-
Υπαρχει καποιος στο φορουμ που να εχει κανει μετατροπη της 1.6 120hp σε 2.0???
-
Θελω να ρωτεισο για body kit για 147 άμα ξερετε κανένα τηλ η μαγαζί η και στο internet
-
Καλησπέρα παιδια,θα ηθελα να κανω μερικές ερωτήσεις και να ακούσω απόψεις σχετικά με τον προβληματισμό μου!αρχικα εχω στη διάθεση μου μια alfa 147 1.6 105 hp 2001 μοντέλο με 97.000 Χμ το αμαξι χρειαζεται μεγαλο σέρβις και κάποιες μικροεπισκευές π.χ φώτα,διακόπτες ηλ.παραθυρων,ταπετσαρία οροφής (εχει ξεκολισει το ύφασμα).το πηγα λοιπόν στο μάστορα και διαπιστώσαμε πως το αμαξι εχει κάψει φλατζα και αυτο γιατι το παγούρι του ψυγείου είχε διαρροή και δεν εγινε άμεσα η αλλαγή,αυτο είχε ως αποτέλεσμα να περάσει νερά στη μηχανή και να τα μπερδέψει με τα λάδια.στο συνεργιο λοιπόν μου είπε μια τιμη για μεγαλο σέρβις και επισκευή γύρω στα 1000 ευρω!θα ηθελα λοιπόν για να μη σας κουράζω αν τα χρήματα αυτα ειναι πολλα ή νορμαλ για αυτη τη δουλεια που θα γινει στο αμαξι;
-
Όταν λες μεγάλο σέρβις εννοείς αλλαγή ιμάντες χρονισμού, μπουζί, φίλτρα, λάδια και την επισκευή;;; Μου φαίνονται πολλά, αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος
-
Αυτα που ειπες χωρις μπουζί νομιζω,ολα ομως αυθεντικά οχι ημιτασιον!1000 ευρω κ εμενα μου φάνηκαν πολλα,μίλησα και με ένα αλλο συνεργιο και μου είπε γύρω στα 650 χωρις μπουζί παντα...πιστεύω αυτη η τιμη ειναι πιο λογική....εσεις τι λέτε;
-
Προφανώς...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Ψάχνω για αγορά του 1ου μου αυτοκινήτου. Οδηγώ εδώ και 3 χρόνια το οικογενειακό Kia Clarus.
Έχω αποκτήσει μεγάλο έρωτα με την 147 1,6 120hp. Οι γνώμες είναι ανάμεικτες και έχω μπερδευτεί. Μέχρι στιγμής ξέρω πως είναι τραίνο, fun drive αλλά προβληματικό. Τι ισχύει και τι όχι? μπορεί να μου απαντήσει κάποιος που την έχει είχε?Γλυκοκοιτάζω μια από το car.gr με 2.500€ με τα extra ηλιοροφή κτλπ αλλά 169.000 χιλιόμετρα.
Φυσικά μιλάω για 3θυρη έκδοση.Τα λεφτά που δίνω δύστυχος είναι max 2.500€
Θα έπαιρνα την ερωτεύσιμη giulietta ή mto αλλά........
-
Γνωστός που έχει την, 1.6 120 δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα, με 190000 χλμ.
Peugeot 106 XN 1.1
Suzuki sx4 mk1 -
Απλα καιει πολυ βενζινη, πανω απο 9 λιτρα στα 100χλμ στην καλυτερη. Κατα τα αλλα αν το ελεγξεις ενδελεχως και ειναι σε καλη κατασταση, δεν νομιζω οτι εχει νοημα να φοβασαι. Φτηνα ανταλλακτικα υπαρχουν και δεν ειναι δυσκολο στη συντηρηση του.
-
Τα €2500 πάντως είναι ύποπτα λίγα. Χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος από ειδικευμένο συνεργείο σε μεταβλητό χρονισμό και ψαλίδια. Είναι δύο κλασικά σημεία για βλάβες σε 147 και 156.
-
Πολύ? Ειχα ακούσει για 6-7 όχι 9. Γενικά έχω ελαφρι ποδι.
Δεν νομιζω όμως να καεί παραπανω απο το clarus 1.8 που έχω τώρα ε? -
Για αυτό μιλάω
https://www.car.gr/9457763-alfa-romeo-alfa-147
Τα λεφτά θα έλεγα πως ειναι για τα χιλιομετρα. Αυτό π μ κανει εντύπωση είναι πως είναι 3-4 μηνες σε αγγελία αλλά είναι και στα Ιωάννινα.
Σε αυτές τις περιπτωσεις τι κανεις? Πως είσαι σίγουρος πως αυτό π πας να αγορασεις είναι σωστο και δεν θα τρέχεις τζάμπα με τα ΚΤΕΛ?
-
Στειλε spotmechanic αν εξυπηρετουν την περιοχη.
-
2500 για 147 ειναι οριακα λιγα... 9 λιτρα στα 100 + εχει καταναλωση ρεαλιστικη. Εξαιρετικο αυτοκινητο που σε καποια σημεια εχει αυξημενο κοστος συντηρησης σε σχεση με τους ανταγωνιστες της εποχης αλλα σ αυτους τους τομεις εδινε και το κατι παραπανω...
-
Ο χρήστης Angelo_95 έγραψε:
Για αυτό μιλάωhttps://www.car.gr/9457763-alfa-romeo-alfa-147
Τα λεφτά θα έλεγα πως ειναι για τα χιλιομετρα. Αυτό π μ κανει εντύπωση είναι πως είναι 3-4 μηνες σε αγγελία αλλά είναι και στα Ιωάννινα.
Σε αυτές τις περιπτωσεις τι κανεις? Πως είσαι σίγουρος πως αυτό π πας να αγορασεις είναι σωστο και δεν θα τρέχεις τζάμπα με τα ΚΤΕΛ?
Πινακίδες Αττικής στα Ιωάννινα;Τουλάχιστον 2ο χέρι ήδη .
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Για αυτό μιλάω
https://www.car.gr/9457763-alfa-romeo-alfa-147
Πινακίδες Αττικής στα Ιωάννινα;Τουλάχιστον 2ο χέρι ήδη .
Παρατηρητικός πολύ
Ντάξει το θέμα είναι τα σέρβις του να έχουν γίνει στην ώρα τους. Οπτικά πάντως φαίνεται προσεγμένο.Γενικά τι προβλήματα βγάζουν?
-
Eίχα την fl 1.6 120hp 5θ exclusive (me navi,cruise,μπεζ εσωτερικό) μοντ. 2007 για ~ 4μησι χρόνια.Τώρα την έχει ο αδελφός του γαμπρού μου.Όπως περίπου τα λέει ο νονός είναι.Πολύ καλό αμάξι για την εποχή της-αλλά και από μερικά σύγχρονα-με εξαιρετικό τιμόνι (δεν έχω οδηγήσει αμάξι με καλύτερο σύστημα διεύθυνσης),πολύστροφος με όμορφη χροιά ο TS (αλλά γι αυτό και βενζινοβόρος,έβλεπα 8,5-9lt/100km χαλαρά,σε σβέλτη οδήγηση -που όμως,όπως και κάθε Alfa,σε προκαλούσε η άτιμη-και 14+lt/100km).
Από προβλήματα σε μένα έβγαλε 1) βλάβη στο cruise (με μικρό κόστος,ήταν μια ασφάλεια κάτω από το τιμόνι) 2)πρόβλημα στη μίζα (τον τελευταίο χρόνο,δεν έπαιρνε μπρος με την πρώτη φορά-τελικά,επειδή την έχει όπως είπα ο αδερφός του γαμπρού μου,έμαθα πως λύθηκε και ήταν η αντλία βενζίνης) 3)σπάσιμο στο χερούλι απ΄το ντουλαπάκι του συνοδηγού.Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και ψιλοδέθηκα με το αμάξι.
Πάντως από βλάβες,ιδίως μετά από τόσα χρόνια και χλμ.,έχω διαβάσει πως μπορεί να βγάλει μεταβλητό (ιδίως στα προfl,σαν αυτό που κοιτάς),θα πρέπει να έχει αλλάξει αναρτήσεις-ψαλίδια και σε μερικές βγάζει και βλάβη μονάδα ΑBS,VDC.
Γενικά, ήταν -και είναι-ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα οδηγικά στην κατηγορία του,αλλά θέλει και μια προσοχή στο πως θα το οδηγείς. Π.χ. ανεβάσματα σε πεζοδρόμια και απροσεξία σε χωματόδρομους,λακκούβες,κ@λ@δρομους,θα του δημιουργήσουν προβλήματα και κουσούρια.Γι αυτό ψάξε το αμάξι που θα βρεις πολύ καλά κι αν μπορείς μάθε και το ιστορικό των ή του ιδιοκτήτη της. -
Καλησπέρα κι από μένα. Πρόσφατα άλλαξα κινητήρα στην άλφα μου λόγω του ότι ο παλιός για κάποιες συγκυρίες έκαιγε πάρα πολύ λάδι στον πρώτο κύλινδρο κ μου βραχυκυκλωνε τα μπουζί. Τον παλιό κινητήρα τον κράτησα. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής. Αξίζει να λυθεί το μοτέρ να πάρει ρεκτιφιε να μπουν αλλά χιτώνια και καινούρια και πιο μεγάλα σφυριλατα πιστόνια συν ότι άλλο χρειαστεί;; Το έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος φίλος;;
-
Για ποιο λογο να το κανεις? Δε νομιζω οτι αξιζει
Καλυτερα να εβαζες τον 1,8 ή τον 2,0 ts -
Όπως είπα φίλε μου μοτέρ έχω βάλει άλλο. Αυτό κάθεται κ σκέφτηκα να το εκμεταλλευτεί
Ο λόγος; Σίγουρα θα είναι ΣΑΝ ένα καινούργιο μοτέρ. Συν ότι κ πιο μεγάλα πιστόνια αν βάλω το μοτέρ θα είναι δηλωμένο σαν 1.6 και όχι σαν δίλιτρο (τέλη κυκλοφορίας πιο λίγα)
Alfa 147 forum