-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Γεγονός είναι ότι, επειδή η 147 συγκρίνεται πλέον με αυτοκίνητα 'αποδεδειγμένα' καλής ποιότητας κατασκευής (π.χ. Audi) έχουν ανέβει οι απαιτήσεις. Κάποιος βέβαια πιο κυνικός από εμένα θα έλεγε ότι απλώς δεν μαθαίνουμε για τα προβλήματα που βγάζουν τα Audi...Σχετικά θέματα έχουν συζητηθεί επί μακρόν στον Alfaowner.
Βασιλη εδω εχω μια ενσταση. Αυτοκινητα μικροτερης κατηγοριας (Fiesta, Clio, Polo κοκ) μαλλον μας βαζουν τα γυαλια οσον αφορα την ποιοτητα συναρμολογησης του εσωτερικου. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι απο κατοχους 156 δεν εχω ακουσει αντιστοιχα παραπονα. Θα μου πεις καινουργια γραμμη συναρμολογησης γαι την 147 (ή οχι?) προβληματα νεοτητας, εως ποτε ομως? Ολα τα αμαξια βγαζουν προβληματα αλλα σε εμας με μεγαλυτερη συχνοτητα
-
...ma kai o father mou pou einai katoxos mia alfa 166 modelo tou 2000 den exei to paramikro provlima h trigmous kai gia auto ksafniazome....me ta legomena sas gia tin 147:(
ontos kai apo atoma me gtv spider kai 156 den exw akousi pote tpt:(
ksenerwsa alla ALFA ROMEO FOR EVER:) -
...ma kai o father mou pou einai katoxos mia alfa 166 modelo tou 2000 den exei to paramikro provlima h trigmous kai gia auto ksafniazome....me ta legomena sas gia tin 147:(
ontos kai apo atoma me gtv spider kai 156 den exw akousi pote tpt:(
ksenerwsa alla ALFA ROMEO FOR EVER:)Μήπως είμαστε λίγο αυστηροί με το αμάξι μας ; Όταν κινείσαι με 5η και 5000 σαλ έχεις μυαλό για τριγμούς από το ταμπλό η το κάθισμα ;; Εκείνη τη στιγμή σε έχει συνεπάρει το γουργουρητό της μηχανής και έχεις τα αυτιά σου και τα μάτια σου στο δρόμο...
-
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
καλησπερα παιδια,για την σπικαρ της αθηνας δεν εχω ακουσει τα καλυτερα.
Εγω το οδηγησα το νεο Α3 το ντιζελ με τα 140 αλογα και τα 32κιλα ροπη.εξωτερικα δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο αλλα αουντι ειναι αυτη,τα νεα της μοντελα ειναι σαν φεις λιφτ των παλιων.γουστα ειναι αυτα βεβαια.αυτο που με εντυπωσιασε ηταν ο κινητηρας που πραγματικα σε κολλαγε στο καθισμα με 2-3η με το που εμπαινε η τουρμπινα,και τουλαχιστον απο μεσα δεν ακουγες τον χαρακτηριστικο ηχο των ντιζελ.Απο ποιοτητα κατασκευης φαινοταν κλασσικα πολυ δεμενο και συμπαγες,αλλα το καντραν πχ ηταν το ιδιο με το παλιο,το πλαστικο του ταμπλο μου φανηκε κατωτερο της αλφα,και ειδικα εκει που μας αντιγραφουν κοτσαρωντας 2στρογγυλους αεραγωγους απο το πουθενα σ'ενα αμαξι που το μονο στρογγυλο πανω του ειναι οι ροδες...οι οποιες ηταν 17αρες με το σπορ πακετο,κραταγε πολυ καλα,δεν κοπαναγε αλλα ταρακουνιωσουν πολυ και το τιμονι βεβαια εκτος τοπου και χρονου,αισθηση 0.ενα βαρυ σε αισθηση πραμα που εστριβε δεξια και αριστερα.ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΦΑ!!!
Ερωτηση,οι 15αρες αλουμινιου που φοραμε τι πλατος εχουν???ειναι δηλ 6,5ντσες,7,τι?poulietai to A3 diesel stin Ellada, poso?
-
Πάντως DriftMan εγώ έχω μια 147 εδώ και δύο χρόνια (όταν την είχα πάρει έδιναν μόνο ένα χρόνο εγγύηση) και δεν μου έχει παρουσιάσει ποτέ τριγμούς ή άλλα προβλήματα ποιότητας κατασκευής. Σε κάθε καινούργιο μοντέλο υπάρχουν προβλήματα 'νεότητας' τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν αρκετό καιρό μετά την αγορά και διορθώνονται συνήθως χωρίς χρέωση (τουλάχιστον από σοβαρά εξουσιοδοτημένα συνεργεία). Η 156 είναι πιο παλιό μοντέλο οπότε είναι λογικό τα προβλήματα νεότητας να έχουν εξαλειφθεί.
ΥΓ: Μπορείς σε παρακαλώ να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες; Τα greeklish είναι φοβερά δυσανάγνωστα.
-
βρε παιδια μη τρελενεστε,σιγα τα προβληματα που εχει παρουσιασει το αμαξι,εκτος απτο παιδι που του μπαζε νερα δεν εχω ακουσει τπτ αλλο σοβαρο εκτος απο 2-3 τριγμους που εχουν εμφανιστει σχεδον σε ολους και μαλιστα οι ιδιοι.μην ειμαστε τοσο αυστηροι.
Agisd στην ιταλια το δοκιμασα,αλλα ειναι πανακριβο,αν θελεις να παρεις βενζινη που να πηγαινει καπως,πας στο 2000 που με καποια βασικα εξτρα βγαινει 33000στην ιταλια να φανταστεις,φαντασου στην ελλαδα.και δεν παιρνω το σελεσπιντ???χιλιες φορες!!!
Στον τολια το καλοκαιρι ειχα παραπονεθει οτι ο κεντρικο αεραγωγος ετριζε και μου το πηξανε στο σπρει σιλικονης.αποτελεσμα ενας χρονος μετα αν εχει ζεστη λαδωνεται ο αεραγωγος και καθε φορα τον καθαριζω και καθε φορα ξαναλερωνει.οποτε το σπρει με μετρο
Για το πλατος σε ιντσες της 15'' ζαντας δεν ξερει κανενας? -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
Για το πλατος σε ιντσες της 15'' ζαντας δεν ξερει κανενας?Είναι 6,5 x 15 αυτή του αλουμινίου ,γιατί ρωτάς?
Σκέφτεσαι για 205 και θες να δεις αν θα 'κάτσει' καλά? -
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Για το πλατος σε ιντσες της 15'' ζαντας δεν ξερει κανενας?
Είναι 6,5 x 15 αυτή του αλουμινίου ,γιατί ρωτάς?
Σκέφτεσαι για 205 και θες να δεις αν θα 'κάτσει' καλά?GATOS o gatony...
Τι λες λοιπον,καλα θα κατσει? -
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
Τι λες λοιπον,καλα θα κατσει?Σίγουρα θα κάτσει καλά,όμως προσωπικά θα επικροτούσα μια τέτοια αλλαγή μόνο και μόνο για να εξέχει κάπως το λάστιχο απ'τη ζάντα για να μην τη τραυματίζεις σε παρκαρίσματα κοντά σε πεζοδρόμια.
Στην οδήγηση από 195 σε 205 δεν νομίζω πως θα υπάρξουν διαφορές λόγω μεγαλύτερου πέλματος(άρα και καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό) αφού και τα 195 που τα έχω οδηγήσει έως και 'στραμπουλήξει' σε στροφιλίκι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος
-
Ο χρήστης 147 GR έγραψε:
Τι λες λοιπον,καλα θα κατσει?Μια χαρα θα κατσει, θα ομορφυνει και το αμαξι, αλλα αν χρησιμοποιεις αλυσιδες για χιονια ξεχασε τες. Μενει ελαχιστος χωρος μεταξυ ψαλιδιων και ελαστικου για να χωρεσει η αλυσιδα, με εντονο τον κινδυνο να προκληθει ζημια.
-
Καλημέρα σε όλους !
Διαβάσατε μήπως στο τελευταίο DRIVΕ, το μεγάλο Τεστ πού έκαναν στην
ALFA μας ??
Έχουν πάθει την Πλάκα τους στο άλλο περιοδικό !! μόνο τα κλάματα δεν έβαλαν όταν παρέδωσαν την Λαχανί 147 , με 40.000 χλμ.
Σπαθί βγήκε, και ύστερα από πάρα πολύ σκληρή χρήση που της έκαναν.
Εν΄το μεταξύ, αυτό που τονίζουν, (δε μιλάω για την οδηγική ευχαρίστηση βέβαια... που είναι κατουρημένοι) είναι οτι το αμάξι δεν ετριξε καθόλου εκτός ίσως με το κάθισμα του συνοδηγού.Δεν πολυθυμάμαι άλλες λεπτομέρειες γιατί δεν ήταν δικό μου το περιοδικό και το διαβασα στο πόδι. Αν θέλει κάποιος έχει το περιοδικό, να μας τα πει αναλυτικά....
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Καλημέρα σε όλους !Διαβάσατε μήπως στο τελευταίο DRIVΕ, το μεγάλο Τεστ πού έκαναν στην
ALFA μας ??
Έχουν πάθει την Πλάκα τους στο άλλο περιοδικό !! μόνο τα κλάματα δεν έβαλαν όταν παρέδωσαν την Λαχανί 147 , με 40.000 χλμ.
Σπαθί βγήκε, και ύστερα από πάρα πολύ σκληρή χρήση που της έκαναν.
Εν΄το μεταξύ, αυτό που τονίζουν, (δε μιλάω για την οδηγική ευχαρίστηση βέβαια... που είναι κατουρημένοι) είναι οτι το αμάξι δεν ετριξε καθόλου εκτός ίσως με το κάθισμα του συνοδηγού.Δεν πολυθυμάμαι άλλες λεπτομέρειες γιατί δεν ήταν δικό μου το περιοδικό και το διαβασα στο πόδι. Αν θέλει κάποιος έχει το περιοδικό, να μας τα πει αναλυτικά....
Μανώλη, εγώ το αγοράζω το περιοδικό.
Γενικά στο Drive δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην οδηγική συμπεριφορά, οπότε ήταν μοιραίο να αγαπήσουν την 147.
Τα προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν είχαν να κάνουν με ατυχήματα και σε καμμία περίπτωση δεν βγήκαν βλάβες για τις οποίες να φταίει το αυτοκίνητο. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι 40 χιλ. «δημοσιογραφικά» χιλιόμετρα αντιστοιχούν με 80 χιλιάδες απ’αυτά που θα κάνουμε εγώ και εσείς, με σεβασμό στην περιουσία μας.
-
Δεν το συζητάω τρέχω να πάρω το περιοδικό.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Δεν το συζητάω τρέχω να πάρω το περιοδικό. Παρένθεση:Ρε παιδιά έχω βαρεθεί τους τύπους με τα Ibiza, Αstra, κ.ο.κ που έρχονται δίπλα μου στο φανάρι για κόντρα. Φυσικά και δεν μπαίνω στη διαδικασία αυτή γιατί θεωρώ τις υψηλές ταχύτητες στην πόλη ανοησίαΘα το παρω και εγω οπωσδηποτε. Οντως ειναι λιγο μ.....ς, εγω κανω λιγο τον κινεζο, απο την αλλη δεν λεω οχι σε καμια μικρη κοντρουλα σε κανενα επαρχιακο δρομο. Ερωτηση: Σας εχει τυχει ποτε να σταματησει σε φαναρι διπλα σας αλλη 147 και να σας ρωτησει ο οδηγος ποσο ευχαριστημενοι ειστε με το αμαξι. Εμενα μου ετυχε προχθες σε φαναρι στην Χαμοστερνας αλλα δεν προλαβαμε να πουμε πολλα γιατι κοβαμε την κινηση. Βλακεια επρεπε να κανουμε στην ακρη να τα πουμε λιγο!!
-
Χθές μπήκα στον πειρασμό να ανοίξω το παράθυρο και να ρωτήσω ένα 'συνάδελφο' πως πάει το 'εργαλείο', ωστόσο με κράτησαν τελευταία στιγμή οι αναστολές μου
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Βλακεια επρεπε να κανουμε στην ακρη να τα πουμε λιγο!!Την επόμενη φορά που θα σου συμβεί δόστου το URL του φόρουμ.
-
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Χθές μπήκα στον πειρασμό να ανοίξω το παράθυρο και να ρωτήσω ένα 'συνάδελφο' πως πάει το 'εργαλείο', ωστόσο με κράτησαν τελευταία στιγμή οι αναστολές μουΝαι μωρε χαζομαρα!! Και εγω ειχα δει μια κοκκινη 147 με την πιο ωραια εξατμιση και διστασα να τον ρωτησω. Εγω παντως οταν με ρωτησε το παιδι οχι απλως δεν ενοχληθηκα αλλα ευχαριστως του επιασα κουβεντα
-
Εμένα πριν 2 χρόνια όταν ήταν καινούργιο το αυτοκίνητο, άρα σπάνιο θέαμα (εκεί να δείτε συντελεστή κεφαλοστροφής ), πολλοί επεδείκνυαν το θαυμασμό τους και με ρώταγαν στο δρόμο 'τι λέει'. Ένας πιτσιρικάς μάλιστα μου την είπε κιόλας όταν βρήκε κάτω η διαβόητη ποδιά σε ένα χαντάκι σε διασταύρωση! Μετά που κυκλοφόρησε το αυτοκίνητο και δημοσιεύτηκαν οι αναλυτικές δοκιμές του στον ειδικό τύπο σχεδόν εξαφανίστηκε σιγά-σιγά το φαινόμενο. Τώρα πια πολλές φορές απλά ανταλλάσσω ένα χαμόγελο όλο νόημα ή ένα χαιρετισμό με κατόχους άλλων 147 ('εμείς' ξέρουμε γιατί), ακόμα και κοπέλες!
Πάντως μια σχετικά συχνή ερώτηση που μου κάνουν είναι αν οι 16άρες ζάντες κάνουν το αυτοκίνητο λιγότερο άνετο και αν τις είχα εξ'αρχής ή τις έβαλα μετά. Τιμή δε ρωτούν γιατί τους απαντώ ότι τις είχα εξ'αρχής.
-
Έτσι ακριβώς είναι Βασίλη,
τα 40.000 χλμ είναι ΔΗΜΟΣΙΟΦΡΑΦΙΚΑ!
Δηλαδή αλλαγές στο Κόφτη , καρφοτές, πατιναρίσματα, και όλα τα συναφή...
Να θυμίσω επίσης, το 36άωρο εξαντλητικότατο τεστ του Auto Motor & Sport
με 147 1.6 120άρα και 156 1.8 σε ένα αρκετά γερμανόφιλο περιοδικό.Τα αναφέρω αυτά για τον φίλο DriftMan που είχε αναστολές για αγορά 147.
Τελικά αντι να τα λέμε περιστασιακά στα φανάρια δεν τα λέμε από κοντά μεταξύ μας ?? (Άντε πάλι συνεννοήσεις..... )
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Τελικά αντι να τα λέμε περιστασιακά στα φανάρια δεν τα λέμε από κοντά μεταξύ μας ?? (Άντε πάλι συνεννοήσεις..... )Φιλε TAGHeuer θελεις να ξαναρχισουμε αυτην την διαδικασια, εγω την προηγουμενη φορα απογοητευτικα. Στα λογια ολοι ειμαστε συμφωνοι, στις πραξεις ......
Alfa 147 forum