-
Καταρχήν καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο forum των 4 τροχών και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον δημιουργό του site και του forum που είναι ένα από τα πιο κατατοπιστηκά sites για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Γιατί όταν υπάρχουν παραπάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση στην εθνική ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος 'μάγκας' και περνάει από δεξιά ΑΚΟΜΑ και αν έχει χώρο να περάσει από αριστερά; Πολλές φορές, μου έχει τύχει να βρίσκομαι στη δεξιά λωρίδα και ακόμη και ΤΟΤΕ να βρίσκεται κάποιος και να περνάει από δεξια, από τη βοηθητική, και με μεγάλη ταχύτητα και ακόμα και όταν βγάλεις φλας για να κάνεις δεξιά! Δεν είναι παράνομο αν όχι ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό; Τι θα πρέπει να κάνουμε; Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούς ***** από τα ***** που κυκλοφορούν με τα επικίνδυνα GT (βλ. Fiat Punto, Citroen Saxo) κάθεται και κόβει κλίσεις για άσχετα πράγματα!
Εχω την αίσθηση τελικά ότι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα (από κει 'αντλησα' και το nickname μου ) όταν περνάω από αριστερά και ο κανόνας στη χώρα μας είναι 'πέρνα όπου βλέπεις τρύπα, χωρίς να ανάβεις φλας φυσικά'
-
Καταρχήν καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο forum των 4 τροχών και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον δημιουργό του site και του forum που είναι ένα από τα πιο κατατοπιστηκά sites για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Γιατί όταν υπάρχουν παραπάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση στην εθνική ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος 'μάγκας' και περνάει από δεξιά ΑΚΟΜΑ και αν έχει χώρο να περάσει από αριστερά; Πολλές φορές, μου έχει τύχει να βρίσκομαι στη δεξιά λωρίδα και ακόμη και ΤΟΤΕ να βρίσκεται κάποιος και να περνάει από δεξια, από τη βοηθητική, και με μεγάλη ταχύτητα και ακόμα και όταν βγάλεις φλας για να κάνεις δεξιά! Δεν είναι παράνομο αν όχι ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό; Τι θα πρέπει να κάνουμε; Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούς ***** από τα ***** που κυκλοφορούν με τα επικίνδυνα GT (βλ. Fiat Punto, Citroen Saxo) κάθεται και κόβει κλίσεις για άσχετα πράγματα!
Εχω την αίσθηση τελικά ότι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα (από κει 'αντλησα' και το nickname μου ) όταν περνάω από αριστερά και ο κανόνας στη χώρα μας είναι 'πέρνα όπου βλέπεις τρύπα, χωρίς να ανάβεις φλας φυσικά'
-
-
Εχεις δικαιο και συμφωνω μαζι σου...Κατι πρεπει να γινει..
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Καταρχήν καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο forum των 4 τροχών και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον δημιουργό του site και του forum που είναι ένα από τα πιο κατατοπιστηκά sites για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Γιατί όταν υπάρχουν παραπάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση στην εθνική ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος 'μάγκας' και περνάει από δεξιά ΑΚΟΜΑ και αν έχει χώρο να περάσει από αριστερά; Πολλές φορές, μου έχει τύχει να βρίσκομαι στη δεξιά λωρίδα και ακόμη και ΤΟΤΕ να βρίσκεται κάποιος και να περνάει από δεξια, από τη βοηθητική, και με μεγάλη ταχύτητα και ακόμα και όταν βγάλεις φλας για να κάνεις δεξιά! Δεν είναι παράνομο αν όχι ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό; Τι θα πρέπει να κάνουμε; Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούς **** από τα ***** που κυκλοφορούν με τα επικίνδυνα GT (βλ. Fiat Punto, Citroen Saxo) κάθεται και κόβει κλίσεις για άσχετα πράγματα!
Αυτό γίνεται κατά 80% από βλακεία και μόνο αλλά και 20% για άλλο λόγο :
Υπάρχουν αρκετοί ηλίθιοι που θεωρούν σκόπιμο να πηγαίνουν με 70 στην μεσαία λωρίδα. Αυτό είναι εγκληματικό φυσικά.
Όμως αν εγώ έχω κολλήσει πίσω του με 70 και θέλω να τον περάσω από αριστερά τότε θα έρθει ο άλλος που θα πηγαίνει με 170 και εκεί είναι το κρίσημο σημείο!
Σε αυτή και μόνο την περίπτωση που ο μπροστινός είναι στη μεσαία λωρίδα και πηγαίνει με 70 ΙΣΩΣ είναι πιο ασφαλές να περνάμε από δεξιά.
Βέβαια ποιος μου λέει ότι από δεξιά δεν θα έρχεται κάποιος που ανήκει στο 80% και θα τρέχει με 150?Άρα τι κάνουμε?
-
Auto pou mporoume na kanoume einai na tous dinoume perissotero dromo apo aristera 'kleinontas' tous thn de3ia pleura mas, isos etsi tous fugei h ore3h gia tetoia prosperasmata.
-
Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούς ***** από τα ***** που κυκλοφορούν με τα επικίνδυνα GT (βλ. Fiat Punto, Citroen Saxo) κάθεται και κόβει κλίσεις για άσχετα πράγματα!-
οι μπάτσοι ως γνωστόν δεν είναι ικανοί για τίποτα σωστό. Για λεπτομέρειες δες το topic 'μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφορά'
-
punto, saxo??? γιατι το ειδικεύεις το θέμα? Δεν εχεις δει ποτέ ****** με mercedes ας πούμε να κάνει το ίδιο πράγμα? Η μάρκα του αυτοκινήτου παίζει ρόλο η ο κάλος στο μυαλό του οδηγού?
-
όσο για τους τύπους που πηγαίνουν με 70 στη μεσαία λωρίδα όπως είπε ο άλλος φίλος πιο πάνω, καλό θα ήταν να ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ επί τόπου ή να φυλακίζονται δία βίου ή να κλείνοντι σε κάποιο άσυλο τελοσπάντων. Το ίδιο και όσοι την αράζουν με 90 στην αριστερή.
Σπύρος
-
-
Καταρχήν καλησπέρα σας. Είμαι καινούργιος στο forum των 4 τροχών και θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον δημιουργό του site και του forum που είναι ένα από τα πιο κατατοπιστηκά sites για την αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα.Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση:
Γιατί όταν υπάρχουν παραπάνω από 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση στην εθνική ΠΑΝΤΑ υπάρχει κάποιος 'μάγκας' και περνάει από δεξιά ΑΚΟΜΑ και αν έχει χώρο να περάσει από αριστερά; Πολλές φορές, μου έχει τύχει να βρίσκομαι στη δεξιά λωρίδα και ακόμη και ΤΟΤΕ να βρίσκεται κάποιος και να περνάει από δεξια, από τη βοηθητική, και με μεγάλη ταχύτητα και ακόμα και όταν βγάλεις φλας για να κάνεις δεξιά! Δεν είναι παράνομο αν όχι ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό; Τι θα πρέπει να κάνουμε; Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούς **** από τα ***** που κυκλοφορούν με τα επικίνδυνα GT (βλ. Fiat Punto, Citroen Saxo) κάθεται και κόβει κλίσεις για άσχετα πράγματα!
ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ FORUM, ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΘΡΑΣΥΣ!!
ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ UNUSUALLDRIVER!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΥΠΟΥ GT, KAI ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ(PUNTO-SAXO)!!
ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ Η' ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?
ΜΗΠΩΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ - ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ?
ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ' ΕΓΩ ΟΔΗΓΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 10.000.000 - 'Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ - ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΑ ΟΝΤΑ' ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ( ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!) ΚΑΤΙ GT ME TO 1/3 THΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ??
H' MΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ - ΠΛΗΝ ΒΑΡΚΑ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ( ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ 100χλμ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Η' ΤΥΠΟΥ GT??
ΤΕΛΟΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΠΙ 2 ΛΕΠΤΑ, ΤΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑ ΕΠΙ ΑΛΛΑ 2, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ (ΣΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ),ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ,ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ 90 ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΩ, ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΥΦΟΣ( ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ!!!) 'α) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, 80 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ!! β)ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ Μ________Σ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ FIAT!!!
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: ΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ - Η' ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ - ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ ΤΥΠΟΥ GT!!!YΓ: ΤΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ?
-
Moderatoooooor!Κλείστο γρήγορα πριν εκραγεί!!!
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Moderatoooooor!Κλείστο γρήγορα πριν εκραγεί!!!Ένα ηφαίστειο θα εκραγεί!
Γρήγορα κάντε κάτι!!!!Παρόλα αυτά κάποιοι μάλλον δυσκολεύονται να κατανοήσουν ποια είναι η ιδανική απάντηση σε κάποιο λάθος διατυπωμένο post σε ένα forum που διαβάζει ΤΟΣΟΣ κόσμος.
-
Εγω απλα να πω πως υπαρχουν περιπτωσεις που αναγκαζεσαι να προσπερασεις απο δεξια. Τυπικο παραδειγμα η ευθεια του Σειριου στην Αθηνων-Λαμας. Μου εχει τυχει καποιες φορες να ειναι ο δρομος αδειος και να πηγαινουν παραλληλα αυτοκινητα με 100-110 km/h. Με συγχωρειτε αλλα αν δεν καταλαβαινουν πως πρεπει να κανουν στην ακρη θα περασω και με 170 απο την βοηθητικη . Τωρα οσο για τις αυθαιρετες κρισεις του τυπου 'Πες μου τι αμαξι εχεις να σου πω τι οδηγος εισαι', να ξερετε πως ολα ειναι πιθανα και πως καθε καρυδιας καρυδι μπορει να βρισκεται στο τιμονι οποιουδηποτε αυτοκινητου, οποτε καλο ειναι να μην λεμε πραγματα για τα οποια δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτα σιγουροι.
YΓ: Βεβαια, τις περισσοτερες φορες αντι να βγω στην εθνικη, πηγαινω απο Αγ. Μερκουριο ('καταλαβαινετε τι θελω να πω' )
-
Γιατί το μένος κατά των Saxo, Rallye κλπ; Οι ιδιοκτήτες BMW 316 και διαφόρων SUV που, αν πας να τους προσπεράσεις με αυτοκίνητο μικρότερων διαστάσεων από το δικό τους, σε κλείνουν είναι καλύτεροι;
Εγώ προσπερνάω αρκετά συχνά από δεξιά, όταν στην αριστερή είναι ένα τούβλο που πάει με 70 και 90 και, παρόλο που του παίζω φώτα, κάνει τον ανήξερο. Ε, τότε, κατευθείαν από δεξιά. Δε θα με πάει καροτσάκι ο βλάκας. Σκέψου τώρα να είμαι κολλημένος πίσω από έναν τέτοιο 'οδηγό' και να περιμένω, ο νομοταγής, να φιλοτιμηθεί και να κάνει δεξιά και να μας έρθει από πίσω ένας με 180 και να μην προλάβει να φρενάρει. Τι γίνεται τότε;
Όταν λοιπόν έχεις να κάνεις με 'ανήξερους' που δε σου αφήνουν χώρο να προσπεράσεις, πήγαινε από δεξιά. Αν όμως υπάρχει χώρος, ακολούθα τη νόμιμη οδό.
Μπορείς όμως να καταλάβεις αν κάποιος όντως θελει να πάει πιο γρήγορα και έχει αγανακτήσει ή αν απλά κάνει μαγκιές. Σε τέτοια περίπτωση, ΜΗΝ πας να τον κλείσεις από δεξιά - ρισκάρεις να σε χτυπήσει. Απλά επιτάχυνε λίγο. Αυτό έκανα εγώ μια φορά στην εθνική σε ένα Sporting που, αν και είχε χώρο για προσπέρασμα από αριστερά, δοκίμασε να με προσπεράσει από δεξιά. Το αποτέλεσμα; Πηγαίναμε πλάι-πλάι από Σχηματάρι μέχρι την είσοδο της Αθήνας, οπότε αυτός έστριψε στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.
-
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Καταρχήν να διευκρινήσω κάτι. Αναφέρω στο post μου οτι υπάρχουν αρκετοί που προσπερνάνε από δεξιά ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και όχι επειδή κάποιος τους κλείνει τη μεσαία και αριστερή λουρίδα στην εθνική. Τότε φυσικά, αν είναι τόσο αργόστροφος ο άλλος και δεν καταλαβαίνει ούτε με φώτα, ούτε με κόρνες αναγκαστικά περνάς από δεξιά αν και πάλι είναι παράνομο αυτό.
Όσο αφορά τα αυτοκίνητα που έθιξα συγκεκριμμένες μάρκες, δηλαδή GT Fiat, Saxo είναι γιατί είναι καρυδότσουφλα όταν τρέχουν στην εθνική με μεγάλες ταχύτητες και επικύνδυνα παιχνίδια σε άμυαλους νεαρούς που τους τα αγοράζει ο χαζομπαμπάς τους να κάνουν επίδειξη. Φυσικά και γίνονται επικίνδυνες προσπεράσεις και με Mercedes και Audi και άλλα αυτοκίνητα αλλά τα συγκεκριμμένα τα θεωρώ επικύνδυνα επειδή είναι πολύ ελαφρά και έχουν πολύ μεγάλη ιποδύναμη για το βάρος τους και μια στραβοτιμονιά ίσως κοστίσει τη ζωή του οδηγού αλλά και άλλων άτυχων ανθρώπων που θα βρεθούν μπροστά του.Οχι ότι δεν ειναι καλά αυτοκίνητα και όχι επειδή μερικοί τα αγοράζουν για να κάνουν επίδειξη και για να δείχνουν στους άλλους πόσο γρηγοροι είναι.
Φίλε topmar θέλω να σου απαντήσω ότι ούτε κόμπλεξ κατωτερότητας έχω, ούτε αυτοκίνητο 10000000 και πάνω έχω. Ενα Citroen Xsara 1,4 με 79 αλογα έχω και πολύ είναι Τη δουλειά μου θέλω να κάνω και τη βόλτα μου και θέλω να είμαι ασφαλής στο δρόμο από τους διάφορους επικίνδυνους που κυκλοφορούν και που νομίζουν ότι οι δρόμοι τους ανήκουν και γράφουν στα πα****α τους κάθε κανόνα οδηγικής συμπεριφοράς άσχετα με τι αυτοκίνητο οδηγούν είτε είναι GT είτε Mercedes, είτε Audi είτε οποιαδήποτε άλλη μάρκα.
-
Για όποιον ενδιαφέρεται, το θέμα έχει ξανασυζητηθεί εδώ:http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=1180
-
Και πάλι, το σχόλιο για τα Punto, Saxo, Rallye κλπ και τους 'χαζομπαμπάδες' δε στέκει. Σε παραπέμπω στη σελίδα 47 του τεύχους Φεβρουαρίου 2003 του περιοδικού Car (Ελληνική έκδοση), στις 'Τέλειες Διαδρομές' του Νίκου Δήμου, που αυτόν το μήνα έχουν τον τίτλο 'Οι νεόπλουτοι των ίππων'.
Μιλά για όσους απέκτησαν ξαφνικά αυτοκίνητα δυνατά, τα οποία όμως δε μπορούν να κουλαντρίσουν και αναφέρεται κυρίως στον κινητήρα-πασπαρτού της VW στα 1800 κυβικά και στα μοντέλα που αυτός κινεί.
Γράφει λοιπόν:
Η ύπαρξη αυτών των μοντέλων έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία οδηγών. Τους ονομάζω: 'οι νεόπλουτοι των ίππων' γιατί συμπεριφέρονται με επιδεικτικό και νεοπλουτίστικο τρόπο. Σαν κάτι ανθρώπους που κέρδισαν ξαφνικά το λαχείο ή σαν τους προνομιούχους του Χρηματιστηρίου (όταν ανθούσε), έχουν γεμίσει πλούτο (ίππων) και δεν ξέρουν να τον διαχειριστούν. Ταυτόχρονα έχουν φουσκώσει από οίηση και νομίζουν ότι όλα τα αυτοκίνητα στο δρόμο πρέπει να σπάνε, να παραμερίζουν, να τσακίζονται, για να περάσει η αυτού μεγαλειότης.
Βέβαια και οι κάτοχοι των μικρών GTI οδηγούν με επιθετικό τρόπο. Αλλά είναι καλύτεροι οδηγοί, συνήθως νέα παιδιά, που ξέρουν από αυτοκίνητα. Ελέγχουν το δρο΄μο και το αμάξι και είναι σε θέση να κρίνουν πού τους παίρνει και πού όχι. Σπάνια θα δεις τον οδηγό ενός Saxo VTS, Punto GT, Peugeot Rallye να οδηγεί άτσαλα.
Αντίθετα, ο 'νεόπλουτος των ίππων', είναι συνήθως μεσόκοπος οικογενειάρχης, που ξαφνικά απέκτησε μεγάλη δύναμη - ιπποδύναμη. 'Η δύναμη διαφθείρει - και η απόλυτη δύναμη διαφθείρει απόλυτα' είπε κάποιος σοφός. Το αυτό συμβαίνει και με την ιπποδύναμη.
Παρακάτω αναφέρει και γι'αυτούς ότι προσπερνούν από δεξιά. Βέβαια, άλλο είναι να προσπερνάς από δεξιά κάποιον που πάει με 70 και 90 στην αριστερή και, επειδή έχει 'μπεμβέ', νομίζει ότι εσύ ο 'κάτοχος γαλλικού μπρικιού που (για να το εκλεπτύνω λιγάκι με μια περίφραση - αλλιώς μου το'γραψε το διακεκριμένο αυτό μέλος της κοινωνίας, αλλά και του φόρουμ μας, με πιο χυδαίο τρόπο... Και ισχυρίζεται πως είναι και 'καθηγητής συνταγματικού δικαίου', σε ένα απειλητικό pm γεμάτο βαρβαρισμούς, σολοικισμούς, ύβρεις και νοηματικά κενά, για το οποίο όλοι οι moderators, admins, αλλά και η διεύθυνση του περιοδικού έχουν ενημερωθεί) δεν έχεις τον βιολογικό εξοπλισμό που διαφοροποιεί τον άνδρα από τη γυναίκα' πρέπει να κάτσεις να τον ανέχεσαι και να σε πάει καροτσάκι κι άλλο να είσαι στη μεσαία λωρίδα και να απαιτείς όλοι να αδειάσουν το δρόμο για να περάσεις εσύ ο 'αγάς' που ξαφνικά απέκτησες αυτοκίνητο 180 ίππων, εκεί που παλιά είχες ένα όχημα με μεσαίο αμάξωμα και μοτέρ από μικρό σουπερμίνι.
-
Δηλαδη οπιος εχει gt fiat saxo ειναι ενας αμυαλος πιτσιρικας που εχει εναν χαζομπαμπα με 4-5 εκατ. να του περισευουν μονο και μονο για να κανει φιγουρα ο γιοκας του.
Απο ποτε το βαρος ειναι κρητιριο για το πως ταξιδευει ενα αυτοκινητο.
Αν ειναι ετσι να παρουμαι ολοι απο μια νταλικα 18 τονων για να
πηγαινουμε με ασφαλεια στον προορισμο μαςΜην ξεχνας οτι το xsara δεν ειναι παρα μονο μερικα κιλα παραπανω απο ενα saxo.
-
Η Xsara είναι κάπως βαριά (1109 κιλά η 1400άρα έναντι 840 του αντίστοιχου κυβισμού Saxo).
-
Ο χρήστης ibiza20vt έγραψε:
Δηλαδη οπιος εχει gt fiat saxo ειναι ενας αμυαλος πιτσιρικας που εχει εναν χαζομπαμπα με 4-5 εκατ. να του περισευουν μονο και μονο για να κανει φιγουρα ο γιοκας του.Όχι όλοι οι πιτσιρικάδες. Αλλά αρκετοί πιστεύω ότι το κάνουν αυτό. Κι αν δεν μπορεί ο μπαμπάς να του αγοράσει βάζει 36000 δόσεις και το αγοράζει
-
Δεν είναι παράνομο αν όχι ΠΟΛΥ επικίνδυνο αυτό; Τι θα πρέπει να κάνουμε; Η τροχαία αντί να βγει εξω στις εθνικές οδούς και να κόψει μερικούςΣυμφωνώ ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο, πάντως παράνομο δεν είναι...
Αρθρο 17 ΚΟΚ, παράγραφος 8:
α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρxoυν δύo τoυλάxιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες περιoxές και τρεις εκτός αυτών, διαxωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίxoυς).
....
γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παραγράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού, παραμένει εφαρμόσιμη.
Η περίπτωση στ' παραγράφου 3 είναι ότι απααγορεύεται το προσπέρασμα
σε διάβαση πεζών. -
Σε αυτοκινητοδρομους με πολλαπλές λωρίδες επιτρέπεται το προσπέρασμα από δεξιά (τουλάχιστον έτσι είναι εδώ).
Προσπεράσεις στην εθνική από δεξιά!