-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Ρε Κωστή τι λάστιχα έχει η 147 σου, με τις 16άρες ??
Εγώ έχω τα Continental ContiSport ωραίο λάστιχο αλλά 91W
με συνέπεια βέβαια να ζεσταίνετε πολύ αργά !
Όταν με το καλό τα αλλάξω θα βάλω V, και μάλλον Michelin
τώρα δε ξέρω αν θα είναι Exalto, new Energy , ή Primacy.W?!?!
Και μένα τα Firestone Firehawk πρώτης τοποθέτησης ήταν W. Υπερβολικό speed rating (>=270χαω). Αναρρωτιέμαι πώς τους ήρθε, ούτε GTA να ήταν!
Πάντως τα άλλαξα στα 25000χλμ αφού άρχισαν να γλιστράνε.Τα P-Zero Nero που έχω βάλει τώρα (205/55/16 πάντα) έχουν ZR αν θυμάμαι καλά (>=240χαω). Μάλλον πιο ρεαλιστικό μου φαίνεται αλλά άντε βγάλε άκρη με τα speed ratings.
-
Μανωλη εγω αν ειχα 16αρες μαλλον θα εβαζα τα p zero nero,ο ξαδερφος με την selespeed εβαλε τα κοντινενταλ και ειναι ευχαρισημενος,αλλα εγω που το οδηγησα με κρυα βεβαια λαστιχα γλυστραγαν πολυ στους δρομους της νεας σμυρνης.εμπαινε σε καθε εκκινιση το αντι σπιν,ισως να φταιγε το οτι ηταν κρυα,ισως τα 150 αλογα,ισως και το οτι δεν ειχα συνηθισει το σελεσπιντ και παταγα πολυ γκαζι.Αν σε κατατοπισα εμενα να με χεσεις αλλα τουλαχιστον προσπαθησα
τα εξαλτο λενε ολοι οτι κανουν πολυ θορυβο.εγω κοιταζω και για τα goodyear F1 που εξωτερικα τουλαχιστον ειναι πολυ ωραια.αν ξερει καποιος κατι παραπανω για το λαστιχο αυτο... -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
εγω κοιταζω και για τα goodyear F1 που εξωτερικα τουλαχιστον ειναι πολυ ωραια.αν ξερει καποιος κατι παραπανω για το λαστιχο αυτο...Τα έχει ο θείος μου στην 330iX, πολύ καλό λάστιχο, κρατάει πολύ καλύτερα απο τα Continental που είχε αρχικά.
Μόνο προσεξε στην διάσταση που θες να βγαίνει το καινούργιο μοντέλο, γιατί υπάρχει και το παλιότερο F1, που δεν είναι τόσο καλό.
-
και μάλλον Michelin
τώρα δε ξέρω αν θα είναι Exalto, new Energy , ή Primacy.Τι λέτε και εσείς αγαπητοί Συνάδελφοι ???
Για τα Εxalto που φοράω στο 106 να σου πω οτι το λάστιχο δουλεύει απο 0 χλμ.!!!
Είναι πολύ μαλακό και δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζέσταμα για να αποδόσει, έχω την εντύπωση πως υπερκρατάνε και σου δίνει την αίσθηση πως αφού δουλεύουνε τόσο καλά από την αρχή ότι ....γρήγορα θα πέσει η απόδοσή τους(έτσι μου φαίνεται δεν λέω πως ισχύει,ο χρόνος θα δείξει).
Όσον αφορά το θόρυβο, πράγματι είναι αρκετά θορυβώδη(θόρυβος κύλισης όπως τον αναφέρουν τα περιοδικά)Για τα Primacy (τα φορά η Xsara του πατέρα μου) είναι και αυτά πολύ μαλακά με σαφώς λιγότερο θόρυβο και γενικότερα πιο άνετο .Να παρατηρήσω πως προχθές που το πήρα(xsara) και τα λάστιχα έχουν πάνω από 2 χρόνια στην πλάτη τους ζεστάθηκαν γρήγορα σε καλή άσφαλτο και δόυλεψαν καλά.!
-
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις πληροφορίες,
Ήξερα ότι το Exalto είναι καλό αλλά δεν ήξερα ότι είναι θορυβώδεις !
Μια που συζητάμε για λάστιχα
Βασικά με το Continental είμαι πολύ ευχαριστημένος, το ότι αργεί να ζεσταθεί δε φταίει το λάστιχο αλλά η κατηγορία που έβαλαν οι Ιταλοί 91W, αν ήταν V θα ήταν ιδανικό.
Στο rallye (Το 1.3 είχα αχχ!! ) φόραγα
Τα μαμίσια P4000 αδιάφορα, μετά έβαλα τα yochochama 510 πολυ racing !!
αργούσαν και αυτά να ζεσταθούν, επίσης τελείωσαν πολύ γρήγορα για την ακρίβεια ξεράθηκαν !!
Μετά έβαλα τα Brigestone Potenza, πολύ καλά αλλά δεν τα ξεζούμισα ιδιαίτερα, το πούλησα.
Τώρα από εμπειρίες φίλων,
106 GTI με goodyear F1 ΜΑΠΑ !! (147Gr μιλάω για το παλιό F1 δεν ξέρω για το νέο)
Astra 1.6 Sport ( Bilstein-aibax) με μαμισιο michelin energy κράταγε (για Astra...) τέλεια. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Και μένα τα Firestone Firehawk πρώτης τοποθέτησης ήταν W. Υπερβολικό speed rating (>=270χαω). Αναρρωτιέμαι πώς τους ήρθε, ούτε GTA να ήταν!
Πάντως τα άλλαξα στα 25000χλμ αφού άρχισαν να γλιστράνε.Ρε kyan μου κανει λιγο εντυπωση, δεν ξερω πως την πηγαινες την Alfa σου αλλα εγω οδηγω σχετικα ηρεμα. Ειμαι τωρα στα 21000 χλμ. και τα firestone εχουν αρχισει να γλιστρανε. Ειναι λογικο τοσο να συμβαινει αυτο τοσο νωρις? Εγω περιμενα να αρχισω να προβληματιζομαι με τα λαστιχα μετα τα 30000 χλμ!!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Ρε kyan μου κανει λιγο εντυπωση, δεν ξερω πως την πηγαινες την Alfa σου αλλα εγω οδηγω σχετικα ηρεμα. Ειμαι τωρα στα 21000 χλμ. και τα firestone εχουν αρχισει να γλιστρανε. Ειναι λογικο τοσο να συμβαινει αυτο τοσο νωρις? Εγω περιμενα να αρχισω να προβληματιζομαι με τα λαστιχα μετα τα 30000 χλμ!!Στα 20000χλμ άλλαξα τα μπρος-πίσω γιατί η 147 υπέστρεφε υπέρ του δέοντος. Στα 25000 τα άλλαξα γιατί είχε έρθει φθινόπωρο και φοβήθηκα ότι θα κινδυνεύω στο βρεγμένο. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το αυτοκίνητο φαινόταν να γέρνει περισσότερο από πριν, σημάδι ότι ίσως είχαν κουραστεί τα πλαϊνά του ελαστικού. Η δε αίσθηση του τιμονιού είχε χειροτερεύσει δραματικά!
Πάντως εγώ μετά τα 10000χλμ του στρωσίματος (ψείρας γαρ ) τα ψιλοέσκισα τα λάστιχα (αλλά πρόσεχα να μην τα κακομεταχειρίζομαι σε πεζοδρόμια, χώμα κτλ.) αλλά και πάλι θα περίμενα να κρατήσουν περισσότερο, δεδομένου και του δείκτη ταχύτητας W. Τι να πω, ίσως τα ελαστικά 'πρώτης τοποθέτησης' είναι ειδικές παρτίδες με εσκεμμένα λιγότερη διάρκεια ζωής από τα κανονικά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το αυτοκίνητο φαινόταν να γέρνει περισσότερο από πριν, σημάδι ότι ίσως είχαν κουραστεί τα πλαϊνά του ελαστικού. Η δε αίσθηση του τιμονιού είχε χειροτερεύσει δραματικά!Ακριβως τα ιδια συμπτωματα!!!!! Και χωρις σκισιμο (ενταξει λιγο ) Περιεργο!! Μαλλον θα κανω και εγω την αλλαγη μπρος-πισω αλλα μου φαινεται οτι προς φθινοπωρο και εγω θα χωσω το χερι στην τσεπη
-
Εγώ τα Continental τα έκανα εμπρος-πίσω στα 20.000 χλμ με το σερβις
Τωρα ότι γέρνει λίγο παράπάνω από πριν μάλλον οφείλετε ότι
έχουν κουρασθεί - ταλαιπωρηθεί τα αμορτισέρ από τούς κωλόδρομους που
έχουμε.
Τα Conti. στο βρεγμένο ήταν και είναι πολύ καλά.
Πάντως σκέφτομαι και το εξής
Μήπως πρέπει να κάνουμε υπομονή ενα χρόνο ακόμη, και το 2004με τους Ολυμπιακούς , τί διάολε θα έχουν φτίαξει οι δρόμοι, τότε λοιπόν να προβούμε σε αντικαταστάσεις Αναρτήσεων - Ελαστικών ????? -
Φοβερο ανεκδοτο ρε TAG. Καλα μου εφτιαξες την μερα
-
Μήπως πρέπει να κάνουμε υπομονή ενα χρόνο ακόμη, και το 2004με τους Ολυμπιακούς , τί διάολε θα έχουν φτίαξει οι δρόμοι, τότε λοιπόν να προβούμε σε αντικαταστάσεις Αναρτήσεων - Ελαστικών ?????Χμμμ... αν είχες οδηγήσει την Παρασκευή το βράδυ δεν θα το έλεγες αυτό ούτε για πλάκα! Με τα nero που έχουν μόλις 5000χλμ η 147 σπίναρε με ...τρίτη σε κάποια σημεία που είχε γλίτσα!
Ρε παιδιά, τι πράγμα ήταν αυτό! Αλλού είχε ρίξει πολύ νερό και κράταγε και αλλού είχε ψιχαλίσει και έκανες πατινάζ! Απενεργοποίησα για λίγο το ASR για πλάκα και δεν τόλμαγα να πατήσω το γκάζι, πήγαινα ίσια σε κάθε στροφή!
-
Εντάξει και στο χιόνι το 205άρι Conti. ήταν 'τρεις λαλούν και δυό χορεύουν !!!'
Μα τι λέμε τώρα ;;;;
Ποιά λάστιχα κρατάνε σε τέτοιες συνθήκες ;;;
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ που κινούμε στον αξονα Μεσογείων - Μαραθώνος με τα έργα για το 2004 + Ατικής οδού , έχω τρελαθεί στη λακούβα και στη κακοτεχνία. Γι'αυτό λέω τι διαολο δε θα τους φτιάξουν ??
Πάντως όντως το ASR ώρες-ώρες είναι φύλακας άγγελος.
-
Ποιά λάστιχα κρατάνε σε τέτοιες συνθήκες ;;;Κανένα βρε Μανώλη αλλά φαντάσου να έχουν πεθάνει κιόλας και εσύ να τα έχεις ακόμα στο αυτοκίνητο για ένα χρόνο! Δεν είσαι άξιος της τύχης σου τότε; Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα πως είπες και νόμιζα ότι αστειευόσουν κιόλας, όπως και ο ekvus. Αν δεν είναι έτσι συγγνώμη.
-
Ναι καποιους δρομους θα τους φτιαξουν ωστε να ειναι ενταξει στους Αγωνες. Και μετα θα γεμισουν παλι τρυπες Το σκεφτομαι σοβαρα το επομενο αμαξι να ειναι τζιπ. Αραγε θα βγαλει η Alfa τουλαχιστον κανενα SUV?
Οχι μονο το ASR αλλα κατο ABS. Τον τελευταιο καιρο μαλιστα εχει βγαλει τα λεφτα του. Να ρωτησω κατι για τα φρενα, παρατηρω οτι τα τελευται 2000 χλμ εχουν αποκτησει πιο σπογγωδη αισθηση και εμπλεκονται πιο αργα και αποτομα. Μηπως ηρθε η ωρα να αλλαξω τακακια ή να αναζητησω αλλου την αιτια? Εχω 21000 χλμ
-
Τι συγγνώμη καλέ, δε παρεξηγήθηκα, αλοίμονο !!!
Εδώ μαζί, τα συζητάμε....
Λοιπόν, Ekvus το ιδιο σκεφτόμαι και εγώ, το επόμενο να είναι τζιπ.
Αλλά μετα την 147 ποιος οδηγεί τιμόνι με 3.5 και βάλε στροφές, που γέρνει
σα μαούνα, και τελείωνει στα 160 άντε 170, και καιει τη μάνα του και το
πατέρα του ????
από την αλλή όμως δε χαμπαριάζει λακούβες, παραλίες, γενικά χωματόδρομους, ρυάκια στη μεσογείων, κλπ, κλπ.
Μια είναι η λύση 147 + Τζιπ
Τώρα alfa SUV μάλλον θα είναι επιπέδου τιμής all road, x-5 κλπ.Καλό είναι να ελένξεις τα τακάκια . αν και μου φαίνεται λίγα τα 21.000 χλμ
εγώ έχω 27000 και καλά φρενάρει. Εντάξει βέβαια δεν το έχω ζορίσει τελευταία... -
Οχι ρε παιδι μου καλα φρεναρει, απλως η αισθηση μου φαινεται λιγο διαφορετικη. Μου φαινεται οτι πριν ηταν πιο προοδευτικο το φρεναρισμα, δηλαδη με το που ακουμπαγες το φρενο ενιωθες επιβραδυνση. Τωρα μου φαινεται το φρενο λιγο πιο σκληρο (βαρυ), με λιγο πιο σπογγωδη αισθηση. Τα τακακια τα κοιταξα στο service πριν 2000 χλμ και μου ειπαν οτι ηταν ενταξει. Δεν νομιζω οτι λιωσαν απο τοτε. Μου φαινεται οτι βρω εναν ερημο δρομο και θα του κανω ενα μικρο test brake, γιατι ολα αυτα μπορει να ειναι απλως η ιδεα μου
-
Ελπίζω να μην σου έχουν στραβώσει τιποτα δίσκοι
-
Μια είναι η λύση 147 + Τζιπ
Τώρα alfa SUV μάλλον θα είναι επιπέδου τιμής all road, x-5 κλπ.Το όνομα 'kamal' σας λέει κάτι; Δείτε εδώ.
-
Το όνομα Kamal μου λέει πολλά αν και ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο και είμαι ακόμα λίγο επιφυλακτικός σε ένα SUV από την Alfa Romeo. Παιδιά παρακολουθώ την συζήτησή σας από ώρα, ωστόσο δεν επεμβαίνω γιατί έχω μόνο 5000χλμ, αν και δεν σας κρύβω ότι από τώρα σκέφτομαι τι λάστιχα (ίσως και ζάντες) θα βάλω όταν θα έρθει εκείνη η ώρα (βλέπετε έχω την progression και η αλλαγή διάστασης επιβάλλεται). Θα σας 'πρήξω' τότε με ερωτήσεις
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Να ρωτησω κατι για τα φρενα, παρατηρω οτι τα τελευται 2000 χλμ εχουν αποκτησει πιο σπογγωδη αισθηση και εμπλεκονται πιο αργα και αποτομα. Μηπως ηρθε η ωρα να αλλαξω τακακια ή να αναζητησω αλλου την αιτια? Εχω 21000 χλμΔοκίμασε να κάνεις καμιά εξαέρωση και με την ευκαιρία άλλαξε και τα υγρά φρένων με φρέσκα.
Alfa 147 forum