι ενδειξη πολιτισμου και η θανατωση αυτων μονο ενεργωντας αμυντικα ή ακουσια μπορει να ειναι αποδεκτη.
Στην επισημανση μου αυτη δεν συμπεριλαμβανω την θανατωση ζωων για την καλυψη διατροφικων αναγκων του ανθρωπου οταν αυτη γινεται ελεγχομενα και οργανωμενα με ανωδυνη για αυτα μεθοδο.....φυσικα για το κυνηγι ουτε λογος.........πιστευω οτι η, παλαιοτερων εποχων, θεμιτη αναγκη των ανθρωπων για επιβιωση μετεξελιχθηκε στην συγχρονη εποχη σε ενα βαρβαρο ''σπορ''.
αλλωστε μονο ο ανθρωπος σημερα κυνηγα για ''διασκεδαση'' γιατι αυτος ειναι το μεγαλυτερο κτηνος απο ολα!!!!!
οι φιλοι συνφορουμιτες κυνηγοι μπορουν αν θελουν να τοποθετηθουν αλλα ας μην παρεξηγηθουν απο τα γραφομενα μου γιατι στα ''κτηνη'' συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου γιατι στην ουσια και ο ανθρωπος αποτελει [κατα την γνωμη μου] μερος της πανιδας της γης και δεν ειναι κατι το σπεσιαλ που το εστειλε καποιος στην γη για να κηδεμονευει ολους τους αλλους οργανισμους..απλα η εξελιξη του ηταν διαφορετικη και τελικα κυριαρχησε!!!!!